Fulgore Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω ειδα μεγαλη βελτιωση στο δευτερο μισο της σεζον, απο 7 που το εχω αν ειχα μεινει στο πρωτο μισο θα επερνε 4-5. Μιλαμε για το δευτερο κομματι με τα ξωτικα το οποιο φυσικα δεν θυμιζε σε τιποτα το mmorpg στοιχειο της πρωτης season και για αλλη μια φορα κυριαρχουσε το ρομαντζο μεταξυ των κεντρικων χαρακτηρων και βαλανε και την αδελφη του στην μεση για να συμπληρωθει το τριο. Το ξαναλεω(για μενα και ισως για τους περισσοτερους που απογοητευτηκαν απο την εν λογω σειρα),οποιος θελει να δει ρομαντζο μεταξυ των κεντρικων χαρακτηρων υπαρχουν και αλλα anime και καλυτερα/ποιοτικοτερα. Ο λογος που η σειρα αυτη πηγε να ξεχωρισει απο την μαζα των anime ηταν η προσπαθεια παρουσιασης των mmorpg παιχνιδιων σε anime,οσο το επετρεπε παντα η υποθεση/σεναριο που δεν μπορουσαν να βγουν απο τον κοσμο(δεν λεω παραπανω παλι λογω spoiler). Ε σε αυτο πετυχε σε ενα βαθμο στο πρωτο κομματι και με το πηρε η κατηφορα. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο πως οταν βγηκε μετα το Log Horizon(με τα οποια θεματα ειχε και αυτο βεβαια με την σειρα του)κατευθειαν το πρωτο πραγμα που εκανε ο κοσμος ειναι να το εξυμνησει ακριβως επειδη πετυχε(σε μεγαλυτερο βαθμο τουλαχιστον)απο το Sword Art. Εγω βεβαια δεν νιωθω την ψυχολογικη αναγκα να μπαινω στο MAL(οπως και αλλοι στο imdb στις σειρες/ταινιες)και να ανεβαζω''review''για να βαζω 10ρια ή 1/10 στις σειρες. Πιο πολυ η λεξη που χαρακτηριζει το Sword art online στα ματια μου ειναι ''απογοητευση'',για το τι μπορουσε να πετυχει και πως εγινε.
Edel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Το μίνι αρκ (2 η 3 επεισόδια αν θυμάμαι καλά) του Welcome to NHK με το online gaming είναι 15468745213698752 φορές καλύτερο απ όσες σεζόν έχει το SAO. Απαράδεκτη σειρά, βαρετή, υπερτιμημένη, έλλειψη σοβαρής υπόθεσης, αδιάφοροι έως βαρετοί κεντρικοί πρωταγωνιστές, κλισεδιάρικο από δω μέχρι την Ιαπωνία τρεις φορές με τα πόδια να πας και να ρθεις. Είναι από τις σειρές που με έκανε ν' αμφισβητήσω και να απορήσω με τα γούστα της νέας γενιάς θεατών Anime. Και επειδή με τις βαθμολογίες είμαι ψείρας μόνο στο θέμα Anime, μιας και αποτελούν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, το myanimelist έχει υπερβολικές βαθμολογίες σε αρκετές σειρές. Τσεκάρετε το κλασσικό anidb όπου τα ξεκίνησε όλα. Πιο στιβαρές και σοβαρές βαθμολογίες, το εμπιστεύομαι σχεδόν με κλειστά μάτια πάνω από 8 χρόνια.
W0zzAp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το μίνι αρκ (2 η 3 επεισόδια αν θυμάμαι καλά) του Welcome to NHK με το online gaming είναι 15468745213698752 φορές καλύτερο απ όσες σεζόν έχει το SAO. Απαράδεκτη σειρά, βαρετή, υπερτιμημένη, έλλειψη σοβαρής υπόθεσης, αδιάφοροι έως βαρετοί κεντρικοί πρωταγωνιστές, κλισεδιάρικο από δω μέχρι την Ιαπωνία τρεις φορές με τα πόδια να πας και να ρθεις. Είναι από τις σειρές που με έκανε ν' αμφισβητήσω και να απορήσω με τα γούστα της νέας γενιάς θεατών Anime. Και επειδή με τις βαθμολογίες είμαι ψείρας μόνο στο θέμα Anime, μιας και αποτελούν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, το myanimelist έχει υπερβολικές βαθμολογίες σε αρκετές σειρές. Τσεκάρετε το κλασσικό anidb όπου τα ξεκίνησε όλα. Πιο στιβαρές και σοβαρές βαθμολογίες, το εμπιστεύομαι σχεδόν με κλειστά μάτια πάνω από 8 χρόνια. Καλα για SAO δεν μιλαω καθολου γνωστο οτι ειναι υπερτιμημενο anime. Στο anidb ισχυει εχει καλυτερες βαθμολογιες,απο συνηθεια πηγαινω στο myanimelist στο οποιο τα μισα τουλαχιστον anime εχουν παραπανω βαθμολογια αποτι πρεπει.Στο anidb μπαινω για να δω ομαδες μεταφρασης πιο πολυ.Βεβαια με μπερδευει με τις βαθμολογιες,εχει rating-average-review rating(νταξει αυτο ειναι για τα review). π.χ στο One Punch Man εχει Rating 9.02 (2679) (weighted) Average 8.59 (2725) Review Rating 5.88 (12) Ποια ειναι η κανονικη βαθμολογια το Rating ή το Average και τι εννοει το weighted διπλα στο rating?Σε αυτα εχω μπερδευτει αρκετα. Παντως στο site οι βαθμολογιες γενικα ειναι πιο αυστηρες,αλλα σιγουρα καλυτερες απτο myanimelist.Επισης εχει βαθμολογιες μονο για anime και οχι για manga-light novel. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από W0zzAp
najinblue3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 in other news, re:zero 24 πολυ καλο, αλλο ενα δυστηχως
W0zzAp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εχει βγει εδω και κανα χρονο αλλα τωρα το ειδα ωραιο βιντεακι
Fulgore Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εχει βγει εδω και κανα χρονο αλλα τωρα το ειδα ωραιο βιντεακι Ειμαι ο μονος που εκτως απο τις αναφορες των anime το βρηκα το παραπανω μια μπουρδα και μιση?
najinblue3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδες απ αυτη τη σιζον, ποιο να αρχισω, ξεχωρισα : Orange, twin star exorcists, taboo tattoo, 91 days, εχετε καποιο να προτεινετε ?
Cloud_7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Το μίνι αρκ (2 η 3 επεισόδια αν θυμάμαι καλά) του Welcome to NHK με το online gaming είναι 15468745213698752 φορές καλύτερο απ όσες σεζόν έχει το SAO. Αν θυμάμαι καλά ήταν μόνο ένα επεισόδιο... μπορεί να κάνω και λάθος. Θα συμφωνήσω φυσικά στο ότι ήταν έπος... ο online κόσμος έπαιρνε πραγματικά σάρκα και οστά μέσα από τη συναισθηματική φόρτιση του πρωταγωνιστή. Και στο τέλος η απότομη βουκολική προσγείωση στην πραγματικότητα. Νομίζω πως κάθε φορά που κάποιος αναπολεί το nhk το μυαλό του πηγαίνει κατευθείαν σε εκείνο το επ. ήταν μοναδικός ο τρόπος που συνελήφθη και πιθανώς να μην υπάρχει προηγούμενο σε άλλη σειρά. Ωραία και ανέμελα χρόνια πάντως & σε χρονιές ορόσημα στα άνιμε 2005-2007... Πάνω που ήρθε εκείνο το τιτάνιο διαμάντι Seirei no Moribito και σε έκανε να αλλάξεις εντελώς κοσμοθεωρία περί του άνιμε κόσμου, είδα και μετά από λίγους μήνες το Mushishi για να αποτελειωθώ τελείως. Σειρές που βγαίνουν κυριολεκτικά μια φορά τη 10ετία, έτυχε εκείνη την εποχή να βγουν μαζεμένες, τρεις στο νούμερο, σε μόλις δυο χρόνια. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε κι έχοντας δει πάνω από 350+ σειρές πλέον, οι τρεις που προαναφέρθηκαν δεν έχουν φύγει ακόμα από το top5 του top10 μου. Όποιος τα 'χει δει, καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται... δυστυχώς σε τέτοιες σειρές μάταια αναζητάς κάτι παραπλήσιο στο genre για να σε "γεμίσει" το ίδιο, μόνο υποκατάστατα βρίσκεις. 1
Fulgore Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδες απ αυτη τη σιζον, ποιο να αρχισω, ξεχωρισα : Orange, twin star exorcists, taboo tattoo, 91 days, εχετε καποιο να προτεινετε ? Αν σου αρεσε το Relife(αν δεν το εχεις δει τσεκαρε το)τοτε σιγουρα το orange που θυμιζει αρκετα αυτο.Το Twin star exorcist ειναι αξιολογο κυριως επειδη εχει αρκετα επεισοδια(αν ειχε μονο 13 θα ηταν απογοητευση)δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα ειναι σιγουρα καλυτερο απο το Taboo tattoo το οποιο προτεινω να μην το δεις καν.Απο τις λιγες σειρες(για δεδομενα MAL κιολας)που ειδα να πεφτουν ετσι https://myanimelist.net/anime/29758/Taboo_Tattoo?q=taboo%20 Το 91 days δεν το βλεπω(ο Wozzap το βλεπει απο οτι ειχε γραψει πιο πισω)αλλα δειχνει αρκετα αξιολογο. 1
Cloud_7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Από το Orange εγώ είχα πολλές προσδοκίες. Δεν είναι μόνο η θεματολογία που σαγηνεύει και σε προϊδεάζει για κάτι καλό, γενικώς δεν μπορώ να αντισταθώ στο time travel tag είτε αφορά άνιμε, είτε κανονικές ταινίες/σειρές. Όλη η εκτέλεση κυμάνθηκε σε μετριότατα επίπεδα, απλά βλέπεις ένα βαρετό school-life με άχρωμους moe χαρακτήρες που δεν καταφέρνουν καν να συγκροτήσουν τη γνωστή κολλητή παρέα με τη στερεοτυπικότητά τους... εξελίχτηκε σε ένα βαρετό ρομάντζο κλισέ τύπων κι από ένα σημείο χάθηκε κι εντελώς το μόνο ενδιαφέρον της σειράς, των γραμμάτων δλδ που στάλθηκαν από το μέλλον για την αποφυγή συγκεκριμένων γεγονότων. Με το ζόρι του έβαλα ένα 6/10. Χίλιες φορές να δεις το ERASED που είχε κι εξαιρετική ατμόσφαιρα με ικανοποιητικό μυστήριο. Το Re-life απ' την άλλη το καταδιασκέδασα και η θέασή του ήταν αρκετά ευχάριστη. Σε πλήρη αντίθεση με τα άνω, οι χαρακτήρες είχαν χιούμορ, ζωντάνια και προσωπικότητα. Btw, δεν έχει καμιά ομοιότητα με το Orange σε τπτ, πέρα από το school-life tag το οποίο βέβαια είναι σε πολύ ανώτερα επίπεδα.
W0zzAp Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδες απ αυτη τη σιζον, ποιο να αρχισω, ξεχωρισα : Orange, twin star exorcists, taboo tattoo, 91 days, εχετε καποιο να προτεινετε ? Orange-91 Days Ναι Twin Star αν θες να το δεις λογω οτι εχει μπολικα επεισοδια(που μαλλον θα ειναι 50)δες το,γενικα δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο κλισεδουρα γενικα. Taboo Tattoo ουτε καν εκτος αν θες να κανεις κακο στον ευατο σου Επισης αν θες ριξε μια ματια Relife-Saiki Kusuo-Amaama to Inazuma εκτος αν τα εχεις δει βεβαια. Από το Orange εγώ είχα πολλές προσδοκίες. Δεν είναι μόνο η θεματολογία που σαγηνεύει και σε προϊδεάζει για κάτι καλό, γενικώς δεν μπορώ να αντισταθώ στο time travel tag είτε αφορά άνιμε, είτε κανονικές ταινίες/σειρές. Όλη η εκτέλεση κυμάνθηκε σε μετριότατα επίπεδα, απλά βλέπεις ένα βαρετό school-life με άχρωμους moe χαρακτήρες που δεν καταφέρνουν καν να συγκροτήσουν τη γνωστή κολλητή παρέα με τη στερεοτυπικότητά τους... εξελίχτηκε σε ένα βαρετό ρομάντζο κλισέ τύπων κι από ένα σημείο χάθηκε κι εντελώς το μόνο ενδιαφέρον της σειράς, των γραμμάτων δλδ που στάλθηκαν από το μέλλον για την αποφυγή συγκεκριμένων γεγονότων. Με το ζόρι του έβαλα ένα 6/10. Χίλιες φορές να δεις το ERASED που είχε κι εξαιρετική ατμόσφαιρα με ικανοποιητικό μυστήριο. Το Re-life απ' την άλλη το καταδιασκέδασα και η θέασή του ήταν αρκετά ευχάριστη. Σε πλήρη αντίθεση με τα άνω, οι χαρακτήρες είχαν χιούμορ, ζωντάνια και προσωπικότητα. Btw, δεν έχει καμιά ομοιότητα με το Orange σε τπτ. Δυστυχως το Orange ηταν καλυτερα να γινει ταινια διαρκειας 2 ωρων αντε και λιγο παραπανω.Ενω τα 13 επεισοδια που εχει φαινονται λιγα,ειναι πολλα για αυτο το anime και φαινεται γιατι ο ρυθμος ειναι αρκετα αργος.Το manga εχει τελιωσει στα 22 chapter(το οποιο ηταν μηνιαιο),αρα σε μια ταινια πιστυεω θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα και θα ειχε και καλυτερο animation απο αυτο που εχει. Ναι το Relife βλεπεται πιο ανετα και γενικα ειναι καλυτερο,αλλα το orange ειναι πιο δραματικο και πιο μουντο γιαυτο το λες.Παντως απο πλευρας χαρακτηρων το Orange εχει καλυτερους χαρακτηρες απτο Relife.Στο Relife εκτος του πρωταγωνιστη και λιγο της μαυρομαλλας που δεν μιλαγε οι υπολοιποι μου ηταν αδιαφοροι τελειως,στο orange αυτο το κομματι μου φαινεται καλυτερο. 2
Fulgore Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Orange-91 Days Ναι Twin Star αν θες να το δεις λογω οτι εχει μπολικα επεισοδια(που μαλλον θα ειναι 50)δες το,γενικα δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο κλισεδουρα γενικα. Taboo Tattoo ουτε καν εκτος αν θες να κανεις κακο στον ευατο σου Επισης αν θες ριξε μια ματια Relife-Saiki Kusuo-Amaama to Inazuma εκτος αν τα εχεις δει βεβαια. Δυστυχως το Orange ηταν καλυτερα να γινει ταινια διαρκειας 2 ωρων αντε και λιγο παραπανω.Ενω τα 13 επεισοδια που εχει φαινονται λιγα,ειναι πολλα για αυτο το anime και φαινεται γιατι ο ρυθμος ειναι αρκετα αργος.Το manga εχει τελιωσει στα 22 chapter(το οποιο ηταν μηνιαιο),αρα σε μια ταινια πιστυεω θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα και θα ειχε και καλυτερο animation απο αυτο που εχει. Ναι το Relife βλεπεται πιο ανετα και γενικα ειναι καλυτερο,αλλα το orange ειναι πιο δραματικο και πιο μουντο γιαυτο το λες.Παντως απο πλευρας χαρακτηρων το Orange εχει καλυτερους χαρακτηρες απτο Relife.Στο Relife εκτος του πρωταγωνιστη και λιγο της μαυρομαλλας που δεν μιλαγε οι υπολοιποι μου ηταν αδιαφοροι τελειως,στο orange αυτο το κομματι μου φαινεται καλυτερο. Συμφωνω απολυτα με το παραπανω. Βασικα ειναι λες και το εκαναν επιτηδες. Στο μεν Orange ολοι οι χαρακτηρες ειναι συμπαθεστατοι ,εκτως ισως των 2 κεντρικων που αφηνουν αναμεικτα συναισθηματα αναλογα το επεισοδιο(το διαβαζω αρκετα στα σχολια αυτο).Επισης να πω την κακια μου αλλα ο kakeru δεν μου δινει το συναισθημα του γιατι αξιζει να τον σωσουν.... Στο δε Relife εκτως των 2βασικων χαρακτηρων(ο κεντρικος ειναι παρα μα παρα πολυ πετυχημενος στον ρολο του) κυριολεκτικα οι υπολοιποι ακομα απορω για ποιο λογο τους θωρει κολλητους(τους μονους που εχει κανει αλλωστε)φιλους του. Ειναι το μονο μου πραγματικο παραπονο απο την σειρα που δεν μπορεσα να την ευχαριστηθω οσο πραγματικα ηθελα. Επισης το οποιο δραμα υπαρχει στην σειρα ειναι πιο ηπιο και πιο πραγματικο απο το orange που μετα απο ενα σημειο κουραζει.Γιαυτο και οντως θα αξιζε να εβγαινε οντως σαν ταινια 2ωρη. Παντως για το time travel(μετα και το παιχνιδι life is strange που επαιξα αλλα και με το πολυ καλο erased)εχω αναμικτα συναισθηματα). Ενω στο Erased μαρεσε παρα πολυ η οποια εκτελεση του οπως και η σειρα γενικα,στο orange το ολο με τα γραμματα να πω την αληθεια δεν μαρεσει καθολου σαν εκτελεση ή μαλλον ο τροπος που το εξηγουν αυτο. Και μαλιστα μερικοι ασχολουνται παραπανο κανανε και καποιες υποθεσεις πανω σε αυτα(οτι ηθελε να αλλαξει το παρελθον και το μελλον η κεντρικη αλλα θα εχανε το παιδι της με αυτο τον τροπο και παει λεγοντας). 1
Cloud_7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Στο Relife εκτος του πρωταγωνιστη και λιγο της μαυρομαλλας που δεν μιλαγε οι υπολοιποι μου ηταν αδιαφοροι τελειως,στο orange αυτο το κομματι μου φαινεται καλυτερο. Και στα δυο πάντως το κεντρικό δίδυμο των πρωταγωνιστών θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για την όποια επιτυχία ή αποτυχία είχαν οι σειρές. Στο relife η Hishiro αν και θεωρείται χαρακτήρας συγκαταβατικός (ακοινώνητη, ανέκφραστη, αγοραφοβική) καταφέρνει εν τέλει να αποτελέσει ένα εκρηκτικό δίδυμο με τον Kaizaki που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες κι αυτό βοηθάει στη δημιουργία ξεκαρδιστικών καταστάσεων. Ιδίως στα σημεία που δεν κατάφερνε να χαμογελάσει και δημιουργούσε παρεξηγήσεις για ειρωνία στη Rena σε κάποιες φάσεις είχαμε γέλιο μέχρι δακρύων. Μου θύμισε κι αρκετά την Kuronuma από το Kimi ni Todoke, το οποίο επίσης είχα λατρέψει (στην πρώτη σεζόν τουλάχιστον). Στο orange άστα να πάνε... η Naho ήταν για τα πανηγύρια, φοβική, ξενέρωτη, άτολμη... Προσπαθούσε να σώσει έναν τραγικό τύπο επίσης για τα πανηγύρια που ενώ μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο απόκτησε από το πουθενά τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσε να του συμπαρασταθούν, συνέχισε να φέρεται σαν ζόμπι και πουθενάς, οκ τον χτύπησε μεγάλο κακό στην αρχή αλλά νομίζω το παράκαναν με αυτόν τον τύπο. Δεν κατάφεραν να αποκτήσουν χημεία πουθενά. Με τον τρόπο που επέλεξε το στούντιο να βγάλει το άνιμε μάλλον δε σωνόταν ούτε με ταινία, θα είχαμε κάτι εξίσου μέτριο σε στυλ Nerawareta Gakuen. Σαφώς και στο ένα κυριαρχεί το στοιχείο της κωμωδίας, ενώ το άλλο πλαισιώνεται από δραματικές καταστάσεις. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα 2 πάντως αν το στούντιο καταφέρει να υλοποιήσει σωστά το υλικό από το μάνγκα, ακόμη κι αν παραστρατήσει. Έχω καταλήξει ότι και τα 2 στοιχεία είναι αρκετά δύσκολο να παρουσιαστούν με πετυχημένο τρόπο, ιδίως στα school-life που είναι κατεξοχήν άνιμε κωμωδίας ή δράματος, γι' αυτό και δυστυχώς υπάρχουν άπειρα αποτυχημένα παραδείγματα στην κατηγορία αυτή. Προσωπικά σταμάτησα να ρισκάρω και να χάνω χρόνο, πλέον βλέπω μόνο όσα συνδυάζονται με sci-fi στοιχείο κι έκτοτε πέτυχα πράγματι ποιοτικότερες σειρές στο είδος απαλλαγμένες από το πολύ fanservice.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα