Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πέτυχα σε έναν παραθαλάσσιο δρόμο ένα ζώο σαν χέλι. Πιθανό να το είχε "ψαρέψει" κάποιος γλάρος και να του έπεσε. Ρώτησα όποιον μπορούσα και κανείς δεν το ξέρει.

Κάποτε είχα δει κάποιο site ή forum, που έβαζες τη φωτό και έβρισκαν τι είναι. Ξέρει κανείς κάποιο, είτε Ελληνικό είτε διεθνές;

Το επισυνάπτω μήπως το γνωρίζει κάποιος...

1648705979594.jpg

1648705990521.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alan2 είπε

Ενας άλλος τρόπος είναι Με αναζήτηση βάση εικόνας στο Google.

Κοινό κονάκι - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Ό,τι έψαξα, δε μου έβγαλε κάτι. Πάντως, κοιτάζοντας αυτό που μου λες, δε μου έμοιασε και πολύ, αφού είναι κόκκινο-πορτοκαλί, με πάχος ένα δάχτυλο και μήκος περίπου 50-60cm. Επίσης, διαβάζω ότι βασικό του χαρακτηριστικό (που το ξεχωρίζει από τα φίδια) είναι "η ύπαρξη εμφανούς ακουστικού πόρου και βλεφάρων" , τα οποία δε φαίνονται. Η υγρασία γύρω από το σώμα του και τα μάτια του, με κάνουν να πιστεύω ότι είναι θαλάσσιο.

Βρέθηκε σε νησί του Σαρωνικού.

Επεξ/σία από Selespeed
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα "κοκκινο χελι" στο google και μου εβγαλε πολλες ωραιες  συνταγες.
Αν δεν το θες,το θελω.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Selespeed είπε

Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πέτυχα σε έναν παραθαλάσσιο δρόμο ένα ζώο σαν χέλι. Πιθανό να το είχε "ψαρέψει" κάποιος γλάρος και να του έπεσε. Ρώτησα όποιον μπορούσα και κανείς δεν το ξέρει.

Κάποτε είχα δει κάποιο site ή forum, που έβαζες τη φωτό και έβρισκαν τι είναι. Ξέρει κανείς κάποιο, είτε Ελληνικό είτε διεθνές;

Το επισυνάπτω μήπως το γνωρίζει κάποιος...

1648705979594.jpg

1648705990521.jpg

αυτο μοιάζει με μουγκρί...οι χρωματισμοί ποικίλλουν ανα περιοχή στην ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διόρθωση. Για μωρό σμέρνα μοιάζει τώρα που το βλέπω καλύτερα.

Επεξ/σία από giannisskrp
Δημοσ.

Παιδιά η σμέρνα έχει χαρακτηριστικό σχήμα....έχει μικρο κεφάλι (αλλά με τεράστιο άνοιγμα στόματος) και χοντρό σώμα με ένα ραχιαίο πτερύγιο που ξεκινάει ακριβώς πάνω απο το κεφάλι της....το κεφάλι της με το σώμα έχουν μέγεθος δυσανάλογο....μικρο κεφάλι με μεγάλο χοντρό σώμα.

Τα δόντια της σμέρνας είναι πολλά,μεγάλα και με ακανόνιστο σχήμα...ότι δαγκώσει η σμέρνα τελειώνει η καρριέρα του...αν δαγκώσει άνθρωπο κόβει κομμάτι...δεν επιτίθεται σε άνθρωπο παρα μόνο αν νοιώσει απειλή...απο επίθεση σμέρνας έχουν περπατήσει άνθρωποι σαν τον Χριστό πάνω στο νερό της θάλασσας.

Στην αντίθετη πλευρά το μουγκρί μοιάζει σαν ένα φίδι μέσα στο νερό...ίδιο σχήμα έχουν...μακρόστενο σώμα με πιο μακρόστενο μυτερό κεφάλι και τα δόντια του είναι πολλά και μικρά.(όπως φαίνονται στην δεύτερη εικόνα του ts).και το μουγκρί έχει ραχιαίο πτερύγιο αλλά ξεκινάει πολύ πιο πίσω απο το κεφάλι του.....και αυτό επιτίθεται αν νοιώσει απειλή αλλά απο αυτό μπορεί κάποιος να γλυτώσει πιο εύκολα σε σχέση απο σμέρνα...

Ο κόσμος δεν τα προτιμάει για ανάλωση αλλά και τα δύο ειναι καταπληκτικοί μεζέδες...απλά θέλει κόλπο και τροπο το ''αρμεγμα'' τους πριν το ψήσιμο.

ΣΜΕΡΝΑ.jpg

ΜΟΥΓΚΡΙ.jpg

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannisskrp είπε

Διόρθωση. Για μωρό σμέρνα μοιάζει τώρα που το βλέπω καλύτερα.

Δεν νομιζω οτι μοιαζει καθολου με σμερνα,μονο στην κακια που εχει στη μουρη ισως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε να βρεις κάποιο φόρουμ ψαράδων η κανένα group φοιτητών αποφοίτων σχολής που ασχολείται με τα θαλάσσια είδη. 

Εμενα για μικρό χέλι μου μοιάζει με την απειροελαχιστη εμπειρία που εχω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Σε αυτό το γκρουπ δεν επιτρέπονται νεκρά ζώα αλλά άμα στείλεις την φωτογραφία με σημείωση άμα ξέρουν κάποιο άλλο γκρουπ κατάλληλο λογικά θα σου απαντήσουν, και πολύ πιθανόν ο διαχειριστής να σου απαντήσει με προσωπικό μήνυμα κάνοντας την αναγνώριση

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...