GodzillaCover Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά είμαι συμβαλλόμενος γιατί έχει γίνει φιλικός διακανονισμός, οπότε εγώ καλύπτομαι από την δική μου ασφάλεια και όχι από του τρίτου. Οπότε εφαρμόζονται οι όροι του συμβολαίου μου. Μα τι σχέση έχει αν έχει γίνει φιλικός διακανονισμός; Η ασφάλεια του άλλου αποζημιώνει εσένα. Τώρα αν αυτή τυχαίνει να είναι η ίδια με τη δικιά σου, ΟΚ technically σε αποζημιώνει η ασφαλιστική σου, όχι όμως επειδή έχεις συμβόλαιο εκεί (όπου και να είχες η ασφαλιστική του αλλού θα σε αποζημίωνε), αλλά επειδή έχει ο άλλος συμβόλαιο. 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε http://lawyers-greece.gr/trocheo-atychima-apokatastasi-zimion/ https://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/28529.asp Τώρα τι σχέση έχουν αυτά που λένε τα link με αυτό που συζητάμε, μόνο εσύ το ξέρεις.
ChrisN.S. Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Τώρα τι σχέση έχουν αυτά που λένε τα link με αυτό που συζητάμε, μόνο εσύ το ξέρεις. Στις 31/3/2022 στις 6:39 ΜΜ, Joshua21 είπε Πάμε μία ακόμα πιο ταληράκια. Το τι προβλέπει το συμβόλαιο σου δεν έχει ουδεμία σχέση με τη πιθανή ζημιά που θα σου κάνει τρίτος και θα στην αποζημιώσει η ασφάλεια του, άσχετα αν ο τρίτος είναι ασφαλισμένος στην ίδια εταιρεία με σένα ή όχι. Σε αυτή τη περίπτωση, εφόσον το αυτοκίνητο σου είναι παλιό τότε είναι δεδομένο πως η ασφαλιστική του ΔΕΝ θα σου καλύψει καινούργια και γνήσια ανταλλακτικά. Πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις αλλού.
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Τώρα τι σχέση έχουν αυτά που λένε τα link με αυτό που συζητάμε, μόνο εσύ το ξέρεις. Στις 31/3/2022 στις 6:39 ΜΜ, Joshua21 είπε Πάμε μία ακόμα πιο ταληράκια. Το τι προβλέπει το συμβόλαιο σου δεν έχει ουδεμία σχέση με τη πιθανή ζημιά που θα σου κάνει τρίτος και θα στην αποζημιώσει η ασφάλεια του, άσχετα αν ο τρίτος είναι ασφαλισμένος στην ίδια εταιρεία με σένα ή όχι. Σε αυτή τη περίπτωση, εφόσον το αυτοκίνητο σου είναι παλιό τότε είναι δεδομένο πως η ασφαλιστική του ΔΕΝ θα σου καλύψει καινούργια και γνήσια ανταλλακτικά. Πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις αλλού. Αυτά που γράφουν τα link δεν έχουν καμία σχέση δεν έχουν με τους ισχυρισμούς σου του τύπου "είμαι στο φιλικό οπότε η δική μου ασφαλιστική θα με αποζημιώσει άρα ισχύουν οι όροι του συμβολαίου μου", αυτό εννοούσα. Και έννοια σου, δεν είχα σκοπό να συνεχίσω την προσπάθεια μια και δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που σου λέμε όλοι από χτες.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά είμαι συμβαλλόμενος γιατί έχει γίνει φιλικός διακανονισμός, οπότε εγώ καλύπτομαι από την δική μου ασφάλεια και όχι από του τρίτου. Οπότε εφαρμόζονται οι όροι του συμβολαίου μου. οχι,τα έχεις μπερδεψει. http://www1.eaee.gr/filikos-diakanonismos Αποζημιώνοντας οι ασφαλιστικές εταιρίες τους πελάτες τους για ατύχημα για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη ενεργούν, για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας που καλύπτει την ευθύνη του υπαίτιου οδηγού. Η μεταξύ των δύο εμπλεκομένων ασφαλιστικών εταιριών χρηματική συναλλαγή τακτοποιείται μέσω ενός μηχανισμού συμψηφισμού που λειτουργεί μέσα στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Οι εκκαθαρίσεις των πληρωμών γίνονται σε μηνιαία βάση και οι επανεισπράξεις υπολογίζονται με μέσους όρους.
ChrisN.S. Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε οχι,τα έχεις μπερδεψει. http://www1.eaee.gr/filikos-diakanonismos Αποζημιώνοντας οι ασφαλιστικές εταιρίες τους πελάτες τους για ατύχημα για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη ενεργούν, για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας που καλύπτει την ευθύνη του υπαίτιου οδηγού. Η μεταξύ των δύο εμπλεκομένων ασφαλιστικών εταιριών χρηματική συναλλαγή τακτοποιείται μέσω ενός μηχανισμού συμψηφισμού που λειτουργεί μέσα στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Οι εκκαθαρίσεις των πληρωμών γίνονται σε μηνιαία βάση και οι επανεισπράξεις υπολογίζονται με μέσους όρους. Ναι ίσως. Εγώ διάβασα από εδώ https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/filikos-diakanonismos, και έτσι να είναι πάντως εγώ αποζημιώνομαι από την δική μου ασφαλιστική αποκλειστικά, δεν έχω καμία συναλλαγή με την ασφάλεια του άλλου, σε κανένα επίπεδο. Το σημαντικό θέμα είναι αν ισχύει παλαιότητα στα ανταλλακτικά, που όπως καταλαβαίνω δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την νομοθεσία και με τυχόν περιοριστικούς όρους στο συμβόλαιο.
agnostos13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/4/2022 στις 10:38 ΜΜ, ChrisN.S. είπε Ναι ίσως. Εγώ διάβασα από εδώ https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/filikos-diakanonismos, και έτσι να είναι πάντως εγώ αποζημιώνομαι από την δική μου ασφαλιστική αποκλειστικά, δεν έχω καμία συναλλαγή με την ασφάλεια του άλλου, σε κανένα επίπεδο. Το σημαντικό θέμα είναι αν ισχύει παλαιότητα στα ανταλλακτικά, που όπως καταλαβαίνω δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την νομοθεσία και με τυχόν περιοριστικούς όρους στο συμβόλαιο. Εσύ ζήτα καινούρια και βλέπεις τι θα σου πουν... Γενικά είναι παζάρι η υπόθεση, που θα τους πιάσεις και που θα σε πιάσουν! Το οτί είσαι και πελάτης της ασφαλιστικής που σε αποζημιώνει δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από agnostos13
Bubs Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Πάντως καταλαβαίνω μέσα απόλο αυτό οτι προσπαθείς με το ζόρι να βρείς κάποιον να σου επιβεβαιώσει ότι η ασφαλιστική υποχρεούται να σου καλύψει καινούργια γνήσια ανταλλακτικά στο όχημά σου που πιθανών είναι άνω της 3ετίας χωρίς απαλλαγή που πρέπει να καλύψεις και εσύ. Δυστυχώς, θα ανακαλύψεις όταν έρθει η στιγμή να πληρωθείς ότι δεν θα γίνει αυτό, και οτι θα υπάρξει απαλλαγή. Και σε εμένα έχει συμβεί (όπως και σε άλλους) να με τρακάρουν, το όχημά μου να το προσέχω σαν μωρό και να μην πληρώνουν όλη την αξία γνήσιων ανταλλακτικών γιατί ήταν μοντέλο 2015. Ξενέρωσα, νευρίασα, ηρέμησα, παζάρεψα και κατάφερα να ρίξω την απαλλαγή στο 10% και προχώρησα. Όπως είπα it is what it is! Επίσης, επειδή έγραψες κάτι για νόμο, μην ξεγελιέσαι, δεν υπάρχει νόμος πόσο πρέπει να αποζημιωθείς. Μόνο παζάρι και μετά τα Ελληνικά δικαστήρια. Φιλικά πάντα 1
ChrisN.S. Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Bubs είπε Πάντως καταλαβαίνω μέσα απόλο αυτό οτι προσπαθείς με το ζόρι να βρείς κάποιον να σου επιβεβαιώσει ότι η ασφαλιστική υποχρεούται να σου καλύψει καινούργια γνήσια ανταλλακτικά στο όχημά σου που πιθανών είναι άνω της 3ετίας χωρίς απαλλαγή που πρέπει να καλύψεις και εσύ. Δυστυχώς, θα ανακαλύψεις όταν έρθει η στιγμή να πληρωθείς ότι δεν θα γίνει αυτό, και οτι θα υπάρξει απαλλαγή. Και σε εμένα έχει συμβεί (όπως και σε άλλους) να με τρακάρουν, το όχημά μου να το προσέχω σαν μωρό και να μην πληρώνουν όλη την αξία γνήσιων ανταλλακτικών γιατί ήταν μοντέλο 2015. Ξενέρωσα, νευρίασα, ηρέμησα, παζάρεψα και κατάφερα να ρίξω την απαλλαγή στο 10% και προχώρησα. Όπως είπα it is what it is! Επίσης, επειδή έγραψες κάτι για νόμο, μην ξεγελιέσαι, δεν υπάρχει νόμος πόσο πρέπει να αποζημιωθείς. Μόνο παζάρι και μετά τα Ελληνικά δικαστήρια. Φιλικά πάντα Βρήκα δικηγόρο που μου το επιβεβαίωσε χωρίς να τον ζορίσω πάντως. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κ τις προσωπικές εμπειρίες όπως κ να έχει. Να ξέρετε πάντως πως εκτός από τα ανταλλακτικά μέσω αστικής ευθύνης πρέπει να καλυφθεί κ η μείωση της αγοραίας αξίας που προήλθε από το τρακάρισμα, η υπαξία από την επισκευή, κ η ταλαιπωρία και αδυναμία χρήσης του οχήματος μέχρι να επισκευαστεί. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από ChrisN.S. 1
Bubs Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 8 hours ago, ChrisN.S. said: Βρήκα δικηγόρο που μου το επιβεβαίωσε χωρίς να τον ζορίσω πάντως. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κ τις προσωπικές εμπειρίες όπως κ να έχει. Να ξέρετε πάντως πως εκτός από τα ανταλλακτικά μέσω αστικής ευθύνης πρέπει να καλυφθεί κ η μείωση της αγοραίας αξίας που προήλθε από το τρακάρισμα, η υπαξία από την επισκευή, κ η ταλαιπωρία και αδυναμία χρήσης του οχήματος μέχρι να επισκευαστεί. Οκ, αν θέλεις θυμήσου να απαντήσεις σε αυτό το thread όταν ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες ώστε να ξέρουμε αν κατάφερες να καλυφθείς για όλα αυτά και τι έκανες (αν χρειάστηκε να κάνεις κάτι) για να το έχουν όσοι διαβάσουν σαν «οδηγό» σε περίπτωση - χτύπα ξύλο - επόμενου τρακαρίσματος! 3
Chris0821 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Στις 31/3/2022 στις 6:37 ΠΜ, Bubs είπε Απο εμπειρία με άλλη ασφαλιστική και εγω πλέον διαπίστωσα ότι όλες οι ασφαλιστικές αφαιρούν απο την αποζημίωση οταν γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο γνήσιο ανταλλακτικό σε όχημα παλαιότερο τριετίας (υπάρχουν και αναφορές στο νετ και απο άλλους με ημερομηνίες προ 2010). Τουλάχιστον η anytime το δηλώνει, οι υπόλοιπες το έχουν σαν άγραφο κανόνα. Η λογική (τους) είναι οτι δεν είναι λογικό να σε αποζημιώσουν στην ολόκληρη αξία ενός γνήσιου ανταλλακτικού όταν το όχημα εχει κάποια χρόνια ναι το αντίστοιχο part του που έπαθε ζημία, την στιγμή της ζημίας δεν ήταν καινούργιο αλλα παλαιό (λόγω των ετών του οχήματος, με ότι συνεπάγεται). It is what it is…. Καλησπέρα στο φόρουμ. Τρακάρανε το αμάξι μου σταθμευμένο έξω από το σπίτι. Ευτυχώς ο οδηγός ήταν ευσυνείδητος και άφησε το τηλέφωνο του στο παρμπρίζ. Μιλήσαμε, μου ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη και μου έδωσε τα στοιχεία του, όπως και αυτά της ασφαλιστικής του. Η ασφαλιστική του αποδέχτηκε την ευθύνη και σε λίγες μέρες πήγα το αμάξι στο Car Point της Interamerican (η δική μου ασφαλιστική) στη λεωφόρο Αθηνών. Ηρθε εμπειρογνώμονας, εξέτασε τις ζημιές και με ενημέρωσε για τις εργασίες που επρόκειτο να γίνουν. Μου έβγαλε και κάποιο κοστος 30€ συν ΦΠΑ, που έπρεπε να καλύψω εγω, επειδή ο προφυλακτήρας έφερε κάποια μικρή προηγόυμενη ζημιά. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τη λογική του επιχειρίματος, επέμενα πως αφου θα γίνει αντικατασταση όλου του προφυλακτήρα, τη σημασία έχει η προηγούμενη ζημια. Αλλα ούτε ο εμπειρογνώμονας μου το εξήγισε με τρόπο που να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται. Το ίδιο σκηνικό και για το διπλανό χτυπημένο σημείο - πρέπει να συμβάλλω και εγω με το ποσό των 30€ συν ΦΠΑ. Το αυτοκίνητό μου είναι 13 ετών. Υποθέτω πως είναι η περίπτωση που αναφέρεται πιο πάνω. Τώρα περιμένω να μου ανακοινώσουν το πόρισμα και το κόστος που πρέπει να καλύψω ο ίδιος. Ίδωμεν.
Dantε Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Πες οτι δε το δεχεσαι και παμε δικαστικα και θα δεις πως μια χαρα δε θα πληρωσεις τιποτα... Τα κανουν αυτα επειδη συνηθως θες να παρεις λεφτα αμεσα.Αν δουν οτι δε μασας,σε καθυστερουν οσο μπορουν αλλα το δικαστηριο το αποφευγουν γιατι ξερουν οτι ειναι εξτρα εξοδα. Και ναι,μια χαρα παιρνεις και ποσο για μειωση αξιας κτλ.Η παλαιοτητα ειναι μια βλακεια που εχουν βαλει για να γλιτωνουν λεφτα απο οσους τα τρωνε αμασητα.Δεν εχει καμια λογικη. Και πιο πολυ το κανουν επειδη ξερουν οτι φουσκωνονται τα τιμολογια και θελουν να μετριασουν τη χασουρα απο εκει.
ChrisN.S. Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Για τους ενδιαφερόμενους το όχημα επισκευάστηκε με γνήσια καινούργια ανταλλακτικά σε εξειδικευμένο συνεργαζόμενο συνεργείο. 3
agnostos13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Στις 14/4/2022 στις 6:23 ΜΜ, ChrisN.S. είπε Για τους ενδιαφερόμενους το όχημα επισκευάστηκε με γνήσια καινούργια ανταλλακτικά σε εξειδικευμένο συνεργαζόμενο συνεργείο. Σου είπαν για συμμετοχή;
tsaltinho Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Στις 1/4/2022 στις 1:31 ΠΜ, Bubs είπε Δεν εχεις λόγο να κοιτάς τι όρους συμβολαίου έχει ο τρίτος γιατί δεν είσαι εσυ ο συμβαλλόμενος πολύ απλά! Αυτό που προσπαθούν να σου εξηγήσουν τα παιδιά είναι ότι δεν εχει σημασία ποια ασφαλιστική έχει ο τρίτος και τι όρους έχει, οταν έρθει η στιγμή της αποζημίωσης μπορείς να ζητήσεις ότι θες, και αν αυτα που ζητάς δεν στα δίνει η ασφαλιστική του υπαίτιου γιατί μπορεί να τα θεωρεί παράλογα, πρέπει να κινηθείς νομικά και να αποφανθεί το δικαστήριο. Σε απλά λόγια είναι σαν να μιλάς με τον ιδιώτη που σε τράκαρε και να παζαρεύεις τι πρέπει να αποζημιώσει. Δεν ζητας εσυ οτι θες. Πας το αυτοκινητο σε συνεργειο και κανονιζεις ραντεβου με πραγματογνωμονα. Σε φιλικο διακανονισμο, για ζημια μεχρι 6,000 ευρω, αν δεν φταις εσυ, στα καλυπτει η δικη σου ασφαλεια στην πληρωμη και μετα πηγαινει να τα παρει τα λεφτα απο την ασφαλιστική του υπαιτιου. Σε παραπανω απο 6,000 ευρω ζημια, πρεπει να ερθει και ο πραγματογνωμονας της ασφαλειας του υπαιτιου για να συμφωνησει στο ποσο επισκευης. Ετσι τουλαχιστον εγινε σε δικη μου εμπειρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα