Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω έναν θερμοσιφωνα και boiler (70 η 80 λίτρα δεν θυμάμαι) τον οποίο έβαλα το 2018 επειδή ο παλιός τρύπησε. Αυτός δούλευε μια χαρά μέχρι φέτος. Ανάβουμε τον θερμοσιφωνα μέσω ρεύματος όλο τον χρόνο εκτός από οταν ανάβουμε λέβητα δηλαδή από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο. Τώρα λοιπόν τον Μάρτιο που τελείωσε το πετρέλαιο ξεκινήσαμε να ανάβουμε θερμοσιφωνα ηλεκτρικά και από την πρώτη φορά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Αργεί να ζεστάνει το νερό, πριν έκανε σε 15-20 λεπτά καυτό και τώρα 40 λεπτά αν πάει στους 50 βαθμούς. Πήγα και είδα λοιπόν τι γίνεται. Όταν ανάβει η ασφάλεια ζεσταίνει μια χαρά και ανάβει το λαμπάκι στον θερμοσιφωνα για 2-3 λεπτά, μετά σβήνει για 30-40 δευτερόλεπτα και ξανά ανάβει. Τι φταίει λοιπόν;  Φταίει η αντίσταση; ο θερμοστάτης; η ασφάλεια; κάτι άλλο; 

Δημοσ.

Αν σβήνει το φωτάκι, σημαίνει ότι κόβεται η παροχή.

Για μένα 1ος ύποπτος ο θερμοστάτης, ωστόσο αν δεν το δει από κοντά και κάποιος που γνωρίζει, όλα υποθετικά

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cumulus είπε

Γεμισε αλατα η αντισταση .Καθαρισμος ή καινουργια.

Θα μπορούσε να είναι κόβεται η παροχή όπως είπε και ο άλλος; 

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Αν σβήνει το φωτάκι, σημαίνει ότι κόβεται η παροχή.

Για μένα 1ος ύποπτος ο θερμοστάτης, ωστόσο αν δεν το δει από κοντά και κάποιος που γνωρίζει, όλα υποθετικά

Αν είναι η παροχή θα πεθάνω 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, KirkGR είπε

Θα μπορούσε να είναι κόβεται η παροχή όπως είπε και ο άλλος; 

Αν είναι η παροχή θα πεθάνω 

Εννοώ την παροχή ρεύματος στην αντίσταση, μην τρελαίνεσαι.

Λογικά, αν είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης, κόβει την παροχή προς την αντίσταση καθώς εσφαλμένα θεωρεί οτι έχει πιάσει θερμοκρασία το νερό.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εννοώ την παροχή ρεύματος στην αντίσταση, μην τρελαίνεσαι.

Λογικά, αν είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης, κόβει την παροχή προς την αντίσταση καθώς εσφαλμένα θεωρεί οτι έχει πιάσει θερμοκρασία το νερό.

Έτσι όπως το βλέπω όλα στην αντίσταση οδηγούν. Το δεύτερο είναι ο θερμοστάτης 

Δημοσ.

γύρισε μερικές φορές το ρυθμιστικό του θερμοστάτη μήπως έχει κολλήσει σε χαμηλή ρύθμιση και αν συνεχίσει αλλάζεις τον θερμοστάτη

Δημοσ.

Βασικά, αν δεν υπάρχει βασική κατανόηση....κακώς το συζητάμε.

Φώναξε κάποιον που ξέρει να σου λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Βασικά, αν δεν υπάρχει βασική κατανόηση....κακώς το συζητάμε.

Φώναξε κάποιον που ξέρει να σου λύσει το πρόβλημα.

Θα φωνάξω έτσι κι αλλιώς απλά για να ξέρω τουλάχιστον τι θα μπορούσε να είναι 

20 λεπτά πριν, nvel είπε

γύρισε μερικές φορές το ρυθμιστικό του θερμοστάτη μήπως έχει κολλήσει σε χαμηλή ρύθμιση και αν συνεχίσει αλλάζεις τον θερμοστάτη

Γίνεται να αλλάξει θέση μόνο του; θυμάμαι πάντως χαρακτηριστικά τον μάστορα τότε (ήταν φίλος) να γυρίζει το θερμοστάτη και να το βλέπω στους 60 που απ' ό,τι ξέρω είναι μια χαρά, τώρα αν απλά κόλλησε δεν ξέρω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KirkGR είπε

Θα φωνάξω έτσι κι αλλιώς απλά για να ξέρω τουλάχιστον τι θα μπορούσε να είναι 

Γίνεται να αλλάξει θέση μόνο του; θυμάμαι πάντως χαρακτηριστικά τον μάστορα τότε (ήταν φίλος) να γυρίζει το θερμοστάτη και να το βλέπω στους 60 που απ' ό,τι ξέρω είναι μια χαρά, τώρα αν απλά κόλλησε δεν ξέρω 

3 από τους 4 σου δείχνουν ένοχο τον θερμοστάτη, 1 στους 4 λέει την αντίσταση καθώς προφανώς διάβασε γρήγορα και λειψα το μήνυμα σου, εσύ έφτασες στο συμπέρασμα ότι όλα οδηγούν στην αντίσταση.

Εκεί πάνω λέω καλύτερα να φωνάξεις κάποιον που γνωρίζει καθώς οι απαντήσεις σου δείχνουν μεγάλη άγνοια σε σημείο που μπορεί να γίνει επικίνδυνο και το λέω σοβαρά χωρίς να έχω διάθεση να σε μειώσω.

No offence

Δημοσ.

Ο θερμοστάτης είναι ένα συχνότατο πρόβλημα στους θερμοσίφωνες, σχεδόν πάντα αυτός είναι ο υπαίτιος για το πρόβλημα. 

Αλλα προβλήματα λιγότερο συχνά είναι η καμμένη αντισταση, αλλά πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να καεί εκτός άμα κάνεις καθημερινή χρήση, γενικά αντέχουν χρόνια οι αντιστασεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εαν βρισκεσαι ακομη εντος εγγυησης, καλεσε την κατασκευαστρια εταιρεια. Ετσι δεν χρειαζεται να ασχοληθεις με κατι αλλο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, umbrella co. είπε

Εαν βρισκεσαι ακομη εντος εγγυησης, καλεσε την κατασκευαστρια εταιρεια. Ετσι δεν χρειαζεται να ασχοληθεις με κατι αλλο. 

Με καλύπτει η εγγύηση λεει μόνο για τον λέβητα αποθήκευσης, για τα λοιπά εξαρτήματα έχει λήξει εδώ και 1,5 χρόνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...