Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Edel είπε

Άργησα λίγο αλλά να μαι.

Δεν έχω ξαναγράψει ταξιδιωτικές εμπειρίες άρα συμπαθάτε με για την όποια μη συνοχή του κειμένου :P

Λοιπόν, το ιστορικό είναι απλό. Παρακολουθώ φανατικά anime  από τα 14 μου. Της τηλεόρασης από πολύ μικρότερος.  Το ταξίδι λοιπόν για τη χώρα των anime από τότε είχε σφηνωθεί μέσα μου και το συζήταγα πολλά χρόνια. με το κολλητό μου, κι αυτός καμένος επίσης. Αλλά φτάνεις στο σημείο να λες λες και να μη κάνεις ποτέ τίποτα, επομένως κοιτάξαμε ημερολόγια, είδαμε φέτος που το Πάσχα πέφτει μαζί με πρωτομαγιά, δε θα χρειαζόντουσαν οι άπειρες μέρες άδεια και το Δεκέμβρη κλείσαμε εισιτήρια.

Ευρώπη έχω πάει αρκετά, το 2015 πήγα και Φιλαδέλφεια- Νέα Υόρκη- Ουάσιγκτον αλλά Ασία δεν είχα πάει ποτέ. 

Το ταξίδι ήταν μεγάλο, πήγαμε μέσω Μόσχας, 3μιση ώρες μέχρι εκεί και άλλες 10 μέχρι Τόκυο. Υπολογίστε ότι μόλις φτάσαμε πήγαν τα ρολόγια +6 ώρες, άρα ήμασταν κοτόπουλα τη πρώτη μέρα γιατί ουσιαστικά δεν είχαμε κοιμηθεί ποτέ για βράδυ αλλά με το που μπήκαμε στο τρένο για τη διαδρομή Narita airport- Tokyo όλα ξεχάστηκαν.

Ήμασταν πλέον στη holyland μας. Περιτριγυρισμένοι από Ιάπωνες, από arrigato, onegaisamasu και όλα όσα ακούμε στις σειρές τόσα χρόνια. Ηδονή από τα πρώτα λεπτά. 

Το Τόκυο θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι μια απίστευτη τεράστια pop πόλη. Χρώματα, μουσικές, φωτεινές επιγραφές, αφίσες της υπερβολής. Όλα στο έντονο. Είναι πραγματική μητρόπολη, πυκνοκατοικημένη όπου απλά χάνεσαι. Έχει τόσο κόσμο στους δρόμους που απλά αισθάνεσαι μυρμήγκι. 

Περπατήσαμε πολύ. Πάρα πολύ. Κάναμε καμιά 20αρια χιλιόμετρα τη μέρα, Eίδαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Shibuya, royal palace και gardens, πάρκα, Asakusa, μουσεία, sky tree tower, Αkihabara, Nakano broadway, One piece tower, Gundam Statue μερικά από τα εκθέματα. Όλα εντυπωσιακά. Ναοί, αρχιτεκτονική μακρυά απ΄όσα έχει συνηθίσει το μάτι μας στην Ευρώπη. Είναι εντελώς άλλος κόσμος. Ακόμα και τα φαγάδικά τους, δεν έχουν την αίσθηση της δικιάς μας 'ταβέρνας" ή "εστιατορίου". Είναι μικρά, για λίγο κόσμο μέσα, να μπεις να φας 10-15 λεπτά και γεια σας. Όχι άραγμα με τις ώρες.

Περπατήσαμε σε γειτονιές όπου τα σπίτια είναι απίστευτα κολλημένα το ένα με το άλλο. Αποπνικτικά θα έλεγα. Αμάξια δε κυκλοφορούν στις γειτονιές. Δεν υπάρχει χώρος να τα αφήσεις. Το κάθε σπίτι θα έχει γκαράζ για ένα αμάξι το οποίο είναι τσίμα τσίμα. θα με έπιανε η καρδιά μου αν έπρεπε να ξεπαρκάρω κάθε μέρα και να το παρκάρω μετά. Είναι απίστευτα πυκνοκατοικημένο το Τόκυο. Σε βαθμό κακουργήματος θα έλεγα. Μικρά σπιτάκια το ένα αγκαλιά με το άλλο. Ακόμα κι αυτό ξένο στο μάτι μας. Δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον δεν είδα πολυκατοικίες και μου έκανε εντύπωση μεγάλη αυτό το πράγμα. 

Η πόλη ακριβή. Είτε για ψώνια, είτε στο φαγητό, είτε στο μετρό, είτε στο να δεις πράγματα. Ενδεικτικά το τριήμερο εισιτήριο του μετρό που ήταν για τους τουρίστες ήταν 1500 γιεν, ήτοι 13 ευρώ. Για 9 μέρες που μείναμε για μετακινήσεις, συν αεροδρόμιο, δώσαμε 55 ευρώ. Δε τα λες και λίγα. 

Οι Ιάπωνες σα λαός είναι απίστευτα ευγενικοί άνθρωποι. Ακόμα και μια μαλακιούλα να αγόραζες, ένα μπρελοκάκι κάτι, ήταν με ένα μόνιμο χαμόγελο πρόθυμοι να σε ευχαριστήσουν και να σε εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούσαν. Απίστευτοι άνθρωποι, προσπαθούσαν να μιλήσουν όσο μπορούσαν αγγλικά και μόλις τους μιλάγαμε εμείς λίγο στα ιαπωνικά ενθουσιάζονταν σα μικρά παιδιά. Το θεωρούσαν σπουδαίο να βλέπουν τουρίστες να μιλάνε ιαπωνικά. Ενδεικτικό της ευγένειας τους, στο μετρό μια μερά μπαίνει μια γιαγιά και σηκώνομαι να κάτσει. Στο λεπτό βγάζει χαρτί και μου φτιάχνει ένα μικρό origami σε σχήμα πουλιού. Το χω να κοσμεί το γραφείο στη δουλειά! 

Άλλο που μου έκανε εντύπωση με τους Ιάπωνες είναι ότι είναι εξαρτημένοι με το κινητό τους. Επειδή το μετρό έχει wifi παντού σχεδόν δε φαντάζεστε πόσο αποβλακωμένοι ήταν πάνω σε αυτά. Από περιέργεια χάζευα λίγο τις οθόνες τους και ήταν σε διάφορα app τύπου instagram. Στο μετρό οι Ιάπωνες είτε στο κινητό θα ταν είτε θα κοιμόντουσαν βαθιά. Κουρασμένος λαός από την υπερ-εργασία και φαίνεται. Το βράδυ που γυρνάγαμε στη βάση μας, έβλεπα δεκάδες ανθρώπους με το που καθόντουσαν να κοιμούνται. Είτε κινητό είτε ύπνος. Το μάτι τους δε παίζει καθόλου. Ούτε άντρας ούτε γυναίκα κοιτάζει τίποτα. Εμείς σα γνήσιοι γύπες κοιτάζαμε αριστερά και δεξιά και οι Ιάπωνες τίποτα.

Επίσης υπάρχει απόλυτη ησυχία. Παντού. Στους δρόμους, στο μετρό. Συνέβη κάμποσες φορές, με το κολλητό μου να μιλάμε φωναχτά, να γελάμε και να γυρνάνε να δούνε τι έγινε, αν έπαθε κανείς τίποτα. Φαντάζομαι ότι όταν έρχονται στα μέρη μας παθαίνουν σοκ με τη βαβούρα που βρίσκουν. Και με τη κίνηση που θα δουν στη Πανεπιστημίου μέρα μεσημέρι και τις κόρνες που θα ακούνε. Γιατί εκεί δεν άκουσα μισή κόρνα 10 μέρες. Ούτε μποτιλιάρισμα είδα σε κεντρικούς δρόμους. Μια τάξη και αρμονία. Επίσης παίζει άπειρο ποδήλατο.

Εκεί που δυσκολεύτηκα είναι το φαγητό. Δε ξέρεις τι παραγγέλνεις, έχουν παράξενους συνδυασμούς, ήταν και στα Ιαπωνικά είμαι και λίγο δύσκολος εγώ, έδεσε το γλυκό. Ρίσκο η καθημερινή μου διατροφή αλλά οκ αντεπεξήλθα :P  Πολλές σάλτσες, πολλά ζαρζαβατικά, πολλούς παράξενους συνδυασμούς ακόμα και σε γλυκά, γενικά δεν ενθουσιάστηκα.  Πάλι καλά που το ξενοδοχείο είχε πρωινάρα και τρώγαμε σα να μην υπάρχει αύριο. Το ρύζι με κάρι και τηγανητό κοτόπουλο από πάνω το ξεπάτωνα κάθε μέρα σχεδόν. Για τέτοιο πρωινό μιλάμε.

Βράδυ δε βγήκαμε ούτε μια μέρα να δούμε τη νυχτερινή ζωή. Δεν αντέχαμε. γυρνάγαμε κατά τις 8-9 το βράδυ στο δωμάτιο κατάκοιτοι. Κάναμε μπάνιο και ξεροί μετά. Αυτό το μετανιώνω λίγο τώρα που το σκέφτομαι.

Και τέλος αφήνω το κομμάτι της Akihabara. Akihabara είναι η μέκα των otaku. ένας τιτάνιος εμπορικός δρόμος με άπειρα μαγαζιά με όλη τη ποπ κουλτούρα της ιαπωνίας. Anime, manga, video games, ηλεκτρονικά είδη, hentai,  ότι μπορείτε να φανταστείτε και μη. Χαλάσαμε 2 ολόκληρες μέρες στην Akihabara για να τη γυρίσουμε όλοι, όλα τα μαγαζιά, όλους τους ορόφους. Εκεί ζήσαμε το παιδικό μας όνειρο. Κάναμε σα μικρά παιδιά με φιγούρες που βλέπαμε, αφίσες, μερτσαντάιζ. Δε χόρταινα να βλέπω πράγμα. Μπορείς να ξεπαραδιαστείς εκεί πέρα χωρίς να υπάρχει αύριο. Κάτσαμε σε maid caffe, που τραγουδήσαμε, βάλαμε cat ears, moe σερβιτόρες να μας λένε choco choco love πριν φάμε τη παραγγελία μας. Παράνοια. Στα μαγαζιά να παίζουν anime ost, στους δρόμους φορτηγά να κυκλοφορούν που διαφήμιζαν anime της νέας σεζόν. Οθόνες τεράστιες σε 7ωροφα κτήρια να παίζουν τρέιλερ του Attack on titans, kimetsu no yaiba. έκσταση παντού σε όλη την Akihabara. Και ατελείωτος κόσμος να ψωνίζει σα να μην υπάρχει αύριο. Τιμές ότι ναναι στα καταστήματα. Φιγούρα του Gintoki να τη βρίσκω στο ένα κατάστημα 5000 γιεν και σε άλλο 2000 γιεν. Θέλει τρελό ψάξιμο και γύρισμα να βρεις μαγαζιά και τιμές. κάτι χωμένα μικρά μαγαζάκια είχαν διαμάντια από άποψη τιμής- προϊόντος. Αλλά ακόμα και αυτό το ψάξιμο είχε τη δικιά του μαγεία. Είσαι στη καρδιά όλης αυτής της κουλτούρας. Τα trend στην αγορά: one piece, one piece, one piece και μη ξεχάσω one piece. Αρρώστησα να βλέπω παντού One piece. Ακολουθεί μετά και μου έκανε εντύπωση το Dragonball. Naruto έχει τη τιμητική του καθώς και το Gintama. Jojo επίσης έχει σεβαστή ποσότητα προιόντων. Αυτό που έχει ξεχωριστή θέση με άπειρο πράγμα είναι το kamen Raider. Λυσσασμένοι είναι με δαύτο. Και μετά ακολουθούν όλα τ άλλα anime. Αν ήμουν και gundam fan και γενικά mecha themed στην Akihabara θα έπρεπε να κάτσω άλλες 3 μέρες....

Εκτός Τόκυο δε φύγαμε, διαλέξαμε να μείνουμε μόνο μέσα ώστε να το γυρίσουμε όλο και να μείνουμε Akihabara μέχρι να τη ξεκοκκαλίσουμε. 

Έχω να γράψω άλλα τόσα, αλλά θα κουράσω. Το ταξίδι ήταν εμπειρία ζωής. Όπως το φανταζόμουνα, έτσι βγήκε. Τη μέρα που γύρισα με έπιασε μια μίνι κατάθλιψη. Αν ξαναπήγαινα? Με κλειστά μάτια, απλά τώρα θα έφευγα και εκτός Τόκυο.

Το κόστος του ταξιδιού ήρθε στα 2200 Ευρώ. 650 αεροπλάνο, 550 ξενοδοχείο και 1100 ότι έξοδα έκανα εκεί. ήταν στα πλαίσια του μπάτζετ που ήθελα χωρίς να είμαι στενός κάπου. 

Αυτά. Αν παρέλειψα κάτι και θέλετε να ρωτήστε πείτε μου!

το σκέφτηκα και γω, αλλά το τέλος δε κολλάει με αυτό του bebop. Και η Valentine δεν είχε κρυφές δυνάμεις. Κάτι άλλο λέει αλλά δε πάει πουθενά το μυαλό μου :D 

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για το κείμενο σου και την ανάλυση σου.Θέλω να κάνω μερικές απορίες γιατί στο μέλλον και εγώ θέλω να ταξιδέψω εκεί.

1η:Γιατί δεν μείνατε σε arbnb μήπως ερχόταν πιο οικονομικά?

2η:Κυρίως τρώγατε στο πρωινό?Απο φαγητά έξω τι δοκιμάσατε (εννοω τίποτα χαρακτηριστικά ,όπως τα ramen του naruto ή φαγητά signature απο άλλα anime?) φάγατε καθόλου στα ταχυφαγεία τους?

:Mε τα αγγλικά γενικά είδατε κανέναν που να το είχε?Στο ξενοδοχείο τα μιλάγανε καλά?Επίσης όταν λές ιαπωνικά οτι μιλάγατε (συγγνώμη οταν το διαβασα γελασα λιγο γιατι φανταστηκα λεξεις απο hentai και κλασσικες των anime όπως kuroshe bakayaro ή kimochiiii ή dareka tasukete !!!! ) τί λέγατε πχ τα κλασσικά arigatou κλπ?Εαν  χαιροντουσαν απο αυτα βανταζομαι οτι ειναι πολυ ευγενικοι.

4η:Γενικά πως είδες οτι δέχονται τους <<ξένους>> οι άνθρωποι γύρω σου ?και όχι οι καταστηματάρχες που είναι φυσικό να το παίζουν ευγενικοί.Ειδες παράξενες ματιές ,πχ οταν δεν φωνάζατε αλλά απλώς περπατούσατε ή όταν πέρνατε το τρένο.

5η:Είναι ψηλοί σαν εμάς(πχ μέσος ελληνας πες να είναι απο 175-180)?Είδες κανέναν πιο ψηλό απο εσάς?

6η:Οι κοπέλες είναι  ωραίες?Είπες οτι δεν κοιτάγανε καθόλου γενικά feelsbadman :( .

7η:Οι μετακινήσεις σας ήταν μόνο με τρένα(πχ uber ή ταξί δοκιμάσατε)?Λεοφωρεία είχε?Είναι ακριβά?

8η:Οταν λές αποβλακωμένοι εννοείς αυτό που λένε αρκετοί,οτι κινούντε σαν robot όλη μέρα?

9η:Είδες καμία έγκυο?Εχω ακούσει οτι δεν βγαίνουν καθόλου απο το σπίτι γιατί θεωρούν πολύ σημαντική την ανατροφή και τη προστασια του μωρου

10η:Ειδες τιποτα περιεργους τυπους (πχ να ειναι σαν Yakuza ντυμενοι κλπ)

11η;Ειδες κανενα περιστατικο που να χρειαζοταν καποιος βοηθεια?Εαν ειδες τον βοηθησανε οι Ιαπωνες?Εχω ακουσει οτι κοιτανε πολυ την <<πάρτι >> τους δηλαδή οτι δεν ανακατέβονται.

12:Ηξερε κανείς τους που είναι η Ελλάδα?Γιατί μερικοί δεν ξέρουν.Εννοώ οταν ετυχε να  πείτε σε κάποιον απο που είστε

13:Eίχε ζέστη?Εχω ακούσει οτι γενικά έχει πολύ υγρασία σαν χώρα ισχύει?

14:Eίδες στο δρόμο κανένα ζευγάρι να φιλλιέται?Η να αγκαλιάζεται γιατί έχω ακούσει οτι είναι ντροπαλοί.

15:Σαν έπιαναν στο άκυρο τυχαίοι την συζήτηση στο τρένο ή στο δρόμο ?Εαν ναί τι σας ρωτούσαν?Επισης ειδες εαν κάνουν small talk μεταξύ τους?Αναπτύσσουν πχ συζητήσεις σαν λαός με ξένους?

16:Eιδατε ξένους να εργάζονται εκεί?Η γενικά τουρίστες πέρα απο εσάς?

17:Τουαλέτα που πηγαίνατε πέρα του ξανοδοχείου(Δηλαδή κάποιος που ενεργείτε συχνά σαν και εμένα θα έχει θεμα)?Εχω ακούσει πως δεν επιτρέπουν στα καταστήματα να πας αλλα πηγαίνεις σε καποιες εξωτερικες που σε μερικες πληρώνεις κιολας.Ισχύει?

18:Σας δίνανε μαχαιροπίρουνα?Γιατί τα ξυλάκια δεν  παλεύονται

19:Οι κοπέλες real life είναι πχ γλυκες κλπ οπως τις παρουσιαζουν στα anime?

20:Τι πράγματα είδες που τα έχεις δει και στα anime να ισχύουν για τους Ιάπωνες real life?Επισης πέρα απο την pop culture τι είδες στην cultura τους που σου έκανε εντυπωση πέρα απο την ευγενεια τους?

21:Οταν λες ακριβα ρουχα και τροφιμα μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις παραδειγματα?

22:Τελευταια ερώτηση αν και πολυ σημαντικη για εμενα,θα έμενες Τόκυο για δουλειά,μετά απο την επίσκεψη σου αφού το είδες και απο κοντά?

Εαν εχω καμια αλλη θα σε ρωτησω (εαν δεν σε πειραζει σε προσωπικο μηνυμα για να μην πριζω το νημα) .Ευχαριστώ και πάλι για το κείμενο και τις εμπειρίες σου καθως μου μετέδωσες και μερικες πληροφοριες που δεν τις ειχα ακουσει απο αλλα podcast ή irl videos εκεί.Να εισαι καλά φίλε.

ΥΓ:Μπορείς να στείλεις καμία φωτογραφία (δεν είναι ανάγκη να φαίνεσαι) να δώ τα μέρη?

ΥΓ2:Με συγχωρεις για τα πολλα "Εχω ακουσει" αλλα εκανα ενα κυριολεκτικο brainstorming οταν εγραφα τις ερωτησεις και φυσικα οτι εχω ακουσει 😛 .

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Το airbnb εκεί είναι ακριβό, δουλεύω με άτομο που έμενε 2 χρόνια στην Ιαπωνία και μου λέει ότι κοίταζε τιμές airbnb στην Ιαπωνία και το πιο φθηνό ήταν 50€ την μέρα.

Τα ίδια βγαίνει σχεδόν οπότε και εγώ αν ήταν μικρή η διαφορά θα διάλεγα ξενοδοχείο.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Grim Ripper είπε

Το airbnb εκεί είναι ακριβό, δουλεύω με άτομο που έμενε 2 χρόνια στην Ιαπωνία και μου λέει ότι κοίταζε τιμές airbnb στην Ιαπωνία και το πιο φθηνό ήταν 50€ την μέρα.

Τα ίδια βγαίνει σχεδόν οπότε και εγώ αν ήταν μικρή η διαφορά θα διάλεγα ξενοδοχείο.

Ελα ρε φίλε τι δουλειά έκανε εαν επιτρέπετε?Θα  έμενε εκει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω σε κάποιο εργοστάσιο δούλευε, πριν λίγο καιρό γύρισε.

Έφευγε πρωί και γύριζε βράδυ απ' όσο ξέρω οπότε δεν έμενε και πολύς χρόνος να δει γυναίκα και παιδί.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Νομίζω σε κάποιο εργοστάσιο δούλευε, πριν λίγο καιρό γύρισε.

Έφευγε πρωί και γύριζε βράδυ απ' όσο ξέρω οπότε δεν έμενε και πολύς χρόνος να δει γυναίκα και παιδί.

Με οικογένεια κιόλας? Ήρωας ο άνθρωπος. Λογικά ξένη εταιρεία; για να έχει πάει στην Ιαπωνία. Εννοώ ευρωπαϊκή θα ήταν με έδρα την Ιαπωνια. 

Δημοσ.

2 ώρες πριν, jerry banana είπε

5η:Είναι ψηλοί σαν εμάς(πχ μέσος ελληνας πες να είναι απο 175-180)?Είδες κανέναν πιο ψηλό απο εσάς?

Δεν υπαρχεις 😂

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Με οικογένεια κιόλας? Ήρωας ο άνθρωπος. Λογικά ξένη εταιρεία; για να έχει πάει στην Ιαπωνία. Εννοώ ευρωπαϊκή θα ήταν με έδρα την Ιαπωνια. 

Θα μάθω και θα σου απαντήσω αύριο. 😛

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Θα μάθω και θα σου απαντήσω αύριο. 😛

Ευχαριστώ!!! Μην τον πρηξεις και με βρισει ο ανθρωπος :P 

56 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Δεν υπαρχεις 😂

χαχαχαχα δεν τρολλαρω ρε φιλε ειλικρινα εκανα brainstorming εκανα ειλικρινες ερωτησεις κανω.Απλως με τη συνοχη δεν το εχω. :) :P 

4 ώρες πριν, FCastor είπε

Θηριο εισαι μεγαλε,που το βρηκες το διαμαντακι το ειχα ξεχασει τελειως.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Ευχαριστώ!!! Μην τον πρηξεις και με βρισει ο ανθρωπος :P 

χαχαχαχα δεν τρολλαρω ρε φιλε ειλικρινα εκανα brainstorming εκανα ειλικρινες ερωτησεις κανω.Απλως με τη συνοχη δεν το εχω. :) :P 

Θηριο εισαι μεγαλε,που το βρηκες το διαμαντακι το ειχα ξεχασει τελειως.

Χε... Όταν ήμουν μικρός παίζει να το είχα δει και καμιά δεκαριά φορές μη σου πω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα πήγενα για γνωστά με animes. Παλιά έβλεπα naruto, bleach και τώρα βλέπω attack on titan, έχω δει βέβαια και τοπ σειρές όπως neon genesis, elfen lied, monster, gantz. Αυτό που σημάδεψε τη παιδική μου ηλικία ήταν το yugioh. Τι ωραία χρόνια ήταν αυτά κάθε κυριακή στο σταρ, κρίμα τώρα πέθανε η τηλεόραση.

Έχω βαρεθεί να περιμένω κάθε μήνα να βγει νέο manga attack on titan και boruto. Έχει να προτίνει κανείς τίποτα σε shounen αλλά εβδομαδιαίο? βασικά τα μικρά παιδιά τι βλέπουν τώρα? μη μου πείτε nickoleodeon γιατί θα κλάψω. Βασικά έχω  βαρεθεί και να ψάχνω παντού στο νετ για να κατεβάσω, προτιμώ να τα βλέπω με την ησυχία μου στη τηλεόραση αλλα δε ξέρω αν παίζει κανά κανάλι τίποτα καλό. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

11 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω βαρεθεί να περιμένω κάθε μήνα να βγει νέο manga attack on titan και boruto. Έχει να προτίνει κανείς τίποτα σε shounen αλλά εβδομαδιαίο? 

Black Clover στο Crunchyroll

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γκαις άλλο ένα ψάχνω που το είχα παλιά σε βιντεοκασέτα. 

Λιγο μπακαλιστικα πάλι. 

Ενας πιτσιρικάς χάνεται από τον πατέρα του σε μια ζούγκλα /τον βοηθάει ένας παππούς Ινδιάνος ζουλου και σιγά σιγά τον ανδρώνει. Παίζει να έχει για κακούς κάτι ναζί. Και στο τέλος θυμάμαι σκάει μια πυρηνική σε ένα εργαστήριο και όλα τα ζώα τρέχουν στην αντίθετη ενω μια τεράστια ανακοντα μονομαχεί με έναν τυραννόσαυρο. 

Παίζει να υπήρχε και μια ξανθούλα. Και νομίζω για όπλο είχε δόρυ ο τύπος 

Χρονολογικά και αυτό εκεί 90ς

Επεξ/σία από costacurta
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, costacurta είπε

Γκαις άλλο ένα ψάχνω που το είχα παλιά σε βιντεοκασέτα. 

Λιγο μπακαλιστικα πάλι. 

Ενας πιτσιρικάς χάνεται από τον πατέρα του σε μια ζούγκλα /τον βοηθάει ένας παππούς Ινδιάνος ζουλου και σιγά σιγά τον ανδρώνει. Παίζει να έχει για κακούς κάτι ναζί. Και στο τέλος θυμάμαι σκάει μια πυρηνική σε ένα εργαστήριο και όλα τα ζώα τρέχουν στην αντίθετη ενω μια τεράστια ανακοντα μονομαχεί με έναν τυραννόσαυρο. 

Παίζει να υπήρχε και μια ξανθούλα. Και νομίζω για όπλο είχε δόρυ ο τύπος 

Χρονολογικά και αυτό εκεί 90ς

Shounen Kenya (1984) (ή Kenya Boy ή Jungle Boy Kenya ή Το Παιδί της Ζούγκλας)

https://www.google.com/search?q=kenya+boy+1984&tbm=isch&ved=2ahUKEwjL3Pf2qZ_iAhUaMRoKHQKzDjQQ2-cCegQIABAC&oq=kenya+boy+1984&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3..0i24.4936.13859..14722...4.0..0.263.2068.0j8j3......0....1.........30i10j35i39j0i19j0i8i30i19j0i30i19.koIME1QTjzw&ei=aPbcXMuIBpriaILmuqAD&bih=604&biw=412&client=ms-android-google&prmd=ivn

Επεξ/σία από FCastor
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εσείς οι 2 είστε συννενοημένοι να μας κάνετε επίδειξη γνώσεσων ? :D

@jerry banana πόσο χρονών είσαι από περιέργεια? 

Λοιπόν, πάμε στις απαντήσεις:

1. Το airbnb έβγαινε είτε ίδια τιμή με αυτά που δώσαμε είτε ακριβότερο και δεν είδαμε κάτι αξιόλογο. Το ξενοδοχείο με τις παροχές που είχε, τη τοποθεσία και ειδικά το πρωινό τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω.

2. τρώγαμε ένα βαρβάτο πρωινό. όταν λέμε βαρβάτο, εννοώ φουλ μπουφέ πρωινού. Τόσα χρόνια σε ξενοδοχείο δεν έχω ξαναφάει τετόιο πρωινό με τόσες επιλογές. φαντάσου μέχρι και κοτόπουλα και ψάρι είχε. Αυτό μας έφτανε και μας έβγαζε μέχρι το βράδυ που θα καθόμασταν κάπου να φάμε. Τρώγαμε και καμιά λιχουδιά μέσα στη μέρα, έτσι για τη γεύση. Φάγαμε και ράμεν στυλ Ναρούτο, και νουντλσ, και τηγανητές καραβίδες (αναφορά σε Καμπαμαρού, ήταν άψογες αλλά λίγες σε ποσότητα και ακριβές),  φάγαμε σε μάρμπεκιου που στα φέρνουν ωμά και τα ψήνεις εσύ στη ψηστέρια που ναι ενσωματωμένη στο τραπέζι, yakitori, τα dango που ξεπατώνει ο Gintoki (μεγάλη αηδία δε μ άρεσε καθόλου), takoyaki (άλλη αηδία τηγανιτή με βάση το χταπόδι και διάφορα ζαρζαβατικά) και διάφορα τοπικά που δε θυμάμαι ονόματα. Από τα αγαπημένα μου ήταν το γλυκόψωμο γεμιστό με παγωτό.

3. Αγγλικά σε τουριστικά μέρη μίλαγαν.Όχι φαρσί αλλά συνεννόηση γινόταν. Στο ξενοδοχείο εννοείται πως μίλαγαν. Σε οτιδηποτε άλλο δε σκάμπαζαν το θεό τους. Βασικές λέξεις, να ναι καλά τα δάχτυλα, τα yes τα no και το σώμα. Με ένα κομενάκι που παίχτηκε φάση μια χαρά τα μίλαγε τα Αγγλικά. όταν λέω λέγαμε λέξεις, εννοώ καλημέρα, καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ. Αλλά ενθουσιάζονταν σε ηλίθιο βαθμό. Και γω γέλαγα με τη τόση χαρά που δείχνανε. θεοί.

4. Καμία σημασία στο ότι είμασταν ξένοι. Αδιάφορο τους περνούσε. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. 

5. Ειναι πιο κοντοί από μας. Στις 10 μέρες δεν είδα ποτέ κανένα θηρίο. Ούτε σε κιλά, ούτε σε ύψος. (εκτός από έναν σούμο παλαιστή που πετύχαμε στη γειτονιά των Σούμο, όπου ξεχώριζε σα τη μύγα μέσα στο γάλα). Εγώ με το 1,72 μου έδειχνα θεός. Ο κολλητός μου με το 1,80 και τα γένια έδειχνε γορίλλας. Οι Ιάπωνες είτε είναι σπανοί είτε ξυρίζονται κάθε μέρα. Το δυτικό κλαρινογαμπρό δε τον συναντάς ούτε για πλάκα εκεί.

6. Κάποιες κοπέλες είναι πανεμορφες. Κοκέτες και λολίτες. Παντρευόμουν άνετα μια τέτοια. Αλλά σε γενικό σύνολο οι δικές μας είναι ομορφότερες. βέβαια μιλάμε και για διαφορετικά πρότυπα εκεί. Αλλά ξαναλέω. Κάποιες δεν είναι απλά ερωτεύσιμες, είναι τις κλέβω και γυρνάω πίσω.

7. Μόνο μετρό και πόδια χρησιμοποιήσαμε. Τίποτα άλλο. Σε πάει παντού, σε όλο το Τόκυο. Τις τιμές τις έγραψα παραπάνω

8. Αποβλακωμένοι με τα κινητά τους. Σε αποτρόπαιο βαθμό. Μια μέρα φαντάσου σε σειρά 10 ανθρώπων μέτρησα 6 να ναι στο κινητό, 4 να κοιμούνται. Δε μιλάνε, δε λαλάνε. Πάνω στην οθόνη. Αραιά πετύχαινα καναδυο να διαβάζει manga. Τεράστια χρήση του smartphone

9. Δε το ξερα αυτό για τις εγγύους. Τώρα και να δα, δε το κατάλαβα. Ούτε θυμάμαι κάποια με υπερφουσκωμένη κοιλιά.

10. όχι δεν είδα κανένα μυστήριο που να μοιάζει με yakuza. Ακόμα και στη yoshiwara που κυκλοφορήσαμε νύχτα δε πέτυχα κάτι τέτοιο. Η που να φαίνεται τουλάχιστον

11. Στη disneyland του Τόκυο που πήγαμε Κυριακή του Πάσχα, στην ουρά για ένα παιχνίδι που περιμέναμε να μπούμε βρέθηκε μπροστά μας να κάθεται στο έδαφος μόνο του ένα μικρό πιτσιρικάκι. Το χε ξεχάσει η μάνα του. Ήταν εκεί για κανα δεκάλεπτο. Κινητοποιήθηκαν οι Ιάπωνες μια χαρά και μεις και το πήραν αγκαλιά για να το δει η μα=άνα του. η οποία ήρθε τρέχοντας ψάχνοντάς το. Δε βρέθηκα μπροστά σε άλλο σκηνικό που να έχριζε κάποιος βοήθειας. 

12. Το ξερα και γω αυτό για την Ελλάδα. Και ισχύει. Δε τη ξεραν, ούτε καν που βρίσκεται. Μόλις λέγαμε Europe έπιαναν που κοντά είμαστε. Στις ρεσεπιονιστ στο one piece tower έβγαλα χάρτη στο κινητό για να τους δείξω την Ελλάδα και να κάνω και τη καυλάντα μου :D  :D  Αλλά όπου το αναφέραμε μόνο στο tourist information την ήξεραν. Και μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από την οψη του διαβατηρίου μας. Τα γράμματα μας του φάνηκαν αλλόκοτα

13. Είχε ζέστη, τέλος Απρίλη, 20αρια αλλά με ένα ενοχλητικό ψιλόβροχο κάποιες μέρες. Και εννοείται έχει υγρασία. Νησί είναι. Δε στεκόταν το μαλλί με τίποτα :D 

14. Μπα, δεν είδα περιπτύξεις καθόλου. Μόνο κράτημα χεριού

15. Στο δρόμο ένας κύριος Ιάπωνας 60αρης μας έπιασε τη κουβέντα και μας ρώταγε από που είμαστε και διάφορα για το ταξίδι μας, Μας έβγαλε και φωτό. Αλλά όχι, κανείς άλλος δε μας σταμάτησε randomas για να μας ρωτήσει πράγματα. Μόνο στα μαγαζιά γινόταν αυτό που μας ρώταγαν από που είμαστε.

16. Και ξένους να δουλεύουν είδα, και τουρίστες είδα και έλληνες πέτυχα. Ένα ζευγάρι στο ueno park και μια οικογένεια σε ένα σουπερ μάρκετ όπου το μιρκό ζήταγε κάτι σοκολάτες και του έλεγε ο πατέρας όχι θα πάμε για φαγητό σε λίγο. Αθάνατη ελληνική οικογένεια !!!

17. Τουαλέτες έχουν εξωτερικές στα μέρη υψηλής επισκεψιμότητας. Καθώς και στα πολυκαταστήματα. Δύσκολα να χεις θέμα. Τώρα αν θες κακάκια όλη την ώρα, ε τι να σου πω, όπου και να πας στο κόσμο θα χεις θέμα. Τόσος κόσμος μπαίνει βγαίνει, δε θα ναι και ότι καλύτερο.

18. Στα λοκαλ μαγαζιά δε δίνανε αν δε ζήταγες! Αλλά δε ξέρω κι αν είχανε! εμείς με ξυλάκια τρώγαμε, το παίζαμε ιστορία

19. Ναι, είναι γλυκές. Πολύ. Δε θα βρεις σκυλιά του πολέμου ή μπουζουξούδες. Είναι αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Θες να τις κλέψεις κάποιες και να τις φέρεις εδώ.

20. Τι είδα σε ανιμε που είδα και real life e? Τα σχολιαρόπαιδα με τις στολές τους. Όνειρο ήταν. Ότι μέρες γιορτής ή φεστιβάλ φοράνε τα kimono και τα yukata τους και θα βγουν να κυκλοφορήσουν. Σούπερ δυνάμεις δυστυχώς δε πέτυχα, ούτε stand users 😛  Επίσης έχουν γαιδουρινή υπομονή και στέκονται σε ουρές με ευλάβεια και αδιαμαρτύρητα. Αλλά μη τολμήσεις να τους πάρεις τη σειρά και να τους κοροιδέψεις. Είμασταν πίσω από μια οικογένεια και περιμέναμε να μπούμε κάπου. Πίσω μας 2 Κινέζες. Κάνουν ένα γλίστρημα και περνάνε μπροστά μας. Πάνε να περάσουν και από την οικογένεια.  Όχι μόνο τις βάλανε στη θέση τους με αυστηρό τρόπο, αλλά μας ξαναέφεραν μπροστά από τις Κινέζες επειδή δε δέχτηκαν την αδικία που μας προσπέρασαν. Τόσο τίμιοι. Επίσης όταν λένε ευχαριστώ, πάντα συνοδεύεται από την υπόκλιση.

21. Εννοώ ότι πχ κάτι adidas stan smith που είχαν σε έκπτωση, μπήκα skroutz και οι τιμές μας ήταν κατά 20 ευρώ χαμηλότερα. 

22. Όχι δε θα έμενα Τόκυο. Είναι τα ίδια που είχα πει για Νέα Υόρκυ. Τι να κάνεις σε μια μητρόπολη, όταν έχεις να κάνεις τα πάντα αλλά δε μπορείς επειδή ζεις για να δουλεύεις. Άσε που είναι από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Με πιάσανε τα μάτια μου κατά την εκτη μέρα. ΄Άνοιξη,γύρη και καυσαέριο. Φονικός συνδυασμός για ευαίσθητα μάτια.

ΥΓ: Είμαι στη δουλειά δε μπορώ ν ανεβάσω φωτο με τίποτα.

• Like 2
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...