Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα την βοήθεια όποιου γνωρίζει για την φορολογική δήλωση, και συγκεκριμένα για το πεδίο δαπάνες. Το εισόδημα που πήρε αυτόματα από μόνο του το σύστημα είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τις δαπάνες που βρίσκονται στον πίνακα 7,  στο 1. εκεί που λέει πατήστε εδώ. Είναι ουσιαστικά τα έξοδα που εχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες, και ήθελα να ρωτήσω αυτά, πέρα από αυτό το pop up παράθυρο, φαίνονται και κάπου αλλού ή όχι οπότε δεν με νοιάζει; Και αν φαίνονται υπάρχει κάποιος τρόπος να τα δικαιολογίσω;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlondeEdition είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα την βοήθεια όποιου γνωρίζει για την φορολογική δήλωση, και συγκεκριμένα για το πεδίο δαπάνες. Το εισόδημα που πήρε αυτόματα από μόνο του το σύστημα είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τις δαπάνες που βρίσκονται στον πίνακα 7,  στο 1. εκεί που λέει πατήστε εδώ. Είναι ουσιαστικά τα έξοδα που εχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες, και ήθελα να ρωτήσω αυτά, πέρα από αυτό το pop up παράθυρο, φαίνονται και κάπου αλλού ή όχι οπότε δεν με νοιάζει; Και αν φαίνονται υπάρχει κάποιος τρόπος να τα δικαιολογίσω;

Τι εννοείς πήρα αυτόματα μόνο του το σύστημα?

Ποιο σύστημα?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ekrepali είπε

Oι ρυθμίσεις στο taxisnet γίνονται μόνο σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κι αφού δοθεί η επιλογή στους φορολογούμενους να κάνουν ρύθμιση... δεν είναι πάντα ανοιχτό το σύστημα.

Άλλες λύσεις είναι είτε με πιστωτικές κάρτες τραπεζών πχ Πειραιώς, είτε στο taxisnet να πληρώσεις από μόνος σου μικρότερα ποσά από αυτά που έχει ορίσει το σύστημα αλλά μετά μπαίνουν τόκοι. Σου κάνω copy-paste ενδεικτικό παράδειγμα:

Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί σήμερα 31 Ιουλίου, τότε από την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.

Για παράδειγμα, αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ σήμερα τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 3,65 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 503,65 ευρώ (500 + 0,73% ). Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα τότε θα αυξηθεί στα 507,32 ευρώ (503,65 + 0,73%), ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10% που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Ετσι το ποσό της οφειλής θα ανέλθει στα 557,32, ευρώ (507,32+50).

Καλά... Αυτό με τον πρόσθετο φόρο 10% για τον τρίτο μήνα δεν το έχω ακούσει ξανά. Ήμαρτον... 

Εγώ θέλω να επεκτείνω τώρα τις δώσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για να πληρώνω λιγότερα για μεγαλυτερο χρόνο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Καλά... Αυτό με τον πρόσθετο φόρο 10% για τον τρίτο μήνα δεν το έχω ακούσει ξανά. Ήμαρτον... 

Εγώ θέλω να επεκτείνω τώρα τις δώσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για να πληρώνω λιγότερα για μεγαλυτερο χρόνο. 

https://m.naftemporiki.gr/story/1861123/enfia-2022-ta-simeia-sos-gia-entaksi-stin-pagia-ruthmisi-kai-eksoflisi-se-24-doseis

Σε αυτό το άρθρο λέει ότι γίνεται να ρυθμίσεις και τρέχουσες οφειλές που δεν είναι ληξιπροθεσμες.

Πάντως αν θυμάμαι καλά (είχα κάνει ρύθμιση πριν 7 χρόνια)... οι 12 δόσεις έχουν 5% επιτόκιο.

Θυμάμαι ότι μπορούσες να δεις το επιτόκιο και το τελικό ποσό πριν κάνεις αποδοχή της ρύθμισης.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ekrepali είπε

https://m.naftemporiki.gr/story/1861123/enfia-2022-ta-simeia-sos-gia-entaksi-stin-pagia-ruthmisi-kai-eksoflisi-se-24-doseis

Σε αυτό το άρθρο λέει ότι γίνεται να ρυθμίσεις και τρέχουσες οφειλές που δεν είναι ληξιπροθεσμες.

Πάντως αν θυμάμαι καλά (είχα κάνει ρύθμιση πριν 7 χρόνια)... οι 12 δόσεις έχουν 5% επιτόκιο.

Θυμάμαι ότι μπορούσες να δεις το επιτόκιο και το τελικό ποσό πριν κάνεις αποδοχή της ρύθμισης.

Κατάλαβα. Μάλλον θα αφήσω κάποιες δοσεις απλήρωτες και θα τις πληρώσω ετεροχρονισμενα όχι πάνω από το 2μηνο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
Στις 21/7/2022 στις 10:02 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς πήρα αυτόματα μόνο του το σύστημα?

Ποιο σύστημα?

Στο Ε1 εκει που λέει εισόδημα εχει ετοιμο το ποσο απο αυτα που μπηκαν στον λογαριασμο μισθοδοσιας.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, BlondeEdition είπε

Στο Ε1 εκει που λέει εισόδημα εχει ετοιμο το ποσο απο αυτα που μπηκαν στον λογαριασμο μισθοδοσιας.

Είναι λάθος, δηλαδή?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Είναι λάθος, δηλαδή?

ειναι το ποσο που μου μπηκε στην τραπεζα αλλα ειχα πληρωθει και μετρητα... σκεφτηκα οτι λογικα αυτα εκεινος δεν τα δηλωνε γιαυτο δεν φαινονται... εγω τωρα τι πρεπει να κανω?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BlondeEdition είπε

ειναι το ποσο που μου μπηκε στην τραπεζα αλλα ειχα πληρωθει και μετρητα... σκεφτηκα οτι λογικα αυτα εκεινος δεν τα δηλωνε γιαυτο δεν φαινονται... εγω τωρα τι πρεπει να κανω?

Τίποτα.

Άμα μπερδέψει, θα πεις την αλήθεια.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τίποτα.

Άμα μπερδέψει, θα πεις την αλήθεια.

Δηλαδη το εισοδημα να το αφησω οπως ειναι απο μόνο του με τα λεφτα που μου εβαζε τραπεζα η εγω κανονικα προσθετω εκει και αυτα που πηρα χερι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlondeEdition είπε

Δηλαδη το εισοδημα να το αφησω οπως ειναι απο μόνο του με τα λεφτα που μου εβαζε τραπεζα η εγω κανονικα προσθετω εκει και αυτα που πηρα χερι?

Ο μισθός είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ κωδικός.

Δεν μπορείς να το διωρθωσεις, χώρια ότι ΔΕΝ επιτρέπεται.

Έχεις δοκιμάσει?

Δημοσ.

Αν έχει κάποιος 15k εισόδημα χωρίς κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχειο και έχει συγκεντρώσει 5600 αποδείξεις θα είναι χρεωστικό το εκκαθαριστικό?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν έχει κάποιος 15k εισόδημα χωρίς κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχειο και έχει συγκεντρώσει 5600 αποδείξεις θα είναι χρεωστικό το εκκαθαριστικό?

Εισόδημα από μισθωτή εργασία;

Από όπου και αν είναι το αφορολόγητο είναι κάπου στα 8.8** κάτι οπότε σίγουρα θα βγει χρεωστικό. Οι αγορές με ηλεκτρονικά μέσα η αποδείξεις δεν σε καλύπτουν τον φόρο που είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις. Αν ήταν έτσι ένας με 100Κ εισόδημα θα έβαζε 40Κ αποδείξεις και δεν θα πλήρωνε τίποτα εφορία!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, BlondeEdition είπε

6 ώρες πριν, BlondeEdition είπε

Η μισθοδοσία πληρώνεται μέσω τράπεζας, αυτό το γνωρίζει και ο εργοδότης και ο εργαζόμενος.

Υπέγραψες να πληρώνεσαι ένα Χ ποσό στη τράπεζα, και να κολλάς τα Χ ένσημα.

Οτιδήποτε εκτός ωραρίου, είναι μαύρο.

37 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Στα καθαρά 15k, ναι αρκεί το 30% αποδείξεων.

Το αν θα βγει εκκαθαριστικό ή χρεωστικό εξαρτάται και αν κατά τη μισθοδοσία έχουν γίνει οι απαραίτητες κρατήσεις φόρου απ'τα μεικτά έσοδα.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...