Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα πρωτοπαρατηρήθηκε όταν είχα κάνει ένα απλό format κάποια στιγμή.
Το σύστημα μου κολλούσε τελείως για ~10 δευτερόλεπτα (ούτε mouse κουνιόταν) και μετά συνέχιζε ότι έκανε.
MSI b450 Gaming Plus Max, r5 3600, 2 μηχανικοί δίσκοι και ένας ssd. Δεν ήξερα τι συμβαίνει, κοίταξα το event viewer και είδα ότι όταν συνέβαινε αυτό έγραφε 2 warnings, ένα με event id 129 και ένα με 153 που αφορούν τους δίσκους:
153.png.363f79774fe7ee0f9f231335e2d105a9.png

129.png.a8202ea85239e482268c33688442f84a.png

Είχα φάει τον τόπο με drivers κτλ δεν λυνόταν το θέμα. Τελικά βρήκα κάποια βήματα που μέσω της registry edit εμφανίζονται κάποιες επιλογές για τον δίσκο στο power plan management.
Συγκεκριμένα ο οδηγός έλεγε να βάλω τις επιλογές που έχω παρακάτω:

odhgos.png.60a870124e830d4893c2dcd41e3dad9a.png

Έλα όμως που εμένα ήταν by default έτσι.. Οπότε στην επιλογή AHCI Link Power Management - HIPM/DIPM επέλεξα αντί για Active το "HIPM + DIPM".

Ως δια μαγείας το πρόβλημα λύθηκε και σταμάτησε να το κάνει. Θεώρησα ότι ήταν κάποιο θέμα hardware δικό μου και δεν ασχολήθηκα άλλο.
Πριν λίγες μέρες άλλαξα μητρική και έκανα format. Ξανά τα ίδια. Ξανά ίδια λύση.
Τι είναι αυτό ρε παιδιά? Γιατί φτιάχνεται όταν ακολουθώ αυτά τα βήματα; Είναι δυνατόν να δημιουργείται τέτοιο θέμα από το πουθενά σε καινούρια μηχανήματα;
Τώρα έβαλα κάποιους AMD Raid Drivers και ξαναγύρισα τις ρυθμίσεις στο Default να τεστάρω αν ξανακολλάει. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. 

Επεξ/σία από petran91
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, duffyduck είπε

έχεις εγκατεστημενο το MSI Center? Αν ναι, τοτε δοκιμασε να το απεγκαταστησεις μάζι με το MSI SDK και το MSI Companion

Δεν τα έχω καν αυτά. Μετά από καθαρή εγκατάσταση αρχίζει να κολλάει αμέσως.

44 λεπτά πριν, alxnt είπε

Μήπως πεθαίνει κάποιος από τους 2 hdd;
Το έχεις ελέγξει;

Δεν ξέρω, υγεία 100% λένε και οι 3 στο sentinel..

Δημοσ.

Προτείνω να αφήσεις για δοκιμή τον ssd μόνο του και να δεις πως πάει. Αν σου κάνει τα ίδια άλλαξε του καλώδιο sata και δες πάλι. Αν πάει καλά πρόσθεσε τον επόμενο δίσκο και δες πάλι. Μετά με τον 3ο. Αν εντοπίσεις ότι βάζοντας κάποιον από τους δίσκους αρχίζει τα περίεργα άλλαξε του καλώδιο.

Αν δε βγάλεις άκρη έτσι δοκίμασε και σε άλλες θύρες στο mb, και καλύτερα με την παραπάνω λογική, δλδ όχι όλους μαζί εξ αρχής.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, alxnt είπε

Προτείνω να αφήσεις για δοκιμή τον ssd μόνο του και να δεις πως πάει. Αν σου κάνει τα ίδια άλλαξε του καλώδιο sata και δες πάλι. Αν πάει καλά πρόσθεσε τον επόμενο δίσκο και δες πάλι. Μετά με τον 3ο. Αν εντοπίσεις ότι βάζοντας κάποιον από τους δίσκους αρχίζει τα περίεργα άλλαξε του καλώδιο.

Αν δε βγάλεις άκρη έτσι δοκίμασε και σε άλλες θύρες στο mb, και καλύτερα με την παραπάνω λογική, δλδ όχι όλους μαζί εξ αρχής.

Άρα θεωρείς είναι στο hardware το πρόβλημα. Θα το κάνω αυτό ναι.

26 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Το είχα δει αλλά επειδή λέει για VMs δεν έδωσα σημασία. Θα ρίξω άλλη μια ματιά όμως.

Δημοσ.

Αν είναι θέμα καλωδίων όμως ή hardware γενικότερα, γιατί φτιάχνει το πρόβλημα με αυτήν την ρύθμιση στο power management?

Δημοσ.

Το AHCI Link Power Management  βάζει το SATA link σε very low power mode, μπορεί κάτι (host/cable/device) να μην το υποστηρίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...