manzana Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, gpapadakis είπε Τα υπόλοιπα ενοίκια του ετους εκπροθεσμη δήλωση της μίσθωσης από τους κληρονόμους αν δεν έχει γίνει και τα ποσά στα δικα τους Ε2. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τα εκκαθαριστικά παλαιότερων ετών και το Ε9 ευτυχώς τα είχα ήδη κατεβάσει, πριν πεθάνει. Τώρα δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση, πλέον σε 2-3 μέρες από την μέρα θανάτου ενημερώνετε αυτόματα και η εφορία κι έχεις πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένα κομματια του taxis. Σε όσα αναφέρεις στην παράθεση δεν κατάλαβα τί εννοείς. Εμείς είμαστε οι ενοικιαστές. Οπότε δεν ξέρω που εμπλέκονται οι κληρονόμοι. Μέχρι την προηγούμενη δήλωση ο πατέρας μου δήλωνε πως νοικιάζουμε σπίτι και το ποσό των ενοικίων που κατέβαλε το εκάστοτε έτος. Για την τωρινή δήλωση δεν ξέρω αν πρέπει έως Οκτώβριο να τα δηλώσω στον πατέρα και για Νοέμβρη-Δεκέμβρη στην μαμά μου (σε εκείνη πέρασε πλέον το μισθωτήριο). Δυστυχώς όσο κι αν φαίνεται κάπως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για πληρωμή λογιστή (αυτό το αναφέρω σε όσους μου απάντησαν πως τώρα ήρθε η ώρα να βρω λογιστή. Σαφώς και αν μπορούσα θα πήγαινα και δε θα ζήταγα πληροφορίες από εδώ. Όποιος γνωρίζει κι έχει όρεξη να βοηθήσει θα το εκτιμούσα)
eidikos33 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενος σε δωρεάν παραχωρημενη κατοικία από την μητέρα μου στην αδερφή μου?
Bomber-21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στα ποσά που είναι προσυμπληρωμένα από μισθωτή εργασία;
panagiotis54 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, manzana είπε Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους, μήνα που 1 να έχουμε μόνο ευχάριστες ειδήσεις. Αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει. Η μητέρα μου έκανε κοινή φορ. δήλωση με τον πατέρα μου. Δεν δουλεύει και δεν έχει εισοδήματα, συνεπώς ο πατέρας μου δήλωνε σύνταξη, ενοίκιο και φυσικά έξοδα. Αυτοκίνητο/ακίνητα δεν υπήρχαν, μονο κάτι κτήματα στο χωριό αλλά αυτά δηλωνόντουσαν στο Ε9, όχι στο Ε1. Ο πατέρας μου πέθανε τον Οκτώβριο του 2021 και η ερώτηση τώρα είναι, 2 η μητέρα μου θα πρέπει να κάνει πλέον μόνη φορ. δήλωση? Τον Δεκέμβριο του 2021 πληρώθηκε 1η φορά κύρια σύνταξη από την μεταβίβαση 3 λόγω θανάτου. 4 Έξοδα πολλά δεν έχει από τον Οκτώβριο έως τελος του χρόνου, διότι τα έκανε ο πατέρας μου για το 2021 έως τον Οκτώβριο που πέθανε. Επίσης για τους μήνες 5 Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να δηλώσει το ενοίκιο? 6 Εμένα ως φιλοξενούμενη ποιος θα με δηλώσει? (γιατί γνωστοί που έχουν περάσει παρόμοιο σκηνικό με θάνατο γονέα μου είπαν πως για τον πατέρα μου θα πρέπει να υποβάλλω κανονικά χειρόγραφη δήλωση για το 2021 προς την αρμόδια ΔΟΥ). Πολλές οι απορίες, αλλά δεν έχουμε λογιστή. 7 Επειδή δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία ή κάτι περίπλοκο, κάναμε μόνοι μας τις δηλώσεις τόσα χρόνια και δεν χρειάστηκε ποτέ. Τα εκκαθαριστικά παλαιότερων ετών και το Ε9 ευτυχώς τα είχα ήδη κατεβάσει, πριν πεθάνει. Τώρα δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση, πλέον σε 2-3 μέρες από την μέρα θανάτου ενημερώνετε αυτόματα και η εφορία κι έχεις πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένα κομματια του taxis. Σε όσα αναφέρεις στην παράθεση δεν κατάλαβα τί εννοείς. Εμείς είμαστε οι ενοικιαστές. Οπότε δεν ξέρω που εμπλέκονται οι κληρονόμοι. Μέχρι την προηγούμενη δήλωση ο πατέρας μου δήλωνε πως νοικιάζουμε σπίτι και το ποσό των ενοικίων που κατέβαλε το εκάστοτε έτος. Για την τωρινή δήλωση δεν ξέρω αν πρέπει έως Οκτώβριο να τα δηλώσω στον πατέρα και για Νοέμβρη-Δεκέμβρη στην μαμά μου (σε εκείνη πέρασε πλέον το μισθωτήριο). Δυστυχώς όσο κι αν φαίνεται κάπως, 8 αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για πληρωμή λογιστή (αυτό το αναφέρω σε όσους μου απάντησαν πως τώρα ήρθε η ώρα να βρω λογιστή. Σαφώς και αν μπορούσα θα πήγαινα και δε θα ζήταγα πληροφορίες από εδώ. Όποιος γνωρίζει κι έχει όρεξη να βοηθήσει θα το εκτιμούσα) 1 Πρωταπριλια? 