Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Lucifer είπε

και ότι τι, θα ζητάνε ταυτότητα;

Ούτως ή άλλως τη ζητάνε μαζί με τη βεβαίωση εμβολιασμού ή το rapid test 😄

• Like 2
Δημοσ.

"Δεν ντρέπεσαι ρε αλήτη να μπαίνεις μέσα στον Γερμανό να ψωνίζεις, αμούστακο τσουτσέκι, ακόμα δεν βγήκες από το αυγό σου; Ναι ρε, εσένα με το τσιγάρο και την μπίρα, λέω." 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gorge18 είπε

Υπηρχε Γερμανος τοτε;

A! Όχι, όχι (το όχι πάει στο ότι δεν ήταν Γερμανός, ένα τοπικό κατάστημα ήταν). Δεν ξέρω αν υπήρχε. Με μια σύντομη αναζήτηση πάντως υπάρχει από το '80.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω κάθε μέρα ουρές από υπερήλικες. Σε Γερμανό και εθνική. Ανήλικο η έφηβο στις πλατείες καφετέριες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Με μια σύντομη αναζήτηση πάντως υπάρχει από το '80.

το μαγαζί υπήρχε στη μπενάκη νομίζω δίπλα από το τωρινό αλλά  είχε μόνο μπαταρίες

Επεξ/σία από nvel
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η πώληση αποτελεί μία από τις πιο συνήθεις αμφοτεροβαρείς συμβάσεις. Με αυτήν ο πωλητής έχει υποχρέωση να μεταβιβάσει στον αγοραστή την κυριότητα του πράγματος και να του παραδώσει το πράγμα, ενώ ο αγο ραστής από την πλευρά το υ έχει την υποχρέωση να καταβάλει στον πωλητή το τίμημα, το οποίο έχει συμφωνηθεί (ΑΚ 513). Ο ανήλικος, ο οποίος έχει συμπληρώσει το δέκατο έτος της ηλικίας του δεν είναι ικανός προς σύναψη σύμβασης πώλησης, λόγω των υποχρεώσεων που αυτή συνεπάγεται. Το «απλώς και μόνο έννομο όφελος» που απαιτεί το γράμμα της ΑΚ 134 περίτρανα δεν υφίσταται στην πώληση. Το ίδιο συμβαίνει και σχετικά με το προσύμφωνο πωλήσεως, διότι με αυτό αναλαμβάνεται η υποχρέωση να καταρτιστεί η κύρια σύμβαση.

Συνεπώς, έγκυρες συμβάσεις αγοραπωλησίας δύναται να συναφθούν στο όνομα του ανηλίκου μόνο από τους νομίμους αντιπροσώπους του.

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/file/lib/default/data/1322270/theFile

Είναι εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να γίνει υπαναχώρηση σε οποιαδήποτε πώληση σε ανήλικο από τον γονέα του, με τον τελευταίο απλά να επικαλείται το άνωθεν. Άρα ο γονέας μπορεί κάλιστα π.χ. να στείλει τον ανήλικο να αγοράσει ένα κινητό, να το χρησιμοποιήσει για μία εβδομάδα, και μετά να απαιτήσει την αναστροφή της συναλλαγής καθώς το μαγαζί κακώς προέβη στην πώληση στον ανήλικο. 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

A! Όχι, όχι (το όχι πάει στο ότι δεν ήταν Γερμανός, ένα τοπικό κατάστημα ήταν). Δεν ξέρω αν υπήρχε. Με μια σύντομη αναζήτηση πάντως υπάρχει από το '80.

1 ώρα πριν, nvel είπε

το μαγαζί υπήρχε στη μπενάκη νομίζω δίπλα από το τωρινό αλλά  είχε μόνο μπαταρίες

Σωστοί. Θυμάμαι και την διαφήμιση, μπαταρίες από ρολόι μέχρι ελικόπτερο

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως, οπως εχουν γραψει και οι προηγουμενοι, η συγκεκριμενη αλυσιδα ειναι τοσο αθλια που οτι και να κανει λιγο θα ειναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Narayan είπε

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/file/lib/default/data/1322270/theFile

Είναι εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να γίνει υπαναχώρηση σε οποιαδήποτε πώληση σε ανήλικο από τον γονέα του, με τον τελευταίο απλά να επικαλείται το άνωθεν. Άρα ο γονέας μπορεί κάλιστα π.χ. να στείλει τον ανήλικο να αγοράσει ένα κινητό, να το χρησιμοποιήσει για μία εβδομάδα, και μετά να απαιτήσει την αναστροφή της συναλλαγής καθώς το μαγαζί κακώς προέβη στην πώληση στον ανήλικο. 

Ας μη πάρουμε ως θέσφατο μια παράγραφο από μια διπλωματική εργασία.

Το ότι υπάρχουν ηλικιακά όρια στα οποία οι άνθρωποι αποκτούν την ικανότητα να εμπλέκονται σε συμβάσεις, φυσικά και υπάρχουν, αλλά δε νομίζω ότι είναι όλες οι πωλήσεις το ίδιο. Δε ξέρω αν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται η παράγρραφος 3.4.3 που είναι πάνω από αυτό που παραθέτεις αλλά τουλάχιστον από όσο θυμάμαι σε βιλβία περί νρετανικού common law υπήρχε πρόβλεψη διαφοροποίησης στις διαφορες αγορές/πωλήσεις, κάποιες που ελέγχονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και κάποιες που είναι κυρίως "industry practice". Δε είναι το ίδιο πχ να πάει ένας 14 χρονος να πάρει ένα βιομηχανικό εξοπλισμό πχ ή να μπει πχ στο Λαλαούνη να πάρει ένα ρολόι 5.000 ευρώ με το να πάει σε ένα περίπτερο να πάει μια κοκα κόλα.

on topic

Θα υπέθετα ότι κάποια karen έκανε διακστική μανούρα στο συκεκριμένο κατάστημα για κάτι που αγόρασε ο κανακάρης της και άντε από το να μπλέκει με τον/την κάθε παλαβό/παλαβή το κατάστημα σκέφτηκε αυτό.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πάντως εχω γνωστο που έβγαλε κανονικα ταυτοτητα στον 12 χρονο γιο του παντως

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Confused 2
Δημοσ.

Τα περισσότερα αν όχι όλα τα καταστήματα franchise είναι που σημαίνει άλλος ιδιοκτήτης και άρα άλλα μυαλά και εξυπηρέτηση.

Από εκεί και πέρα εικάζω ότι κάποτε θα πήγε κανένα πιτσιρίκι θα αγόρασε κανένα Playstation κρυφά από τους γονείς με τίποτα χρήματα που είχε σουφρώσει, θα το πήραν χαμπάρι οι γονείς και θα του έκαναν μεγάλη μανούρα να του το επιστρέψουν (ανοιγμένο και μεταχειρισμένο πλέον) και σου λέει δε ξαναμπλέκω με ανήλικα. Συνήθως οι κανόνες που μας φαίνονται "περίεργοι" ξεκινούν από κάποιο σκηνικό που ο επιχειρηματίας θέλει να αποφύγει πλέον.

• Like 12
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Εγω πάντως εχω γνωστο που έβγαλε κανονικα ταυτοτητα στον 12 χρονο γιο του παντως

Δεν ξερω που σε στεναχώρησα αλλα ειναι αληθεια @narayan

• Confused 2
Δημοσ.

Ανήλικοι πχ μπορούν να αγοράσουν ένα βιντεοπαιχνίδι ή ταινία με σήμα άνω των 18 ή ζητάνε κηδεμόνα και εκεί; Θυμάμαι στο ΗΒ ένα παιδί με είχε παρακαλέσει να μεσολαβήσω για να πάρει το gta3 και δεν του χάλασα το χατίρι.

Δημοσ.

Εγώ στην θεση σου θα χαιρόμουν. Κρίνοντας από τις τιμές του Γερμανού μάλλον θα σου έπιαναν τον κωλο. Και ως γνωστών πωπουδακια ανηλίκων = Εισαγγελέας

Πέρα από την πλάκα όμως. Ότι σου πουλάει ο Γερμανός συνήθως το βρίσκεις μισή τιμή κάπου άλλου...

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...