Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε το πολυκατάλαβα, μπορώ να κάνω ονοματοδοσία σήμερα, και να ακολουθήσει η βάπτιση, την οποία θα δηλώσω μετά ; 

Παρεμπιπτόντως η βάπτιση αφορά το θρήσκευμα και όχι το όνομα. Άλλο που τα εμείς τα μυστήρια τα έχουμε συνδέσει με πανυγήρια και γιορτές οπότε κοτσάρουμε και το όνομα.

• Like 2
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έτσι και αλλιώς όταν γεννιέται ένα παιδί μπορούσες να δηλώσεις κατευθείαν το όνομα του στο ληξιαρχείο, δεν χρειαζόταν η βάπτιση. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης είναι απαραίτητη τις πρώτες μέρες μετά την γέννα.

Το αν θέλει κάποιος να περιμένει να το βαπτίση και μετά να δηλώσει στο ληξιαρχείο την ονοματοδοσία είναι καθαρά δική του επιλογή.

Απλώς τώρα έγινε και ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr ενώ πριν έπρεπε να πας στο ληξιαρχείο.

Επεξ/σία από Dinoel
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinoel είπε

έτσι και αλλιώς όταν γεννιέται ένα παιδί μπορούσες να δηλώσεις κατευθείαν το όνομα του στο ληξιαρχείο, δεν χρειαζόταν η βάπτιση. Η ληξιαρχική πράξη γέννησης είναι απαραίτητη τις πρώτες μέρες μετά την γέννα.

Το αν θέλει κάποιος να περιμένει να το βαπτίση και μετά να το δηλώσει στο ληξιαρχείο την ονοματοδοσία είναι καθαρά δική του επιλογή.

Απλώς τώρα έγινε και ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr ενώ πριν έπρεπε να πας στο ληξιαρχείο.

βασικά έτσι είναι, και εγώ το έμαθα κατόπιν, γιατί όταν δήλωσα τον μικρό στο ληξιαρχείο, απλά δε μου το είπαν

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο καλό της πανδημίας. Πλέον μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ηλεκτρονικά που διαφορετικά θα χρειαζόταν να πάρεις άδεια από τη δουλειά σου.

• Like 8
Δημοσ.
1 hour ago, herbalife3 said:

Έτσι φακελωμενα από τα γεννοφασια τους!!

Δεν σε αναγκάζει κανένας. 

Πετάς ότι χαρτιά έχεις, βγαίνεις από το internet και πας και ζεις στα βουνά. 

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dinoel είπε

Το αν θέλει κάποιος να περιμένει να το βαπτίση και μετά να δηλώσει στο ληξιαρχείο την ονοματοδοσία είναι καθαρά δική του επιλογή.

Ε ναι αλλά να μην γράψει ο καθένας και το μακρύ του και το κοντό του που να μας δείξει ποιος είναι δηλαδης?

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NickTG είπε

Δεν σε αναγκάζει κανένας. 

Πετάς ότι χαρτιά έχεις, βγαίνεις από το internet και πας και ζεις στα βουνά. 

Μήπως είσαι λιγοοο υπερβολικός;;; Ποιος μίλησε για βουνά;; Μην καθρεφτίζεσαι φίλε μου...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SKOKMAN είπε

Επιτελους

Μετα απο 12 χρονια που εχω βαφτισει την κορη μου θα σταματισει να την εμφανιζει στα δημόσια εγγραφα σαν ονομα ''Θηλυ''

Αυτό σου συμβαίνει διότι δεν ενημερωσες το ΑΜΚΑ όταν την βάφτισες...τρεχα σε ενα ΚΕΠ να σε σενιάρουν με την ταυτοτητα σου και το ΑΜΚΑ της μικρής! ;)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GrandGamer είπε

Γιατί άμα δεν είσαι χριστιανός δεν έχεις όνομα; με νούμερο σε αναγνωρίζουν;

Μα ακριβώς αυτό το θέμα έθιξε, ότι θα μπορείς να δηλώσεις όνομα ασχέτως βάπτισης. Το τι θα βαπτίσεις το παιδί στο μετά είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Μήπως είσαι λιγοοο υπερβολικός;;; Ποιος μίλησε για βουνά;; Μην καθρεφτίζεσαι φίλε μου...

Αν δεν θες να είσαι φακελωμενος, με την έννοια που έγραψες εδώ, δεν βλέπω πολλές άλλες επιλογές. 

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, esykas είπε

ελπίζω να κατάλαβαν και οι τελευταίοι δημόσιοι ότι δεν χρειάζονται τόσοι........

CHEERS TO THAT!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Δε το πολυκατάλαβα, μπορώ να κάνω ονοματοδοσία σήμερα, και να ακολουθήσει η βάπτιση, την οποία θα δηλώσω μετά ; 

Ναι. Και τωρα ετσι γινεται , αλλα οχι ψηφιακα, πρεπει να πας στο δημαρχειο

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, elmagico είπε

Μόνο όσοι τα έχουν περάσει θα καταλάβουν τι εστί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως & γάμου....

Ολο το τρέξιμο στα δημαρχεία και τα λοιπά....

Εχω κανει το 2010 πολιτικη ονοματοδοσια με εξουσιοδοτηση της συζυγου στην Αθηνα (θυμαμαι απο Public στο Συνταγμα νομιζω Κ.Σερβιας) ειχα παει μια η δυο φορες καθολου ουρα, πολιτισμενη κατασταση, απλα πηγα και εγραψα το ονομα και εφυγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...