Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και στα δυο πάντως το κεντρικό δίδυμο των πρωταγωνιστών θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για την όποια επιτυχία ή αποτυχία είχαν οι σειρές. Στο relife η Hishiro αν και θεωρείται χαρακτήρας συγκαταβατικός (ακοινώνητη, ανέκφραστη, αγοραφοβική) καταφέρνει εν τέλει να αποτελέσει ένα εκρηκτικό δίδυμο με τον Kaizaki που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες κι αυτό βοηθάει στη δημιουργία ξεκαρδιστικών καταστάσεων. Ιδίως στα σημεία που δεν κατάφερνε να χαμογελάσει και δημιουργούσε παρεξηγήσεις για ειρωνία στη Rena σε κάποιες φάσεις είχαμε γέλιο μέχρι δακρύων. Μου θύμισε κι αρκετά την Kuronuma από το Kimi ni Todoke, το οποίο επίσης είχα λατρέψει (στην πρώτη σεζόν τουλάχιστον).

Στο orange άστα να πάνε... η Naho ήταν για τα πανηγύρια, φοβική, ξενέρωτη, άτολμη... Προσπαθούσε να σώσει έναν τραγικό τύπο επίσης για τα πανηγύρια που ενώ μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο απόκτησε από το πουθενά τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσε να του συμπαρασταθούν, συνέχισε να φέρεται σαν ζόμπι και πουθενάς, οκ τον χτύπησε μεγάλο κακό στην αρχή αλλά νομίζω το παράκαναν με αυτόν τον τύπο. Δεν κατάφεραν να αποκτήσουν χημεία πουθενά. Με τον τρόπο που επέλεξε το στούντιο να βγάλει το άνιμε μάλλον δε σωνόταν ούτε με ταινία, θα είχαμε κάτι εξίσου μέτριο σε στυλ Nerawareta Gakuen.

Σαφώς και στο ένα κυριαρχεί το στοιχείο της κωμωδίας, ενώ το άλλο πλαισιώνεται από δραματικές καταστάσεις. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα 2 πάντως αν το στούντιο καταφέρει να υλοποιήσει σωστά το υλικό από το μάνγκα, ακόμη κι αν παραστρατήσει. Έχω καταλήξει ότι και τα 2 στοιχεία είναι αρκετά δύσκολο να παρουσιαστούν με πετυχημένο τρόπο, ιδίως στα school-life που είναι κατεξοχήν άνιμε κωμωδίας ή δράματος, γι' αυτό και δυστυχώς υπάρχουν άπειρα αποτυχημένα παραδείγματα στην κατηγορία αυτή. Προσωπικά σταμάτησα να ρισκάρω και να χάνω χρόνο, πλέον βλέπω μόνο όσα συνδυάζονται με sci-fi στοιχείο κι έκτοτε πέτυχα πράγματι ποιοτικότερες σειρές στο είδος απαλλαγμένες από το πολύ fanservice.

Για το πρωτο κομματι ισχυει και μαλιστα αυτο ηταν πολυ πετυχημενο λογω και του προβληματος που ειχε στον εργασιακο χωρο. Γιαυτο αλλωστε και εγω πιο πολυ προτιμαω το Relife. Το μονο προβλημα ειναι το υπολοιπο cast που (εκτως των 2 της επιχειρησης),ειναι αδιαφοροι ολοι τους σε σχεση με του Orange.

βασικα οσον αφορα το orange πραγματικα το βλεπω κυριως για τους β ρολου χαρακτηρες(κυριως τον Suwa)που πραγματικα ειναι ετσι οπως πρεπει να ειναι. Για τους 2 κεντρικους της σειρας εν μερη δεν δινω δεκαρα γιατι το υπερβολικο μελοδραμα κουραζει.

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά ήταν μόνο ένα επεισόδιο... μπορεί να κάνω και λάθος. Θα συμφωνήσω φυσικά στο ότι ήταν έπος... ο online κόσμος έπαιρνε πραγματικά σάρκα και οστά μέσα από τη συναισθηματική φόρτιση του πρωταγωνιστή. Και στο τέλος η απότομη βουκολική προσγείωση στην πραγματικότητα. Νομίζω πως κάθε φορά που κάποιος αναπολεί το nhk το μυαλό του πηγαίνει κατευθείαν σε εκείνο το επ. ήταν μοναδικός ο τρόπος που συνελήφθη και πιθανώς να μην υπάρχει προηγούμενο σε άλλη σειρά.

Ωραία και ανέμελα χρόνια πάντως & σε χρονιές ορόσημα στα άνιμε 2005-2007... Πάνω που ήρθε εκείνο το τιτάνιο διαμάντι Seirei no Moribito και σε έκανε να αλλάξεις εντελώς κοσμοθεωρία περί του άνιμε κόσμου, είδα και μετά από λίγους μήνες το Mushishi για να αποτελειωθώ τελείως. Σειρές που βγαίνουν κυριολεκτικά μια φορά τη 10ετία, έτυχε εκείνη την εποχή να βγουν μαζεμένες, τρεις στο νούμερο, σε μόλις δυο χρόνια. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε κι έχοντας δει πάνω από 350+ σειρές πλέον, οι τρεις που προαναφέρθηκαν δεν έχουν φύγει ακόμα από το top5 του top10 μου.

Όποιος τα 'χει δει, καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται... δυστυχώς σε τέτοιες σειρές μάταια αναζητάς κάτι παραπλήσιο στο genre για να σε "γεμίσει" το ίδιο, μόνο υποκατάστατα βρίσκεις.

Τα έχω χαμηλοβαθμολογήσει και τα δύο που αναφέρεις :P 

Με κούρασαν και οι 2. 

Σα να λέμε ποίηση ενώ εγώ προτιμάω πεζογραφία. 

Δημοσ.

Τα έχω χαμηλοβαθμολογήσει και τα δύο που αναφέρεις :P

Με κούρασαν και οι 2. 

Σα να λέμε ποίηση ενώ εγώ προτιμάω πεζογραφία. 

Ύβρις...  :shock:  Αλλά οκ, καταλαβαίνω ότι δεν είναι για όλους τα slow paced. Πρέπει να τα δεις κι έχοντας την κατάλληλη διάθεση, πιθανώς να παίζει ρόλο και η ηλικία σε έναν βαθμό. 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα ειδα τα 10 πρωτα απο twin star, ειναι ακριβως οπως το περιγραψατε, βασικα ψιλοφτιαχνει μετα το 7ο αρκετα, δεν κακο αλλα ουτε και πολυ καλο, θα συνεχισω

Δημοσ.

Αυτο ηταν ενα πολυ καλο chapter στο One Piece,Sanji θελουμε να δουμε Sanji ειδαμε.

Είδα το Kimi no Na wa (Your Name), φάση είχε, αν και ξεκινάει κάπως αργά.

Εντομεταξυ βλεπω την βαθμολογια του στο animelist και αντι να κατεβαινει ανεβαινει 9.41 μεχρι τωρα.......

• Moderators
Δημοσ.

Οκ, δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη ταινία του είδους που έχω δει, αλλά είχε ενδιαφέρον concept.

Και έχω και μια ερώτηση, αλλά μόνο σε spoilers με όποιον το δει. :P

Δημοσ.

Οκ, δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη ταινία του είδους που έχω δει, αλλά είχε ενδιαφέρον concept.

Και έχω και μια ερώτηση, αλλά μόνο σε spoilers με όποιον το δει. :P

Μου αρεσε οσο το 5cm per second και το Kotonoha no Niwa που θεωρουνται οι καλυτερες ταινιες του Makoto Shinkai.Οπως ειπα ειναι λιγο δυσκολονοητο το σεναριο και δεν γινονται ολα πολυ ξεκαθαρα,αλλα επειδη ειναι αλλου το νοημα της ταινιας δεν εμεινα σε αυτο.

• Moderators
Δημοσ.

Α, αφού το είδες, spoiler question:

Τόσες μέρες που κοίταζαν τα κινητά και έκαναν τα διάφορά τους, την ημερομηνία δεν την κοίταζαν; :P

Ειδικά αυτό που "χτες έκανες κουλά" π.χ. Τρίτη και την επόμενη δεν θυμάται ότι "δεν έχω καμιά ανάμνηση της Τρίτης;". :P

Edit: Δεν το είδα δυσκολονότηο το σενάριο, όταν φτάνει στο τέλος, όλα ξεκαθαρίζουν.

Δημοσ.

Α, αφού το είδες, spoiler question:

Τόσες μέρες που κοίταζαν τα κινητά και έκαναν τα διάφορά τους, την ημερομηνία δεν την κοίταζαν; :P

Ειδικά αυτό που "χτες έκανες κουλά" π.χ. Τρίτη και την επόμενη δεν θυμάται ότι "δεν έχω καμιά ανάμνηση της Τρίτης;". :P

Edit: Δεν το είδα δυσκολονότηο το σενάριο, όταν φτάνει στο τέλος, όλα ξεκαθαρίζουν.

Ναι την ειδα αυτη την ερωτηση την εκαναν και αλλα ατομα.Θα μπορουσαν παντου να δουν ημερομηνια εκτος απτο κινητο στο σχολειο,στην δουλεια,στην tv.Αλλα προφανως και το εκαναν ετσι για να υπαρξει το plot twist.

Εμενα το αλλο μου φαινεται πιο κουλο,που ο τυπος τοσο καιρο στο χωριο αυτο δεν εμαθε πως το λενε και μετα εψαχνε δειχνωντας το σε με ζωγραφια που εκανε ο ιδιος :P .Αυτο που δεν θυμοντουσαν νταξει ηταν στην αρχη που δεν ηξεραν τι ακριβως παιζει μετα καταλαβαν οτι αλλαζαν ας πουμε σωματα.Ναι παντως ηταν κατι τετοια χαζα μεσα στο σεναριο χωρις ομως να χαλαει την ταινια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...