The_Judas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 έγινε δωρεάν παραχώρηση σπιτιού απο γονιο (ανήκει πλήρως το σπίτι στον γονιο) σε παιδι. Στη δήλωση του παιδιού τι συμπληρώνουμε στο ποσοστο συνιδιοκτησίας ; 100% και κύρια κατοικία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Αναδρομικά ΘΑΝΟΝΤΩΝ συνταξιούχων, μπαίνουν στην δήλωση και που ? Πας στη χρονιά που πήρε τα αναδρομικά, πχ 2021. Πατάς 'ενημέρωση βεβ.αποδοχών'. Στο πινακάκι που θα ανοίξει γράφει σε ποιο έτος αντιστοιχούν τα αναδρομικά πχ 2016. Αν τα αναδρομικά αντιστοιχούν στο 2016, πας στις δηλώσεις έτους 2017 (δηλαδή φορολογικό 2016). Κανονικά θα πρέπει να εμφανίζεται η παρακάτω επιλογή "Δήλωση αναδρομικών Ε1". Μ'αυτή τη διαδικασία είναι όλα προσυμπληρωμένα, δηλαδή τα αναδρομικά έχουν προστεθεί στα ετήσια έδοσα (κουτάκια 303 ή 321) όπως επίσης έχουν προστεθεί και είναι προσυμπληρωμένοι οι φόροι που αντιστοιχούν στα κουτάκια 315 και 333. Αν δεν εμφανίζεται το κουμπί δήλωσης αναδρομικών, τότε θα πρέπει να πας λογιστή να σου κάνει τροποποιητική χειρόγραφη. Αν η δήλωση είναι εκπρόθεσμη, θα σου πρότεινα ούτως ή άλλως να τον ρωτήσεις μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώσεις το πρόστιμο. Πχ αν έλαβε τα αναδρομικά το 2020 για το έτος 2016, είχατε περιθώριο να τα δηλώσετε εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/21. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πας στη χρονιά που πήρε τα αναδρομικά, πχ 2021. Πατάς 'ενημέρωση βεβ.αποδοχών'. Στο πινακάκι που θα ανοίξει γράφει σε ποιο έτος αντιστοιχούν τα αναδρομικά πχ 2016. Αν τα αναδρομικά αντιστοιχούν στο 2016, πας στις δηλώσεις έτους 2017 (δηλαδή φορολογικό 2016). Κανονικά θα πρέπει να εμφανίζεται η παρακάτω επιλογή "Δήλωση αναδρομικών Ε1". Μ'αυτή τη διαδικασία είναι όλα προσυμπληρωμένα, δηλαδή τα αναδρομικά έχουν προστεθεί στα ετήσια έδοσα (κουτάκια 303 ή 321) όπως επίσης έχουν προστεθεί και είναι προσυμπληρωμένοι οι φόροι που αντιστοιχούν στα κουτάκια 315 και 333. Αν δεν εμφανίζεται το κουμπί δήλωσης αναδρομικών, τότε θα πρέπει να πας λογιστή να σου κάνει τροποποιητική χειρόγραφη. Αν η δήλωση είναι εκπρόθεσμη, θα σου πρότεινα ούτως ή άλλως να τον ρωτήσεις μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώσεις το πρόστιμο. Πχ αν έλαβε τα αναδρομικά το 2020 για το έτος 2016, είχατε περιθώριο να τα δηλώσετε εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/21. ΜΗΠΩΣ δεν είναι ίδια περίπτωση? Τα αναδρομικά αφορούσαν τον πατέρα μου αλλά τα πήρα ΕΓΩ το 2021. Έχει πεθάνει από το 2017. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Addicted_21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Το ξαναβάζω, έχει κοπεί το πρόστιμο για εκπρόσθεσμες τροποποιητικές (αν το επιπλέον ποσό φόρου δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ) https://www.taxheaven.gr/news/58702/xwris-prostimo-oi-ekprooesmes-tropopoihtikes-dhlwseis-otan-to-epipleon-poso-foroy-poy-prokyptei-einai-ews-100-eyrw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε ΜΗΠΩΣ δεν είναι ίδια περίπτωση? Τα αναδρομικά αφορούσαν τον πατέρα μου αλλά τα πήρα ΕΓΩ το 2021. Έχει πεθάνει από το 2017. Γι αυτό δε ξέρω να σου απαντήσω... ίσως πρέπει να τα δηλώσεις αναδρομικά στο πατέρα σου... και μετά εσύ να τα δηλωσεις σαν πρόσθετη κληρονομιά. Μόνο λογιστής ξερει να σου πει σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPY_oo7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχουμε Ε9 2021 και Ε9 2022 με μεταβολη που βγηκε και ο νεος ενφια για το 22.Η δηλωση που κανουμε τωρα ειναι χρηση του 2021.Πρεπει να δηλωθει η περιουσιακη κατασταση όπως αποτυπώνεται στο Ε9 του 21 η του 22 Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από SPY_oo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Εχουμε Ε9 2021 και Ε9 2022 με μεταβολη που βγηκε και ο νεος ενφια για το 22.Η δηλωση που κανουμε τωρα ειναι χρηση του 2021.Πρεπει να δηλωθει η περιουσιακη κατασταση όπως αποτυπώνεται στο Ε9 του 21 η του 22 Δηλαδή, τι εννοείς? 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Γι αυτό δε ξέρω να σου απαντήσω... ίσως πρέπει να τα δηλώσεις αναδρομικά στο πατέρα σου... και μετά εσύ να τα δηλωσεις σαν πρόσθετη κληρονομιά. Μόνο λογιστής ξερει να σου πει σίγουρα. Εκεί καταλήγω. Πρόσθετη κληρονομιά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPY_oo7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Πρεπει να δηλωθει η περιουσιακη κατασταση όπως αποτυπώνεται στο Ε9 του 21 η του 22 Εφοσον η δηλωση που κανουμε τωρα το 22 ειναι χρηση του 21 βαζουμε το Ε9 του 21 και το 23 που ειναι χρηση 22 θα αποτυπωθει η εικονα που υπαρχει στο Ε9 του 22 Σωστο η λαθος Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από SPY_oo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Εφοσον η δηλωση ειναι χρηση του 21 βαζουμε το Ε9 του 21 και το 23 που ειναι χρηση 22 θα αποτυπωθει η εικονα που υπαρχει στο Ε9 του 22 Σωστο η λαθος Μιλάς για φορολογική δήλωση. Τι δουλειά έχει το Ε9 ???? ΠΟΙΑ είναι η απορία σου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPY_oo7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Οχι για σουβλακια.ΑΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.Ποια εικονα ακινητων αποτυπωνεται στη φορολογγικη δηλωση Ε1 αυτη του Ε9 του 2021η του 2022 59 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Εχουμε Ε9 2021 και Ε9 2022 με μεταβολη που βγηκε και ο νεος ενφια για το 22.Η δηλωση που κανουμε τωρα ειναι χρηση του 2021.Πρεπει να δηλωθει στη φορλογικη δηλωση η περιουσιακη κατασταση όπως αποτυπώνεται στο Ε9 του 21 η του 22 Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από SPY_oo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εκεί καταλήγω. Πρόσθετη κληρονομιά . Ναι, αλλά λογικά θα χρειαστεί να γίνει πρώτα τροποποιητική στο Ε1 του πατέρα σου για το φορολογικό 2017. Πρέπει να μιλήσεις με λογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teot Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, ekrepali είπε Πας στη χρονιά που πήρε τα αναδρομικά, πχ 2021. Πατάς 'ενημέρωση βεβ.αποδοχών'. Στο πινακάκι που θα ανοίξει γράφει σε ποιο έτος αντιστοιχούν τα αναδρομικά πχ 2016. Αν τα αναδρομικά αντιστοιχούν στο 2016, πας στις δηλώσεις έτους 2017 (δηλαδή φορολογικό 2016). Κανονικά θα πρέπει να εμφανίζεται η παρακάτω επιλογή "Δήλωση αναδρομικών Ε1". Μ'αυτή τη διαδικασία είναι όλα προσυμπληρωμένα, δηλαδή τα αναδρομικά έχουν προστεθεί στα ετήσια έδοσα (κουτάκια 303 ή 321) όπως επίσης έχουν προστεθεί και είναι προσυμπληρωμένοι οι φόροι που αντιστοιχούν στα κουτάκια 315 και 333. Αν δεν εμφανίζεται το κουμπί δήλωσης αναδρομικών, τότε θα πρέπει να πας λογιστή να σου κάνει τροποποιητική χειρόγραφη. Αν η δήλωση είναι εκπρόθεσμη, θα σου πρότεινα ούτως ή άλλως να τον ρωτήσεις μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώσεις το πρόστιμο. Πχ αν έλαβε τα αναδρομικά το 2020 για το έτος 2016, είχατε περιθώριο να τα δηλώσετε εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/21. Θανόντων δεν νομίζω ότι μπορεί... πριν 3-4 χρόνια δεν γίνονταν... να γίνει ηλεκτρονικά , μόνο χειρόγραφη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 13 ώρες πριν, The_Judas είπε έγινε δωρεάν παραχώρηση σπιτιού απο γονιο (ανήκει πλήρως το σπίτι στον γονιο) σε παιδι. Στη δήλωση του παιδιού τι συμπληρώνουμε στο ποσοστο συνιδιοκτησίας ; 100% και κύρια κατοικία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eidikos33 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μπορώ να δηλώσω φιλοξενουμενος σε σπίτι που έχει δωρεάν παραχωρηθεί από τον πατέρα μου στην αδερφή μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 53 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Μπορώ να δηλώσω φιλοξενουμενος σε σπίτι που έχει δωρεάν παραχωρηθεί από τον πατέρα μου στην αδερφή μου; Ναι. Η αδερφή σου θα σε δηλώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα