Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ερωτηση για φιλο. Δουλευει διανομεας με ενα ηλεκτρικο που του εχει βγαλει 1000 προβληματα, το συγκεκριμενο το πηρε και ειναι στα χαρτια "μικρο" αλλα πιανει τελικη 50 και δε θελει καποιο διπλωμα (δεν εχει διπλωμα ο φιλος). Ψαχνουμε να παρει κατι αλλο γιατι κουραστηκε απ τα προβληματα, αλλα βλεπω οτι αυτα που ειναι χωρις διπλωματα ειναι μεχρι 25χιλ ταχυτητα, η οποια ειναι λιγη για διανομες. Ξερει κανεις καποιο ηλεκτρικο στο οποιο βγαινει ο κοφτης ωστε να αποδιδει μεχρι 40-50 ; 

Ευχαριστω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Γιατί δε βγαζει δίπλωμα;

Γιατι ειναι νομιμος με αυτο που εχει τωρα, απλα το εβγαλε προβληματα οπως ειπα. Καμμια απαντηση εχουμε στην ερωτηση μου; Περι διπλωματων του εχω πει ειδη.

Δημοσ.
8 minutes ago, TRILOBYTER said:

Γιατι ειναι νομιμος με αυτο που εχει τωρα, απλα το εβγαλε προβληματα οπως ειπα. Καμμια απαντηση εχουμε στην ερωτηση μου; Περι διπλωματων του εχω πει ειδη.

Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν είναι νόμιμος εφόσον πάει πάνω από 25χλμ/ωρα?

Πάντως έχει κατηγορία στο skroutz που υποτίθεται είναι χωρίς δίπλωμα:

https://www.skroutz.gr/c/1275/mixanakia/f/927269_1149920/ilektrika-michanakia-choris-diploma.html?o=ηλεκτρικο+μηχανακι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

https://www.skroutz.gr/c/1275/mixanakia/f/927269_1149920/ilektrika-michanakia-choris-diploma.html?o=ηλεκτρικο+μηχανακι

θέλουν δίπλωμα , ακόμα και ποδήλατο με χειρόγκαζο είναι μοτοποδήλατο

αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου το καλύπτει , αλλά φυσικά θες πινακίδες ασφάλεια κτλ

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Μα λες του βγαζει προβλήματα και ψάχνει κάτι άλλο. Και σου λέω εγώ καλύτερα να βγάλει δίπλωμα να πάρει παπάκι. Κι εγώ διανομές κάνω.

Anyway, αν δε θέλει δε μου πέφτει λόγος, μια πρόταση έκανα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Δε το γνωριζω αυτο, δεν εχω ηλεκτρικο αλλα απο οσο μου ειπε το συγκεκριμενο επειδη ειναι αγορασμενο πριν καιρο δεν θελει διπλωμα, αν το αγορασεις τωρα αναγραφεται η πραγματικη ισχυς και θελει.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Ξερει κανεις καποιο ηλεκτρικο στο οποιο βγαινει ο κοφτης ωστε να αποδιδει μεχρι 40-50 ; 

Ευχαριστω

Πάντως αυτό σαν παράνομο μου φαίνεται....

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Δε το γνωριζω αυτο, δεν εχω ηλεκτρικο αλλα απο οσο μου ειπε το συγκεκριμενο επειδη ειναι αγορασμενο πριν καιρο δεν θελει διπλωμα, αν το αγορασεις τωρα αναγραφεται η πραγματικη ισχυς και θελει.

Έτσι ακριβώς είναι, όσα είχαν εισαχθεί μέχρι και ένα χρόνο πριν δεν χρειάζονται δήλωση συμμόρφωσης (CE) και μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους εφόσον η μέγιστη ταχύτητα τους περιορίζεται στα 25χαω (πρακτικά κανένας έλεγχος), ενώ όσα έχουν εισαχθεί από τότε και μετά για να είναι νόμιμα πρέπει όχι μόνο να έχουν δήλωση CE αλλά να είναι και σε εμφανές σημείο.

Και όχι, δεν υπάρχει ηλεκτρικό μηχανάκι όπως τα θέλει δλδ με μαιμού/πλαστή/whateva δήλωση CE. Μόνο αν βρει κάποιο καινούργιο που έχει εισαχθεί πριν καιρό αλλά έχει ξεμείνει κάπου, αλλά χλωμό μια και η μισή Ελλάδα ψάχνει κάτι τέτοιο. Ή αν βρει κάποιο μεταχειρισμένο άνω του έτους, μόνο που αυτά τα πουλάνε ακριβότερα από τα καινούργια. Ή αν αγοράσει κάποιο και το βελτιώσει, μόνο που είναι ασύμφορο οικονομικά.

Αλήθεια, έχει κάποια αλλεργία ο φίλος σου με το δίπλωμα?

Δημοσ.
Στις 31/3/2022 στις 12:38 ΜΜ, Joshua21 είπε

Έτσι ακριβώς είναι, όσα είχαν εισαχθεί μέχρι και ένα χρόνο πριν δεν χρειάζονται δήλωση συμμόρφωσης (CE) και μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους εφόσον η μέγιστη ταχύτητα τους περιορίζεται στα 25χαω (πρακτικά κανένας έλεγχος), ενώ όσα έχουν εισαχθεί από τότε και μετά για να είναι νόμιμα πρέπει όχι μόνο να έχουν δήλωση CE αλλά να είναι και σε εμφανές σημείο.

έχεις κάποια πηγή ? γιατί απο το υπουργείο ρωτώντας για παλαιότερα δίκυκλα μου απάντησαν 3 φορές οτι απο τη στιγμή που δεν έχουν το νεο έντυπο είναι παράνομα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για πιστοποίηση εκ νέου (και για παλιότερα ποδήλατα που ήταν νόμιμα <25χλμ/ώρα με χειρόγκαζο)

Στις 30/3/2022 στις 4:11 ΜΜ, TRILOBYTER είπε

Ξερει κανεις καποιο ηλεκτρικο στο οποιο βγαινει ο κοφτης ωστε να αποδιδει μεχρι 40-50 ; 

όταν βγάζεις τον κόφτη να έχεις υπόψιν οτι καταστρέφεται άνετα η μπαταρία , δεν ξέρω αν έκανε το ίδιο και στο προηγούμενο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

έχεις κάποια πηγή ? γιατί απο το υπουργείο ρωτώντας για παλαιότερα δίκυκλα μου απάντησαν 3 φορές οτι απο τη στιγμή που δεν έχουν το νεο έντυπο είναι παράνομα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για πιστοποίηση εκ νέου (και για παλιότερα ποδήλατα που ήταν νόμιμα <25χλμ/ώρα με χειρόγκαζο)

Νόμος 4784/2001, δημοσίευση 16/03/2021:

"

Άρθρο 26
Προϋποθέσεις κυκλοφορίας των Ε.Π.Η.Ο.

Τα Ε.Π.Η.Ο. που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά ή τεκμηριωμένα εισήχθησαν στη Χώρα πριν τη δημοσίευση του παρόντος, με μέγιστη σχεδιαστική ταχύτητα άνω των 25 χλμ./ώρα, δύναται να κυκλοφορήσουν σε δημόσιο οδικό δίκτυο υπό την προϋπόθεση ότι η μέγιστη ταχύτητα κίνησής τους περιορίζεται στα 25 χλμ./ώρα.

"

https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/684304/nomos-4784-2021

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Νόμος 4784/2001, δημοσίευση 16/03/2021:

έπρεπε να ρωτήσω εδώ και όχι στο υπουργείο 😂

βγαίνουμε offtopic αλλά μήπως γνωρίζεις αν ισχύει και στα ποδήλατα ?

edit Θυμήθηκα , άλλο ΕΠΗΟ και άλλο ποδήλατο/μοτοποδήλατο/μηχανάκι τελικά

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

έπρεπε να ρωτήσω εδώ και όχι στο υπουργείο 😂

βγαίνουμε offtopic αλλά μήπως γνωρίζεις αν ισχύει και στα ποδήλατα ?

Φαντάζομαι εννοείς ηλεκτρικά ποδήλατα? Αν ναι, τότε εμπίπτουν στην κατηγορία ΕΠΗΟ (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).

Δες και αυτό:

Άρθρο 31
Μεταβατικές διατάξεις του Κεφαλαίου Β’

........

........

3. Ε.Π.Η.Ο. που έχουν διατεθεί ή πωλούνται μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και προκειμένου να επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μετά τη θέση του σε ισχύ, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του νόμου με ευθύνη του κατόχου ή του οικονομικού φορέα, αντίστοιχα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...