Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και ανοιξε η πλατφορμα για τις φορολογικες δηλώσεις, έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με τη δικιά μου?
Ημουν με μπλοκακι και φορολογόμουν ως μισθωτός (κωδικός 019 Ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείστε με τις διατάξεις της περ. στ' της παρ. 2 του άρθρου 12 Κ.Φ.Ε.)
Τον φεβρουάριο του 21 όμως έκανα διακοπή, και από το Μάρτιο ξεκίνησα να εργάζομαι κανονικάς ως μισθωτός. Συνεπως το 2021 είχα για 2 μήνες εισόδημα με μλοκάκι για 10 κανονικός μισθωτός. Στην προσπάθεια όμως να ολοκληρώσω τη δήλωση μου εμφανίζει:

Έχει συμπληρωθεί ο κωδ (019) με ένδειξη επιτηδευματία που φορολογείται με τις διατάξεις της παρ. 2 άρθρου 12 ΚΦΕ και  δεν μπορεί ταυτόχρονα να συμπληρωθεί εισόδημα από μισθωτή εργασία, επιχειρηματική δραστηριότητα και αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα

Γνωρίζει καποιος τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις?
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edit: διαβάζω εδώ ότι θα πρέπει να υποβάλλω την αίτηση με την επιλογή επιφύλαξη και να προσκόμισω τα κατάλληλα έγγραφα στην ΔΟΥ που να δείχνουν ότι ξεκίνησαν να εργάζομαι σαν μισθωτός αφού είχα κάνει διακοπή εργασιών στο μπλοκακι γιατί το σύστημα δεν μπορεί να διακρίνει. 

Όντως τώρα?😅

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ.

Καλησπέρα εχω το ιδιο πρόβλημα με την κόρη μου.Βρήκατε κάποια άκρη ή πρέπει να υποβάλουμε δήλωση με επιφύλαξη και εντός 30 ημερών να μας καλέσει η δου να φέρουμε τα έγγραφα ότι δεν ήταν ταυτόχρονη η μισθωτή εργασία ,με το μπλοκάκι ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2022 στις 8:52 ΜΜ, KAVEM είπε

Καλησπέρα εχω το ιδιο πρόβλημα με την κόρη μου.Βρήκατε κάποια άκρη ή πρέπει να υποβάλουμε δήλωση με επιφύλαξη και εντός 30 ημερών να μας καλέσει η δου να φέρουμε τα έγγραφα ότι δεν ήταν ταυτόχρονη η μισθωτή εργασία ,με το μπλοκάκι ευχαριστω

Καλησπέρα, δεν έχω κάποιο νεότερο.

Προσωπικά ακόμα και όταν κλικαρω στο τέλος το κουτί που λέει επιφύλαξη και πάλι δεν με αφήνει να προχωρήσω τη δήλωση. Απλά περίμενα ότι εν έτει 2022, και με τη δυνατότητα που παρέχει το κράτος για ψηφιακή υπογραφή σε όλα τα έγγραφα, ότι θα μπορούσαμε να επισυνάψουμε τα απαραίτητα έγγραφα μαζί με τη δήλωση η έστω να τα στείλουμε με κάποιο μέιλ

21 ώρες πριν, 1comment είπε

Γιατί δεν πάτε σε λογιστή να σας την κάνει να ξενοιάσετε; Για 30€;

Δεν είναι τόσο το ποσό σαν πόσο ( όχι ότι θεωρείται και ασήμαντο στις μέρες μας). Απλά θεωρώ για περιπτώσεις σαν τις δικές μας που είναι 4-5 κλικ και 5 λεπτά δουλειά, κοροϊδία να πληρώσω για αυτό. Αν εν τέλει δω ότι δεν είναι τόσο απλή διαδικασία και δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου, θα πάω σε λογιστή

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/4/2022 στις 2:30 ΠΜ, 1comment είπε

Γιατί δεν πάτε σε λογιστή να σας την κάνει να ξενοιάσετε; Για 30€;

απάντηση δόθηκε από την εφορία υποβάλειςτην λάθος δήλωση με επιφύλαξη, στέλνεις τα χαρτιά με την αιτιολογημενη ένσταση, και θα την εκαθαρισουν τον Σεπτέμβριο---- τρόπος με κουτάκια στην online δήλωση δεν γίνεται. 

Επεξ/σία από KAVEM
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tzagaritos

Καλησπέρα, τελικά τι έκανες; Αυτό που αναφέρουν στο παρακάτω μήνυμα;

On 04/04/2022 at 19:44, KAVEM said:

απάντηση δόθηκε από την εφορία υποβάλειςτην λάθος δήλωση με επιφύλαξη, στέλνεις τα χαρτιά με την αιτιολογημενη ένσταση, και θα την εκαθαρισουν τον Σεπτέμβριο---- τρόπος με κουτάκια στην online δήλωση δεν γίνεται. 

@KAVEM επειδή έχω το ίδιο θέμα στη φετινή δήλωση μέχρι να γίνει η εκκαθάριση, πλήρωνες τις δόσεις που είχαν βγει; Ρωτάω γιατί δεν είναι σωστές έτσι κι αλλιώς.

Επεξ/σία από thodoris1985

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...