Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω τι γίνεται στις ταινίες και τις σειρές, αλλά πάνω κάτω το ίδιο θα έλεγα και για αυτές. Εξαρτάται κιόλας για τι φορέα μιλάμε, άλλο πράγμα το Τηλέραμα (το οποίο θα το διαβάσει μόνο καμιά γιαγιά) και άλλο κάποιος φορέας με παγκόσμια αναγνώριση που απονέμει βραβεία. Στο anime αν δεν έχεις εμπειρία, πράγμα το οποίο μεφράζεται είτε να συμμετέχεις στην παραγωγή κάποιου anime, είτε να έχεις παρακολουθήσει εκατοντάδες anime για να μπορείς να καταλάβεις πότε κάτι είναι κακό πότε μέτριο και πότε πολύ καλό/άριστο, τότε δεν μπορείς να κρίνεις και αξιόπιστα αλλά μόνο με προσωπικά υποκειμενικά κριτήρια. Με ποιά κριτήρια θα πάω να βαθμολογήσω ένα anime? Πότε θεωρείται οτι ένα anime πρέπει να πάρει 10/10? Σε επίπεδο διαλόγων ας πούμε ή γραφικών ή μουσικής το 10 πως μεταφράζεται; Ακόμα αν μπω στην διαδικασία να συγκρίνω anime μεταξύ τους, με ποιά βάση σύγκρισης θα βαθμολογήσω; Μπορεί να μου αρέσει ένα anime που να το θεωρώ τέλειο και μετά να κρίνω άλλα anime του ίδιου είδους με βάση αυτό που θεωρώ εγώ τέλειο, ενώ για εσένα μπορεί αυτό που θεωρώ τέλειο να είναι μέτριο, οπότε αν πας και εσύ να βαθμολογήσεις βάσει σύγκρισης θα βαθμολογήσεις διαφορετικά. Γενικώς συμφωνώ με το σχολίο που είπε ο συμφορουμήτης, αν θες να δεις κάποια anime θα τα δεις, θα ψάξεις να βρεις ένα μέρος του και αποφασίζεις μετά αν θα το παρακολουθήσεις μέχρι το τέλος, δεν μπορούμε να βασιστούμε στην βαθμολογία μιας σελίδας που το ένα anime μπορεί να είναι στο rank 3000 και το άλλο στο 2200 π.χ. Ακόμα και με το rank της σελίδας να βασιστούμε, από ποιο rank μέχρι ποιο θεωρείται οτι έχουμε ένα καλό anime, ένα μέτριο και ένα κακό; Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική, το θέμα είναι τι αξιοπιστία έχει αυτός που την κάνει και γιατί να επιλέξει μερίδα του κόσμου να βασιστεί στον Α και οχι στον Β ή ο καθένας να βασιστεί στην δική του γνώμη και να μην λαμβάνει υπόψη τι λέει ο άλλος.
W0zzAp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το mal είχε αναφερθεί κυρίως σαν ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια για τα anime-manga,όπως αντίστοιχα είναι το imdb για ταινίες και σειρές. Είπαμε οι βαθμολογίες είναι άλλο θέμα το οποίο είναι μη αξιόπιστο στις περισσότερες περιπτώσεις.
Fulgore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Στο παρόν θέμα που η συμμετοχή είναι ελάχιστη έως καθόλου ειδικά για τελευταίες season ,καλό είναι να υπάρχει ένα εργαλείο βοήθειας όπως το mal. Μακάρι το θέμα αυτό να είχε παραπάνω κόσμο και συμμετοχή να μην χρειαζόμασταν τέτοια sites. Αλλά με το να κάνουν τον κόπο κάθε φορά 2-3 άτομα να γραφουν/σχολιάζουν δουλειά δεν γίνεται ,ούτε είναι θέμα για να έχουμε και απαιτήσεις κιόλας. Και το ξαναλέω ότι μιλάμε κυρίως για shonen anime. Τι κριτικός δηλαδή πρέπει να είσαι για να πεις την γνώμη σου? Σιγά τις οσκαρικές ερμηνείες και διαλογους που έχουν τα ανιμε για να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις. Μην το χειριστούμε παραπάνω από όσο πρέπει. Και προφανώς και ούτε εμένα μου αρέσουν οι βαθμολογίες, αλλά ξέρω ότι στο παρόν θέμα ζήτημα να διαβάσουν 3-4 άτομα άρα σιγά μην κάθομαι να χαλάσω παραπάνω χρόνο να γράφω κατεβατα όπως οι άλλοι στο mal και αντίστοιχα forum που τους διαβάζουν 1000αδες και το κάνουν για πλακα/hobby μιας και δεν πληρώνονται.
W0zzAp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Ποιος θα δει την ταινια του SAO που αποτι ειδα κυκλοφορησε στα γνωστα site .Καποια στιγμη υποθετω οτι θα την δω για τον λογω οτι εχω δει και τις προηγουμενες σεζον. Το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι ειχε γινει ολοκληρη συζητηση για το αν στην εκδοση του bluray η ταινια θα δειξει λιγη ρωγα απτο βυζι της Asuna απλα για να πουλησουν και απο fanservice παραπανω,κατι που μαλλον ισχυει :-( .Δεν ειναι τοσο παραξενο βεβαια αν αναλογιστει κανεις την "ποιοτητα" που εχει το sao σαν anime γιαυτο και γυριζουν στροφη στο fanservice.
Fulgore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Με το ζόρι είδα το αρχικό sao. Ούτε την επόμενη season είδα,ούτε φυσικά την ταινία θα δω. Αν δεν έχει κάποιος κάτι καλύτερο να κάνει /δει ας ασχοληθεί με αυτην. Το διαμαντακι made in abyss δεν βλέπω να το έχει δει κανείς άλλος πέραν από μένα(είμαι στην μέση)και ίσως ο wozzap. Κριμα που δεν είναι καν άξιο αναφοράς μιας και ξεχωρίζει με διάφορα.
W0zzAp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Το διαμαντακι made in abyss δεν βλέπω να το έχει δει κανείς άλλος πέραν από μένα(είμαι στην μέση)και ίσως ο wozzap. Κριμα που δεν είναι καν άξιο αναφοράς μιας και ξεχωρίζει με διάφορα. Ειχα αναφερει οτι θα το δω και ναι το εχω αρχισει και ειμαι στο τελευταιο επεισοδιο που εχει προβληθει.Θα πω την γνωμη μου οταν τελιωσει(και γενικα για καθε anime που βλεπω αυτη την σεζον).Το μονο πραγμα που μπορω να πω τωρα ειναι η πρωτοτυπια του πραγμα πολυ θετικο μετα απο αρκετο καιρο
najinblue3 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 W0zzap δεν ξερω τι εχεις με το sao, τα ειχαμε ξαναπει και παλιοτερα οταν το τελειωσα νομιζω, μια χαρα ειναι γι αυτο που ειναι, δε καταλαβαινω τι λες για την ποιοτητα του
W0zzAp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 W0zzap δεν ξερω τι εχεις με το sao, τα ειχαμε ξαναπει και παλιοτερα οταν το τελειωσα νομιζω, μια χαρα ειναι γι αυτο που ειναι, δε καταλαβαινω τι λες για την ποιοτητα του Αυτό που έχω είναι αυτό που έχουν οι περισσότεροι, δηλαδή το θεωρώ overated. Ειδικά στο κομμάτι των mmorpg που δεν το έχει περάσει σωστά (εδώ τα ξέρει καλύτερα ο fulgore). Αν δεν βγάζουμε μια ξινιλα για τα overated mainstream anime δεν θα βγάλουμε πουθενά.
Fulgore Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα και τα αγγλικά του είναι καλά,μια πρόχειρη κριτική που βρήκα νομίζω τα λέει όλα για αυτή τη σειρά https://myanimelist.net/reviews.php?id=138911 Najin άσε το sao και ξεκινά το made in abyss 3
najinblue3 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα και τα αγγλικά του είναι καλά,μια πρόχειρη κριτική που βρήκα νομίζω τα λέει όλα για αυτή τη σειρά https://myanimelist.net/reviews.php?id=138911 Najin άσε το sao και ξεκινά το made in abyss Εντελως τυχαια ξεκινησα να ξαναδω το cowboy bepop, δε ξερω τι με επιασε και ειναι ηδη η 3η φορα οταν το τελειωσω θα το δω ! 1
W0zzAp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εντελως τυχαια ξεκινησα να ξαναδω το cowboy bepop, δε ξερω τι με επιασε και ειναι ηδη η 3η φορα οταν το τελειωσω θα το δω ! Εδώ είσαι στην μεγάλη ποιότητα . Ίσως οι καλύτεροι χαρακτήρες που έχω δει σε anime. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Είδα την ταινία gantz 0. Το τσάπτερ δεν ήταν απόλυτα πιστο στο μανγκα (έλειπαν χαρακτήρες) παρόλα υτά την κατά ευχαριστήθηκα. Ερώτηση έχει διαβάσει κανείς τα Inuyashiki και g gantz?? Είναι τα επόμενα μανγκα από τον δημιουργό. Πλησιάζουν καθόλου το επίπεδο του gantz?(αναφέρομαι στις χρυσές εποχές αρχή καί μέση όχι το βιαστικό φινάλε την πίεση από τους παραγωγούς και τους άκυρους βρυκόλακες) 1
najinblue3 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Είδα την ταινία gantz 0. Το τσάπτερ δεν ήταν απόλυτα πιστο στο μανγκα (έλειπαν χαρακτήρες) παρόλα υτά την κατά ευχαριστήθηκα. Ερώτηση έχει διαβάσει κανείς τα Inuyashiki και g gantz?? Είναι τα επόμενα μανγκα από τον δημιουργό. Πλησιάζουν καθόλου το επίπεδο του gantz?(αναφέρομαι στις χρυσές εποχές αρχή καί μέση όχι το βιαστικό φινάλε την πίεση από τους παραγωγούς και τους άκυρους βρυκόλακες) Την ειχα δει τη προηγουμενη βδομαδα, μου αρεσε παρα πολυ, το animation εκπληκτικο
W0zzAp Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Είδα την ταινία gantz 0. Το τσάπτερ δεν ήταν απόλυτα πιστο στο μανγκα (έλειπαν χαρακτήρες) παρόλα υτά την κατά ευχαριστήθηκα. Ερώτηση έχει διαβάσει κανείς τα Inuyashiki και g gantz?? Είναι τα επόμενα μανγκα από τον δημιουργό. Πλησιάζουν καθόλου το επίπεδο του gantz?(αναφέρομαι στις χρυσές εποχές αρχή καί μέση όχι το βιαστικό φινάλε την πίεση από τους παραγωγούς και τους άκυρους βρυκόλακες) Δεν εχω διαβασει κανενα ολοκληρο απτα δυο μονο διαβαζοντας καποια chapter και γνωμες γενικα.Στο inuyashiki πανω κατω ξερω τι παιζει,αλλα αποτι εχω δει σχολια δεν θεωρειται καλυτερο απτο gantz,χωρις να σημαινει οτι ειναι κακο.Θα δω το anime τον Οκτωβρη που βγαινει και υποθετω θα εχουμε μεταφορα ολοκληρου του manga αφου εχει τελιωσει.
rofl Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Στο παρόν θέμα που η συμμετοχή είναι ελάχιστη έως καθόλου ειδικά για τελευταίες season ,καλό είναι να υπάρχει ένα εργαλείο βοήθειας όπως το mal. γενικα φετος τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα. ελαχιστα fansubs βγηκαν και τα πιο πολλα εγιναν dropped. σε λιγο θα βλεπουμε μονο CR /CR rips. και τα raws ομοιως, ουσιαστικα αρκετο πραμα μονο η βεατρικη βγαζει ακομα. σε λιγο δεν θα μου φανει απιθανο αν δεν υπαρχουν hi-end releases
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα