Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

During the One Punch Man anime special event "One Punch Autumn Festival" held on September 25 in Saitama (where else, right?), it was announced that the popular One Punch Man anime will be getting a second season. The news was later confirmed by the series' official Twitter.

Εδω και η ειδηση:

http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-09-25/one-punch-man-tv-anime-gets-2nd-season-game-app/.106871

Δεν περιμενα τοσο νωρις ανακοινωση μιας και το manga δεν εχει προχωρησει πολυ,αλλα βεβαια καλοδεχουμενο.

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σημερα τελιωσε το Tales of Zestiria.Καλο anime σε γενικες γραμμες,το περιμενα καπως καλυτερο απο αυτο που εδειξε η 1η σεζον,πολυ καλο animation κλασικα απο ufotable και ωραια soundtrack.Το καλο ειναι η επομενη σεζον που προφανως θα ειναι καλυτερη μιας και μαζευτηκε το party και εμφανιστηκε ο κεντρικος κακος.

Τελος και για το Orange που το τελευταιο επεισοδιο ηταν 37 λεπτα για να βγαλει ολο το manga.Το anime ηταν αρκετα καλο,με ωραιους χαρακτηρες(εκτος Kakeru φυσικα,αλλα του δινω ελαφρυντικο επειδη ειχε ψυχολογικα :P ) με καλυτερο βεβαια τον Suwa και ωραια σκηνικα στο backround.To animation ειχε σε μερικα επεισοδια θεματα αλλα ευτυχως ηταν σε λιγα.Επισης ο ρυθμος ηταν καπως αργος αλλα χωρις να ειναι κωλοτραβηγμενο.Οσο για το φιναλε

δεν πεθανε ο Kakeru ορθος γιατι ολη η προσπαθεια των χαρακτηρων θα ειχε παει στραφι και θα ηταν απλα ενας λογος να βγαλει μελοδραμα,αρα θετικο.

Ανακοινωθηκε και μια ταινια στην ουσια θα ειναι το story απτην πλευρα του Suwa και με καποιες extra σκηνες,μπορει να την δω γιατι οπως ειχα πει θα προτιμουσα να ηταν η μεταφορα του manga ταινια και οχι σειρα λογω του ρυθμου πιο πολυ.

• Moderators
Δημοσ.

Άλλο ένα MMV από το "Lost Children" Arc του Berserk που έγινε skipped πριν ξεκινήσει το 2016 anime. Πολύ περιληπτικό πάντως (σαν εμένα). :P

ΥΓ. O Guts κανονικά, δεν λέει τα lyrics προφανώς. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Twin star exor, δε μπορω να το περιγραψω, εχει επεισοδια που δε βλεπονται και επεισοδια που ειναι τερμα επικ, επισης εχει καλο soundtrack, so far 7/10

edit: επεισοδιαρα ο Mob psycho, εκλεισε πολυ καλα, αναμενουμε season 2

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.

Twin star exor, δε μπορω να το περιγραψω, εχει επεισοδια που δε βλεπονται και επεισοδια που ειναι τερμα επικ, επισης εχει καλο soundtrack, so far 7/10

Και γω πανω κατω για 7ρι το λεω,ομως δεν βλεπω να εχει επικες μαχες(μεχρι τωρα τουλαχιστον) και το θεωρω αρκετα κλισε.Καλη φαση ετσι οπως εχουν κανει σχεδιαστικα τα Kegare και το Magano και εχει μερικα καλα soundtrack οπως ειπες.Κατα τ'αλλα οι χαρακτηρες δεν μου λενε τιποτα η δραση παει και ερχεται και οταν πλακωνονται με ενα υποτιθεμενο δυνατο κακο βγαζει πολυ κλισεδια και μου το χαλαει,αλλα το καλο ειναι οτι εχει μπολικα επεισοδια και μπορει να αναπτυχθει καλυτερα το story,αλλα και οι χαρακτηρες(λιγο δυσκολο αυτο :P ).

Τελος για Mob Psycho 100 και D.Gray Man Hallow.

Το Mob αρκετα καλο και δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο.Το σχεδιο στους χαρακτηρες ηταν περιεργο,αλλα στην δραση ηταν πολυ καλοφτιαγμενο και με την καλη μουσικη απο πισω εκανε πολυ ωραιες σκηνες.Ωραιοι οι χαρακτηρες και ιδιαιτερα ο Reigen :P ,αλλα δεν παει πισω και ο ξανθομαλλης που ειχε φαση,ο κεντρικος μια χαρα αλλα οχι κατι το πολυ ιδιαιτερο.Υπηρχαν κατι ψιλοαντιγραφες απο το OPM απο πλευρας χιουμορ κυριως οι ανεκφραστες γκριματσες που επερναν οι χαρακτηρες αλα Saitama και μερικων σκηνων δρασεις του στυλ τρωω ξυλο αλλα ειμαι τοσο OP που δεν καταλαβαινω τιποτα και στο τελος τους διαλυω :P .Το τελευταιο επ με χαλασε λιγο