2 Εμ...φυσικα 3 Αιτηση για τα εξοδα κηδειας κανατε? 4 Δεν μας λες ηλικια της, οποτε δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι καλο ή κακο...γενικα αυτο εχει διαφορα "αν" και "εφοσον" 5 Θα δηλωσετε ολοι φιλοξ. του πατερα σου για 9 ή 10 μηνες αναλογα με το αν πεθανε πριν ή μετα τις 15 του μηνα. 6 και μετα θα δηλωσεις φιλοξ. της μητερας σου, δεν μας λες δικη σου ηλικια μπορει να εισαι και προστατευομενο τεκνο αν εισαι πχ 16 χρονων/εως 24 και σπουδαζεις. 7 εχετε περουσιακα, τα χωραφια του πατερα σου μοιραζονται στα παιδια και στην γυναικα του, τα 3/4 τα τέκνα και 1/4 η σύζυγος. αυτα πρεπει να αναγραφουν σε ενα νεο Ε2 για τον καθενα σας. 8 Υπαρχουν καποια επιδοματα οπως ΚΕΑ, επιδομα παιδιου, επιδοματα (μακροχρονιας) ανεργιας, και σε λιγες μερες ο κουλης θα δωσει 200 ευρω λογω ακριβειας. για τον θανων περιθωριο εως τις 31/12 να υποβληθει χειρογραφη φορολογ. δηλωση στην ΔΟΥ που ανηκει, αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει να δηλωθει 1α ο θανατος στην εφορια, (ναι ξερω θεωρητικα εχει δηλωθει....ομως οχι δεν εχει δηλωθει πιστεψε με), για να δηλωθει ο θανατος θελει ολα το χαρτομανι που εχετε μαζεψει (Ληξιαρχικη θανατου/πιστο. περι μη δημοσιευσης διαθηκης/πιστοπ. εγγ. συγγενων) να το δωσετε στο μητρωο της ΔΟΥ μαζι με εντυπο Δ210 (google it) και να δηλωθουν εγγυτεροι συγγενεις του. Απο εκει και περα πας στο εισοδημα για να βρεις τα εισοδηματα του για τους 10 μηνες, θα πας απο εκει με 2 προσυμπληρωμενα Ε1 με οτι αλλο ειχε στην κατοχη του/αν ειχε, και θα τους πεις να σου δωσουν ενα αντιγραφο των εισοδηματων και να (σε βοηθησουν να) τα δηλωνεις. Η πραξη δηλωσης της κληρονομιας εχει περιθωριο 6 μηνες απο το θανατο να την κανεις και πας στο Κεφαλαιο να αποδεχτετε τα κτηματα (αρα υποθετω εαως αυτο το μηνα)...Εσεις απο τη δικη σας πλευρα πρεπει βαλετε τα ζωραφια στο Ε9 και στο Ε2... ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν και αλλα που δεν εχω σκεφτει αυτη τη στιγμη γιατι εχω πηξει... κοινως....θες λογιστη! 1
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2022 στις 3:07 ΜΜ, eidikos33 είπε Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενος σε δωρεάν παραχωρημενη κατοικία που έχει παραχωρήσει η μητέρα μου στην αδερφή μου? Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ΝΑΙ. Στις 31/3/2022 στις 3:51 ΜΜ, tzagaritos είπε Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία σε περίπτωση που 2 από τους 12 μήνες κάποιος ήταν μισθωτός με μπλοκακι, ενώ τους υπόλοιπους 10 μήνες κανονικά μισθωτός αφού πρώτα έγινε διακοπή εργασιών. Τι εννοείς, διαδικασία ? 18 ώρες πριν, panos4tw είπε Με αυτα και αυτα, μου βγαινει να πληρωσω ~500 ευρω επιπλεον φορο επειδη μου λειπουν γυρω στις 2000 ευρω απο ηλεκτρονικες αγορες. Τι επιλογες εχω για να μην πληρωσω αυτο το ποσο? 1) Τα κοινοχρηστα που πληρωνω με ηλ. καταθεση στο λογαριασμο του γραφειου που τα αναλαμβανει δεν φαινονται, αν κι οταν τους πηρα τηλεφωνο εκαναν μαλλον τους κινεζους οτι ο λογαριασμος τους ειναι οντως επαγγελματικος. Απο εκει φανταζομαι μπορω να δηλωσω επιπλεον 700 ευρω~ 2) Το οικογενειακο εξοχικο εχει αρκετα εξοδα τα οποια συνηθως τα πληρωνει η μανα μου απευθειας ενιοτε με ηλεκτρονικα μεσα και οι υπολοιποι συμμετεχουμε με το μεριδιο μας πληρωνοντας αυτην, . Αν το δηλωσω ως πρωτη ή δευτερη κατοικια για το ετος, θα μπορω να δικαιολογησω και απο εκει ενα ποσο κοινοχρηστων? Το λεω γιατι τεχνικα δεν ειναι κοινοχρηστα αφου η ιδιοκτησια ειναι 1... 3) Τα εξοδα προς αγορα μετοχων/ομολογα κτλπ δεν δικαιολογουνται ως ηλεκτρονικες αγορες. Τα εξοδα προς αγορα κρυπτονομισματων ομως, τα οποια συνηθως γινονται με τραπεζικη καταθεση ενος ποσου στα ανταλλακτηρια πρωτα, μπορουν να δικαιολογηθουν ως τζογος? (ας πουμε οτι δεν ηταν κερδοφορος τζογος...) 4) Συμφωνα με τη νομοθεσια, ως ηλεκτρονικες πληρωμες θεωρονται και υπηρεσιες πληρωμων που κανεις π.χ. στο ταμειο σε καποια υπηρεσια πληρωμων οπου εκ των πραγματων δεν μετρανε προς το αφορολογητου σου (π.χ. φανταζομαι πληρωμη λογαριασμων ΔΕΗ μεσα Viva Payments σε πρατηριο ΕΚΟ). Εχει κανεις εικονα τι αλλες δαπανες θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν προς αυτη την κατευθυνση? Υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να μου γινει ελεγχος αν το συστημα εχει καταγραψει π.χ. 6χιλιαρικα ηλεκτρονικων πληρωμων κι εγω δηλωσω 8? Κανείς δεν ξέρει την πιθανότητα έλεγχου. Αλλά, μιλάς για επιπλέον 33%. 13 ώρες πριν, manzana είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τα εκκαθαριστικά παλαιότερων ετών και το Ε9 ευτυχώς τα είχα ήδη κατεβάσει, πριν πεθάνει. Τώρα δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση, πλέον σε 2-3 μέρες από την μέρα θανάτου ενημερώνετε αυτόματα και η εφορία κι έχεις πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένα κομματια του taxis. Σε όσα αναφέρεις στην παράθεση δεν κατάλαβα τί εννοείς. Εμείς είμαστε οι ενοικιαστές. Οπότε δεν ξέρω που εμπλέκονται οι κληρονόμοι. Μέχρι την προηγούμενη δήλωση ο πατέρας μου δήλωνε πως νοικιάζουμε σπίτι και το ποσό των ενοικίων που κατέβαλε το εκάστοτε έτος. Για την τωρινή δήλωση δεν ξέρω αν πρέπει έως Οκτώβριο να τα δηλώσω στον πατέρα και για Νοέμβρη-Δεκέμβρη στην μαμά μου (σε εκείνη πέρασε πλέον το μισθωτήριο). Δυστυχώς όσο κι αν φαίνεται κάπως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για πληρωμή λογιστή (αυτό το αναφέρω σε όσους μου απάντησαν πως τώρα ήρθε η ώρα να βρω λογιστή. Σαφώς και αν μπορούσα θα πήγαινα και δε θα ζήταγα πληροφορίες από εδώ. Όποιος γνωρίζει κι έχει όρεξη να βοηθήσει θα το εκτιμούσα) Έγινε νέο μισθωτηριο στο όνομα της μητέρας σου ? Ηλικία μητέρας ? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από GREGORYMO Συμπληρώμα
rus Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Tρια ερωτηματα 1) που μπαινει το εφαπαξ (781?) 2) Στον 049 αναφερονται για να περαστουν στο πεδίο, τα ποσά των αγορων που εγιναν με ηλεκτρονικο τροπο, επισης και το ποσό που δοθηκε για τον ενφια. Βαζουμε και το ποσό του ενφια στον 049? 3) Στον 727 αναφερονται για να περαστουν στο πεδίο, οι καταβληθεισες δοσεις για το στεγαστικο. Πρωτου περασεις το ποσό σε ρωταει τον ΑΦΜ του συμβαλλομενου. Εννοει τον ΑΦΜ του δανειοληπτη ή της τραπεζας? 1
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, rus είπε Tρια ερωτηματα 1) που μπαινει το εφαπαξ (781?) 2) Στον 049 αναφερονται για να περαστουν στο πεδίο, τα ποσά των αγορων που εγιναν με ηλεκτρονικο τροπο, επισης και το ποσό που δοθηκε για τον ενφια. Βαζουμε και το ποσό του ενφια στον 049? 3) Στον 727 αναφερονται για να περαστουν στο πεδίο, οι καταβληθεισες δοσεις για το στεγαστικο. Πρωτου περασεις το ποσό σε ρωταει τον ΑΦΜ του συμβαλλομενου. Εννοει τον ΑΦΜ του δανειοληπτη ή της τραπεζας? Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπαίνει στο 049. Είναι φόρος, όχι δαπάνη! ΥΓ. Τότε γιατί να μην μπει και ο φόρος εισοδήματος ?
rus Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπαίνει στο 049. Και που μπαινει? Το φανταζομαι οτι δεν μπαινει στον 049 (ετσι κι αλλιως εκει βαζεις οτι ποσό θες) αλλα για ποιο λογο εμφανιζεται στο πεδιο οταν κλικαρεις?
dimitris21gr Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Το ποσό που θα συμπληρώσουμε για ηλεκτρονικές αγορές πρέπει να αφορά μόνο αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 2021 σωστά;
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, dimitris21gr είπε Το ποσό που θα συμπληρώσουμε για ηλεκτρονικές αγορές πρέπει να αφορά μόνο αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 2021 σωστά; Θέλει και ερώτημα ? ΥΓ. Ποιες άλλες θα μπορούσες να βάλεις ?
dimitris21gr Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Θέλει και ερώτημα ? ΥΓ. Ποιες άλλες θα μπορούσες να βάλεις ? Καμία άλλη. Απλά με μπέρδεψαν οι κινήσεις από τις τράπεζες που έγραφε και μου φάνηκε σαν να έχει πιάσει και αγορές του 2022 αλλά μάλλον κάτι χάνω και πρέπει να κάτσω να το δω αναλυτικά από ebanking. Ευχαριστώ όπως και να έχει για τη διευκρίνηση. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από dimitris21gr
tzagaritos Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΝΑΙ. Τι εννοείς, διαδικασία ? Εννοώ ότι επειδή φαίνεται ότι έχω εισόδημα και σαν μισθωτός και με μπλοκακι δεν με αφήνει να προχωρήσω με υποβολή δήλωσης Έχει συμπληρωθεί ο κωδ (019) με ένδειξη επιτηδευματία που φορολογείται με τις διατάξεις της παρ. 2 άρθρου 12 ΚΦΕ και δεν μπορεί ταυτόχρονα να συμπληρωθεί εισόδημα από μισθωτή εργασία, επιχειρηματική δραστηριότητα και αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από tzagaritos
marmagia Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 5 hours ago, dimitris21gr said: Καμία άλλη. Απλά με μπέρδεψαν οι κινήσεις από τις τράπεζες που έγραφε και μου φάνηκε σαν να έχει πιάσει και αγορές του 2022 αλλά μάλλον κάτι χάνω και πρέπει να κάτσω να το δω αναλυτικά από ebanking. Ευχαριστώ όπως και να έχει για τη διευκρίνηση. Μπα απλά είναι σουρωτήρι το σύστημα τους και βγάζει αλλά αντί άλλων
Haldol Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Γνωρίζει κανείς αν "παίζει" κάτι με τα εκκαθαριστικά του '22; Κάποια ασυμβατότητα, αλλαγή στα πεδία, οτιδήποτε; Προσπάθησα να κάνω επικαιροποίηση στην ΕΤΕ, αλλά δεν... ούτε με το έγγραφο (.pdf), ούτε και με KYC.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 2/4/2022 στις 2:15 ΜΜ, rus είπε Και που μπαινει? Το φανταζομαι οτι δεν μπαινει στον 049 (ετσι κι αλλιως εκει βαζεις οτι ποσό θες) αλλα για ποιο λογο εμφανιζεται στο πεδιο οταν κλικαρεις? Ο ΕΝΦΙΑ δηλώνεται για ΑΛΛΟ λόγο. Αν σε κάποιον, το ποσό του ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο, υπερβαίνει το 60% του εισοδήματος του, υποχρεούται σε αποδείξεις 20% (αντί 30%).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα