petrost8 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Από μια άλλη οπτική το εισόδημα από τα φωτοβολταϊκά είναι στον γενικό κανόνα μια και αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, άσχετα που έως κάποιο όριο δεν σε υποχρεώνουν να τηρείς βιβλία/στοιχεία. Όπως ακριβώς ισχύει και με τους αγρότες, το εισόδημα τους θεωρείται ότι προήλθε από αγροτική δραστηριότητα παρόλο που δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία. Δεν ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα, δεν ισχυει αυτο που λες για τους ιδιωτες που εχουν φωτοβολταϊκο στεγης. Διοτι συμφωνα με ΠΟΛ 1101/06.08.2009 ο κύριος του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαθίσταται σε στέγες κατοικιών ή επαγγελματικών εγκαταστάσεων μικρών επιχειρήσεων, δεν χαρακτηρίζεται ως επιτηδευματίας για τη δραστηριότητά του αυτή και συνεπώς δεν υποχρεούται σε τήρηση βιβλίων – έκδοση στοιχείων και γενικότερα δεν υποχρεούται να εφαρμόζει τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. (π.δ.186/1992 – ΦΕΚ 84 Α΄).
ekrepali Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Ο παραπανίσιος φόρος που μπήκε είσαι 100% σίγουρος ότι αφορά πρόστιμο δαπανών; Μήπως είναι εισφορά αλληλεγγύης;
petrost8 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 100% ειναι απο το προστιμο δαπανων. Αναγραφεται στο εκκαθαριστικο ως "ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" και ηταν αρκετα πιο αυξημενο απο οσο περιμενα. (Τα φωτοβολταϊκα παρεμπιπτοντως δεν εχουν πλεον εισφορα αλληλεγγυης) Εκανα υπολογισμο με βαση τον μισθο μου και δεν εβγαινε το νουμερο. Μολις υπολογιστα μισθος+φωτοβολταϊκο , τοτε βγηκε ακριβως. Εστειλα ενα ερωτημα στην Α.Α.Δ.Ε και αναμενω απαντηση... Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από petrost8
agnostos13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 41 λεπτά πριν, petrost8 είπε 100% ειναι απο το προστιμο δαπανων. Αναγραφεται στο εκκαθαριστικο ως "ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" και ηταν αρκετα πιο αυξημενο απο οσο περιμενα. (Τα φωτοβολταϊκα παρεμπιπτοντως δεν εχουν πλεον εισφορα αλληλεγγυης) Εκανα υπολογισμο με βαση τον μισθο μου και δεν εβγαινε το νουμερο. Μολις υπολογιστα μισθος+φωτοβολταϊκο , τοτε βγηκε ακριβως. Εστειλα ενα ερωτημα στην Α.Α.Δ.Ε και αναμενω απαντηση... Σώθηκες...99,99% θα σου πουν να απευθυνθείς στη ΔΟΥ σου.
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, petrost8 είπε Δεν ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα, δεν ισχυει αυτο που λες για τους ιδιωτες που εχουν φωτοβολταϊκο στεγης. Διοτι συμφωνα με ΠΟΛ 1101/06.08.2009 ο κύριος του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαθίσταται σε στέγες κατοικιών ή επαγγελματικών εγκαταστάσεων μικρών επιχειρήσεων, δεν χαρακτηρίζεται ως επιτηδευματίας για τη δραστηριότητά του αυτή και συνεπώς δεν υποχρεούται σε τήρηση βιβλίων – έκδοση στοιχείων και γενικότερα δεν υποχρεούται να εφαρμόζει τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. (π.δ.186/1992 – ΦΕΚ 84 Α΄). Τότε για αρχή προχώρα σε ένσταση 1
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 10:10 ΜΜ, The_Judas είπε η πώληση αυτοκινήτου σε ποιόν κωδικό δηλώνεται; στον 781 ;
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 46 λεπτά πριν, The_Judas είπε Στις 13/6/2022 στις 10:10 ΜΜ, The_Judas είπε η πώληση αυτοκινήτου σε ποιόν κωδικό δηλώνεται; στον 781 ; Και εσύ τσακωμένος με τον Γκούγκλη? "Στον κωδικό 781 συμπληρώνονται ποσά, τα οποία -κατά κανόνα- δεν αποτελούν εισόδημα και δεν προέρχονται από κάποια μόνιμη πηγή. Τα ποσά που συμπληρώνονται στον κωδικό 781 είναι συγκεκριμένα και προκύπτουν από κατάλληλα δικαιολογητικά, τα οποία προσκομίζονται στις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε περίπτωση ελέγχου. Οι περιπτώσεις που εντάσσονται στο «μαγικό» κωδικό και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά έχουν ως εξής: • Πώληση ακινήτου: Αποδεικνύεται με τη σχετική συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης, η οποία αναφέρει το εισπραχθέν αντίτιμο. • Εφάπαξ καταβαλλόμενη παροχή από ταμεία πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου και επαγγελματικά ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του φορέα. • Διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας είναι η πώληση αυτοκινήτων. Για τη δήλωση του σχετικού ποσού είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΑΦΜ του αγοραστή στην εφαρμογή. Επίσης, απαιτείται η διατήρηση στο αρχείο του φορολογουμένου μιας υπεύθυνης δήλωσης (με γνήσιο της υπογραφής) του αγοραστή, οποία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τον αριθμό κυκλοφορίας και το αντίτιμο που καταβλήθηκε." Ο «μαγικός» κωδικός 781 | TaxExperts
s93060 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα ο γιος μου που είναι φοιτητής θα δουλέψει για ένα μήνα το καλοκαίρι πρεπει να βγάλει ΑΜΑ όποτε θα πρέπει να βγει από την δίκη μου ασφάλεια ; παραμενει προστατευόμενο μέλος ; πεεπει του χρόνου να κάνει φορολογική δήλωση ;
apostolos_36 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα αν κάποιος γνωρίζει, θα κάνω την ερώτηση που είχε ανοίξει χωριστό θέμα παλιότερα και βλέπω δεν υπήρξε απάντηση τότε : Πώς δηλώνονται στη φορολογική δηλωση τα αναδρομικά των κληρονόμων από τον ΕΦΚΑ για κρατήσεις συντάξεων της περιόδου 2015-6 και για τα οποία έγιναν οι αιτήσεις το 2020 βάσει του ΦΕΚ Β 4536/14/10/2020 με αποτέλεσμα να καταβληθούν τελικά το 2021 ; Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από apostolos_36 1
d_gkal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Στην επιβεβαίωση στοιχείων δεν εμφανίζεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας της γυναίκας. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σωστά. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή;
tempo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, d_gkal είπε Στην επιβεβαίωση στοιχείων δεν εμφανίζεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας της γυναίκας. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σωστά. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή; και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα, συνέχισα και στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης εμφανίστηκε κανονικά. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από tempo
d_gkal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 3 minutes ago, tempo said: και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα, συνέχισα και στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης εμφανίστηκε κανονικά. Δηλαδή να προχωρήσει η διαδικασια; Πριν την τελική υποβολή το δείχνει όπως πρέπει;
tempo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, d_gkal είπε Δηλαδή να προχωρήσει η διαδικασια; Πριν την τελική υποβολή το δείχνει όπως πρέπει; αρχικά παρατήρησα όπως εσύ ότι έλειπε ο αριθμός της ταυτότητας, επικοινώνησα με εφορία και μου είπαν ότι ο αριθμός είναι περασμένος κανονικά και σωστά σε αυτούς. Προχώρησα στο επόμενο βήμα και στο τελικό pdf της φορολογικής δήλωσης είναι ο αριθμός κανονικά. Νομίζω (δεν θυμάμαι 100%) ότι όταν έκανα την αρχική επιβεβαίωση των στοιχείων και προχώρησα στην διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης και εκεί είχε φανεί ο αριθμός της ταυτότητας. Μην σε πάρω στον λαιμό μου, απλά σου περιγράφω τι είδα και τι έκανα εγώ.
d_gkal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Just now, tempo said: αρχικά παρατήρησα όπως εσύ ότι έλειπε ο αριθμός της ταυτότητας, επικοινώνησα με εφορία και μου είπαν ότι ο αριθμός είναι περασμένος κανονικά και σωστά σε αυτούς. Προχώρησα στο επόμενο βήμα και στο τελικό pdf της φορολογικής δήλωσης είναι ο αριθμός κανονικά. Νομίζω (δεν θυμάμαι 100%) ότι όταν έκανα την αρχική επιβεβαίωση των στοιχείων και προχώρησα στην διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης και εκεί είχε φανεί ο αριθμός της ταυτότητας. Μην σε πάρω στον λαιμό μου, απλά σου περιγράφω τι είδα και τι έκανα εγώ. Στο λογαριασμο της γυναίκας φαίνεται κανονικά ο ΑΔΤ Τους πήρες τηλέφωνο / έστειλες email;
tempo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, d_gkal είπε Στο λογαριασμο της γυναίκας φαίνεται κανονικά ο ΑΔΤ Τους πήρες τηλέφωνο / έστειλες email; ναι, στην αρχή έλειπε ο αριθμός Δελτίου Ταυτότητας της γυναίκας μου και μετά απο όλα αυτά που σου είπα είναι κανονικά στην δήλωση. Τους πήρα τηλέφωνο.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα