Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαιρετώ κι εγώ την παρέα σας. :-D

Επειδή υπάρχουν 627 σελίδες με απαντήσεις σε αυτό το θέμα, συγχωρέστε με αν προτείνω κάτι που έχει ξαναειπωθεί.

Ένα άνιμε που είναι το τοοοπ αγαπημένο μου είναι το Natsume Yuujinchou. Η 1η σεζόν έχει 13 επεισόδια και σύνολο έχουνε βγει... 5 σεζόν νομίζω; (έχω χάσει τον αριθμό αλλά τις έχω λιώσει όλες :Ρ)

Το άνιμε αυτό είναι slice of life και η ιστορία έχει να κάνει με ένα αγόρι το οποίο μπορεί να δει οντότητες που οι άλλοι δε μπορούν να δουν.

Το άνιμε αυτό είναι πολύ γλυκόπικρο, γιατί οι οντότητες που γνωρίζει (που αρχικά φαίνεται πως όλες θέλουν να τον βλάψουν) έχουνε κι αυτές μία background ιστορία (αναμνήσεις, ή το πως έγιναν αυτές οι οντότητες που είναι τώρα) και... πέφτει λίγο κλάμα ρε παιδί μου.

Προσωπικά ταυτίστηκα 100% με τον πρωταγωνιστή (τον Natsume), οπότε ίσως να είναι λίγο θολή η κρίση μου. Έχετε υπόψιν πως κυλάει αργά αυτό το άνιμε, αλλά ο συνδιασμός της μουσικής, των απλών ηχητικών εφέ (πχ αέρας που φυσάει) και του πολύ απλού animation, πιστεύω πως δημιουργεί μία πολύ αγνή κι αληθινή εμπειρία.

Όποιος άλλος το δει ή το έχει δει, ας μας πει τη γνώμη του. :)

Δεύτερο άνιμε που έχω να προτείνω είναι το Nanatsu no Taizai (The Seven Deadly Sins), το οποίο είναι περιπετειοκωμωδιούλα. Όταν οι Holy Knights συλλαμβάνουν την οικογένειά της, η πριγκίπισσα Elizabeth το σκάει από το βασίλειο και ψάχνει κάποιους πολύ γνωστούς πολεμιστές (γνωστοί ως seven deadly sins) για να την βοηθήσουν. Βρίσκει σχετικά σύντομα έναν από αυτούς, και αυτός συμφωνεί να την βοηθήσει να βρούνε τους υπόλοιπους.

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησα να βλέπω αυτό το άνιμε, δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες. Κάποιος μου είχε στείλει ένα βίντεο από youtube (που είχε ένα δυνατό τραγούδι και σκηνές από το άνιμε) και είπα, οκέι, ας του δώσω μία ευκαιρία. Ήξερα πως αυτά τα βίντεο ξεγελάνε εύκολα (όσων αφορά το πραγματικό περιεχόμενο του άνιμε... ε, κάτι σαν τα τρέιλερς ταινιών του σινεμά! Σου δείχνουν τις καλύτερες σκηνές για να πας να το δεις), οπότε τολμώ να πω πως μου προκάλεσε μία ευχάριστη έκπληξη.

Τα αρχικά επεισόδια θέλουνε λίγο υπομονή αν δεν αντέχετε τις αδύναμες γυναίκες (που κρέμονται συνέχεια από άλλους), αλλά ακόμη κι αυτή η αδύναμη γυναίκα αναπτύσσεται ως χαρακτήρας...!

Πραγματικά, πολύ την χάρηκα αυτήν την σειρά, αλλά φάνηκε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμη δε γνωρίζουμε (αν διαβάσω το μάνγκα θα μάθω σίγουρα). Παρόλα αυτά, ήμουν πολύ χαρούμενη με αυτό το άνιμε. Έκανε και μια παρατυπία στο τέλος για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αλλά το κατάπια, γιατί η όλη ιστορία ήτανε πολύυυυ καλήηηη.

Αυτά! (επισυνάπτω και εικόνες των άνιμε. Θα σας αφήσω να μαντέψετε ποια ανήκει σε ποιο χαχα)

Αξοσημέιωτα και τα δύο μπορώ να πω με εξαίρεση το The Seven Deadly Sins που προσωπικά το θεώρω τυποποιημενό ακολουθώντας την κλασσική φόρμα shonen.Όχι απαραίτητα κακό αλλά ξέρεις τι θα δείς πάνω-κάτω.

Θα πρότεινα το πολύ γνωστό mushishi εάν δεν το έχεις δεί.Πολύ ατμοσφαιρικό με τρομερή εισαγωγή για εμένα και σε βάζει κατευθείαν στο πνεύμα,πολύ ξεχωριστό και ήρεμο.

Δημοσ.

Θα πρότεινα το πολύ γνωστό mushishi εάν δεν το έχεις δεί.Πολύ ατμοσφαιρικό με τρομερή εισαγωγή για εμένα και σε βάζει κατευθείαν στο πνεύμα,πολύ ξεχωριστό και ήρεμο.

Το είχα δοκιμάσει το Mushishi αλλά για κάποιο λόγο δε μου κράτησε το ενδιαφέρον...

Πιστεύω πως το Mushishi, σε αντίθεση με το Natsume Yuujinchou δεν έχει μία... "συνέχεια", να το πω; Όσων αφορά τα ίδια τα "mushi". (σου λέω τώρα από μνήμη όσων αφορά το Mushishi)

Με τον Natsume, ξέρεις λίγο-πολύ πως οι οντότητες θα είναι ή έτσι, ή αλλιώς. Μπορεί να είναι άνθρωποι, μπορεί να είναι ζώα, μπορεί να είναι και αντικείμενα. Με τα mushi όμως... κάπως χάθηκα. Δε θυμάμαι πόσα επεισόδια είχα δει (είχα δει πάντως και λίγο απ' το παρελθόν του πρωταγωνιστή), αλλά μου φάνηκε κάπως χαοτικό, και το παράτησα σχετικά σύντομα.

Δημοσ.

To Mushishi στη φιλοσοφία είναι ίδιο με το Natsume.

Επειδή τα έχω δει όλα τα επεισόδια και από τις 2 σειρές δηλώνω και γω fan του Natsume. Το Mushishi είναι κουραστικό, έχει εξωφρενικά αργό ρυθμό και πέραν του πρωταγωνιστή δεν υπάρχουν χαρακτήρες στη σειρά...!!!!!

Διακατέχονται και τα 2 από ένα έντονο μελαγχολικό συναίσθημα απλά στο Natsume υπάρχουν στιγμές ανάλαφρες με κύριο εκφραστή το nyanko Sensei, που σε αποφορτίζουν και το κάνουν πιο ευκολόπεπτο. 

Το Mushishi έχει συγκλονιστικό OST. Το βάζεις στο youtube, το αφήνεις να παίζει με τις ώρες και απλά ταξιδεύεις.

Και μιας και έγραψα, ας πω λίγα πράγματα για το Magi και το cromartie high school

Το Μagi δε μου άρεσε. Είδα ένα πείραμα που αρχικά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Πάντρεμα Αραβικών παραμυθιών και ατμόσφαιρας με Shonen!!!! Σαν ιδέα τη βρήκα πολύ ιντριγκαδόρικη αλλά δε με έπεισε. Μετά από ένα σημείο γινόντουσαν τα κλασικά προβλεπόμενα πράγματα που χιλιοσυναντάμε, χαρακτήρες μια απ τα ίδια, διάλογοι χωρίς βάθος καθόλου, ξύλινος σονενιακός λόγος μέχρι τα τάρταρα και μάχες αδιάφορες έως βαρετές. Η απουσία ισχυρής προσωπικότητας "κακού" βγάζει μάτι. Δε νομίζω να δω τη συνέχεια, δε με πολυνοιάζει να μάθω τι γίνεται.

Φωτεινή εξαίρεση ο Sinband αλλά προφανώς για ένα χαρακτήρα δε θα δω τη σειρά.

Άσε που ο Aladin και ο ali Baba μου φάνηκαν τρελές αντιγραφές του Gon και του kurapika αντίστοιχα από HxH. O μεν το αγνό παιδάκι, το καλοκάγαθο, που θέλει να ζήσει τη περιπέτεια και να κάνει φίλους, ο δε με τους εσωτερικούς προβληματισμούς και πάλη, εκδικητικές τάσεις και διλήμματα να του ταλανίζουν το κεφάλι συνέχεια. Και ίδιο μαλλί. Μπα, δε θα πάρω... HxH είναι άφταστο.

Γενικά όταν μια σειρά θέλει να μπλέξει μέσα βασίλεια, πολιτική, δολοπλοκίες, πρέπει να το κάνει με επικό τρόπο. Μιλάμε για βαρυσήμαντα γεγονότα όχι για καραμέλες. Δε δόθηκε η απαραίτητη προσοχή. 

Το Cromartie θα έλεγα ότι είναι ίδια περίπτωση με το Sakamato Desu ga. Έχει το κλασικό random akward χιουμορ που λατρεύω στα anime. Αλλά δε το κάνει καλά. Γέλαγα πολύ δύσκολα. Ίσως φταίει που πριν είδα το Ψ-nan το οποίο ήταν έτη φωτός μπροστά του. Ίσως φταίει το Gintama που με έχει κάνει σκληρό και απαιτητικό με τις κωμωδίες. Ίσως και στη τελική να μην είναι τόσο καλό όσο διάβαζα στα reviews. Δε μπορώ να βρω ακριβώς τι έκανε λάθος, απλά δε γελαγα :( :( Όπως και με το Sakamoto.

Το Boku no Hero academia 2 απλά δε μου έφτασε.Θέλω επειγοντως σίζον 3. Είναι τέλειο. Στα όλα του. Σχέδιο, δράση, ost, ιστορία, χαρακτήρες. Εξαιρετική δουλειά, φοβερό σύμπαν και κόσμος όπου τα πάντα δικαιολογούνται. Έχουν λογική και αυτό οφείλεται στο καλό γράψιμο. Είναι σημαντικός παράγοντας το καλό γράψιμο και εδώ έχουμε περιπτωσάρα. Αναβλύζει από μια φρεσκάδα και κάθε επεισόδιο που έβλεπα τη βδομάδα με γέμιζε με ανυπομονησία για το επόμενο. Στα 29 μου πλέον χρόνια, το Boku με έκανε να ανατριχιάσω και να σηκωθώ από καρέκλα ουκ ολίγες φορές. Ειδικά Todoraki vs Deku. Σεμιναριακή δράση και τίγκα φουλ στο συναίσθημα. Φοβερή σκηνή, φοβερή σειρά γενικά. Μαζί με Mob Psycho 100, οι νέοι εκπρόσωποι των Shonen μιας και οι παλιές καραβάνες αποσύρθηκαν.

Δημοσ.

Το Μagi δε μου άρεσε. Είδα ένα πείραμα που αρχικά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Πάντρεμα Αραβικών παραμυθιών και ατμόσφαιρας με Shonen!!!! Σαν ιδέα τη βρήκα πολύ ιντριγκαδόρικη αλλά δε με έπεισε. Μετά από ένα σημείο γινόντουσαν τα κλασικά προβλεπόμενα πράγματα που χιλιοσυναντάμε, χαρακτήρες μια απ τα ίδια, διάλογοι χωρίς βάθος καθόλου, ξύλινος σονενιακός λόγος μέχρι τα τάρταρα και μάχες αδιάφορες έως βαρετές. Η απουσία ισχυρής προσωπικότητας "κακού" βγάζει μάτι. Δε νομίζω να δω τη συνέχεια, δε με πολυνοιάζει να μάθω τι γίνεται.

Άσε που ο Aladin και ο ali Baba μου φάνηκαν τρελές αντιγραφές του Gon και του kurapika αντίστοιχα από HxH. O μεν το αγνό παιδάκι, το καλοκάγαθο, που θέλει να ζήσει τη περιπέτεια και να κάνει φίλους, ο δε με τους εσωτερικούς προβληματισμούς και πάλη, εκδικητικές τάσεις και διλήμματα να του ταλανίζουν το κεφάλι συνέχεια. Και ίδιο μαλλί. Μπα, δε θα πάρω... HxH είναι άφταστο.

Γενικά όταν μια σειρά θέλει να μπλέξει μέσα βασίλεια, πολιτική, δολοπλοκίες, πρέπει να το κάνει με επικό τρόπο. Μιλάμε για βαρυσήμαντα γεγονότα όχι για καραμέλες. Δε δόθηκε η απαραίτητη προσοχή.

O aladin πως ειναι αντιγραφη του gon ρε συ αφου δεν ειναι κανονικος ανθρωπος?:P

Και ο δευτερος μονο στην εμφανιση φερνει στον Kurapika.

Οσο για το τελευταιο που αναφερεις ειναι απολυτως λογικο αυτο γιατι ξεχνας τον παραγοντα της φαντασιας και των δυναμεων που τα κανει ετσι.

Σε αυτο που θα συμφωνησω ειναι στην απουσια ενος κεντρικου κακου.

Δημοσ.

Όχι ως προς την υπόσταση, σα χαρακτήρας όλο αυτό το carefree και ανεμελιά που χε ο Gon το χει και ο Aladin καρμπόν. Έτσι το είδα τουλάχιστον!!

Δημοσ.

Όχι ως προς την υπόσταση, σα χαρακτήρας όλο αυτό το carefree και ανεμελιά που χε ο Gon το χει και ο Aladin καρμπόν. Έτσι το είδα τουλάχιστον!!

Ε λογικο ειναι ρε συ αφου ο Aladin στην ουσια δεν ειναι κανονικος ανθρωπος και ειναι και μικρος σε ηλικια αρα προφανως και θα ειναι ζωηρος. Μην ξεχνας οτι δεν τον μεγαλωσε και κανεις απλα...δημιουργηθηκε.

Δημοσ.

Θυμάμαι πως υπήρχε manga αποκλειστικά και μόνο για τον Sinband (που όντως ο τύπος είναι επικός), αλλά νομίζω πως είχε βγει και άνιμε...; Στο manga τον δείχνει μικρό, και πως έκανε nakama τα άτομα που έχει τώρα και τον υπηρετούν.

http://www.anime-planet.com/anime/magi-sinbad-no-bouken

Θυμάμαι είχα διαβάσει λίγο το μάνγκα, και είχα φάει μία τρελήηηη φρίκη σε κάποια φάση (ας μη μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είχε να κάνει με την τύπισσα που υπνώτιζε τα παιδιά) και το παράτησα επιτόπου. Ούτε σελίδα παραπάνω δε διάβασα. :Ρ

Έχει το κλασικό random akward χιουμορ που λατρεύω στα anime.

Για random awkward χιούμορ έχω να προτείνω ένα άνιμε... αλλά είναι αρκετά random (για τα δικά μου στάνταρ... σκέψου πάντως πως το Gintama δε μου άρεσε ποτέ ;Ρ). Το Daily Lives of High School Boys: http://www.anime-planet.com/anime/daily-lives-of-high-school-boys

και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το Nichijou: http://www.anime-planet.com/anime/nichijou

Ειλικρινά, κάποια στιγμιότυπα από αυτά τα άνιμε ακόμη τα θυμάμαι και γελάω. :-D

Δημοσ.

Το nichibros είναι μυθικό. Το μόνο λάθος του είναι που είναι 12 επεισόδια μόνο.

Το nichizou δε μου άρεσε. Το βρήκα υπερεκτιμημενο

Δημοσ.

Ξεκίνησα εντελώς καθυστερημένα το Yu Yu Hakusho γιατί μου το εκθειάζουν όλοι όσοι το είδαν σαν top of the line του είδους και δεν νοείται να έχεις δει Hunter X hunter και να μην έχεις δει και αυτό. Τα πρώτα 2 επεισόδια πάντως δείχνουν πολύ υποσχόμενα για τα υπόλοιπα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...