Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Αν έχει κάποιος 15k εισόδημα χωρίς κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχειο και έχει συγκεντρώσει 5600 αποδείξεις θα είναι χρεωστικό το εκκαθαριστικό?

Είσαι 'καλυμμένος' από αποδείξεις.

Ο φόρος είναι άλλο θέμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πόσες φορές μπορώ να υποβάλλω την δήλωση για να δω το αποτέλεσμα πριν την οριστική υποβολή της; Επίσης ένας γνωστός που έκανε την δήλωση του ήρθε να πληρώσει 250 ευρώ φόρο μάλλον λόγω αποδείξεων ενώ τόσα χρόνια συγκέντρωνε το ίδιο ποσό αποδείξεων πέρσυ είδα έλεγε ότι αν είσαι 60 και άνω δεν απαιτείται να συγκεντρώσεις αποδείξεις ενώ φέτος είναι από 70 και άνω,αυτός περσυ ήταν 61 ετών επίσης επειδή ήταν κάτω από 9000 συγκέντρωνε περίπου του 10% ενώ φέτος απαιτήθηκε το 30%

Ισχύει?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

πέρσυ είδα έλεγε ότι αν είσαι 60 και άνω δεν απαιτείται να συγκεντρώσεις αποδείξεις ενώ φέτος είναι από 70 και άνω,αυτός περσυ ήταν 61 ετών επίσης επειδή ήταν κάτω από 9000 συγκέντρωνε περίπου του 10% ενώ φέτος απαιτήθηκε το 30%

Ισχύει?

70 και πάνω μαζεύουν χάρτινες με εξαίρεση τη φορολογική του 2021 (έσοδα 2020) λόγω κορονοϊού. Οπότε αν στη φορολογική του 2022 (έσοδα 2021) δε μάζεψε 30%, λογικά να φάει πρόστιμο.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Πόσες φορές μπορώ να υποβάλλω την δήλωση για να δω το αποτέλεσμα πριν την οριστική υποβολή της; Επίσης ένας γνωστός που έκανε την δήλωση του ήρθε να πληρώσει 250 ευρώ φόρο μάλλον λόγω αποδείξεων ενώ τόσα χρόνια συγκέντρωνε το ίδιο ποσό αποδείξεων πέρσυ είδα έλεγε ότι αν είσαι 60 και άνω δεν απαιτείται να συγκεντρώσεις αποδείξεις ενώ φέτος είναι από 70 και άνω,αυτός περσυ ήταν 61 ετών επίσης επειδή ήταν κάτω από 9000 συγκέντρωνε περίπου του 10% ενώ φέτος απαιτήθηκε το 30%

Ισχύει?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός απλά μετά από ένα σημείο θα σταματήσει να σε βγάζει το αποτέλεσμα του φόρου.

Ο 049 όπως έχουμε αναφέρει είναι ένας ξεκλείδωτος κωδικός. Μπορείς να γράψεις ότι νούμερο θέλεις. Μόνο σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία θα σου ζητηθεί να καταθέσεις αποδείξεις από που βγήκε το συγκεκριμένο ποσό που εισήγαγες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός απλά μετά από ένα σημείο θα σταματήσει να σε βγάζει το αποτέλεσμα του φόρου.

Ο 049 όπως έχουμε αναφέρει είναι ένας ξεκλείδωτος κωδικός. Μπορείς να γράψεις ότι νούμερο θέλεις. Μόνο σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία θα σου ζητηθεί να καταθέσεις αποδείξεις από που βγήκε το συγκεκριμένο ποσό που εισήγαγες.

Τόσα χρόνια συγκέντρωνε 900 ευρώ αποδείξεις για εισοδήματα 6800 και μετά από τόσα χρόνια χρειάζεται το 30% πέρσυ δεν χρειαζόταν από όσο κοίταξα επειδή από 60 και πάνω δεν απαιτούνταν αποδείξεις και τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέχρι 10000 ευρώ 10% το ποσό που χρειαζόταν.

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Ισχύει?

Ναι.

Το 60 χρόνων περισυ ήταν κάτι εξαίρεση λόγω κορονοιου.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ναι.

Το 60 χρόνων περισυ ήταν κάτι εξαίρεση λόγω κορονοιου.

Tωρα το χρεωστικό μέσω κάρτας πως το πληρώνεις για να έχεις την έκπτωση? Απλά πληρώνεις μεσω της κάρτας από το taxis το ποσό με την έκπτωση και θα το καταλάβουν αυτοί?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Tωρα το χρεωστικό μέσω κάρτας πως το πληρώνεις για να έχεις την έκπτωση? Απλά πληρώνεις μεσω της κάρτας από το taxis το ποσό με την έκπτωση και θα το καταλάβουν αυτοί?

Άμα πατήσεις εξόφληση σου περνάει να πληρώσεις το ποσό με την έκπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι απο περσι στο ποσο των αποδείξεων που ζητανε (δεν αλλαξε η οικονομική μου κατάσταση οποτε βαζω το ιδιο ποσο; Το λεω μην βαλω λιγοτερα απο οσα πρεπει και εχω προβλημα.

Κανω τικ στο δηλωση με επιφύλαξη; 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, artist1 είπε

Θελω να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι απο περσι στο ποσο των αποδείξεων που ζητανε (δεν αλλαξε η οικονομική μου κατάσταση οποτε βαζω το ιδιο ποσο; Το λεω μην βαλω λιγοτερα απο οσα πρεπει και εχω προβλημα.

Κανω τικ στο δηλωση με επιφύλαξη; 

30% του εισοδηματος με ηλεκτρονικες συναλλαγες στον κωδικο 049. αν δεν εχεις το 30% τοτε εχεις προστιμο 22% επι του υπολειπομενου ποσου. δηλωση με επιφυλαξη μη τυχον και πατησεις, δεν θα εκκαθαριστει η δηλωση και θα πρεπει να πας απο την δου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις από τις 31 Μαρτίου ?
Για να την κάνω εγώ και κάτι άλλοι υποχόνδριοι ?
Ας άνοιγαν 30 Ιουνίου με λήξη 31 Αυγούστου. Αλλά τότε θα έπαιρναν παράταση μέχρι 31 Οκτώβρη !!!!!!!!!!!!!
Η λαλακία στη χώρα πάει σύννεφο.

Δε θέλω να γράψω αυτά που μου 'ρχονται αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Καλή συνέχεια με τις δηλώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

30% του εισοδηματος με ηλεκτρονικες συναλλαγες στον κωδικο 049. αν δεν εχεις το 30% τοτε εχεις προστιμο 22% επι του υπολειπομενου ποσου. δηλωση με επιφυλαξη μη τυχον και πατησεις, δεν θα εκκαθαριστει η δηλωση και θα πρεπει να πας απο την δου.

Σε ευχαριστω εγω εχω μηδενικο εισόδημα. Εχω διαμέρισμα ομως. 25 τμ ειναι και ειμαι άγαμη άρα τεκμαρτό έχω περίπου 4000 ! Αν βαλω ηλεκτρονικες συναλλαγες παραπανω απο οσα πρεπει θα εχω θεμα; Νομιζω πως οχι.

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστω εγω εχω μηδενικο εισόδημα. Εχω διαμέρισμα ομως. 25 τμ ειναι και ειμαι άγαμη άρα τεκμαρτό έχω περίπου 4000 ! Αν βαλω ηλεκτρονικες συναλλαγες παραπανω απο οσα πρεπει θα εχω θεμα; Νομιζω πως οχι.

ε θεωρητικα δεν υπαρχει προβλημα αν δικαιολογουνται τα ποσα απο τις προηγουμενες φορολογικες. για μικροποσα δεν θα ψαξει ποτε κανεις παντως ετσι και αλλιως.

58 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Για ποιο λόγο άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις από τις 31 Μαρτίου ?
Για να την κάνω εγώ και κάτι άλλοι υποχόνδριοι ?
Ας άνοιγαν 30 Ιουνίου με λήξη 31 Αυγούστου. Αλλά τότε θα έπαιρναν παράταση μέχρι 31 Οκτώβρη !!!!!!!!!!!!!
Η λαλακία στη χώρα πάει σύννεφο.

Δε θέλω να γράψω αυτά που μου 'ρχονται αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Καλή συνέχεια με τις δηλώσεις.

ανοιξαν γιατι ο ''οριζοντας'' ειναι να γινονται καθε χρονο νωρις και οι φορολογικες και η εκκαθαριση του ενφια και να αυξανονται οι δοσεις. Το οτι τους εγραψαν οι πολιτες κανονικα ειναι αλλο θεμα. Αν εβαζαν προυποθεση να εχεις κανει φορολογικη δηλωση για να κανεις αιτησεις για συσκευες ρευμα επιδομα βενζινης κλπ να δεις πως θα τρεχανε ολοι να τις κανουν.Για το επιδομα της βενζινης τωρα πρεπει να εχεις κανει δηλωση, καλλιο αργα παρα ποτε.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

ανοιξαν γιατι ο ''οριζοντας'' ειναι να γινονται καθε χρονο νωρις και οι φορολογικες και η εκκαθαριση του ενφια και να αυξανονται οι δοσεις. Το οτι τους εγραψαν οι πολιτες κανονικα ειναι αλλο θεμα. Αν εβαζαν προυποθεση να εχεις κανει φορολογικη δηλωση για να κανεις αιτησεις για συσκευες ρευμα επιδομα βενζινης κλπ να δεις πως θα τρεχανε ολοι να τις κανουν.Για το επιδομα της βενζινης τωρα πρεπει να εχεις κανει δηλωση, καλλιο αργα παρα ποτε.

Ναι αλλά ο ΕΝΦΙΑ εκκαθαρίστηκε με τα ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Κάποιοι όμως έτσι έχασαν κάποιες μειώσεις σύμφωνα με τα κριτήρια που υπάρχουν και κάποιοι επωφελήθηκαν ασχέτως αν φέτος είχαν αυξημένα εισοδήματα !!!!!!!!!! Πολύ δίκαιο αυτό !!!!!!!!!

Με τον ΕΝΦΙΑ πάλι, ελάχιστοι έχουν πάρει χαμπάρι τί έχει γίνει.
Οι 999 στους χίλιους κοιτάνε τί πληρώνουν για τον ΕΝΦΙΑ.
Πόσοι έχουν κάνει μία σύγκριση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.
50% πάνω έχουν πάει μεσοσταθμικά οι αξίες, αλλά λόγω του μαγειρέματος του αλγόριθμου υπολογισμοί του ποσού πληρωμής , το ποσό πληρωμής βγήκε πάνω κάτω το ίδιο.

Όποιος έχει χρόνο ας δει τις ΑΞΙΕΣ των ακινήτων του στον περσινό ΕΝΦΙΑ και να της αντιπαραβάλει με τον φετινό. 
Θα μου πεις τώρα - και τί έγινε που αυξήθηκαν ? -  Χχαχαχαχαχ καλό !!!!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Ναι αλλά ο ΕΝΦΙΑ εκκαθαρίστηκε με τα ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Κάποιοι όμως έτσι έχασαν κάποιες μειώσεις σύμφωνα με τα κριτήρια που υπάρχουν και κάποιοι επωφελήθηκαν ασχέτως αν φέτος είχαν αυξημένα εισοδήματα !!!!!!!!!! Πολύ δίκαιο αυτό !!!!!!!!!

Με τον ΕΝΦΙΑ πάλι, ελάχιστοι έχουν πάρει χαμπάρι τί έχει γίνει.
Οι 999 στους χίλιους κοιτάνε τί πληρώνουν για τον ΕΝΦΙΑ.
Πόσοι έχουν κάνει μία σύγκριση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ.
50% πάνω έχουν πάει μεσοσταθμικά οι αξίες, αλλά λόγω του μαγειρέματος του αλγόριθμου υπολογισμοί του ποσού πληρωμής , το ποσό πληρωμής βγήκε πάνω κάτω το ίδιο.

Όποιος έχει χρόνο ας δει τις ΑΞΙΕΣ των ακινήτων του στον περσινό ΕΝΦΙΑ και να της αντιπαραβάλει με τον φετινό. 
Θα μου πεις τώρα - και τί έγινε που αυξήθηκαν ? -  Χχαχαχαχαχ καλό !!!!!

η εκκαθαριση εγινε με περσινα εισοδηματα γιατι ηταν η μεταβατικη χρονια(δηλαδη αυτη που πανε ολα πισω 3-4 μηνες). δεν θα μπορουσε να εκκαθαριστει ο ενφια με τα φετινα εισοδηματα μηνα απριλιο γιατι οι φορολογικες θα επρεπε να ειχαν γινει ΟΛΕΣ μεχρι τον μαρτιο! Ενω καταλαβαινω δηλαδη την λογικη των οσων εγιναν (γερμανια οι πολιτες τελειωνουν με τις φορολογικες πολυ νωριτερα για παραδειγμα απο εμας) απετυχαν παταγωδως στη πραξη. Ολο το παιχνιδι ηταν να ζητουσαν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ φορολογικη οικονομικου ετους του 2021 για ΟΛΑ τα επιδοματα. Το μονο που ζητησαν φετινη δηλωση ηταν το στεγαστικο των φοιτητων. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...