επειδη πλακωθηκε τελικα ο Reigen και οχι ο Mob,ναι οκ δεν ηθελε να παλεψει οπως του ειχε πει και ο μεντορας του,αλλα κεντρικος ειναι θα προτιμουσα για το φιναλε της σεζον να το εκανε αυτος και οχι με τον τροπο που καταλαθος εδωσε λιγο απτις δυναμεις του στον Reigen,μου φανηκε λιγο fail αυτο

Το D.Gray Man καλο σε γενικες γραμμες,αλλα δεν το ευχαριστηθηκα πολυ.Η αρχη μου αρεσε,μετα με το παρελθον του Kanda οχι τοσο,δεν ηταν ασχημο αλλα τα backstory με σχετικα τραγικη καταληξη τα εχω φαει με το κουταλι σε τοσα anime,το τελος καλο με τον Apocryphos(παλι ελληνικα :P ),δηλαδη σκαμπανευασματα.Τωρα θα το γυρισω στο manga μιας και ειναι λιγα τα chapter που εχουν μεινει μεχρι το πιο προσφατο 223 και αν εχω ορεξη μπορει να διαβασω και ολο το manga για να κανω συγκριση με το anime.

Ανακοινωθηκε και μια ταινια στην ουσια θα ειναι το story απτην πλευρα του Suwa και με καποιες extra σκηνες,μπορει να την δω γιατι οπως ειχα πει θα προτιμουσα να ηταν η μεταφορα του manga ταινια και οχι σειρα λογω του ρυθμου πιο πολυ.

Βλακεια εγραψα εδω,η ταινια του Orange θα ειναι sequel με ονομα Orange Mirai

https://myanimelist.net/anime/34136/Orange__Mirai

• Like 1
Δημοσ.

Εχει πολυ ωραιους κακους ομως τουλαχιστον, ειδικα ο αδερφος ειναι τρομερος σαν φιγουρα, στα του Μομπ συμφωνω 100%

Δημοσ.

To Orange δε το είδα ακόμα το τελευταίο, αλλά  γνωρίζω τι θα γίνει επειδή είχα διαβάσει το manga πριν κάποιον καιρό.  Η ιδέα για ταινία από τη μεριά του Suwa πολύ μου αρέσει μιας και είναι ο χαρακτήρας στη σειρά με τη καλύτερη και "δυσκολότερη" ανάπτυξη εσωτερική.

Γενικά το Orange μου έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Υπήρχαν επεισόδια που είχαν πολύ καλό ρυθμό, εξέλιξη και σε κρατούσαν και μερικά που έλεγα άντε να τελειώσει. Το κατηγορούσα και γω στο μυαλό μου ότι όλα γυρνάνε γύρω από τον Kakeru και με ενοχλούσε σε μεγάλο βαθμό, λες και δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι΄ αλλά σκεπτόμενος λίγο ρεαλιστικά, ότι σε παρόμοια περίπτωση αν ήξερα ότι κάποιος δικός μου αποδεδειγμένα θ αυτοκτονήσει όντως θα περιστρεφόμασταν γύρο από αυτόν συνέχεια. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του όμως, που σιχτιρίζεις, είναι το "ταμπουριασμένο" ερωτικό στοιχείο (που βλέπουμε κατά κόρον σε δεκάδες σειρές) που όλοι το ξέρουμε, όλοι το βλέπουμε αλλά ντρεπόμαστε ν αγγίξουμε ακόμα και τα χέρια μας. Ήμαρτον. (γι αυτό είχα σιχαθεί και το Kimo no todoke, btw ίδιος ο kakeru με τον πρωταγωνιστή εκεί στο σχέδιο, πρωτοτυπία μηδέν)  Εφταράκι βλέπω να του ρίχνω εκτός αν φορτιστώ στο τέλος πολύ συναισθηματικά και πάρει το 8. Με κόπο όμως και επίκληση στο συναίσθημα.

To D. Gray Man μου άρεσε. Πολύ. Είχε εξαιρετικό pacing, καταιγιστική εξέλιξη, ένα γεμάτο καστ χαρακτήρων, ωραίους χρωματισμούς (παρόλο που το ίντερνετ γκρίνιαζε, εμένα μου φάνηκε αυτή η αλλαγή από τη πρώτη σεζόν πιο ταιριαστή στο ύφος και την ατμόσφαιρα της σειράς). Η ιστορία του προσωπικά με ιντριγκάρει πολύ γιατί ενώ είναι Shonen δεν είναι το τρίπτυχο , Φιλία, προπόνηση, Προσπάθεια.  Έχει δύο μεριές ξεκάθαρες αρχικά, σε βάζει σε δίλημμα αν όντως η "καλή" μεριά είναι καλή και η "κακιά" κακή, έχει έναν πρωταγωνιστή που ακροβατεί ανάμεσα στις δύο σε άσχημο βαθμό (το τέλος ήταν φοβερό) και βλέπεις σχεδόν όλο το καστ να αμφιβάλει και ν' αναθεωρεί. Ίσως είναι η πιο γεμάτη ιστορία σε Shonen μετά το FMA. Αν είχε γυριστεί η σειρά ως Seinen ίσως να μιλάγαμε για διαμάντι. 

Αλλά..... υστερεί στο κομμάτι μάχες, δεν είναι τόσο συναρπαστικές όσο σε άλλες σειρές. Όταν φέτος έπαιξαν OPM, Boku no Hero Academia, MOB αναγκαστικά θα γίνεις λίγο πιο αυστηρός..... Επίσης, βγάζουν σειρά μετά από 8 χρόνια, για το ΘΕΟ, κάντε ένα ρικαπ 12 επεισοδίων να δούμε τι έχει γίνει. Δυσκολευόμουν ν' ακολουθήσω πράγματα και πρόσωπα ώρες ώρες, είχα αμυδρές αναμνήσεις. Με χάλασε ως προς τη παρακολούθησή της. 8/10 με μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια. Βλέπω να το ξεκινάω από την αρχή το manga για να γίνω γνώστης 100% :D

Mob Psycho 100, τα έχω γράψει, έχω πει την άποψη μου, απλά θα συνοψίσω στο ότι είναι anime του 2016. Με διαφορά από το δεύτερο. Η νέα τάξη πραγμάτων στον όρο Shonen. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Hunter x Hunter. Ηθικά διλήμματα και βρομόξυλο. Συναισθηματικές ψυχικές συγκρούσεις και βρομόξυλο. Ραντομίλα χιούμορ και βρομόξυλο. Μουσική ονείρωξη και βρομόξυλο. Ναι είμαι φανμποι. Γι αυτά ζούμε. 9/10. Ελπίζω να βγει άμεσα η συνέχεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Τελειωσα το New game, οπως ειχα ξαναγραψει σε γενικες γραμμες μου αρεσε, τωρα ψηθηκα για Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? :D , καποιο αλλο μικρο να προτεινετε?

Δημοσ.

To Orange δε το είδα ακόμα το τελευταίο, αλλά  γνωρίζω τι θα γίνει επειδή είχα διαβάσει το manga πριν κάποιον καιρό.  Η ιδέα για ταινία από τη μεριά του Suwa πολύ μου αρέσει μιας και είναι ο χαρακτήρας στη σειρά με τη καλύτερη και "δυσκολότερη" ανάπτυξη εσωτερική.

Γενικά το Orange μου έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα. Υπήρχαν επεισόδια που είχαν πολύ καλό ρυθμό, εξέλιξη και σε κρατούσαν και μερικά που έλεγα άντε να τελειώσει. Το κατηγορούσα και γω στο μυαλό μου ότι όλα γυρνάνε γύρω από τον Kakeru και με ενοχλούσε σε μεγάλο βαθμό, λες και δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι΄ αλλά σκεπτόμενος λίγο ρεαλιστικά, ότι σε παρόμοια περίπτωση αν ήξερα ότι κάποιος δικός μου αποδεδειγμένα θ αυτοκτονήσει όντως θα περιστρεφόμασταν γύρο από αυτόν συνέχεια. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του όμως, που σιχτιρίζεις, είναι το "ταμπουριασμένο" ερωτικό στοιχείο (που βλέπουμε κατά κόρον σε δεκάδες σειρές) που όλοι το ξέρουμε, όλοι το βλέπουμε αλλά ντρεπόμαστε ν αγγίξουμε ακόμα και τα χέρια μας. Ήμαρτον. (γι αυτό είχα σιχαθεί και το Kimo no todoke, btw ίδιος ο kakeru με τον πρωταγωνιστή εκεί στο σχέδιο, πρωτοτυπία μηδέν)  Εφταράκι βλέπω να του ρίχνω εκτός αν φορτιστώ στο τέλος πολύ συναισθηματικά και πάρει το 8. Με κόπο όμως και επίκληση στο συναίσθημα.

7,5-8 καπου εκεί κλείνω .... , ο Suwa πραγματικά η ποιο <<αδικημένη>> μορφή και μονο και μόνο γιαυτό μου την έδωσε + οτι δεν του δίνει κάποιο ending αλλα απλος κρατάει τη λάμπα anyway it is a romantic anime where everyone must be happy ( in the other universe ..) 

να δούμε και το τέλος του  Kuromukuro ...

Δημοσ.

To D. Gray Man μου άρεσε. Πολύ. Είχε εξαιρετικό pacing, καταιγιστική εξέλιξη, ένα γεμάτο καστ χαρακτήρων, ωραίους χρωματισμούς (παρόλο που το ίντερνετ γκρίνιαζε, εμένα μου φάνηκε αυτή η αλλαγή από τη πρώτη σεζόν πιο ταιριαστή στο ύφος και την ατμόσφαιρα της σειράς). Η ιστορία του προσωπικά με ιντριγκάρει πολύ γιατί ενώ είναι Shonen δεν είναι το τρίπτυχο , Φιλία, προπόνηση, Προσπάθεια.  Έχει δύο μεριές ξεκάθαρες αρχικά, σε βάζει σε δίλημμα αν όντως η "καλή" μεριά είναι καλή και η "κακιά" κακή, έχει έναν πρωταγωνιστή που ακροβατεί ανάμεσα στις δύο σε άσχημο βαθμό (το τέλος ήταν φοβερό) και βλέπεις σχεδόν όλο το καστ να αμφιβάλει και ν' αναθεωρεί. Ίσως είναι η πιο γεμάτη ιστορία σε Shonen μετά το FMA. Αν είχε γυριστεί η σειρά ως Seinen ίσως να μιλάγαμε για διαμάντι. 

Αλλά..... υστερεί στο κομμάτι μάχες, δεν είναι τόσο συναρπαστικές όσο σε άλλες σειρές. Όταν φέτος έπαιξαν OPM, Boku no Hero Academia, MOB αναγκαστικά θα γίνεις λίγο πιο αυστηρός..... Επίσης, βγάζουν σειρά μετά από 8 χρόνια, για το ΘΕΟ, κάντε ένα ρικαπ 12 επεισοδίων να δούμε τι έχει γίνει. Δυσκολευόμουν ν' ακολουθήσω πράγματα και πρόσωπα ώρες ώρες, είχα αμυδρές αναμνήσεις. Με χάλασε ως προς τη παρακολούθησή της. 8/10 με μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια. Βλέπω να το ξεκινάω από την αρχή το manga για να γίνω γνώστης 100% :D

Mob Psycho 100, τα έχω γράψει, έχω πει την άποψη μου, απλά θα συνοψίσω στο ότι είναι anime του 2016. Με διαφορά από το δεύτερο. Η νέα τάξη πραγμάτων στον όρο Shonen. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Hunter x Hunter. Ηθικά διλήμματα και βρομόξυλο. Συναισθηματικές ψυχικές συγκρούσεις και βρομόξυλο. Ραντομίλα χιούμορ και βρομόξυλο. Μουσική ονείρωξη και βρομόξυλο. Ναι είμαι φανμποι. Γι αυτά ζούμε. 9/10. Ελπίζω να βγει άμεσα η συνέχεια. 

Τελος και απο μενα για το D Gray Man.Να πω μονο δυο λογια στο παραπανω.

Για το πρωτο που εχω τονισει δεν συμφωνω.Οκ κατι τετοιο πηγε να περασει στην μεση περιπου της season αλλα και παλι οι κακοι που ξεραμε απο το πρωτο επεισοδιο και μετα παραμενουν κακοι δεν προκειται να αλλαξει αυτο με τις επιλογες.

Οσο για τις μαχες εδω ειναι που ειμαι τελειως καθετος.

Υπαρχουν σειρες απο το Dragonball(κυριως απο αυτο)μεχρι και το Onepunchman που επειδη δεν εχουν να προσφερουν ουτε αναπτυξη χαρακτηρων,ουτε πλοκη/υποθεση/ιστορια/σεναριο ή γενικα κατι αξιολογο,δινουν βαση σε τι αλλο απο τις μαχες με τα εφε.

Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι και τα παιχνιδια dragonball στην ουσια ηταν κατι σαν Street Fighter,γιατι δεν εχουν κατι αλλο να προσφερουν αυτες οι σειρες.

Για τις σειρες τυπου  Dgrayman(ή και Full Metal που αναφερθηκε παραπανω)οι κεντρικες μαχες που γινονται συνηθως απο κεντρικους χαρακτηρες(καλους και κακους)ειναι γιαυτο το λογο λιγες και συνηθως βαση δινεται(με καποιους διαλογους μεταξυ τους πριν την μαχη)στις τελικες μαχες.

Βλεπουμε ομως οτι παρολα αυτα εχουν και μια Α ιστορια/υποθεση που να τραβαει το ενδιαφερον και να σε εχει ας πουμε σε αγωνια για το τι θα γινει μετα,δινουν βαση στους χαρακτηρες παραπανω(καλους και κακους)και αρα δεν τις βλεπεις για να δεις τις γιγαντιες μαχες που καταστρεφονται πολεις απο τις πολλες εκρηξεις.

Για μενα προσωπικα το D Gray Man ηταν ακριβως οπως το περιμενα ή μαλλον οπως το θυμομουν.Δεν μου αρεσε βεβαια το γεγονος οτι ειχαν λιγα επεισοδια και αρα θα ηθελα να βλεπαμε λιγοτερο την ιστορια του Kanta για αυτο το λογο.Το σχεδιο επισης δεν ηταν το καλυτερο δυνατον ,για να λεμε την αληθεια και να μην κραζουμε μονο το Berserk,αλλα προσωπικα δεν εχω κολλημα με το σχεδιο.Σε καποιους ομως ισως να μην αρεσει(βεβαια δεν κρινεται ολο το ανιμε απο το animation αλλα αξιζει να αναφερθει).

Ενα 8/10 απο μενα για την σειρα, που χαρηκα παρα πολυ που την ειδα μετα απο τοσο καιρο,και σε αυτο πιστευω οφειλεται και αυτο που εγραψε ο Wozzap πιο πισω οτι δεν την ευχαριστηθηκε τοσο.

Περασε μεγαλο διαστημα απο οταν σταματησε η σειρα και ειχε και καμποσα επεισοδια εκτως των αλλων.

Τελος για το mob μαλλον θα διαφωνησω με τα παραπανω που γραφτηκαν.Ειναι γεγονος οτι τα πρωτα επεισοδια(2-3περιπου)την αδικουν την σειρα αρκετα(σε σημειο καποιον με διαφορετικη νοοτροπια να μπορει να την κανει drop ευκολα).Το σχεδιο/animation αντικειμενικα ειναι κακο,αλλα βεβαια αν εχεις δει πολλα anime με διαφορετικο σχεδιο/animation και το παραβλεπεις(οπως και στα video games με τα γραφικα ενα πραγμα),και σου αρεσει γενικα η σειρα το παραβλεπεις και φτανεις και σε σημειο να λες''μου αρεσε''.Παρολα αυτα επειδη παλι επεσε αρκετο θαψιμο στο Berserk για αυτο το λογο,και στην περιπτωση του Mob αντικειμενικα το σχεδιο/animation ειναι κακο,παρολο που μου αρεσε αρκετα η σειρα.

Στα περι χαρακτηρων συμφωνω περισσοτερο με οτι εχει γραψει ο Wozzap.Μαρεσε αρκετα ο μεντορας του Mob οπως και ο πρασινος πρωην εχθρος τους απο πλευρας διαλογων και τροπου σκεψης.Δεν μαρεσε ο κεντρικος ομως χαρακτηρας,οχι γιατι τον περιμενα πολυ badass αλα saitama,αλλα επειδη οσο περναγαν τα επεισοδια ειχε ολο και λιγοτερο χρονο προβολης. Ακομα και στο τελος δεν με πειραξε η τελικη ας πουμε μαχη(ισα ισα που μου αρεσε περισσοτερο γιατι ηταν κατι το μη αναμενομενο),αλλα σε αυτο πιστευω οτι εφταιγε για μενα ο αδελφος του που για μενα κακως τον μπλεξανε στην κεντρικη ιστορια τοσο,με αποτελεσμα να μην θεωρειται μετα απο ενα σημειο και μετα ο mob κεντρικος χαρακτηρας(παρολο που προφανως ειναι).Για τον ξανθο που αναφερθηκε οπως και τον πρασινο μουρη ενταξυ αναμενομενα πραγματα(ο εχθρος μου γινεται μετα συμμαχος μου δηλαδη),αλλα δεν ειχα θεμα.Η προσεγγιση του 100% μετρητη για να γινει αλα saitama μαρεσε,αλλα το να τρωει ο κεντρικος ξυλο της αρκουδας και να μην νιωθει τιποτα ηταν αντικειμενικα fail :P

Για τα ηθικα διλληματα που αναφερθηκαν,οντως υπηρχαν αλλα κρατουσαν μερικα δευτερολεπτα αφου λογω των καταστασεων στην τελικη δεν ειχαν καποιο αντικτυπο,κοινως για τι ηθικα διλληματα μιλαμε αφου οπως και να χε επεφτε ξυλο?

Ουτε βεβαια ειχε memorable κακους,αρα δεν μπορω να καταλαβω τι το ωραιο ειχαν οι κακοι που γραφτηκε παραπανω(εκτως ισως του μεταλα που τους πλακωσε στα τελευταια επεισοδια στο ξυλο).

Αρα με λιγα λογια σαν σειρα την βρισκω πολυ καλη και μου αρεσε,αλλα για αλλη μια φορα την θεωρω overrated με βαση τις βαθμολογιες που πηρε που την βαζει μεσα στις top 100σειρες χωρις ομως να ξεχωριζει για κατι. Αν την βαθμολογουσα εγω θα την ειχα για σειρα του 7.5-8, αν ειχε παραπανω επεισοδια και βλεπαμε παραπανω τον κεντρικο χαρακτηρα και μεντορα του και λιγοτερο τον αδελφο του θα του εβαζα και παραπανω.

Κακως αρκετοι το βαθμολογουν λες και ειναι το OnePunchMan2 ή επειδη βγηκε μετα το Onepunchman και εχει καποια κοινα στοιχεια απο αυτο. 

Δημοσ.

@fulgore δε κάνω quote είναι τεράστιο :D

Περί D Gray man αρχικά.

Όλο το Alma Karma arc ήταν μια διαρκής αμφισβήτηση της Order καθώς και των τρόπων και μέσων που χρησιμοποιεί προκειμένου ν' αντιμετωπίσει την απειλή( ; ) των Noah. Ακόμα και στο τέλος, ο Kanda που επιστρέφει το είπε, το έκανα ξακάθαρα για τον Allen. Δεν υπάρχει γι αυτόν πλέον Order. Εδώ πάει αυτό περί παρατάξεων. 

Για τη δεύτερη επισήμανση περί μαχών, έχω παράδειγμα σειράς που σεναριακά ήταν τοπ καθώς και τρελά ξυλίκια περιλάμβανε το μενούκαι μιλάω για το Hunter x Hunter. Εκεί τα συνδύαζε και τα δύο. Μάχες κρόλο λούσιφερ με τους 2 ζόλντικ ή σχεδόν όλες στο chimera Ant ήταν επικές, συνοδευόμενες από ένα καταπληκτικά γεμάτο story.

Για τη τρίτη επισήμασνη, απ ότι κατάλαβα συμφωνούμε, είχαμε καιρό ν ασχοληθούμε με το σπορ D Gray man και υπήρχαν τα αναμενόμενα κενά.

Περί mob τώρα.

Στη κριτική μου δεν έγραψα καν για σχέδιο γιατί εμένα μου κόλλησε πολύ στο μάτι, δεν ήταν το generic των Shonen που υπάρχει, ήταν περισσότερο αρτιστικό και φάνηκε να ναι εξ ολοκλήρου πιστή μεταφορά του σχεδίου όπως είναι στο manga. Διαφορετικό και win win για μένα.

Είχε λιγότερο χρόνο προβολής είναι σχετικό. Σε μια δεκατριάρα σειρά που θέλει να δείξει κάποια πράγματα και χαρακτήρες ο χρόνος είναι μαθηματικά περιορισμένος για μεγάλα και πολλά πράγματα.(στο orange τρώγαμε στη μάπα το kakeru και η μεγαλύτερη σκηνή δράσης ήταν η σκυταλοδρομία, άσε να λείπει το βύσσινο :P  - άτοπη σύγκριση, για το χαβαλέ την έκανα! )

Εγώ θα σου πω ότι έβλεπε τον Mob σαν έναν παρατηρητή των συμβάντων με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται και ν αναπτύσσεται εσωτερικά ως χαρακτήρας. Από ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ για το manga παρακάτω, το συνεχίζει το τροπάρι "έχω δυνάμεις αλλά δε θέλω να είμαι η να θεωρούμαι διαφορετικός" πράγμα που με ικανοποίησε (δε το διαβάζω, θέλω να το δω μόνο animated γιατί το επίπεδο των μαχών ήταν εξαιρετικό, με χαλάει το χαρτί). θέλω να πω ότι έδειξε ότι η σειρά θέλει ν ασχοληθεί με τα "ηθικά" αλλά ως Shonen που είναι και πρέπει να δείξει εξέλιξη πλοκής και σκηνές δράσης δε μπορεί ν αναλωθεί συνεχόμενα σε αυτό το κομμάτι. Τα μικρά Shonen θα κλείσουν τη τηλεόραση. Δεν είναι σαν εμάς τους ενήλικες με τη Shonen καρδιά (που χε πει ο μυθικός Eiji στο Bakuman)!

Δημοσ.

@fulgore δε κάνω quote είναι τεράστιο :D

Περί D Gray man αρχικά.

Όλο το Alma Karma arc ήταν μια διαρκής αμφισβήτηση της Order καθώς και των τρόπων και μέσων που χρησιμοποιεί προκειμένου ν' αντιμετωπίσει την απειλή( ;) των Noah. Ακόμα και στο τέλος, ο Kanda που επιστρέφει το είπε, το έκανα ξακάθαρα για τον Allen. Δεν υπάρχει γι αυτόν πλέον Order. Εδώ πάει αυτό περί παρατάξεων. 

Για τη δεύτερη επισήμανση περί μαχών, έχω παράδειγμα σειράς που σεναριακά ήταν τοπ καθώς και ξυλίκια και μιλάω για το Hunter x Hunter. Εκεί τα συνδύαζε και τα δύο. Μάχες κρόλο λούσιφερ με τους 2 ζόλντικ ή σχεδόν όλες στο chimera Ant ήταν επικές, συνοδευόμενες από ένα καταπληκτικά γεμάτο story.

Περί mob τώρα.

Στη κριτική μου δεν έγραψα καν για σχέδιο γιατί εμένα μου κόλλησε πολύ στο μάτι, δεν ήταν το generic των Shonen που υπάρχει, ήταν περισσότερο αρτιστικό και φάνηκε να ναι εξ ολοκλήρου πιστή μεταφορά του σχεδίου όπως είναι στο manga. Διαφορετικό και win win για μένα.

Είχε λιγότερο χρόνο προβολής είναι σχετικό. Σε μια δεκατριάρα σειρά που θέλει να δείξει κάποια πράγματα και χαρακτήρες ο χρόνος είναι μαθηματικά περιορισμένος για μεγάλα και πολλά πράγματα.(στο orange τρώγαμε στη μάπα το kakeru και η μεγαλύτερη σκηνή δράσης ήταν η σκυταλοδρομία, άσε να λείπει το βύσσινο :P )

Εγώ θα σου πω ότι έβλεπε τον Mob σαν έναν παρατηρητή των συμβάντων με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται και ν αναπτύσσεται εσωτερικά ως χαρακτήρας. Από ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ για το manga παρακάτω, το συνεχίζει το τροπάρι "έχω δυνάμεις αλλά δε θέλω να είμαι η να θεωρούμαι διαφορετικός" πράγμα που με ικανοποίησε (δε το διαβάζω, θέλω να το δω μόνο animated γιατί το επίπεδο των μαζών ήταν εξαιρετικό, με χαλάει το χαρτί). θέλω να πω ότι έδειξε ότι η σειρά θέλει ν ασχοληθεί με τα ηθικά αλλά ως Shonen που πρέπει να δούμε εξέλιξη πλοκής και σκηνές δράσης δε μπορεί ν αναλωθεί συνεχόμενα σε αυτό το κομμάτι. Τα μικρά Shonen θα κλείσουν τη τηλεόραση. Δεν είναι σαν εμάς τους ενήλικες με τη Shonen καρδιά (που χε πει ο μυθικός Eiji στο Bakuman)!

Για το Dgray man δεν ειναι κατι καινουργιο αυτο που βλεπουμε να κανουν οι καλοι της παρεας καποιες κακες αποφασεις οταν εχουν φτασει σε απογνωση,και παλι βεβαια οτι και να γινει ο πραγματικος κακος της παρεας ειναι ο earl και οι μαυρισμενη απο τον ηλιο παρεα του,αυτο δεν αλλαζει.

Οσο για το αλλο που αναφερεις μου ανεφερες και εσυ μια σειρα σαν παραδειγμα η οποια θεωρειται απο τις κορυφαιες των τελευταιων ετων,ειχε ομως ποσα επεισοδια σε anime(148 και οχι 13 ή 25)και παλι ομως για τον αριθμο των επεισοδιων αυτων οι καλες/γεματες μαχες ηταν μετρημενες στα δακτυλα και παντα με κεντρικους κακους κυριως.

Οσο για το Mob και τα 12 επεισοδια το ειχε αναφερει πολυ σωστα ο Wozzap πιο παλια οτι αν μια σειρα δεν ειναι ολοκληρωμενη δεν ειναι ευκολα να την θεωρησεις γιαυτο το λογο και μονο ως κορυφαια ever. Για αυτο το λογο και για μενα το καλυτερο anime ως τωρα αυτης της season ηταν και ειναι το Boku Dake.Γιατι σε μολις 13επεισοδια κατεφερε να εχει μια αρχη,μεση και τελος.Ενδιαφερον χαρακτηρες και υποθεση που σε κραταγε μεχρι τελους και φυσικα ωριμο κεντρικο χαρακτηρα. Το ιδιο βεβαια και το Full metal Alchemist,το parasyte .Για μενα αυτες οι σειρες πρεπει να ειναι(κυριως οχι ολες βεβαια) και μεσα στις κορυφαιες ever σε βαθμολογιες.

Για τον mob που αναφερεις,δεν εχω παραπονο για το διλλημα που εχει να μην εξαρταται απο τις δυναμεις του,βεβαια δεν ειναι κατι το πρωτοτυπο αφου ουκ ολιγες φορες το εχουμε δει αυτο(και σχεδον παντα αυτες τις φορες τελικα γινεται χρηση των δυναμεων οπως και να εχει).Αλλα σε σειρε που εχει σαν τιτλο το ονομα του κεντρικου χαρακτηρα,δηλαδη του Mob,ναι θελω να εχει με διαφορα τον περισσοτερο χρονο και μαχες αυτος.

Θυμαμαι που αναφερανε στο One Piece οτι ολως τυχαιως ο Luffy ηταν/ειναι αυτος που παιρνει μερος στις (τελικες)μαχες με κεντρικα/σημαντικα προσωπα οπως και να εχει,πολυ απλα γιατι αυτος ειναι ο κεντρικος χαρακτηρας/αρχηγος.

Το orange παλι που το αναφερεις δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει και γιατι μιλας σε τετοια σειρα για σκηνη δρασης.

Δημοσ.

Στο D. Gray man συνυπολόγισα και τη πρώτη σειρά, που δεν είχε κάτι αξιομνημόνευτο από μάχες και γενικά δε θα τη δεις κάποιος για το άξιον κομμάτι της!

Κορυφαία έβερ σίγουρα δεν είναι το mob αλλά το fun factor της μια χαρά τον έφερνε κάθε Δευτέρα και έδινε ένα γεμάτο 20λεπτο. Καλύτερη έβερ θα μπορούμε να τη πούμε αφού τη δούμε ολοκληρωμένη. 

Εδώ ως προς το χρόνο προβολής διαφέρουμε. Εσύ τον θες παραπάνω και επειδή η σειρά έχει και τ όνομά του. Εγώ επειδή το έχω ψιλοβαρεθεί αυτό (to one piece είναι πολύ εύστοχο παράδειγμα) μου άρεσε που δε τα έπαιρνε όλα τα φώτα πάνω του ο Mob. 

To Orange το ανέφερα στα πλαίσια μιας αποτυχημένης απόπειρας αστείου ως προς το χρόνο προβολής. Ότι αρκετά φάγαμε το πρωταγωνιστή Kakeru στη μάπα, και λόγω μη υπάρξης σκηνών δράσης ως Shoujo που είναι, ακόμα παραπάνω τον βλέπαμε. Δε πειράζει που κρύφτηκε και λίγο ο Mob και βλέπαμε κι άλλους χαρακτήρες :D

Δημοσ.

Το fun factor της μια χαρά τον έφερνε κάθε Δευτέρα και έδινε ένα γεμάτο 20λεπτο. 

Εδώ ως προς το χρόνο προβολής διαφέρουμε. Εσύ τον θες παραπάνω και επειδή η σειρά έχει και τ όνομά του. Εγώ επειδή το έχω ψιλοβαρεθεί αυτό (to one piece είναι πολύ εύστοχο παράδειγμα) μου άρεσε που δε τα έπαιρνε όλα τα φώτα πάνω του ο Mob. 

To Orange το ανέφερα στα πλαίσια μιας αποτυχημένης απόπειρας αστείου ως προς το χρόνο προβολής. Ότι αρκετά φάγαμε το πρωταγωνιστή Kakeru στη μάπα, και λόγω μη υπάρξης σκηνών δράσης ως Shoujo που είναι, ακόμα παραπάνω τον βλέπαμε. Δε πειράζει που κρύφτηκε και λίγο ο Mob και βλέπαμε κι άλλους χαρακτήρες :D

Για το πρωτο που γραφεις ειναι αναλογα του τι σειρες εβλεπες κιολας.

Για μενα που την Δευτερα εβλεπα new game και amaama(το taboo ασχολιαστο αν και εβγαινε την ιδια μερα),ειχα και αλλες κωμικες σειρες(κυριως την δευτερη τελος παντων)

Για το δευτερο κομματι δεν ειναι θεμα του ''συμφωνω,διαφωνω''.

Κεντρικος χαρακτηρας ολοκληρης σειρας ειναι και οφειλει να εχει τον περισσοτερο χρονο προβολης οπως βεβαια και να παιζει τον σημαντικοτερο ρολο στις περισσοτερες αποφασεις.

Προφανως και ο μεντορας του θα εχει αναλογο χρονο αφου του ειναι σημαντικοτατη επιρροη στην εξελιξη του και στις αποφασεις του. Ο ξανθομαλλης και το φαντασμα ειναι οι κλασσικοι side characters που και αυτοι χρειαζονται σε τετοιου ειδους σειρες. Το προβλημα που ειχα στην σειρα κυριως ειναι οτι δεν μου αρεσε η προσθηκη του και καλα ζηλιαρη αδελφου στο cast.Θα τον προτιμουσα πιο παθητικο(πιο πολυ σαν υποστηρικτη ψυχολογικα του mob),παρα ετσι οπως τον κανανε,και μετα απο ενα σημειο και ειναι και ισως ο κυριος λογος γιατι στα τελευταια επεισοδια βλεπαμε λιγοτερο τον mob απο αυτον(ή θα μπορουσαν να τον κανουν κατι σαν αντιπαλο/αντιζηλο ξερω γω).

Οσο για το Orange περιμενω να δω τα τελευταια επεισοδια για να πω την γνωμη μου αλλα να σου πω απο τωρα(που δεν βλεπω να αλλαζει αυτο)οτι ο kakeru δεν ειναι στα θετικα που εχω πετυχει στην σειρα αυτη.

Τελος οσον αφορα αυτο που γραφεις για τα περι κατηγοριων(ειναι στην κατηγορια Shoujo στο MAL αρα πρεπει να εχει και σκηνες δρασης)διαφωνω γενικα οχι με αυτη την αποψη,αλλα ετσι οπως εχουν κανει ορισμενα anime που τα εχουν βαλει σε 500κατηγοριες.

Μερικα παραδειγματα σε αυτο ειναι τα παρακατω απο την season που μας περασε(και φυσικα υπαρχουν αναλογα και στις προηγουμενες)

Taboo tattoo εχει κατηγοριες mystery και martial arts και comedy(και δεν εχει πχ Ecchi).Καμια σχεση με την πραγματικοτητα

Το Berserk αν και γνωστο του τι εχει πανω κατω,δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με την κατηγορια του ρομαντζου που του εχουν βαλει,ουτε εν μερη με την κατηγορια Δραματος(οπως δηλαδη σε πιο γνωστες σειρες).

Ο δικηγορος.comedy και drama η σειρα αυτην δεν ειναι παντως

Γενικα την χειροτερη κατηγορια που βλεπω και βαζουν στις περισσοτερες σειρες ενω δεν βγαινει αυτο στον θεατη,ειναι η κωμωδια.

Το παλιο D gray man https://myanimelist.net/anime/1482/DGray-man?q=d%20gray%20man κατηγοριες Action,Adventure,comedy,shounen το καινουργιο action,demons,shounen,superpower.

Δεν θελω να επεκταθω αλλο αλλα γενικα το εχω ξαναπει οτι στο θεμα της κατηγοριοποιησης ενος anime σε αντιθεση με τις κανονικες σειρες τα εχουν κανει σ...,εμ σαλατα.

Και φυσικα εκτως του παραπανω διαφωνω καθετα και στο ολο main και Supporting character που εχουν στο γνωστο MAL,αλλα τελος παντων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...