riga Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα μια γνωστή μου πήγε να κάνει φορολογική 2021 και της έβγαλε ότι το αφμ έχει κλείσει δηλαδή πέθανε η σπιτονοικοκυρά της(μάλλον τέλη του 2020)!το θέμα είναι ότι δεν την ενημέρωσε κάποιος συγγενής γι αυτό (έμενε σε άλλη πόλη η σπίτο/κυρα)και γενικά έπαιρνε τηλέφωνα κ δεν έβρισκε καποιον.τώρα τι μπορεί να κάνει;αυτή πλήρωνε κανονικά όλο το χρόνο το ενοίκιο.Υπαρχει κάποια λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, riga είπε Καλησπέρα μια γνωστή μου πήγε να κάνει φορολογική 2021 και της έβγαλε ότι το αφμ έχει κλείσει δηλαδή πέθανε η σπιτονοικοκυρά της(μάλλον τέλη του 2020)!το θέμα είναι ότι δεν την ενημέρωσε κάποιος συγγενής γι αυτό (έμενε σε άλλη πόλη η σπίτο/κυρα)και γενικά έπαιρνε τηλέφωνα κ δεν έβρισκε καποιον.τώρα τι μπορεί να κάνει;αυτή πλήρωνε κανονικά όλο το χρόνο το ενοίκιο.Υπαρχει κάποια λύση; Καταρχάς ας μπει στο ebanking να κατεβάσει τα pdf από τις πληρωμές γιατί σε βάθος 2ετίας σβήνονται και θα πρέπει να σκάσει 15 ευρώ στη τράπεζα για να πάρει αντίγραφα. Μετά θα πρέπει να βρει τον κληρονόμο (το μίσθωμα κληρονομείται) και να μάθει το ΑΦΜ του. Αν δε βρίσκει κανέναν τηλεφωνικώς πρέπει να παει σε δικηγόρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaizO_ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, στην φορολογική μου εμφανίζεται ένα ποσό στους φόρους που παρακρατήθηκαν. Δικαιούμαι κάποια επιστροφή? Υ.Γ Δεν έχω ιδέα από φορολογικά απλά έτυχε να το δω. 😇 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, RaizO_ είπε Καλησπέρα παιδιά, στην φορολογική μου εμφανίζεται ένα ποσό στους φόρους που παρακρατήθηκαν. Δικαιούμαι κάποια επιστροφή? Υ.Γ Δεν έχω ιδέα από φορολογικά απλά έτυχε να το δω. 😇 Αυτό δεν είναι επιστροφή. Δεν βλέπεις τι φόρος σου βγήκε? Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από GREGORYMO Συμπληρώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaizO_ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αυτό δεν είναι επιστροφή. Δεν βλέπεις τι φόρος σου βγήκε? Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση. Σε ποιο σημείο μπορώ να το δω αυτό ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIS Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Επιστροφή φόρου απο αυτους που εχουν κανει ηδη νωρις φορολογικη για 2022 εχει πάρει κανεις; Ή θα περιμενουμε να ληξει η (οποια) τελικη προθεσμια για ολους και οι επιστροφες απο Σεπτεμβριο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, GIS είπε Επιστροφή φόρου απο αυτους που εχουν κανει ηδη νωρις φορολογικη για 2022 εχει πάρει κανεις; Ή θα περιμενουμε να ληξει η (οποια) τελικη προθεσμια για ολους και οι επιστροφες απο Σεπτεμβριο; Ενόχλησε τη τοπική δου και θα σου συμφηφισουν ότι χρωστάς και θα σου πιστωσουν τα υπόλοιπα σε λογαριασμό. Μην περιμένεις ποτέ θα το δουν μόνοι τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIS Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Manolo7 είπε Ενόχλησε τη τοπική δου και θα σου συμφηφισουν ότι χρωστάς και θα σου πιστωσουν τα υπόλοιπα σε λογαριασμό. Μην περιμένεις ποτέ θα το δουν μόνοι τους. Ευχαριστω για την απαντηση. Την εχω κανει την συγκεκριμενη διαδικασια στο παρελθον. Αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι αν καποιος φετος (για το φορολογικο ετος 2021 δλδ) ηδη εχει παρει στα χερια του επιστροφη φορου. Ειτε επισκεπτομενος ΔΟΥ ειτε οχι. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από GIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GIS είπε Ευχαριστω για την απαντηση. Την εχω κανει την συγκεκριμενη διαδικασια στο παρελθον. Αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι αν καποιος φετος (για το φορολογικο ετος 2021 δλδ) ηδη εχει παρει στα χερια του επιστροφη φορου. Ειτε επισκεπτομενος ΔΟΥ ειτε οχι. Για συγγενικό πρόσωπο πήρα τηλέφωνο έγινε συμφηφισμος την ίδια μέρα και μετά από κάνα δεκαήμερο έβαλαν και την επιστροφή. Ιούνιο έγιναν αυτά. Η ερώτηση σου αν κατάλαβα είναι αν πρέπει να λήξει πρωτα η προθεσμία για τις δηλώσεις, η απάντηση είναι όχι δεν χρειάζεται Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από Manolo7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 20 ώρες πριν, RaizO_ είπε Σε ποιο σημείο μπορώ να το δω αυτό ? To τελικό ποσό κάτω δεξιά, λέει χρεωστικό ή πιστωτικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
delendus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Καλημερα. θα ηθελα καποιες διευκρινισεις Προνοιακά αναπηρικα επιδοματα απο τον ΟΠΕΚΑ δεν δηλωνονται,σωστα;Αρα δεν δηλώνονται και οι δαπανες όταν τα επιδόματα αποτελουν τη μοναδικη πηγη εισοδηματος;Στη δηλωση παντως,επιδοματα και δαπανες απο στοιχεια των τραπεζων εμφανιζονται σε popup παράθυρα με κλικ στα αντιστοιχα πεδια,δενειναι προσυμπληρωμενα. Και μια δευτερη ερωτηση Αλλαγη διευθυνσης-μισθωσης κατοικιας που εγινε προσφατα (μεσα στο 2022),πρεπει να δηλωθει καπου στο Ε1,πέρα απο την "δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας" που υποβληθηκε ξεχωριστα,και την αλλαγη διευθυνσης στο Μητρωο (Μ1); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaizO_ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 21 ώρες πριν, ekrepali είπε To τελικό ποσό κάτω δεξιά, λέει χρεωστικό ή πιστωτικό; Δεν μου εμφανίζει κάπου χρεωστικό ή πιστωτικό, μόνο μηδενικό ποσό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scarface5323 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 19 λεπτά πριν, RaizO_ είπε Δεν μου εμφανίζει κάπου χρεωστικό ή πιστωτικό, μόνο μηδενικό ποσό. Άρα 0€ είναι το αποτέλεσμα,ούτε να παρεις ούτε να δώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, delendus είπε Καλημερα. θα ηθελα καποιες διευκρινισεις Προνοιακά αναπηρικα επιδοματα απο τον ΟΠΕΚΑ δεν δηλωνονται,σωστα;Αρα δεν δηλώνονται και οι δαπανες όταν τα επιδόματα αποτελουν τη μοναδικη πηγη εισοδηματος;Στη δηλωση παντως,επιδοματα και δαπανες απο στοιχεια των τραπεζων εμφανιζονται σε popup παράθυρα με κλικ στα αντιστοιχα πεδια, δενειναι προσυμπληρωμενα. Όλα δηλώνονται, απλά υπάρχουν ειδικά κουτάκια τα οποία έχουν απαλλαγή φόρου. Πχ Η αδερφή μου πήρε 840 απ'τον ΟΠΕΚΑ (οικογενειακό)... (δε ξέρω αν τα αναπηρικά μπαίνουν στο ίδιο κουτάκι) Δε ξέρω αν ήταν προσυμπληρωμένο ή αν το συμπλήρωσε ο λογιστής. Για το άλλο που ρωτάς δε ξέρω. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
delendus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Όλα δηλώνονται, απλά υπάρχουν ειδικά κουτάκια τα οποία έχουν απαλλαγή φόρου. Πχ Η αδερφή μου πήρε 840 απ'τον ΟΠΕΚΑ (οικογενειακό)... (δε ξέρω αν τα αναπηρικά μπαίνουν στο ίδιο κουτάκι) Δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα επιδοματα που χορηγει ο ΟΠΕΚΑ.Ειδικα για τα αναπηρικα δεν πρεπει να δηλώνονται καν ακόμα και αν αυτα απαλλάσσονται του φόρου.Αυτο,απ΄ό,τι βρήκα,ισχύει τα τελευταία 2-3 χρόνια,παλιοτερα δηλώνονταν κανονικα. Κωδικοί 659-660 ή 619-620 Στην υποπερίπτωση «Εξωϊδρυματικό επίδομα και κάθε συναφές ποσό που καταβάλλεται σε αναπήρους» δεν περιλαμβάνονται και συνεπώς δεν αναγράφονται οι προνοιακές παροχές σε χρήμα που διαχειρίζεται και χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ σε άτομα με αναπηρία που αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας τους και οι οποίες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του ν.4611/2019 (Α' 73) δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος ... Πηγή Αυτο που με απασχολει περισσότερο ειναι αν πρεπει να δηλωθουν οι δαπανες σαν τεκμηριο,αν το αναπηρικο επιδομα αποτελει τη μοναδικη πηγη εισοδηματος και αυτο δεν δηλώνεται...Στο πεδιο 049 παντως πατώντας στο Πατήστε ΕΔΩ για στοιχεία δαπανών ,εμφανιζονται κανονικα οι δαπάνες σε popup παράθυρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα