Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μηδενικό σε εμένα

800 ευρώ (100 ευρώ δόση) ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (γιατί το ΕΦΚΑ δεν κάνει κρατήσεις φόρου στην σύνταξη) στην μητέρα μου + 200 ευρώ ΕΝΦΙΑ

+ μια ρύθμιση των 2.500 ευρώ από λάθος ΕΦΚΑ/ΑΑΔΕ που πληρώνει η μητέρα μου τώρα (110 ευρώ δόση για 24 μήνες)

μια χαρά και το 2022

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση

οταν κάνουμε προσωρινή αποθήκευση λεει καπου ποιος ειναι ο φόρος(και αν ναι που το βρίσκω αυτο), ή πρέπει να γινει υποβολη

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Να κανω μια ερωτηση

οταν κάνουμε προσωρινή αποθήκευση λεει καπου ποιος ειναι ο φόρος(και αν ναι που το βρίσκω αυτο), ή πρέπει να γινει υποβολη

Θα πας λίγο πριν την οριστική τελική υποβολή, όπου εκεί θα δεις ποιος είναι ο φόρος και μετά μπορείς να κάνεις back και προσωρινή αποθήκευση. Αν πατήσεις οριστική υποβολή παύει το καθέτως προσωρινής αποθήκευσης αφού έχει υπολογιστεί ο φόρος με την δήλωση να αποθηκεύεται οριστικά. 

Ενα πραγμα που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορούμε από τους 8 και 10 μήνες που γράφονται στα εκκαθαριστικα του ΕΝΦΙΑ και του εισοδήματος να κάνω ρύθμιση σε 12 μήνες μέσα από το taxisnet. 

Δημοσ.

Εκανα την δήλωση , μου βγήκε επιστροφή. Ο λογιστης μου ειπε οτι δεν χρειάζεται να κανω κάτι και θα μπουν τις επομενες μέρες. Λογικά μέσα στον Αυγουστο θέλω να πιστεύω να έχουν μπει. Δεν έχω αλλη οφειλη για να τα συμψηφίσουν. Ουτε μη ληξιπρόθεσμη, ουτε τιποτα.

Δημοσ.

Παντως αυτο με τις παρατασεις για ολα στην Ελλαδα εχει ξεπερασει τα ορια του γελοιου ... 6 μηνες για να κανεις φορολογικη δηλωση. Τι στον πεο. Σουπερμαν ειναι οι Αμερικανοι που καθε χρονο κανουν δηλωση μεχρι 15 Απριλιου και τελος.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Manolo7 είπε

Ειναι που το έπαιζαν ''σκληροί'' όλο το προηγούμενο διάστημα, οτι δεν θα δώσουν άλλη παράταση και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις😄...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εντομεταξύ ο Αύγουστος είναι καμμένος μήνας αλλά να 'χαμε να λέγαμε.

Πάμε φουλ για μέσα Σεπτέμβρη😁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν έκανες ΑΚΟΜΑ την δήλωση?

Εγω πάντα είμαι απο τους τελευταίους και την κανει λογιστής, απλα αν αναφέρεσαι σε αυτην που ρώτησα δεν ηταν δικιά μου και είχε μια δυο εγγραφές, ναι αυτη την εκανα.

Δημοσ.
Στις 18/7/2022 στις 10:59 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Ενα πραγμα που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορούμε από τους 8 και 10 μήνες που γράφονται στα εκκαθαριστικα του ΕΝΦΙΑ και του εισοδήματος να κάνω ρύθμιση σε 12 μήνες μέσα από το taxisnet.

Oι ρυθμίσεις στο taxisnet γίνονται μόνο σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κι αφού δοθεί η επιλογή στους φορολογούμενους να κάνουν ρύθμιση... δεν είναι πάντα ανοιχτό το σύστημα.

Άλλες λύσεις είναι είτε με πιστωτικές κάρτες τραπεζών πχ Πειραιώς, είτε στο taxisnet να πληρώσεις από μόνος σου μικρότερα ποσά από αυτά που έχει ορίσει το σύστημα αλλά μετά μπαίνουν τόκοι. Σου κάνω copy-paste ενδεικτικό παράδειγμα:

Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί σήμερα 31 Ιουλίου, τότε από την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.

Για παράδειγμα, αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ σήμερα τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 3,65 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 503,65 ευρώ (500 + 0,73% ). Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα τότε θα αυξηθεί στα 507,32 ευρώ (503,65 + 0,73%), ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10% που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Ετσι το ποσό της οφειλής θα ανέλθει στα 557,32, ευρώ (507,32+50).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...