Metallica1174 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, είμαι δεύτερο έτος, η σχολή μου είναι στην πόλη καταγωγής και δεν μου αρέσει ,δεν πήγα σε σχολή που να μου αρέσει λόγω έλλειψης χρημάτων(οι σχολές από θεωρητική κατεύθυνση είναι ελάχιστες στην πόλη μου) και σκέφτομαι να κάνω 10%.Το μόνο θέμα είναι ότι είναι η δεύτερη χρονιά που δικαιούμαι 10% επομένως εάν κάνω δεν θα μπορώ να ξανακάνω. Οπότε αν δεν με πάρουν στις εστίες δεν θα έχω που να μείνω και θα μείνω χωρίς σχολή ουσιαστικά. Πολύ συνοπτικά ,είμαστε πέντε παιδιά ,άνεργη μητέρα ο πατέρας μου δουλεύει και βγάζει γύρω στα 1.500 όντας στρατιωτικός. Το ξέρω είναι καλά λεφτά αλλά είμαστε πέντε αδέρφια όπως είπα και πριν οπότε λεφτά γιοκ και δεν ξέρω αν θα με πάρουν εστίες αν και παίζει λόγω της πολυτεκνίας να έχω κάποιες καλές πιθανότητες. Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση? Συγκεκριμένα ρωτάω για εστίες παντείου, Ρεθύμνου και Ιωαννίνων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Sibyl Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, Metallica1174 είπε Καλησπέρα παιδιά, είμαι δεύτερο έτος, η σχολή μου είναι στην πόλη καταγωγής και δεν μου αρέσει ,δεν πήγα σε σχολή που να μου αρέσει λόγω έλλειψης χρημάτων(οι σχολές από θεωρητική κατεύθυνση είναι ελάχιστες στην πόλη μου) και σκέφτομαι να κάνω 10%.Το μόνο θέμα είναι ότι είναι η δεύτερη χρονιά που δικαιούμαι 10% επομένως εάν κάνω δεν θα μπορώ να ξανακάνω. Οπότε αν δεν με πάρουν στις εστίες δεν θα έχω που να μείνω και θα μείνω χωρίς σχολή ουσιαστικά. Πολύ συνοπτικά ,είμαστε πέντε παιδιά ,άνεργη μητέρα ο πατέρας μου δουλεύει και βγάζει γύρω στα 1.500 όντας στρατιωτικός. Το ξέρω είναι καλά λεφτά αλλά είμαστε πέντε αδέρφια όπως είπα και πριν οπότε λεφτά γιοκ και δεν ξέρω αν θα με πάρουν εστίες αν και παίζει λόγω της πολυτεκνίας να έχω κάποιες καλές πιθανότητες. Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση? Συγκεκριμένα ρωτάω για εστίες παντείου, Ρεθύμνου και Ιωαννίνων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι θα σε πάρουν αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσα παραπάνω κριτήρια πληρούν, αυτοί που θα κάνουν αίτηση μαζί με σένα. Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.panteion.gr/anakalypste-to-panteio/foitites/moriodotisi-dikaiologitikon-gia-ti-stegasi-foititon-se-esties/ https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/paroxes/stegash https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2019/07/esoterikos_kanonismos_leitourgias_foititikon_katoikion_2019.pdf 2
velociraptoras Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, Metallica1174 είπε Καλησπέρα παιδιά, είμαι δεύτερο έτος, η σχολή μου είναι στην πόλη καταγωγής και δεν μου αρέσει ,δεν πήγα σε σχολή που να μου αρέσει λόγω έλλειψης χρημάτων(οι σχολές από θεωρητική κατεύθυνση είναι ελάχιστες στην πόλη μου) και σκέφτομαι να κάνω 10%.Το μόνο θέμα είναι ότι είναι η δεύτερη χρονιά που δικαιούμαι 10% επομένως εάν κάνω δεν θα μπορώ να ξανακάνω. Οπότε αν δεν με πάρουν στις εστίες δεν θα έχω που να μείνω και θα μείνω χωρίς σχολή ουσιαστικά. Πολύ συνοπτικά ,είμαστε πέντε παιδιά ,άνεργη μητέρα ο πατέρας μου δουλεύει και βγάζει γύρω στα 1.500 όντας στρατιωτικός. Το ξέρω είναι καλά λεφτά αλλά είμαστε πέντε αδέρφια όπως είπα και πριν οπότε λεφτά γιοκ και δεν ξέρω αν θα με πάρουν εστίες αν και παίζει λόγω της πολυτεκνίας να έχω κάποιες καλές πιθανότητες. Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση? Συγκεκριμένα ρωτάω για εστίες παντείου, Ρεθύμνου και Ιωαννίνων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αρχικά δωσε 10% και αν περάσεις γράψου οπωσδήποτε στη σχολή. Στα Γιάννενα που γνωρίζω μπαινει μεγάλος αριθμός φοιτητων και το χαμηλό εισόδημα και η πολυτεκνία δίνουν μόρια. ακόμα όμως κι αν δεν μπεις αν η σχολή δεν εχει εργαστήρια μπορείς να παιρνεις σημειωσεις και να πηγαίνεις στις εξεταστικές. επίσης μπορείς να συγκατοικήσεις με κάποιον και να βρεις μια δουλειά πχ στην εστίαση ή να κανεις ιδιαίτερα σε παιδάκια δημοτικού για να βγαζεις καποια από τα εξοδα. Πάρα πολλοί φοιτητές δουλευουν και ως φοιτητούπολη τα Γιάννενα εχουν πολλά μαγαζιά. επίσης μπορείς να δουλεψεις σεζον σε καποιο νησί ή τουριστική περιοχή ωστε να μαζεψεις καποια χρήματα. ναι οι συνθήκες ειναι γτπκ στα περισσότερα ξενοδοχεία αλλά μείνε στο στόχο σου, να μαζεψεις χρήματα για σπουδές. *Αν ενδιαφέρεσαι για σεζον ξεκίνα από τωρα το ψάξιμο γιατι οι καλές επιχειρήσεις παίρνουν από τωρα προσωπικό Επειδή ημουν στη θέση καποτε όταν "λεφτά υπήρχαν" αλλά η δική μου οικογένεια δεν είχε μια εκανα το ιδιο, μολις τέλειωσα το λυκειο πήγα για δουλειά σε ενα λογιστικό γραφείο μεχρι το Σεπτέμβρη και οταν πέρασα στη σχολή αν και με πήραν στην εστία δουλευα όπου εβρισκα από καφετέριες και καφενεία μέχρι και σε αθλια μπαράκια που σύχναζαν ατομα που μπαινόβγαιναν στη φυλακή μεχρι να βρω καποιο μαγαζί που ηταν καλές οι συνθήκες ή δεν αλλαζε προσωπικό κάθε 3 μήνες
Metallica1174 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις,μήπως κάποιος που μένει σε εστίες θυμάται πόσα μόρια είχε στο σύστημα μοριοδότησης? το ξέρω ότι είναι περίεργη ερώτηση διότι είναι κάτι άκρως σχετικό,αφού έχει να κάνει με τις αιτήσεις που θα κάνουν και οι άλλοι,αλλά απλά για να έχω μία γενική εικόνα.
filip123go Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάνε 10% . Πέρνα εκεί που θέλεις (εαν πιάσεις τα μόρια) και κάνε κατευθείαν δικοπή σπουδών. Δούλεψε 1-2 χρόνια μάζεψε λεφτά και μείνε σε ένα σπιτάκι με συγκάτοικο. Εναλλακτικά : Πέρνα εκεί που θέλεις και διάβαζε μόνος σου. Θα πηγαίνεις μόνο για να δίνεις εξετάσεις. Τα θεωρητικά μαθήματα δεν έχουν εργαστήρια. Εαν δεν θέλεις ούτε το δεύτερο, είναι εύκολο, απο τη στιγμή που δεν έχεις εργαστήρια να πιάσεις δουλειά σαν φοιτητής. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από filip123go
Backpacker Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται και από το που θα περάσεις. Στα Γιάννενα πχ θα είσαι σίγουρα μέσα καθώς έχουν πολύ μεγάλες εστίες με πολλά δωμάτια τα οποία είναι ατομικά με ξεχωριστό μπάνιο για τον καθένα. Αν περάσεις στο Ρεθυμνο όμως μπορεί και όχι (παλι με την πολυτεκνία έχεις παρα πολλές πιθανότητες) καθώς έχουν πολύ λίγα δωμάτια σε ένα παλιό ξενοδοχείο Ξενία και μένουν μαζί στο κάθε δωμάτιο 2 μπορεί και 3 άτομα. Είναι ανάλογα το ίδρυμα δλδ. Δλδ στο Ρέθυμνο και να μπεις είναι χάλια οι εστίες. Ενώ στα Γιάννενα είναι πολύ καλά! Επίσης το ενδεχόμενο να δουλεύεις ενώ σπουδάζεις γιατί το αποκλείεις? Και εμένα φράγκο δεν είχαν οι δικοί μου (μονογονεική οικογένεια με μια σύνταξη χηρείας της μάνας μου) όταν πέρασα στη σχολή και παρόλα αυτά έφυγα στην άλλη άκρη της χώρας (Ηρακλειο Κρήτης) και βρήκα δουλειά και πριν καν γίνω δεκτός στις εστίες του ΤΕΙ (μετά το 1ο έτος) έμενα σε μια κατάληψη στην αρχή 2-3 μήνες και μετά μόλις μάζεψα λεφτά απ'την δουλειά νοίκιασα μια γκαρσονιέρα. Όπως λες είσαι και θεωρητική κατεύθυνση άρα η σχολή σου δεν θα έχει εργαστήρια και υποχρεωτικά μαθήματα για παρακολούθηση άρα μπορείς ανετότατα να δουλεύεις. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Backpacker 1
velociraptoras Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 30/3/2022 στις 3:54 ΜΜ, Metallica1174 είπε ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις,μήπως κάποιος που μένει σε εστίες θυμάται πόσα μόρια είχε στο σύστημα μοριοδότησης? το ξέρω ότι είναι περίεργη ερώτηση διότι είναι κάτι άκρως σχετικό,αφού έχει να κάνει με τις αιτήσεις που θα κάνουν και οι άλλοι,αλλά απλά για να έχω μία γενική εικόνα. σημασία εχει ποσες ειναι οι θέσεις για πρωτοετείς, δε γνωριζω πλεον πως μοριοδοτουν αλλα μπαινουν αυτοί με τα περισσότερα μόρια. οσα μορια κι αν έχεις εσυ δηλαδή δεν ξέρεις τι μόρια έχουν οι άλλοι, πχ ενας φοιτητης τριτεκνος με 2 γονεις ανεργους και τον ενα γονέα ή αδερφό ΑμεΑ μπορει να σε περάσει ή καποιο παιδι μονογονεικης οικογένειας. εδω και χρόνια πολλά ζευγάρια πριν πανε τα παιδιά για σπουδές χωρίζουν εικονικά και παιρνει την επιμέλεια ο γονιος με το χαμηλότερο εισόδημα για να εχουν περισσότερα μόρια για εστίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα