Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας

Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, χειμώνα καλοκαίρι σε τουριστικό μέρος με ιδιαίτερη κίνηση απο Μάιο έως και Οκτώβριο.

Έχω ένα ιδιαίτερο πάθος με την φωτογραφία και θέλω να ξεκινήσω να το κυνηγάω μήπως βγάλω κανένα εξτραδάκι το καιρό που έχουμε κόσμο στο τόπο μου.

Είμαι ήδη ασφαλισμένος στην εταιρία που δουλεύω καθώς επίσης δεν έχω κάποιο επαγγελματικό ΑΦΜ.

Θα ήθελα να επικεντρωθώ σε εκτυπώσεις των έργων μου αλλά και σε σεμινάρια φωτογραφίας-προώθησης του τόπου μου.

Το πρόβλημα μου είναι δεν ξέρω πως να ξεκινήσω, που πρέπει να απευθυνθώ και τι κινήσεις πρέπει να κάνω ώστε να μην έχω πρόβλημα με εφορία-ΙΚΑ κτλ.

Θεωρητικά, οι πωλήσεις μου (πινακες-φωτογραφιες κτλ) θα είναι και χονδρική αλλα και λιανική. Τα σεμινάρια που θέλω να οργανώσω θα είναι απευθείας σε επισκέπτες του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Ιδιαίτερο πάθος με τη φωτογραφία μπορείς να έχεις, ιδιαίτερες επιδόσεις έχεις; Αν, ναι που μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν;

- Σπουδές φωτογραφίας ή Καλών Τεχνών γενικότερα, υπάρχουν; Εμπειρία διδασκαλίας σε Σχολή (ες) Φωτογραφίας;

- Έχεις εμπλακεί ποτέ σε δραστηριότητες των «χώρων» της αρχαιολογικής φωτογραφίας ή των εκδόσεων τουριστικής φωτογραφίας;

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Ιδιαίτερο πάθος με τη φωτογραφία μπορείς να έχεις, ιδιαίτερες επιδόσεις έχεις; Αν, ναι που μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν;

- Σπουδές φωτογραφίας ή Καλών Τεχνών γενικότερα, υπάρχουν; Εμπειρία διδασκαλίας σε Σχολή (ες) Φωτογραφίας;

- Έχεις εμπλακεί ποτέ σε δραστηριότητες των «χώρων» της αρχαιολογικής φωτογραφίας ή των εκδόσεων τουριστικής φωτογραφίας;

Μπορω να σου δειξω καποιο υλικο που έχω ανεβασμένο σε σοσιαλ. Αυτο που ακουω οταν δειχνω υλικο μου σε καποιον ειναι να με ρωταει αν ειμαι επαγγελματιας.

Οχι, αυτοδιδακτος, ωρες ατελειωτες μελετης, ακομα περισσότερες στο πεδιο με κλικς

Εχω εκτυπωσει και σε καμβα και σε μουσαμα διαφημιστικα σχετικα με το κλαδο που δουλευω. Τωρα επισης εχω ξεκινησει ενα project για προωθηση του τοπου μου τουριστικα με ενα τυπογραφειο, αναμενω εκτυπωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκινήσεις, χρειάζεσαι έναρξη στην εφορία σαν ατομική επιχείρηση με τον ίδιο Α.Φ.Μ. ( οι εταιρίες Ο.Ε, Ε.Ε. Α.Ε και Ι.Κ.Ε παίρνουν καινούργιο Α.Φ.Μ. σαν νομικά πρόσωπα, τα οποία λογικά δεν σε ενδιαφέρουν) χρειάζεσαι έναρξη και στον ΕΦΚΑ επίσης, για τα παραπάνω απευθύνεσαι στον λογιστή σου, ή σε καινούργιο λογιστή.

Εκτός όμως από τα διαδικαστικά μετά είναι το θέμα των εξόδων, θα φορολογείσαι ετήσια με βάση τα καθαρά κέρδη (τζίρος μείον έξοδα) και επίσης κάθε τρίμηνο ο λογιστής θα δηλώνει το ΦΠΑ σου, είναι είναι χρεωστικό είναι πιστωτικό (εάν δεν έχεις έσοδα ή είναι λιγότερα από τα έξοδα).Στα παραπάνω πρέπει να υπολογίσεις την αμοιβή του λογιστή με βάση την συμφωνία σας (το ελάχιστο 500 με 600 ευρώ ετησίως για πολύ μικρές επιχειρήσεις) ΚΑΙ επίσης με την καινούργια νομοθεσία θα πρέπει να εκδίδεις ηλεκτρονικά παραστατικά εσόδων , τιμολόγια ή αποδείξεις, (υπάρχουν διάφορα προγράμματα με συνδρομή και ένας δωρεάν τρόπος μέσω της ΑΑΔΕ)

Από εκεί και πέρα όρεξη και ιδέες να έχεις. Κάτι που ξεκίνησα να κάνω πριν μερικά χρόνια είναι η stock φωτογράφηση, σε διάφορα sites, κυρίως  Adobe stock  και Shutterstock, ενώ τα παράτησα ουσιαστικά εδω και 3 χρόνια τα έσοδά μου παραμένουν γυρω στα 50 - 70 ευρώ το μήνα με μικρή database φωτογραφιών, βέβαια είναι απαιτητική δουλειά και χρειάζεται να σκεφτεσαι περισσότερο σαν business manager και λιγότερο σαν καλλιτέχνης φωτογράφος, πλέον το έχω αφήσει και ασχολούμαι μόνο ερασιτεχνικά με την αστροφωτογράφηση.

Καλή συνέχεια.

Επίσης εάν είναι εύκολο στείλε λιγκ σε σοσιαλ θα ήθελα να δώ φωτογραφίες σου.

Επεξ/σία από johzio
  • Like 2
Δημοσ.

Αρχικα εναρξη στην εφορία θα σε κατατοπίσει ενας λογιστης ή μπορεις να καλέσεις στην εφορία της περιοχής σου να σε κατατοπίσουν τι χαρτιά χρειάζεσαι. στον εφκα θα γινεται συμψηφισμός και το μεγαλύτερο ποσσοστό θα καλύπτεται από το μισθό σου εκτός κι αν από τη δευτερη δουλειά βγαζεις πιο πολλά. τωρα για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω. καλή επιτυχία 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...