Προς το περιεχόμενο

Official Anime, Manga/Manhwa/Manhua Topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

1) Είσαι προκατειλημμένος συνέχεια με τους ιάπωνες, ναι, έχουν τα χούγια τους και τα ξέρουμε, αλλά εσύ βλέπεις 2-3 άσχετα πράγματα και μετά βγάζεις (λάθος) συμπέρασμα).

2) Βλέπεις US, Russia, England, Germany themed ομάδες (και η πρωταγωνιστική έχει mixed, αλλά είναι καθαρά ιαπωνική) στο AMV και εσύ κόλλησες στην Γερμανική πετάγοντας (λες και είδες σβάστικες / sieg heil) ότι οι ιάπωνες είναι ακόμα ναζί. Σε anime που κάνουν μάχες μαθήτριες με ψεύτικα βλήματα γιατί είναι sport και όχι πόλεμος. Ναι, δεν στέκει σε real-world κατάσταση, είναι για fun και οι αναφορές στον 2ο Παγκόσμιο είναι για μερικούς tank commanders και πώς λειτουργούσαν τα αντίστοιχα άρματα, όχι για το "φτου ο άξονας δεν κέρδισε τους συμμάχους".

Αν δεις ποτέ ναζί (π.χ. Hellsing) είναι πάντα (εκτός αν υπάρχει ένα anime/manga για να δείχνει την άλλη άποψη στον πόλεμο ξέρω-γω) κακοί και οι πρωταγωνιστές τους κυνηγούν.

3) Ρωτάς πράγματα συνέχεια που με ένα απλό search θα έβρισκες και μετά troll-άρεις, οπότε σόρρυ, αλλά σε βάζω στο ignore. Την επόμενη φορά, πήγαινε en.wikipedia.org ή TVTropes.org και κοίτα. Σε σένα ειδικά δεν ξαναπαντάω.

• Like 3
Δημοσ.

1) Είσαι προκατειλημμένος συνέχεια με τους ιάπωνες, ναι, έχουν τα χούγια τους και τα ξέρουμε, αλλά εσύ βλέπεις 2-3 άσχετα πράγματα και μετά βγάζεις (λάθος) συμπέρασμα).

2) Βλέπεις US, Russia, England, Germany themed ομάδες (και η πρωταγωνιστική έχει mixed, αλλά είναι καθαρά ιαπωνική) στο AMV και εσύ κόλλησες στην Γερμανική πετάγοντας (λες και είδες σβάστικες / sieg heil) ότι οι ιάπωνες είναι ακόμα ναζί. Σε anime που κάνουν μάχες μαθήτριες με ψεύτικα βλήματα γιατί είναι sport και όχι πόλεμος. Ναι, δεν στέκει σε real-world κατάσταση, είναι για fun και οι αναφορές στον 2ο Παγκόσμιο είναι για μερικούς tank commanders και πώς λειτουργούσαν τα αντίστοιχα άρματα, όχι για το "φτου ο άξονας δεν κέρδισε τους συμμάχους".

Αν δεις ποτέ ναζί (π.χ. Hellsing) είναι πάντα (εκτός αν υπάρχει ένα anime/manga για να δείχνει την άλλη άποψη στον πόλεμο ξέρω-γω) κακοί και οι πρωταγωνιστές τους κυνηγούν.

3) Ρωτάς πράγματα συνέχεια που με ένα απλό search θα έβρισκες και μετά troll-άρεις, οπότε σόρρυ, αλλά σε βάζω στο ignore. Την επόμενη φορά, πήγαινε en.wikipedia.org ή TVTropes.org και κοίτα. Σε σένα ειδικά δεν ξαναπαντάω.

Τα χούγια των Ιαπώνων δείχνουν την μιλιταριστική τους νοοτροπία, ακόμα και στα anime. Αν δεν τους έχεις ζήσει δεν καταλαβαίνεις. Αν έχεις φίλους από τις άλλες χώρες που τις ισοπέδωσαν κατά τη διάρκεια των πολέμων, μπορείς εύκολα να διακρίνεις στοιχεία αυτής της εποχής ακόμα και στο σήμερα. Αν έχεις διαβάσει την ιστορία τους (επίσημα βιβλία), στην οποία δεν καταδέχονται τα λάθη τους, μπορείς εύκολα να καταλάβεις περί τίνος λαού πρόκειται.

Φιλίκα 

Praise them, along with their anime, but also know the truth.

Δημοσ.

Τα χούγια των Ιαπώνων δείχνουν την μιλιταριστική τους νοοτροπία, ακόμα και στα anime. Αν δεν τους έχεις ζήσει δεν καταλαβαίνεις. Αν έχεις φίλους από τις άλλες χώρες που τις ισοπέδωσαν κατά τη διάρκεια των πολέμων, μπορείς εύκολα να διακρίνεις στοιχεία αυτής της εποχής ακόμα και στο σήμερα. Αν έχεις διαβάσει την ιστορία τους (επίσημα βιβλία), στην οποία δεν καταδέχονται τα λάθη τους, μπορείς εύκολα να καταλάβεις περί τίνος λαού πρόκειται.

Φιλίκα 

Praise them, along with their anime, but also know the truth.

εσυ τους εχεις ζησει;

Δημοσ.

εσυ τους εχεις ζησει;

Ναι, μαζί με Κορεάτες και Κινέζους. Οπότε έχω μια σφαιρική εικόνα επί του θέματος. Απ' ότι καταλαβαίνεις, κι εμένα μου αρέσουν τα anime, όχι όμως όλα. Ιδιαίτερα τα περί ιστορικών γεγονότων. Έγιναν πολλά πράγματα στην Ιαπωνία, το θέμα είναι ότι ήταν επιλογή τους, και δεν είναι η πρώτη φορά που το έκαναν.

Θεωρώ μάλιστα, πως μερικοί εκεί πρέπει να έχουν "αφηνιάσει" λογω του γεγονότος ότι δεν τους επιτρέπεται να έχουν επιθετικό στρατό, παρά μόνο αμυντικό, κατάλοιπο ακόμα απο τον Β' ΠΠ.

Τέλος πάντων, αυτές είναι δικές μου απόψεις, και με κανένα τρόπο δεν θέλω να επηρεάσω τη γνώμη των άλλων. 

Δημοσ.

whatever, ο Β παγκοσμιος ηταν πριν 70 χρονια. δεν ξερω σε τι αλλο αναφερεσε αλλα προσωπικα δεν καθομαι να παιρνω της μετρητης οτι μαλακια βλεπω στα ανιμε. οπως και στην ελλαδα υπαρχουν χρυσαυγητες και διαφοροι μαλακες, τα ιδια υπαρχουν παντου.

• Like 1
Δημοσ.

^

zUduYqB.jpg

In other news

Κάθομαι και βλέπω το fafner και όσο το βλέπω τόσο θυμάμαι οτι εχω ξεχάσει τα πάντα. Μα τα πάντα όμως...

• Like 1
Δημοσ.

To naruto το γυρισε στα fillers παλι...

Και τουλάχιστον δεν κοιτάνε να το συντομεύουν να δούμε και καμιά μάχη εκεί στα filler, όλο προκαταρκτικά και ασχετίλες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...