Balrog Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνουμε για να έρχονται τα OTP της Εθνικής τράπεζας στην εφαρμογή του Viber; Αυτή τη στιγμή σε μένα έρχονται μόνο με SMS. Δεν θα έπρεπε να έρχονται ταυτόχρονα και στο Viber; Επηρεάζεται από το αν είναι ενεργοποιημένα τα push notifications στο android app ή δεν έχει καμία σχέση; Ευχαριστώ!
tounion Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Γιατί προτιμάς Viber και όχι SMS? Δεν έχεις σήμα ?? Τα SMS είναι πιο ασφαλής διαδικασία 2
gokuthelegend Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Φαντάζομαι ότι έχεις εγκαταστήσει το Viber στο κινητό και το έχεις ενεργοποιήσει. Βασικά η τράπεζα ελέγχει αν είναι ενεργός (online) εκείνη την ώρα στο Viber, αν δεν είσαι τότε στέλνει SMS. Αν έχεις κλείσει την εφαρμογή ενδεχομένως να φαίνεται σαν ανενεργός, οπότε θεωρεί ότι δεν είναι online οπότε σου στέλνει SMS. 1
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 και να μην εχει κανει block βεβαια απο πιο παλια την εθνικη 2
Balrog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Άρα δεν υπάρχει πουθενά καμία ρύθμιση, σε όλους σας στέλνει πρώτα στο Viber και μόνο αν δεν βρει Viber ανοιχτό στέλνει SMS.. Και είχα φάει τον κόσμο να βρω πού είναι κρυμμένη η ρύθμιση! Δεν στέλνει ούτως ή άλλως το ίδιο μήνυμα και στα δύο δηλαδή.. Εγώ τώρα δήλωσα τον συγκεκριμένο αριθμό στο Viber, όλα αυτά τα χρόνια μόνο SMS λάμβανα. Ίσως για αυτό συνεχίζει να στέλνει μόνο SMS. Θα πρόκειται για bug, καλύτερα να τους πάρω τηλέφωνο ή να δοκιμάσω να αλλάξω τον αριθμό στο web banking και να ξανα-αλλάξω πίσω στον επιθυμητό την επόμενη μέρα, μήπως στρώσει.
Mhlogiatros Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Απο viber πισω σε sms δηλαδη απλως βγαζεις το viber και ξαναρχιζει να στελνει sms ;
Nabuko Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, Balrog είπε Δεν στέλνει ούτως ή άλλως το ίδιο μήνυμα και στα δύο δηλαδή.. Σε εμένα μου στέλνει και στα 2 ενίοτε. Αλλά προτιμώ να έχω ανοιχτό το viber γιατί έρχεται αμέσως το μήνυμα. 10 ώρες πριν, Balrog είπε Άρα δεν υπάρχει πουθενά καμία ρύθμιση Σου απάντησε ο @poulinosΓια τσέκαρε μήπως τα έχεις μπλοκάρει. Φυσικά, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα λήψης κωδικών μέσω Viber μέσα από την εφαρμογή, επιλέγοντας: Περισσότερα (more) → Ρυθμίσεις (Settings) → Απόρρητο (Privacy) → Λίστα αποκλεισμού (Block List) → Ξεμπλοκάρισμα (Unblock). 1
gokuthelegend Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε απλως βγαζεις το viber και ξαναρχιζει να στελνει sms ; Αρκεί να μην φαίνεσαι online εκείνη την στιγμή που θα αιτηθείς τον κωδικό μιας χρήσης και θα σου έρθει SMS, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσεις εντελώς το Viber δηλαδή. Μια άλλη περίπτωση, αν χρησιμοποιείς το Viber και δεν θες να σου έρχεται εκεί, απλώς μπλοκάρεις την Εθνική στο Viber οπότε θα σε βλέπει πάντα offline και δεν θα μπορεί να σου στείλει εκεί, οπότε θα σου έρχεται SMS. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από gokuthelegend
Balrog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Τα push notifications του android app είναι άσχετα με τα OTP έτσι; Μπορούμε να τα έχουμε ενεργοποιημένα και αυτά, σωστά; (προς το παρόν δεν τα ενεργοποιώ καλού - κακού, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα - το θέλω διακαώς το να έρχονται ειδοποιήσεις στο viber) Πάντως εγώ δεν είχα κανέναν μπλοκαρισμένο στην εφαρμογή. Αυτό που είχα κάνει όμως, είναι ότι είχα απενεργοποιήσει να φαίνομαι online. Δυστυχώς, παρότι το ξαναγύρισα στο νορμάλ, τα ΟΤΡ συνέχιζαν να έρχονται μόνο με SMS. Για αυτό και μόλις έκανα από το web banking αίτημα αλλαγής αριθμού, μήπως "ξεμπλοκάρει" και δουλέψει στον νέο αριθμό, οπότε ξαναγυρνάω στον δικό μου στη συνέχεια.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Το αφηνω και εδω για να το δουν και οι υπόλοιποι Νεο απο την εθνική . 1 1
Cybergenetics Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Αν θέλετε να έχετε ασφάλεια, να μην προτιμήσετε sms και viber!! Δεν είναι ασφαλείς, το καλύτερο μέχρι στιγμής που μιλάμε μόνο το Push Notifications από την εφαρμογή του κινητού σας!
tounion Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Στις 31/3/2022 στις 6:14 ΜΜ, Cybergenetics είπε Αν θέλετε να έχετε ασφάλεια, να μην προτιμήσετε sms και viber!! Δεν είναι ασφαλείς, το καλύτερο μέχρι στιγμής που μιλάμε μόνο το Push Notifications από την εφαρμογή του κινητού σας! Μπορείς να μας εξηγήσεις ποια τα πλεονεκτήματα έναντι του SMS ? 1
Cybergenetics Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 1 hour ago, tounion said: Μπορείς να μας εξηγήσεις ποια τα πλεονεκτήματα έναντι του SMS ? Με αυτό που θα διαβάζεις θα καταλάβεις Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την τυπολογία απάτης «SIM Swapping»
Haldol Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Επιτέλους, έβαλαν push! Πλέον μόνο η Eurobank μου ζητάει ψηφία απ'το PIN της κάρτας και OTP από... SMS.
JKrow Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Mobile banking με push notifications ή pc με firewall και τη χρήση OTP μέσω sms? Να το διατυπώσω αλλιώς: ουσιαστικά αντικαθιστάς το sms με αποστολή του κωδικού σε εφαρμογή που απαιτεί ίντερνετ (το κινητό που χρησιμοποιώ στην εθνική δεν διασυνδέεται στο ίντερνετ). Ναι μεν κινδυνεύεις από το περίφημο sim swapping, όμως στο ίντερνετ δεν είσαι δα απόλυτα ασφαλής είτε μιλάμε για android ή για win. Λέω κάτι λάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα