Edel Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω πάθει τη πλάκα μου με το Mob Psycho 100. Μου έχει κολλήσει άσχημα στο μυαλό 3 μέρες τώρα. Πολύ καλύτερο από το μονοδιάστατο OPM. Το opening kai to ending δεν έχουν σταματήσει να παίζουν..... Φοβερή σειρά, κρίμα που θα ναι 13αρι. Πάντως, κοιτώντας λίγο τα νεώτερα Shonen, (mob, One punch man, Boku no Hero, D Gray man) φαίνεται ξεκάθαρα να απομακρύνονται από τη λογική του εμφανίζεται ένας "κακός" προπονούμαστε πάρτον κάτω και ξανά τούμπαλιν, η την αισχρότατη λογική του "θα γίνω ο βασιλιάς των...." Να ναι καλά το μυθικό hunter x hunter που έδειξε το δρόμο Θετικότατο το βρίσκω αυτό, απλά με ενοχλεί που τα βγάζουν 13αρια, περισσότερο πείραμα μου φαίνεται να δουν άμα πιάσουν και ίσως ακολουθήσουν και δεύτερες σεζόν. 1
Fulgore Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ειναι πειραμα,απλα επικρατει η λογικη πλεον του Quantity>Quality,και δεν ειναι μονο για τα anime αλλα και για τα manga,για τις κανονικες ταινιες/κανονικες σειρες,video games κλπ Ειναι πχ δυνατον να μην επαιρνε το Berserk καλυτερο στουντιο και να εβγαιναν παραπανω επεισοδια αν το ηθελαν? Η το ιδιο και για το D gray man,Onepunchman,boku dake και να εχουμε 24επεισοδια σε τετοιου μεγεθους σειρες https://myanimelist.net/anime/32608/Endride?q=endride ?
Edel Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Στις συγκεκριμένες σειρές που ανέφερα τότε ισχύει το αντίθετο. Quality>Quantity!
najinblue3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Πολυ καλο το Mob k φυσικα καλυτερο του οπμ , ειναι στα 3 τοπ ατμ για μενα για αυτη τη season (mob, berserk, re:Zero)
W0zzAp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλο χρυσο το Mob Psycho,αλλα OPM δεν ειναι.Πανω κατω εχουμε και δω εναν overpower χαρακτηρα,αλλα το mob παταει σε κλισεδιες κατι που δεν εκανε το OPM που στην ουσια εκανε παροδια σε υπερηρωωες και στους op χαρακτηρες και γιαυτο αρεε σε πολλους.Πολυ συμπαθητικος κεντρικος ο Mob γινεται πολυ OP και ''κουλ'' με την μεταμορφωση και οταν ειναι αναισθητος ακομα πιο πολυ(οχι οτι δεν μου αρεσει,το ακριβως αντιθετο,απλα το εχουμε δει σε πολλα anime αυτο),με κατα τ'αλλα τρομερο animation και σχεδιο πανω στην δραση και ας ειναι προχειρο το σχεδιο πανω στους χαρακτηρες που δεν με νοιαζει και πολυ. Η διαφορα ειναι οτι στο Mob μπορει να φτιαχτει ενα στορυ-πλοκη και ισως να υπαρχει αντιπαλος που να παλεψει στα ισια σε αντιθεση με τον Saitama που θα ξερεις παντα την καταληξη(κραταω μια επιφυλαξη για τον No1 ηρωα τον Blast). Παντως απο αυτη την σεζον ξεχωριζω και γω το Mob Psycho μαζι με ReLife,Amaama to Inazuma,91 Days(το οποιο μου αρεσει παραπανω αποτι περιμενα) και μην ξεχναμε το Saiki το οποιο εχει πολυ γελιο.Το D.Gray Man καλο αλλα κατι με χαλαει και δεν μπορω να το ευχαριστηθω πολυ,το ιδιο και στο Tales of Zestiria το οποιο οσο προχωραει χειροτερευει(ελπιζω σε μια 2η σεζον μπας και φτιαξει).Δεν βαζω απο προηγουμενη σεζον οπως το Re Zero τα εχω πει ουτως η αλλως.
Edel Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Η ένσταση μου με το OPM (χωρίς να έχω διαβάσει καθόλου το manga, μόνο τη σειρά) είναι ότι ο Saitama και γενικά το καστ ηρώων είναι μονοδιάστατο. Καμία ανάπτυξη η εμβάθυνση σε αυτούς ως ανθρώπους. Στο Mob αυτό υπάρχει, η διερώτηση και η εσωτερική πάλη που κάνει για το αν (δε) πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι δυνάμεις του μου αρέσει. Καθώς και το σαπορτ καστ βοηθάει σε αυτή τη βουτιά. Δε λέω ότι είναι Hunter x Hunter, που είναι πρωταθλητής στην ανάπτυξη χαρακτήρων (το chimera ant arc είναι ότι καλύτερο έχω δει σε Shonen) αλλά το Mob δείχνει να θέλει να το παλέψει αυτό το κομμάτι. Overpower μεν αλλά με δικά του διλήμματα δε. Εγώ το βλέπω εξέλιξη αυτό το πράγμα σε Shonen, γιατί βαρέθηκα να βλέπω χαρακτήρες να παλεύουν δεκαετίες επί δεκαετιών για να γίνουν overpower. Εδώ από το πρώτο επεισόδιο γαμιάς και πάμε να βρούμε τον εαυτό μας. Γούστα είναι αυτά, σημασία έχει πως ο δημιουργός τους είναι του '87, ένα χρόνο μεγαλύτερός μου και αφουγκράζεται το αγόρι μέσα μας τι ζητάει πλέον από έναν Shonen.
W0zzAp Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Κοιτα το OPM εχει πολυ μεγαλο support cast,το manga εχει ξοδεψει πολυ χρονο σε ατομα εκτος του κεντρικου(στο οποιο οταν βγαινει ενα chapter καθε 2 βδομαδες με 10 σελιδες ειναι καπως και γιαυτο ολοι πανε να διαβασουν του ONE την εκδοση),που δειχνει την δικη τους παλη εναντια σε ενα πολυ δυνατο εχθρο,που στην συνεχεια συνηθως θα ερθει ο Saitama και θα τον τελιωσει και στην ουσια αυτο δειχνει ποσο δυνατος ειναι.Αλλα οπως ειπες γουστα ειναι αυτα. Το Mob μια χαρα το παει στο κομματι της αναπτυξεις αλλα δεν εχει τοσο μεγαλο cast οσο το OPM(μεχρι στιγμης δηλαδη)και το οτι δεν θελει να χρησιμοποιει τις δυναμεις του και μενα μου αρεσει.Γενικα ο ONE εχει φτιαξει πολυ συμπαθητικους OP χαρακτηρες που εγω συνηθως το μισω αυτο κυριως οταν ειναι πρωταγωνιστης,προτιμω να ειναι support και εννοειται μισω το bullshit overpower(δηλαδη απο το πουθενα) που γινεται στο Bleach-Naruto-Fairy Tail κτλ. Οσο για αναπτυξη χαρακτηρων γενικοτερα(το θεωρω απτα πιο σημαντικα θεματα) ναι πολυ καλα τα πηγε το HxH,αλλα και επισης το Fullmetal Alchemist-Gintama-Hajime no Ippo και στους main αλλα και στους αντιπαλους δηλαδη σε ολες τις μεριες.Τα υποτιμημενα sport anime εχουν πολυ καλες αναπτυξεις σε χαρακτηρες απο τον κεντρικο εως την αλλαγη-κομπαρσο και γιαυτο μου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη κατηγορια,το Ippo που ανεφερα,αλλα και τα Slam Dunk-Haikyuu-Diamond no Ace-Giant Killing-Ping Pong the Animation ειναι καποια απο τα anime που το κατεφερνουν πολυ καλα και βεβαια μεσα σε ολα αυτα υπαρχει προπονηση οτι γινεται απο εκει θα προελθει.
najinblue3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Συνεχιζει σε τρελους ρυθμους το Mob psycho, το 9ο τρομερο και οσο παει γινεται πιο ενδιαφερον next episode please
Fulgore Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Τα υποτιμημενα sport anime εχουν πολυ καλες αναπτυξεις σε χαρακτηρες απο τον κεντρικο εως την αλλαγη-κομπαρσο και γιαυτο μου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη κατηγορια,το Ippo που ανεφερα,αλλα και τα Slam Dunk-Haikyuu-Diamond no Ace-Giant Killing-Ping Pong the Animation ειναι καποια απο τα anime που το κατεφερνουν πολυ καλα και βεβαια μεσα σε ολα αυτα υπαρχει προπονηση οτι γινεται απο εκει θα προελθει. Καλα και εσυ μου αναφερεις τα κορυφαια της κατηγοριας αυτης Αν ηταν ολα τα sports anime τοσο καλα οσο τα παραπανω τοτε δεν θα ηταν τοσο υποτιμημενα,με κλασσικο προσφατο παραδειγμα το Days 1
TzimakoTOS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε σταματηστε ρε.. θα με πορωσετε και θ'αρχισω να βλεπω anime παλι. Βλεπω τον πιλοτο του Days και μου θυμιζει ενα παλιο με ποδοσφαιρο που τεντωνε προς τα πισω ο πρωταγωνιστης το ποδι του 1μισι μετρο πανω και βαραγε σουτ και πηγαινε με 600 χιλιομετρα μετα η μπαλα, ηταν το χαρακτηριστικο του. Δεν ξερω αν καταλαβε καποιος ποιο λεω, το βαζε παλια το junior's tv
Fulgore Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε σταματηστε ρε.. θα με πορωσετε και θ'αρχισω να βλεπω anime παλι. Βλεπω τον πιλοτο του Days και μου θυμιζει ενα παλιο με ποδοσφαιρο που τεντωνε προς τα πισω ο πρωταγωνιστης το ποδι του 1μισι μετρο πανω και βαραγε σουτ και πηγαινε με 600 χιλιομετρα μετα η μπαλα, ηταν το χαρακτηριστικο του. Δεν ξερω αν καταλαβε καποιος ποιο λεω, το βαζε παλια το junior's tv https://myanimelist.net/anime/3438/Moero_Top_Striker?q=Moero!Top%20Strikerειναι το παιδικο που αναφερεσαι. Και εδω αυτο που αναφερεις με το ποδι στο 0:55 Το days παντως(ως τωρα τουλαχιστον) ψιλο μετριο ειναι στα πρωτα 8επεισοδια που εχω δει και ο κεντρικος χαρακτηρας πραγματικα οτι να ναι.
Edel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Κοιτα το OPM εχει πολυ μεγαλο support cast,το manga εχει ξοδεψει πολυ χρονο σε ατομα εκτος του κεντρικου(στο οποιο οταν βγαινει ενα chapter καθε 2 βδομαδες με 10 σελιδες ειναι καπως και γιαυτο ολοι πανε να διαβασουν του ONE την εκδοση),που δειχνει την δικη τους παλη εναντια σε ενα πολυ δυνατο εχθρο,που στην συνεχεια συνηθως θα ερθει ο Saitama και θα τον τελιωσει και στην ουσια αυτο δειχνει ποσο δυνατος ειναι.Αλλα οπως ειπες γουστα ειναι αυτα. Το Mob μια χαρα το παει στο κομματι της αναπτυξεις αλλα δεν εχει τοσο μεγαλο cast οσο το OPM(μεχρι στιγμης δηλαδη)και το οτι δεν θελει να χρησιμοποιει τις δυναμεις του και μενα μου αρεσει.Γενικα ο ONE εχει φτιαξει πολυ συμπαθητικους OP χαρακτηρες που εγω συνηθως το μισω αυτο κυριως οταν ειναι πρωταγωνιστης,προτιμω να ειναι support και εννοειται μισω το bullshit overpower(δηλαδη απο το πουθενα) που γινεται στο Bleach-Naruto-Fairy Tail κτλ. Οσο για αναπτυξη χαρακτηρων γενικοτερα(το θεωρω απτα πιο σημαντικα θεματα) ναι πολυ καλα τα πηγε το HxH,αλλα και επισης το Fullmetal Alchemist-Gintama-Hajime no Ippo και στους main αλλα και στους αντιπαλους δηλαδη σε ολες τις μεριες.Τα υποτιμημενα sport anime εχουν πολυ καλες αναπτυξεις σε χαρακτηρες απο τον κεντρικο εως την αλλαγη-κομπαρσο και γιαυτο μου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη κατηγορια,το Ippo που ανεφερα,αλλα και τα Slam Dunk-Haikyuu-Diamond no Ace-Giant Killing-Ping Pong the Animation ειναι καποια απο τα anime που το κατεφερνουν πολυ καλα και βεβαια μεσα σε ολα αυτα υπαρχει προπονηση οτι γινεται απο εκει θα προελθει. Μωρέ για τους τίτλους που παραθέτεις δε διαφωνώ καθόλου, απλά τους έχουμε δει χρόνια τώρα, αλλά επειδή είμαι σε ένα τέλμα μετριότητας το τελευταίο καιρό στη συγκεκριμένη κατηγορία (Shonen) το Mob το είδα σα νησό στον ορίζοντα. Και εξηγούμαι, το Jojo που βλέπω τώρα με κουράζει-δεν είναι για πάνω από 7-, Yuyu Hakusho που επίσης παρακολουθώ, ανυπόφορα old school και ξεπερασμένη σχολή Shonen (πραγματικά δε βγάζει καμιά αίσθηση ότι είναι από τον ίδιο mangaka του ΗxH), One Piece κλαίω μόλις βγαίνει καινούριο πεισόδιο επειδή ΠΡΕΠΕΙ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να το παρακολουθήσω, Dragonball Super προσπαθεί στο τωρινό Arc με Black Goku αλλά και πάλι δεν.... ξεπερασμένος και ζόμπι βασιλιάς. Σου παρέθεσα 4 Shonen που βλέπω τώρα, το mob είναι το πέμπτο, πως να μη το εξήρω όταν έχει αυτά τα στοιχεία που θέλω και είναι και φρέσκια φρέσκια παραγωγή :P ΥΓ. Από αυτά που αναφέρεις το Diamond no Ace δεν έχω δει μόνο? Είναι τόσο καλό sport Anime? Αξίζει?
TzimakoTOS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Το days παντως(ως τωρα τουλαχιστον) ψιλο μετριο ειναι στα πρωτα 8επεισοδια που εχω δει και ο κεντρικος χαρακτηρας πραγματικα οτι να ναι. Εμενα μου αρεσε αρκετα, αλλα ειναι σιγουρα επειδη εχω χρονια νανδω anime και δεν εχω δει πολλα καλα anime. Ειναι σαν να μπαινει καποιος τωρα στις σειρες και να μην εχει δει τις καλες. Αν δει το justified που ειναι μια ποιοτικη σειρα θα του αρεσει παρα πολυ. Κι ας δει μετα το dexter που δε θα πιστευει στα ματια του.
W0zzAp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Καλα και εσυ μου αναφερεις τα κορυφαια της κατηγοριας αυτης Αν ηταν ολα τα sports anime τοσο καλα οσο τα παραπανω τοτε δεν θα ηταν τοσο υποτιμημενα,με κλασσικο προσφατο παραδειγμα το Days Καλα Diamond no Ace-Giant Killing-Ping Pong ουτε καν θεωρουνται τα κορυφαια,απλα αυτα μου ηρθαν εκεινη την ωρα στο μυαλο .Εκτος απο τα αλλα τρια που ειπα Ippo-Haikyuu-Slam Dunk μπαινουν τα Ashita no Joe-Major-Cross Game-Eyeshield 21-Initial D και τα πιο supernatural Kuroko no Basket-Prince of Tennis ,αλλα βλεπονται με ευχαριστηση.Επισης μεγαλη δημοτικοτητα και πωλησεις στο Japan εχουν Captain Tsubasa-H2-Yowamushi Pedal-Touch.Βεβαια εγραφα για αναπτυξεις των χαρακτηρων γιαυτο ηρθε στο μυαλο μου τα sports.Παντως τα περισσοτερα αφορουν το Baseball το οποιο οφειλεται στο οτι ειναι εθνικο τους αθλημα. Καλα λογικο οτι ολα δεν ειναι καλα,το Days δεν ειναι ασχημο εχει τα θεματα του,αλλα το μεγαλο αρνητικο για μενα ειναι ο πρωταγωνιστης,επλιζω να φτιαξει στην συνεχεια αν και δυσκολο. https://myanimelist.net/anime/3438/Moero_Top_Striker?q=Moero!Top%20Strikerειναι το παιδικο που αναφερεσαι. Και εδω αυτο που αναφερεις με το ποδι στο 0:55 Το days παντως(ως τωρα τουλαχιστον) ψιλο μετριο ειναι στα πρωτα 8επεισοδια που εχω δει και ο κεντρικος χαρακτηρας πραγματικα οτι να ναι. Δεν θυμαμαι ο Βενιαμιν και το Γκολ ηταν τα ιδια ή διαφορετικα???Παντως τα σουτ των παικτων η μπαλα γινοταν σαν αγγουρι και επαιρνε τοσα φατσα που ουτε ο Beckham δεν τα εκανε . Μωρέ για τους τίτλους που παραθέτεις δε διαφωνώ καθόλου, απλά τους έχουμε δει χρόνια τώρα, αλλά επειδή είμαι σε ένα τέλμα μετριότητας το τελευταίο καιρό στη συγκεκριμένη κατηγορία (Shonen) το Mob το είδα σα νησό στον ορίζοντα. Και εξηγούμαι, το Jojo που βλέπω τώρα με κουράζει-δεν είναι για πάνω από 7-, Yuyu Hakusho που επίσης παρακολουθώ, ανυπόφορα old school και ξεπερασμένη σχολή Shonen (πραγματικά δε βγάζει καμιά αίσθηση ότι είναι από τον ίδιο mangaka του ΗxH), One Piece κλαίω μόλις βγαίνει καινούριο πεισόδιο επειδή ΠΡΕΠΕΙ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να το παρακολουθήσω, Dragonball Super προσπαθεί στο τωρινό Arc με Black Goku αλλά και πάλι δεν.... ξεπερασμένος και ζόμπι βασιλιάς. Σου παρέθεσα 4 Shonen που βλέπω τώρα, το mob είναι το πέμπτο, πως να μη το εξήρω όταν έχει αυτά τα στοιχεία που θέλω και είναι και φρέσκια φρέσκια παραγωγή :P ΥΓ. Από αυτά που αναφέρεις το Diamond no Ace δεν έχω δει μόνο? Είναι τόσο καλό sport Anime? Αξίζει? Καλα αυτα τα γραφω πιο πολυ για να κανουμε διαλογο,μακαρι τα επομενα shounen anime να ηταν τοσο καλα οσο το Mob,απτο να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια,που ολα ειναι τιγκα στα κλισε απτην πλοκη μεχρι τους χαρακτηρες. Το Diamond no Ace καλο ειναι και εχει μπολικα επεισοδια να δεις.Το θεμα μου ομως ειναι οτι ενω υπαρχει πολυ καλη αναπτυξη στους γυρω χαρακτηρες,μου φαινεται οτι αφηνει τελειως στην απεξω τον πρωταγωνιστη.Το εγραφαν και στα forum αυτο,υπαρχει ο rival του πρωταγωνιστη ονοματι Furuya και επειδη επαιρνε πιο πολυ χρονο απτον πρωταγωνιστη εγραφαν ολοι Furuya no Ace .
Fulgore Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Εμενα μου αρεσε αρκετα, αλλα ειναι σιγουρα επειδη εχω χρονια νανδω anime και δεν εχω δει πολλα καλα anime. Ειναι σαν να μπαινει καποιος τωρα στις σειρες και να μην εχει δει τις καλες. Αν δει το justified που ειναι μια ποιοτικη σειρα θα του αρεσει παρα πολυ. Κι ας δει μετα το dexter που δε θα πιστευει στα ματια του. Κοιτα το οτι βλεπεται η σειρα βλεπεται αλλα πραγματικα ειναι οτι να ναι. Αναπτυξη χαρακτηρων αγνωστη λεξη ως τωρα για την σειρα αυτη. Με το ζορι να δειξει λιγο ποδοσφαιρο(ενα αγωνα ακομα δεν εχουμε αξιωθει να δουμε),ο κεντρικος χαρακτηρας μαλλον σε σειρα για στοιβο επρεπε να τον βαζανε παρα για ποδοσφαιρο,ο δευτερος κεντρικος ξανθος ειναι απλα η εννοια του op(overpowered)το κλασσικο ταλεντο ronaldo και τον δειχνει μια στο τοσο για αυτο το λογο,και η μοναδικη κοπελα στην σειρα(αλα haikyu)μπηκε στην ομαδα επειδη εβλεπε τον κεντρικο να βλεπει συνεχεια και το μονο που κανει ειναι να δινει διαταγες και να φωναζει.... Τα παραπανω βεβαια ειναι καποιες πρωτες εντυπωσεις στα πρωτα 9 επεισοδια που εχω δει ως τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα