thyra_7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Θα το μετρήσω με τη μέθοδο του γεμίσματος και θα σας πω 2
manolis940 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Έχω το ίδιο και δεν το έχω δοκιμάσει. Το εκτός πόλης 4.5 μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολο. Έχω καταφέρει να το πάω εκεί και πιο κάτω αλλά με πάρα πολύ ήπια οδηγήση που δεν ξεπερνούσε τα 65-70km/h. Εγώ που πάω σε δρόμο όπου φτάνω μέχρι και τα 120km/h μου πάει κάπου στα 5.7l/100km Αν πάλι πάω μέγιστο 80km/h και οδηγάω ήπια μπορώ να πάω και στο 5l/100km Εγώ έκανα το εξής. Έκανα 5-6 γεμίσματα, σημείωνα τα χιλιόμετρα που είχα κάθε φορά και τα λίτρα που πήρε το αμάξι και είδα πόσο καιει το οποίο συμφωνούσε απόλυτα με αυτό που έγραφε το trip computer. Αν βρω το sheet θα στο κοινοποιήσω.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Το θέμα είναι και πως το οδηγείς. Άλλο 80 σταθερά σε επαρχιακό, άλλο 100, άλλο 130 στην Εθνική, άλλο να οδηγείς ήρεμα, άλλο να του πίνεις το αίμα. Πάντως η κατανάλωση σε στάση δεν λέει τίποτα, ούτε είναι καμία αξιόπιστη μέτρηση να δεις πόσο καίει. 1
thyra_7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Χρονια Πολλα. Μετα απο το δευτερο γεμισμα υπολογισα την καταναλωση σε 7,2lt/100km
manolis940 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, thyra_7 είπε Χρονια Πολλα. Μετα απο το δευτερο γεμισμα υπολογισα την καταναλωση σε 7,2lt/100km Κάνε την με αρκετά γεμίσματα όπως σου είπα και σημείωνε και τα λίτρα βενζίνης που έβαλες κάθε φορά. Δυστηχώς δεν έχω βρει το καλό excelάκι αλλά βρήκα ένα αρκετά παλιό στις αρχές που το είχα πάρει. Θα δεις μέσα ότι η κατανάλωση είναι στο 6,4 αλλά τότε ήταν και η κοπέλα μου νέα οδηγός και το αμάξι για να αλλάξει από 1η σε 2α πήγαινε 4000 στροφές . Επίσης σε αυτό έχω κανει σύγκριση σε 2 πρατήρια διαφορετικά γι αυτό θα δεις 2 στήλες καθώς έχω υπολογίσει και το κόστος της βενζίνης που έχει το κάθε πρατήριο αλλά για σένα θα είναι ανούσιο κάτι τέτοιο. Ο τρόπος να υπολογίσεις την κατανάλωση με 1 ή 2 γεμίσματα είναι τελείως λάθος. Γέμισμα σε γέμισμα διαφέρει μιας και ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να σου βάλει το πιστόλι στην 3η σκάλα και την άλλη στης 2η. Ακόμη και εσύ δεν πρόκειται να πας με εντελώς άδειο ντεπόζιτο. Κάνε το copy και κάνε παρόμοιες μετρήσεις. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1G_FkjTLjbdF2VGOlW9Q8Hgy2SxZ28wawvsZa4VdNS8k/edit?usp=sharing
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Στις 24/4/2022 στις 8:29 ΜΜ, thyra_7 είπε Χρονια Πολλα. Μετα απο το δευτερο γεμισμα υπολογισα την καταναλωση σε 7,2lt/100km Καθαρα μεσα στην πολη???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα