Gingerbread Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Βασικά να πουμε το εξής. Αρχικά ήμουν τελείως κατά να μπουν από ΙΕΚ.Αλλά γιατί κάποιος από ΙΕΚ να μην μπει εφόσον γράψει στις εξετάσεις; Επειδή τις έχω δώσει (για ιατρική) είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Δηλαδή γιατί κάποιος που στα 18 του δεν τα κατάφερε με πανελλήνιες να μην μπει με κατατακτήριες; Κάποιος που είχε την πολυτέλεια να πάει σε ιδιωτικό σχολείο και να έχει ιδιαίτερα για πανελλήνιες είναι καλύτερος; 2
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Gingerbread είπε γιατί κάποιος από ΙΕΚ να μην μπει εφόσον γράψει στις εξετάσεις; Επειδή τις έχω δώσει (για ιατρική) είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Δηλαδή γιατί κάποιος που στα 18 του δεν τα κατάφερε με πανελλήνιες να μην μπει με κατατακτήριες; Κάποιος που είχε την πολυτέλεια να πάει σε ιδιωτικό σχολείο και να έχει ιδιαίτερα για πανελλήνιες είναι καλύτερος; γιατί θα βάλει μέσον
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι κατατακτήριες και οι πανελλήνιες είναι εντελώς διαφορετικοί θεσμοί. Οι πρώτες εκκινούν από την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος έχει ήδη ακαδημαϊκό υπόβαθρο (όποιο κι αν είναι αυτό), οι δεύτερες ότι δεν έχει. Τα ΙΕΚ δεν παρέχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο, συνεπώς δεν γίνεται. Το να βάζουν οι σχολές τα θέματα και να χειρίζονται εκείνες τις εισαγωγικές τους εξετάσεις, χωριστά για κάθε σχολή, (διότι ουσιαστικά αυτό λες) γινόταν παλαιότερα επί δεκαετίες (και μάλιστα τότε έδιναν τον Σεπτέμβριο) αλλά καταργήθηκε. Η τελευταία φορά τέτοιων εξετάσεων ήταν το 1973, αν θυμάμαι καλά... - Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από V.I.Smirnov
Gingerbread Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Οι κατατακτήριες και οι πανελλήνιες είναι εντελώς διαφορετικοί θεσμοί. Οι πρώτες εκκινούν από την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος έχει ήδη ακαδημαϊκό υπόβαθρο (όποιο κι αν είναι αυτό), οι δεύτερες ότι δεν έχει. Τα ΙΕΚ δεν παρέχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο, συνεπώς δεν γίνεται. Το να βάζουν οι σχολές τα θέματα και να χειρίζονται εκείνες τις εισαγωγικές τους εξετάσεις, χωριστά για κάθε σχολή, (διότι ουσιαστικά αυτό λες) γινόταν παλαιότερα επί δεκαετίες (και μάλιστα τότε έδιναν τον Σεπτέμβριο) αλλά καταργήθηκε. Η τελευταία φορά τέτοιων εξετάσεων ήταν το 1973, αν θυμάμαι καλά... - Στην πράξη δεν αναγνωρίζουν κανενός είδους ακαδημαϊκού υποβάθρου. Από ΤΕΙ πχ η Ιατρική ακόμα και από παραϊατρικές σχολές δεν αναγνωρίζουν τίποτα, θεωρώντας στην ουσία ότι δεν ξέρουν τίποτα και εγγράφοονται στο α εξάμηνο. Από τη στιγμή λοιπόν που τους βάζουν α εξάμηνο δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο, σε αντιμετωπίζουν ακριβώς όπως κάποοιον από πανελλήνιες 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε γιατί θα βάλει μέσον Το αν οι εξετάσεις είναι διαβλητές είναι θέμα του πανεπιστημίου και του υπουργείου παιδείας. Και αν κάποιος βάλει μέσο μάλλον συγγενής διδάσκοντα από ΑΕΙ/ΤΕΙ θα είναι.
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είπαμε ΔΕΝ είναι το ίδιο. Ακαδημαϊκό υπόβαθρο δεν σημαίνει ότι έχεις διδαχθεί γνώση σχετική με το αντικείμενο της σχολής αλλά ότι είναι πανεπιστημιακού επιπέδου. Καλώς ή κακώς αυτό είναι. Τα ΙΕΚ δεν παρέχουν γνώση πανεπιστημιακής στάθμης. Οι κατατακτήριες αφορούν απόφοιτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης - και μόνον τέτοιους. Τέλος. - Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από V.I.Smirnov
MauroPaltoudias Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, V.I.Smirnov είπε Όποιος συμμετέχει σε κατατακτήριες πρέπει να είναι απόφοιτος πανεπιστημιακης εκπαίδευσης. Τα ΤΕΙ θεωρούνται ΠΕ ή είναι ΤΕ;
MauroPaltoudias Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Στην πράξη δεν αναγνωρίζουν κανενός είδους ακαδημαϊκού υποβάθρου. Από ΤΕΙ πχ η Ιατρική ακόμα και από παραϊατρικές σχολές δεν αναγνωρίζουν τίποτα, θεωρώντας στην ουσία ότι δεν ξέρουν τίποτα και εγγράφοονται στο α εξάμηνο. Συμπληρώνοντας απλώς (δεν σχολιάζω κάτι επί των όσων έγραψες), η Νομική εγγράφει τους επιτυχόντες στο δ' εξάμηνο (χρωστώντας ωστόσο όλα τα προηγούμενα), αλλά αναγνωρίζοντας ωστόσο μέρος των μαθημάτων που δόθηκαν κατά τις κατατακτήριες. 5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Δεν ξέρω. Αλλά πάντως τα ΙΕΚ δεν είναι. Ε μήπως τότε, να διόρθωνες και τη διατύπωση του μηνύματος σου, γιατί περισσότερο μπερδεύει πάρα διευκρινίζει κάτι; Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από MauroPaltoudias
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Ε, βάλε και τα ΤΕΙ μέσα να εισαι ικανοποιημένος. Η ουσία είναι ότι τα ΙΕΚ δεν είναι σε καμιά περίπτωση πανεπιστημιακής στάθμης εκπαίδευση και η συμμετοχή αποφοίτων τους σε κατατακτήριες είναι παράλογη. Δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ - και δικαίως. -
MauroPaltoudias Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Ε, βάλε και τα ΤΕΙ μέσα να εισαι ικανοποιημένος. Εγώ να είμαι ικανοποιημενος ως προς τι; Εσύ το έχεις διατυπώσει λάθος! Αλλά αν βολευεσαι με τα λίγα και τα περίπου, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. . Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από MauroPaltoudias 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όντως, το διατύπωσα λάθος. Λέγοντας πανεπιστημιακή στάθμη εννοούσα τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά η κουβέντα είναι χαλαρή, δεν διατυπώνω νόμους. Οι κατατακτήριες είναι για αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΤΕΙ είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ΙΕΚ όχι. - Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από V.I.Smirnov
filip123go Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Όντως, το διατύπωσα λάθος. Λέγοντας πανεπιστημιακή στάθμη εννοούσα τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά η κουβέντα είναι χαλαρή, δεν διατυπώνω νόμους. Οι κατατακτήριες είναι για αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΤΕΙ είναι τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ΙΕΚ όχι. - Αν κάποιος έρθει απο 3χρονο bachelor από το εξωτερικό η με πτυχίο κολλεγίου, έχει δικαίωμα να δώσει κατατακτήριες;
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Πιθανολογώ ότι αν αναγνωριστεί το πτυχίο του από τον ΔΟΑΤΑΠ θα μπορεί. Αλλιώς, μάλλον όχι. Απ' ότι θυμάμαι, η συμμετοχή στις κατατακτήριες απαιτεί αναγνωρισμένο πτυχίο. - Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από V.I.Smirnov 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Gingerbread είπε Βασικά να πουμε το εξής. Αρχικά ήμουν τελείως κατά να μπουν από ΙΕΚ.Αλλά γιατί κάποιος από ΙΕΚ να μην μπει εφόσον γράψει στις εξετάσεις; Επειδή τις έχω δώσει (για ιατρική) είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Δηλαδή γιατί κάποιος που στα 18 του δεν τα κατάφερε με πανελλήνιες να μην μπει με κατατακτήριες; Κάποιος που είχε την πολυτέλεια να πάει σε ιδιωτικό σχολείο και να έχει ιδιαίτερα για πανελλήνιες είναι καλύτερος; Γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος των κατατακτηρίων εξετάσεων Ο ρόλος τους είναι μόνο για αποφοίτους πανεπιστημίων που θέλουν να φοιτήσουν σε άλλη σχολή.
Gingerbread Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, scha είπε Γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος των κατατακτηρίων εξετάσεων Ο ρόλος τους είναι μόνο για αποφοίτους πανεπιστημίων που θέλουν να φοιτήσουν σε άλλη σχολή. Δεν ξέρω τι ρόλο έχουν από τη στιγμή που απόφοιτοι παραϊατρικών μπαίνουν α εξάμηνο στην ιατρική ακυρώνοντας έτσι το νόημα της κατάταξης. Επίσης υποτίθεται ότι φτιάχτηκαν για να μεταπηδάς από παρεμφερείς σχολές. Τι έχει δηλαδή η ιχθυοκαλλιέργεια στο μεσολόγγι παραπάνω από το ΙΕΚ βοηθού μικροβιολόγου; Απλά κόμπλεξ είναι των πανεπιστημίων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα