Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω δει το Evangelion. :P

mecha anime σε γενικες γραμμες δεν με τραβανε :P

Πάρε και τον άλλο μαζί και έρχεστε διαβασμένοι με τους κηδεμόνες τους. Το Evangelion δεν είναι mecha, σίγουρα έχει mecha αλλά δεν είναι mecha anime. Είναι ψυχολογικοθρησκευτικό anime και δεν δύναται τη σήμερον ημέρα να υπάρχουν anime fans που να μην έχουν δει: 

- Evangelion

- Berserk

- Ghost in the shell 

- Cowboy Bebop

Αυτά είναι οι σταθερές σειρές που πρέπει να έχουν δει όλοι ακόμα και αν δεν τους αρέσει το genre. Και οι δυο σας το επόμενο σας season να ξεκινήσει με Eva.  

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω δει το Evangelion. :P

mecha anime σε γενικες γραμμες δεν με τραβανε :P

Τωρα πχ εχω ξεκινησει ενα αλλο γνωστο anime που αναφερθηκε και πιο πριν το Jojos Bizzare adventures και μου αρεσει περισσοτερο απο οτι περιμενα μπορω να πω.

Ειναι απλα τα πραγματα σκεφτειτε ποσα παρταλοanime εχετε δει που ειναι απαραδεκτα-πολυ κακα και δεν βαζεται να δειτε το Evangelion?????Εδω μιλαμε για το πιο καλοπουλημενο anime ολων των εποχων(απο πολλους το καλυτερο και σιγουρα το πιο αμφιλεγομενο).Δεν μιλαμε για anime πολλων επεισοδιων ειναι μονο 26 και κατι ταινιες αρα σε λιγες μερες το εχεις βγαλει,απλα το βλεπεις για να δεις κατι διαφορετικο-πρωτοτυπο,γιατι ειναι τοσο γνωστο και αποκει και περα βλεπεις αν σου αρεσει ή οχι.Γενικα δεν προκειται να χασεις τον χρονο σου βλεποντας το.

Οσο για τα mecha anime ουτε εμενα με τραβανε πολυ αλλα σκεψου οτι εχουν βγει anime εκτος του Evangelion πολυ γνωστα οπως Code Geass(ειδικα αυτο που ειναι κορυφη),Gurren Langann,FLCl,Full Metal Panic και τα Gundam.

Δημοσ.

Πάρε και τον άλλο μαζί και έρχεστε διαβασμένοι με τους κηδεμόνες τους. Το Evangelion δεν είναι mecha, σίγουρα έχει mecha αλλά δεν είναι mecha anime. Είναι ψυχολογικοθρησκευτικό anime και δεν δύναται τη σήμερον ημέρα να υπάρχουν anime fans που να μην έχουν δει: 

- Evangelion

- Berserk

- Ghost in the shell 

- Cowboy Bebop

Αυτά είναι οι σταθερές σειρές που πρέπει να έχουν δει όλοι ακόμα και αν δεν τους αρέσει το genre. Και οι δυο σας το επόμενο σας season να ξεκινήσει με Eva.  

Καλα τωρα αυτο που γραφεις ειναι πολυ γενικο και ευκολα μπορουν να διαφωνησουν οι περισσοτεροι.

Αλλος μπορει να σου πει τα Code geass,Death Note,Full Metal Alchemist,Hunterx Hunter,Ippo κλπ

Αλλος D Gray Man,Claymore,Helsing,Berserk

Αλλος Boku Dake,Attack On Titan,Jojo,Magi και παει λεγοντας(αναλογα και ποτε ξεκινησε να βλεπει anime και ποια του αρεσαν κιολας).

Ειναι απλα τα πραγματα σκεφτειτε ποσα παρταλοanime εχετε δει που ειναι απαραδεκτα-πολυ κακα και δεν βαζεται να δειτε το Evangelion?????Εδω μιλαμε για το πιο καλοπουλημενο anime ολων των εποχων(απο πολλους το καλυτερο και σιγουρα το πιο αμφιλεγομενο).Δεν μιλαμε για anime πολλων επεισοδιων ειναι μονο 26 και κατι ταινιες αρα σε λιγες μερες το εχεις βγαλει,απλα το βλεπεις για να δεις κατι διαφορετικο-πρωτοτυπο,γιατι ειναι τοσο γνωστο και αποκει και περα βλεπεις αν σου αρεσει ή οχι.Γενικα δεν προκειται να χασεις τον χρονο σου βλεποντας το.

Οσο για τα mecha anime ουτε εμενα με τραβανε πολυ αλλα σκεψου οτι εχουν βγει anime εκτος του Evangelion πολυ γνωστα οπως Code Geass(ειδικα αυτο που ειναι κορυφη),Gurren Langann,FLCl,Full Metal Panic και τα Gundam.

Δεν σου λεω οτι δεν προκειται ποτε να το δω απλα ειναι που λεμε να εχεις και την ορεξη ή να σου κανει κλικ να το ξεκινησεις το anime. Και το Jojos δεν ειναι καινουργιο anime απλα επειδη τυχαινει και συνεχιζει και βγαινει θα το δω.

Μετα ενα αλλο που θελω να δω ειναι το Gintama.

Ειναι βλεπεις και λιγο πιο ιδιοτροπα τα anime απο οτι οι ταινιες/σειρες(ειδικα οταν υπαρχει και fanservice ή nakama μλκιες)βαλε και το γεγονος το τι ορεξη/υποχρεωσεις εχει ο καθενας και ποσο χρονο αφιερωνει στο οτιδηποτε και παει λεγοντας.

Το οτι οι περισσοτερες σειρες που βγαινουν πλεον ειναι για τα μπαζα ειναι γεγονος,ειδικα αν βγουν τι σειρες βγαινανε μεχρι και το 2007 καθε season. Ισως εως ενα βαθμο να φταιει το γεγονος οτι ανεβηκε τοσο πολυ η βιομηχανια του gaming,ισως να οφειλεται στο οτι δεν υπαρχει πλεον ορεξη οπως υπηρχε παλια δεν ξερω.

Αλλωστε να πω και το αλλο πιο απλο.

Το θεμα αυτο ανοιχτηκε το 2004 και απο τοτε μεχρι σημερα εχει φτασει παρα πολλες σελιδες.Δειτε ομως τι συμμετοχη υπαρχει τα τελευταια 2χρονια πχ σε σχεση με παλια. Μεγαλο πληγμα σε αυτο και οι mainstream σειρες που αφου εφυγε και το Naruto μαζι με Bleach(και προς το παρον και Fairy Tail)μονο το One piece εχει μεινει που μπορει να ακουσεις κα βλεπει/διαβαζει καποιος αλλος αγνωστος.

Δημοσ.

- Evangelion

- Berserk

- Ghost in the shell 

- Cowboy Bebop

Δεν τα έχω δει και ούτε πρόκειται. :P

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ανταγωνισμό, αυτά τα anime που έγραψα είναι το gold standard των anime series είτε αρέσει είτε δεν αρέσει το genre τους (το οποίο genre δεν είναι το κλασσικό που περιμένεις να δεις). Οπως και οι ταινίες anime, κάποιες απλά πρέπει να τις έχεις δει ως fan.    

Δημοσ.

Από που έως που πρέπει να τα έχουν δει όλοι, υπάρχει κάποιος νόμος που το λέει;

Ο καθένας βλέπει ότι γουστάρει.

Anime βλέπω για εμένα, όχι για άλλους.

Δημοσ.

Δεν τα έχω δει και ούτε πρόκειται. :P

Εγω δεν τα εχω δει(καταραμενες κονσολες τοτε :P)αλλα δεν αποκλειω να τα δω. Γιατι και το Ippo πχ το ξεκινησα μετα απο τοσα χρονια αλλα μου αρεσε αρκετα πχ ή ακομα και το Sokugeki no Soma ειχε την φαση του αν και δεν το περιμενα για anime με μαγειρικη.

Το Berserk το εχω ηδη στα υποψην λογω και αυτης της νεας season.

Αλλωστε οπως εχουν καταλαβει οι περισσοτεροι οτι εχει κυριως Slice of life,mecha(βεβαια και τα Medabots mecha ειναι ή τα Transformers αλλα τα βγαζω απεξω :P),πολυ δραμα κλπ οταν πρωτο διαβαζω το σεναριο πριν τις δω ψιλο φοβαμαι οτι θα την κανω drop(οπως στο Mayoiga πχ). 

Βεβαια το σημαντικοτερο για μενα σε ενα anime ειναι να σου κανει κλικ στα πρωτα δυο επεισοδια(αυτο τουλαχιστον συμβαινει με μενα) ακομα και να μην σου αρεσει το ειδος του κατι που πραγματικα το ειπα στο Hitman Reborn πως αηδιασα με το βαρετο πρωτο μερος του αλλα μου αρεσε αρκετα αργοτερα.

Ενα παραδειγμα του τι εννοω ειναι καποιες προσφατες σειρες που μου αρεσαν οπως Re Zero,Boku Dake,Gangsta(fail τελος)και Kekkai Sensen(επισης ψιλο κακο τελος) που δεν εχουν και πολυ σχεση το ενα με το αλλο(academia,One Punch Man κλπ δεν τα αναφερω καν για ευνοητους λογους :P).

Αρα τα απο πανω τα εχω στα υποψην τουλαχιστον να τα τσεκαρω να δω αν ειναι του στυλ μου.

Από που έως που πρέπει να τα έχουν δει όλοι, υπάρχει κάποιος νόμος που το λέει;

Ο καθένας βλέπει ότι γουστάρει.

Anime βλέπω για εμένα, όχι για άλλους.

Φανταζομαι οτι εννοει οτι ειναι τα anime που εχουν τεραστια αναγνωριση/απηχηση στο κοινο και αρα ειναι που λεμε οτι πιο νεα anime που βγαινουν αντιγραφουν κατι απο αυτα.

Προφανως και κανενας δεν αναγκαζει κανενα να τα δει.

Δημοσ.

Ξέρω πάνω κάτω πώς είναι και γι' αυτό δεν τα βλέπω, αναγνωρίζω ότι είναι καλά anime.

Απλά δεν μου αρέσει να μου λένε πρέπει να τα δεις όπωσδήποτε, είναι τα καλύτερα, και και και......

Όπως είπες και εσύ, είναι να μου κάνει το κλικ. Ακριβώς το ίδιο έχω και στα παιχνίδια.

Δημοσ.

Και ναι κυριες και κυριοι εχουμε συζητηση σε αυτο το thread :P

Εννοειται δεν σε αναγκαζει κανεις να τα δεις.Απλα εγω ανεφερω οτι ισως το 20-30% των anime που εχει δει καποιος να ειναι πολυ μετρια εως κακα οπως βγαινουν και σε καθε σεζον οι οποιες πανε απτο κακο στο χειροτερο.Αυτες τις σειρες τις αναφερουμε αφου εχουν κατι διαφορετικο απτο να βλεπουμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια anime γεματο κλισε-χαλια στορυ-αδιαφορους χαρακτηρες και μηδαμινη δραση(αυτο παει για τα action εννοειται)

Δημοσ.

Γιατι ακομα και εδω στο θεμα αυτο απο αυτη την season που τελειωνει για τα περισσοτερα anime ποσα ονοματα εχουν ακουστει στην πλειοψηφια απο πλευρας ενδιαφεροντος??

http://anichart.net/spring

Ναι ειναι αναλογα την season περισσοτερα τα κακα ανιμε απο τα καλα αλλα και παλι και αυτη τη season ειχε μερικα αξιολογα anime αλλα κυριως το Academia εχει ακουστει σαν ονομα και λιγο το Re Zero. 

Αρα ειναι λιγο σχετικο αυτο απο πλευρας ενδιαφεροντος και καλου anime.

Δημοσ.

Παιδιά δεν σας αναγκάζει κανείς να δείτε τίποτα αλλά υπάρχουν ορόσημα τα οποία είναι πρώτα αμαρτία για τον εαυτό σας ως anime fans να μην τα έχετε δει και κατ' επέκταση δεν σας δίνει την οπτική γωνία που χρειάζεστε για να καταλάβετε γιατί τα εκθειάζουν όλοι τόσο πολύ αυτά τα ονόματα. Δεν βγαίνουν τυχαία αυτά τα ονόματα συνέχεια, υπάρχει λόγος. 

Απλά κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και μας ευχαριστείτε αργότερα. 

Δημοσ.

- Evangelion

- Berserk

- Ghost in the shell 

- Cowboy Bebop

αν και τα εχω δει (εκτος απο το berserk γιατι εχω αλλα μανγκα τετοιου στιλ) δεν συμφωνω ...

λογου χάρι το trigun πολύ καλύτερο απο το cowboy bebop 

επίσης να λεμε την αλήθεια το evangelion δεν εχει θρησκευτικό χαρακτήρα το είχαν δηλώσει και οι δημιουργοί του απλός ήθελαν να ειναι πιασάρικο με τα ονοματα

Δημοσ.

αν και τα εχω δει (εκτος απο το berserk γιατι εχω αλλα μανγκα τετοιου στιλ) δεν συμφωνω ...

λογου χάρι το trigun πολύ καλύτερο απο το cowboy bebop 

επίσης να λεμε την αλήθεια το evangelion δεν εχει θρησκευτικό χαρακτήρα το είχαν δηλώσει και οι δημιουργοί του απλός ήθελαν να ειναι πιασάρικο με τα ονοματα

Cowboy Bebop και Trigun ειναι παρομοια και τα δυο τα ευχαριστηθηκα το ιδιο.Το Trigun απλα ακολουθει το στορυ σε αντιθεση με το Bebop το οποιο πιο πολυ συγκεντρωνεται στους χαρακτηρες και μετα στο στορυ.Παντως Spike Spiegel και Vash the Stampede ειναι πολυ αγαπημενοι μου χαρακτηρες.

Ναι το evangelion ουτε και γω νομιζω οτι εχει θρησκευτικο χαρακτηρα αν και δειχνει σταυρους κτλ μεσα στο anime,εκτος αν εχει καποιο νοημα στο μυαλο του Hideaki Anno.Οσο ναναι ενας ψαγμενος ελληνικος τιτλος θα τραβηξει την προσοχη στου θεατες καπως ετσι το σκεφτηκαν :P

Δημοσ.

- Evangelion

- Berserk

- Ghost in the shell 

- Cowboy Bebop

Το Evangelion είναι πραγματικά ένα anime που αξίζει να δεις, όταν έχει ωριμάσει όμως λίγο το μάτι σου στα anime. Εγώ το δα μικρός, όταν μου έδιναν Dragonball GT ακόμα να δω, και ενώ μου άρεσε δεν κατάλαβα χριστό. 

To Berserk το δα χτες μονορούφι και έπαθα εκείνη την κατάθλιψη που παθαίνεις όταν έχεις δει κάτι τόσο καλό και τελειώνει. Ευτυχώς έρχεται δεύτερη σεζόν.

Ghost in the shell εχω δεί μόνο τις ταινίες (η δεύτερη δεν μου άρεσε τόσο) οπότε αν θα πρεπε να βάλω στη λίστα μια ταινία must αυτή είναι το Akira.

Cowboy Bebop.... Tι να πω εδώ.... Συγγνώμη αλλά θα το πω.... Είναι το μόνο anime που έφτασα στο τελευταίο επεισόδιο, στη μέση κάτι έγινε και έπρεπε να το παγώσω και δεν το ξαναέβαλα ποτέ. Η ταινία είναι πολύ καλύτερη... Και το Trigun....Και το Gungrave....Ακόμα και η Dora η εξερευνήτρια.... 

Όλα είναι υποκειμενικά η δικιά μου λίστα θα ήταν :

Full Metal Alchemist: Brotherhood (Πλεον)

Code Geass

Samurai Champloo

Berserk

Και κάποιο από τα μακροχρόνια, BLeach, Naruto, One piece (εγω είδα Bleach δεν ξαναβλέπω τόσο μεγάλο anime)

Χωρίς να σημαίνει ότι άλλα anime που δεν ανέφερα είναι λίγα για να μπουν στη λίστα που υποκειμενικά έφτιαξα.

Αυτά απο μένα, συγγνώμη που δεν γράφω συχνά αλλά παρακολουθώ το θέμα αρκετά χρόνια τώρα.  :ph34r:

(edit: είδα το trailer του νέου Berserk και δεν μπορώ ότι μου άρεσε, δεν είναι το ίδιο σκοτεινό με το παλιό. Είδωμεν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...