The_Judas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, s93060 είπε Ευχαριστω πολύ ! και το δηλώνω και στον πίνακα 5 ως δευτερεύουσα κατοικία και στον πίνακα 6 στο νο 12 έτσι ; Για αυτό δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω ότι θα το βάλεις ως κύρια κατοικία: 1 μήνα στην οδό π.χ Παπαδόπουλου 30 και υπόλοιπους 11 μήνες πάλι ως κύρια κατοικία όπου αλλού έμενε (π.χ στο σπίτι των γονιών ως δωρεαν παραχώρηση ή σε άλλο μισθωμένο). Εγώ έτσι έκανα όταν έμενα με τους γονείς μου και μετά νοίκιασα σπίτι. Η δευτερεύουσα κατοικία συνήθως αφορά κάποιο εξοχικό. Αλλά γι' αυτό δεν είμαι 100% σίγουρος. ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει με μεγαλύτερη σιγουριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δευτερεύουσα δηλώνεται από τον γονεα και ο φοιτητής φιλοξενούμενος στη δευτερεύουσα-φοιτητική κατοικία του γονέα ώστε αν δεν εχει εισόδημα να μην φορτωθει με τεκμήρια. Για αυτό γίνονται και τα ενοικιαστηρια στον γονέα και όχι στον φοιτητή (συνήθως τουλάχιστον). Βέβαια πρέπει να δηλωθεί και που έμενε ο φοιτητής τους υπόλοιπους 11 μήνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
s93060 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 23 λεπτά πριν, Manolo7 είπε Δευτερεύουσα δηλώνεται από τον γονεα και ο φοιτητής φιλοξενούμενος στη δευτερεύουσα-φοιτητική κατοικία του γονέα ώστε αν δεν εχει εισόδημα να μην φορτωθει με τεκμήρια. Για αυτό γίνονται και τα ενοικιαστηρια στον γονέα και όχι στον φοιτητή (συνήθως τουλάχιστον). Βέβαια πρέπει να δηλωθεί και που έμενε ο φοιτητής τους υπόλοιπους 11 μήνες. Επειδή είναι γεννημένος το 2003 τον εβαλα εξαρτώμενο μελος ακόμα σωστα δεν έκανα ; για δες λίγο και τις φωτό μήπως έκανα καμία πατάτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, s93060 είπε Επειδή είναι γεννημένος το 2003 τον εβαλα εξαρτώμενο μελος ακόμα σωστα δεν έκανα ; για δες λίγο και τις φωτό μήπως έκανα καμία πατάτα Βέβαια αφού είναι φοιτητής είναι εξαρτωμενος. Στο 12 βάζεις ένα ενοίκιο αφού είναι ένας μήνας του 2021. Σωστό μου φαίνεται περίμενε μήπως απαντήσει και κάποιος άλλος εδώ στο φόρουμ. Βέβαια στη δική του δήλωση δεν ξέρω πως θα το κάνεις,μάλλον 11 μήνες φιλοξενία στο δικό σου σπίτι και 1 μήνα στο δευτερεύων που είναι και το φοιτητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
s93060 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μα φέτος δεν θα κάνει δίκη του δήλωση Έλεγε όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/2003 και μετά θεωρούνται εξαρτημένα μέλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manolo7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, s93060 είπε Μα φέτος δεν θα κάνει δίκη του δήλωση Έλεγε όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/2003 και μετά θεωρούνται εξαρτημένα μέλη Και τα εξαρτώμενα μέλη κάνουν δήλωση γενικά όλοι πάνω από τα 18. Βέβαια αφού ήταν 17 πέρσι που αφορά η δήλωση και να μην του κάνεις φέτος δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Manolo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
s93060 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μήπως θεωρείται ανήλικος ακόμη για το 2021 που είναι οι δηλώσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fair_play Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Παιδιά μια ερώτηση: Κάνουμε κοινή φορολογική δήλωση με τη σύζυγό Όμως εκείνη κατοικεί μόνιμα στη δευτερεύουσα εξοχική κατοικία. Πώς μπορούμε να το δηλώσουμε αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Γνωρίζει κανείς το εξής: Μας φιλοξενεί εμένα και την σύζυγο ο πεθερός μου στην κύρια κατοικία του. Έκανε δήλωση και έβαλε μόνο τον ΑΦΜ της συζύγου σαν φιλοξενούμενη. (σσ κάνουμε κοινή δήλωση με την σύζυγο.) Έπρεπε να δηλώσει και το δικό μου ΑΦΜ σωστά; Όταν το έμαθα πίστευα πως θα μπορούσε με κάποιο τρόπο το σύστημα να αντιστοιχήσει και το δικό μου ΑΦΜ αλλά φευ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Στις 9/6/2022 στις 6:02 ΜΜ, li@m είπε Γνωρίζει κανείς το εξής: Μας φιλοξενεί εμένα και την σύζυγο ο πεθερός μου στην κύρια κατοικία του. Έκανε δήλωση και έβαλε μόνο τον ΑΦΜ της συζύγου σαν φιλοξενούμενη. (σσ κάνουμε κοινή δήλωση με την σύζυγο.) Έπρεπε να δηλώσει και το δικό μου ΑΦΜ σωστά; Όταν το έμαθα πίστευα πως θα μπορούσε με κάποιο τρόπο το σύστημα να αντιστοιχήσει και το δικό μου ΑΦΜ αλλά φευ.. Έτσι όπως έκανε τη δήλωση μόνο με το ΑΦΜ της γυναίκας σου ως φιλοξενούμενη... μπορεί να κάνει μόνο η γυναίκα σου ξεχωριστική φορολογική δήλωση, δε μπορείτε να κάνετε κοινή. Πρέπει ο πεθερός να κάνει διορθωτική να σε δηλώσει κι εσένα φιλοξενούμενο, ώστε μετά να αποδεχτείς τη δήλωση φιλοξενίας και να κάνετε κοινή δήλωση με τη σύζηγο. Το πρόβλημα είναι ότι αν κάνει τώρα διορθωτική ο πεθερός θα φάει πρόστιμο, ενώ αν περιμένει να ανοίξουν οι διορθωτικές χωρίς πρόστιμο θα έχει λήξει οι εμπρόθεσμες δηλώσεις για εσάς και θα φάτε εσείς πρόστιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Addicted_21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 https://www.taxheaven.gr/news/58702/xwris-prostimo-oi-ekprooesmes-tropopoihtikes-dhlwseis-otan-to-epipleon-poso-foroy-poy-prokyptei-einai-ews-100-eyrw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε https://www.taxheaven.gr/news/58702/xwris-prostimo-oi-ekprooesmes-tropopoihtikes-dhlwseis-otan-to-epipleon-poso-foroy-poy-prokyptei-einai-ews-100-eyrw Ωραίος, το είχα χάσει αυτό το επεισόδιο. @li@m Στείλε τον πεθερό για διορθωτική... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Στις 4/6/2022 στις 2:52 ΜΜ, Manolo7 είπε Και τα εξαρτώμενα μέλη κάνουν δήλωση γενικά όλοι πάνω από τα 18. Βέβαια αφού ήταν 17 πέρσι που αφορά η δήλωση και να μην του κάνεις φέτος δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. έχω την εντύπωση ότι ένας φοιτητής που δεν έχει εισόδημα δεν έχει υποχρέωση να κάνει φορολογική δήλωση. Τον δηλώνουν οι γονείς του ως εξαρτώμενο μέλος. Έχω και εγώ 3 ερωτήσεις τις είχα στο αντίστοιχο θέμα του forum "Φορολογικές δηλώσεις 2021" και μετά διαπίστωσα ότι έχουμε και φρέσκο θέμα "Φορολογικές δηλώσεις 2022". ΕΡΩΤΗΣΗ 1) για πρώτη φορά δηλώνω το σπίτι που νοικιάζει ο γιος μου ως φοιτητής. Στον πίνακα 6 έβαλα κανονικά ΑΦΜ ιδιοκτήτη, αριθμό δήλωσης μίσθωσης, αρ.ρεύματος κλπ και αυτό που θέλω να ρωτήσω αν στον κωδικό 817 πρέπει να βάλω το συνολικό ποσό των ενοικίων ή το μηνιάτικο. Ρωτάω γιατί όταν περνούσα τα στοιχεία επέλεξα τον αριθμό των μηνών που νοικιάζω το σπίτι και υπέθεσα ότι με βάση αυτό και το μηνιάτικο θα βγει αυτόματα το συνολικό ποσό που έχω δώσει σε ενοίκια. Επομένως: στον κωδικό 817 όλο το ποσό των ενοικίων ή το ενοίκιο του 1 μήνα; ΕΡΩΤΗΣΗ 2) μετά την δήλωση ότι νοικιάζω το σπίτι του φοιτητή πρέπει να περάσω το σπίτι αυτό και στον πίνακα 5 ως Δευτερεύουσα κατοικία ή όχι; Παρακαλώ αν κάποιος έχει φοιτητή και πληρώνει ενοίκια αν μπορεί ας βοηθήσει..... τέλος, μια δύσκολη και σπάνια φαντάζομαι ερώτηση ΕΡΩΤΗΣΗ 3) στον πίνακα με τις αποδοχές-συντάξεις-αμοιβές κλπ υπάρχει μια εγγραφή με ένδειξη: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ποσά της παρ.1 του αρ. 14 περ. στ΄ του ν. 4172/2013 ( εφάπαξ) ποσό: 600ευρώ Είναι ένα ποσό που πήρα πίσω ως επιστροφή απο ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε ποιόν κωδικό πρέπει να δηλωθεί αυτό το ποσό; Νομίζω ότι πρέπει να δηλωθεί στον πίνακα 6 κωδικός 781 αλλά θα ήθελα και μια γνώμη απο κάποιον που γνωρίζει. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eidikos33 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μπορώ τους τόκους καταθέσεων να τους επιμερησω στους συνδικαιούχους του λογαριασμού; Η πρέπει να τους δηλώσει ένας όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, eidikos33 είπε Μπορώ τους τόκους καταθέσεων να τους επιμερησω στους συνδικαιούχους του λογαριασμού; Η πρέπει να τους δηλώσει ένας όλους εγώ έτσι το κάνω, νομίζω ότι είναι και το σωστότερο ειδικά αν έχει να κάνει με οικογενειακούς λογαριασμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα