Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2022

Nabuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

54 minutes ago, pan05 said:

Το ιδιο πρόβλημα και εγω. Τελικά προχώρησες; Το εμφανίζει κανονικά μετα;

Όχι, δεν ασχολήθηκα ακόμη. 

Αλλά θα το προχωρήσω 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

111.jpg.58b939d2e47cc4bc16dd92bba22d5231.jpg

Ένας απ'τους λόγους που πάνε όλο και παραπίσω τις φορολογικές είναι για να πάει παραπίσω και η προθεσμία του ΚΟΤ... θα συνεχίσουν να παίρνουν ΚΟΤ μέχρι τις 29/9 όσοι έχουν ενεργή αίτηση στο ΗΔΙΚΑ με τα οικονομικά στοιχεία του 2020. Διότι με τα οικονομικά στοιχεία του 2021 πολλοί θα μείνουν εκτός ΚΟΤ λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών του ΕΝΦΙΑ.

Εγώ είμαι ανάποδη περίπτωση και επωφελήθηκα... έκανα φορολογική δήλωση και εγκρίθηκε η αίτηση μου στο ΚΟΤ με τα στοιχεία του 2021 λόγω μείωσης των αντικειμενικών αξιών του ΕΝΦΙΑ.

Δηλαδή, ΔΕΝ έπαιρνες Κοτ και ΤΩΡΑ θα παίρνεις?

Κωδικός 727 - Δάνειο από Επαγγελματικό Ταμείο

Κοντινό μου πρόσωπο είναι δημόσιος υπάλληλος. Έχει πάρει δάνειο από επαγγελματικό επικουρικό ταμείο, η αποπληρωμή του οποίου γίνεται με παρακράτηση των μηνιαίων δόσεων από την μηνιαία μισθοδοσία του. Συμπληρώνει τον κωδικό 727, με τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί αυτόματα από τον μισθό του για την τοκοχρεολυτική απόσβεση του δανείου από το επαγγελματικό ταμείο;

Το ρωτάω διότι τα καθαρά που φαίνονται στη Βεβαίωση Αποδοχών, αυτά δηλαδή που είναι προσυμπληρωμένα στο Ε1 στο εισόδημα, έχουν προκύψει μετά την αφαίρεση όλων των κρατήσεων από τα ταμεία, περιλαμβανομένων και των δόσεων για την αποπληρωμή του εν λόγω δανείου. Η Βεβαίωση Αποδοχών δεν τα ξεχωρίζει. Λέει: "μεικτά τόσα, κρατήσεις ταμείων τόσες, καθαρά τόσα, φόρος τόσος κλπ.". Στις κρατήσεις ταμείων έχουν συμπεριληφθεί και οι δόσεις του δανείου, συνεπώς στο Ε1 έχουν προσυμπληρωθεί τα ίδια καθαρά που αναγράφονται και στη Βεβαίωση Αποδοχών. Τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί για το δάνειο συγκεκριμένα, τα γνωρίζουμε από την σχετική Βεβαίωση Δανείου που χορήγησε το ίδιο το επαγγελματικό ταμείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια περίεργη ερώτηση σχετικά με το 30% των αποδείξεων.

Οι άνω των 70 δεν χρειάζεται να χτίσουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα.

Αν κάνει κάποιος κοινή φορολογική δήλωση με τον σύντροφό του τότε οι αποδείξεις αν έχουν πλεόνασμα μεταφέρονται στον άλλον .

Δηλαδη εάν πχ ο σύζυγος είναι 72 ετών και η γυναίκα 65. Αν ο σύζυγος έχει 5000ευρω σε πλαστικό χρήμα αγορές τότε αυτό το ποσό μεταφέρεται ολόκληρο στην γυναίκα του ή μόνο το ποσό που θα ήταν εάν είχε πλεόνασμα? Πχ αν χρειαζόταν να μαζέψει μόνο 4000 ευρώ σε πλαστικό χρήμα μεταφέρονται μόνο τα 1000 ευρώ?

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από iNorganic

Πρώτη φορά φέτος κάνω δήλωση και θέλω να ρωτήσω μάλλον κάτι χαζό. Εδώ και εναν μήνα που την έχω κάνει, είναι φυσιολογικό να γράφει ακόμα κάτω από το "κατάσταση", αυτό : "Αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικα". Είναι σε όλους έτσι? 

5 ώρες πριν, lk24 είπε

Πρώτη φορά φέτος κάνω δήλωση και θέλω να ρωτήσω μάλλον κάτι χαζό. Εδώ και εναν μήνα που την έχω κάνει, είναι φυσιολογικό να γράφει ακόμα κάτω από το "κατάσταση", αυτό : "Αρχική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικα". Είναι σε όλους έτσι? 

Nαι, έτσι γράφει. Αν κάνεις τροποποιητική, θα λέει "1η τροποποιητική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικα"

Η αν για κάποιο λόγο κάνεις χειρόγραφη δήλωση θα γράφει "έχει υποβληθεί στη ΔΟΥ"

8 ώρες πριν, ekrepali είπε

Nαι, έτσι γράφει. Αν κάνεις τροποποιητική, θα λέει "1η τροποποιητική, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικα"

Η αν για κάποιο λόγο κάνεις χειρόγραφη δήλωση θα γράφει "έχει υποβληθεί στη ΔΟΥ"

Σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει και με μπλοκάρει απο το power pass.. Και το είχα απορία.. Αρα δεν φταίει η φορολογική. Σε ευχαριστώ ξανά 

χθες πλήρωσα την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ από το myaade. συνήθως άμεσα σβήνει την οφειλή. Τώρα μου φαίνεται σαν ανεξόφλητη η δόση παρότι έχω αποδεικτικό πληρωμής. 1 λεπτό αργότερα με την ίδια κάρτα πληρώθηκε ο ενφια για άλλο αφμ με τον ίδιο τρόπο και φάνηκε κανονικά άμεσα.

έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; μετά από πόσο καιρό έστρωσε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, marmagia είπε

Πέρασε ήδη μια μέρα 🤷🏻‍♀️

Mάλλον ήμουν τυχερός...

edit: άκυρο το quote που έκανα, νόμιζα και σε κάποιον άλλο κόλλησε η πληρωμή αλλά ήταν άλλη περίπτωση.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...