Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lofter είπε

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική μην είστε ορισμένοι τόσο απόλυτοι με φράσεις τύπου " υλικό από κάμερες μόνο η αστυνομία ή εισαγγελέα".

Πριν καιρό χτύπησαν το αμάξι συναδέλφου. Είδε οτι "έβλεπαν¨ εκεί κάμερες ενός μαγαζιού. Τους ζήτησε το υλικό, του το έστειλαν με email, μάλιστα εκτός του βίντεο, του κάναν και screenshot τη στιγμή με το όχημα που τον χτύπησε!

Βρήκαν από την πινακίδα μέσω ασφαλιστή οτι ήταν με leasing, συνεννοήθηκαν και αποζημιώθηκε.

Είναι λίγο πιο απλό αν σε χτυπήσουν. Κατά 99% θα το παραδεχτεί αμέσως ο άλλος γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να μπλέξει. Οπότε λήγει εκεί το θέμα.

Εδω έχουμε να κάνουμε με μια ποινική υπόθεση.

Δημοσ.

Για να χρησιμοποιηθεί υλικό απο κάμερες απο την αστυνομία , πρέπει να εχει διαπραχθεί κακούργημα. Αλλιώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί/ζητήσει.

Το κατάστημα που έχει τις κάμερες δεν θέλει να δώσει στα χέρια το υλικό γιατί μπορεί ο "ύποπτος" να τους τρέξει (οτι τον κατέγραψαν χωρίς τη συγκατάθεση του).

Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να ζητήσεις να δείς την στιγμή της πράξης στην οθόνη του καταγραφικού (της εταιριας security). Βέβαια εχεις την ατυχία να μην γνωρίζεις την ώρα/ημέρα της ζημιάς , και ο τεχνικός δεν θα κατσει να δεί ολο το βιντεο τόσων ημερών για να σε εξυπηρετήσει.... 

Και να ξέρεις , όσο περνάνε οι ημέρες το υλικό θα χαθεί. Νομίζω οτι λόγο gdpr η μέγιστη διαρκεια καταγραφής ειναι 7 ημέρες. Μετά θα σου πούν οτι το σβήσανε...

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Roman_1989 είπε

Πριν ένα χρόνο ένας γέρος με απειλούσε (ναι με απειλούσε) να μην παρκάρω σε όλη την γωνία του δρόμου που έβλεπε το σπίτι του (εγώ πάρκαρα στην πλευρά που δεν έχει καν την είσοδο). Πήρα την αστυνομία είπα για τις απειλές. Σε 2 μέρες το αμάξι καινούργιο χαραγμένο στην πίσω πλευρά. Καλώ την αστυνομία, έρχονται σημειώνουν τα ονόματα μας, κάνουν 1-2 ερωτήσεις και γεια σας. Με άλλον αστυνομικό που μίλησα μου είπαν και βίντεο να είχα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και μήνυση να έκανα θα έχανα τον χρόνο μου. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μάθεις ποιος είναι 100% και να του κάνεις όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορείς.

Ζει ακόμα ο μπάρμπας ή μήπως έπαθε καμία "ζημιά" ? 😆

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Σου εχουν κανει ποτε μηνυση;
Σε εχουν καλεσει ποτε στο τμημα για συστασεις;

Αλλαζουν πολλα μετα.

Οχι! Ουτε για συστασεις, ουτε μυνηση ουτε τπτ! Μεχρι τωρα τουλαχιστον γιατι ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει....
Αυτο που εχω κανει ομως ειναι μετα απο 6 αποπειρες κλοπης του αυτοκινητου μου ειναι να φυλαω "σκοπια" στο μπαλκονι του σπιτιου μου..."ετοιμος για ολα".....Να φανταστεις οτι ο ηλεκτρολογος που πηγαινα και επισκευαζα τον διακοπτη της μιζας, μου ειπε να μην το ξαναπαω γιατι δεν φτανουν να καλωδια να τα ξαναενωσει...
 Ο Θεος-ισως- βοηθησε και τις δυο μεριες και δεν τον ξαναπετυχα μεχρι που πουλησα το αυτοκινητο μου! Καποιοι ανθρωποι απλα δεν πρεπει υπαρχουν στην κοινωνια...Και παρακαλαω τον Θεο να μην πετυχω ΠΟΤΕ κανεναν εκεινη την ωρα! Και οχι μονο για το δικο μου αμαξι...γενικοτερα!

• Sad 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pemonianos είπε

Οχι! Ουτε για συστασεις, ουτε μυνηση ουτε τπτ!

Με εχουν καλεσει μια φορα για συστασεις,γιατι "απειλησα" εναν ξεφτιλα,ο οποιος ειχε χτυπησει την κοπελα μου,αυτοκινητο με ποδηλατο,και μετα ειπε οτι εφταιγε η κοπελα μου απο πανω.
Με καλεσαν για συστασεις,δεν πηγα,αλλα σιγουρα ξανασκεφτηκα ολα αυτα που ηθελα να του κανω.

Αν του κανει καποιος  το οτιδηποτε,εισαι ο πρωτος υποπτος,εφοσον εχει προηγηθει τετοιο σκηνικο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dkstopo είπε

εβγαλε ακρη ο νηματοθετης? 

Όχι και δεν πρόκειται να βγάλω η σεκιούριτι με πάνε από αύριο σε αύριο και απλά στο τέλος θα μου πούνε δεν έχουμε υλικό. Το θέμα μου είναι ότι έμαθα περίπου ποιος είναι αλλά χωρίς αποδείξεις δεν μπορώ να φερθώ ανάλογα. Θέλω έστω να δω το στιγμιότυπο ότι είναι αυτός και μετά θα κάνω ότι πρέπει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Όχι και δεν πρόκειται να βγάλω η σεκιούριτι με πάνε από αύριο σε αύριο και απλά στο τέλος θα μου πούνε δεν έχουμε υλικό. Το θέμα μου είναι ότι έμαθα περίπου ποιος είναι αλλά χωρίς αποδείξεις δεν μπορώ να φερθώ ανάλογα. Θέλω έστω να δω το στιγμιότυπο ότι είναι αυτός και μετά θα κάνω ότι πρέπει.

Γνωστός σου;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Γνωστός σου;

Καμία σχέση ένας μεγάλος άνθρωπος ο οποίος έκανε παρόμοιο σκηνικό σε άνθρωπο που είχε έρθει για 5 μέρες στην πόλη και άφησε ακίνητο το αυτοκίνητο του, του στραβωσε την πινακίδα και μετά από μέρες τον βρήκε κοντά στο αυτοκίνητο του και του φώναζε γιατί η δικαιολογία του ήταν ότι "αφήνετε τα αυτοκίνητα σας εδώ και πάτε στα νησιά και δεν έχουμε να παρκάρουμε εμείς" υπάρχει λιμάνι κοντά οπότε ο ίδιος άνθρωπος θα θεώρησε ότι και εγώ ήθελα να πάω σε κάποιο νησί και παράτησα το αυτοκίνητο ακίνητο.

Απορώ με την ηλιθιότητα του κόσμου πραγματικά.

• Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Καμία σχέση ένας μεγάλος άνθρωπος ο οποίος έκανε παρόμοιο σκηνικό σε άνθρωπο που είχε έρθει για 5 μέρες στην πόλη και άφησε ακίνητο το αυτοκίνητο του, του στραβωσε την πινακίδα και μετά από μέρες τον βρήκε κοντά στο αυτοκίνητο του και του φώναζε γιατί η δικαιολογία του ήταν ότι "αφήνετε τα αυτοκίνητα σας εδώ και πάτε στα νησιά και δεν έχουμε να παρκάρουμε εμείς" υπάρχει λιμάνι κοντά οπότε ο ίδιος άνθρωπος θα θεώρησε ότι και εγώ ήθελα να πάω σε κάποιο νησί και παράτησα το αυτοκίνητο ακίνητο.

Απορώ με την ηλιθιότητα του κόσμου πραγματικά.

Α καλά, άνετα είναι αυτός.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Nabuko είπε

Όχι ακριβώς. Θα το πάει ανάποδα από την τελευταία μέρα μέχρι να δει αυτόν που είναι δίπλα στ' αμάξι. Η χαρακιά στο καπό δε γίνεται αν περάσεις από δίπλα απλά. Η ταχύτητα μπορεί να είναι και 10x ή όσο πάει το μηχάνημα. 

Το ανάποδα δεν εξυπηρετεί σε κάτι, κανείς δεν μας λέει ότι αυτό έγινε επειδή ήταν παρκαρισμένο πολλές μέρες.

Αλλά ακόμα και στο x10 να το παίξουν το βίντεο (που παίζει να μην φαίνεται τίποτα χρήσιμο έτσι) και πάλι μιλάμε για 17 ώρες. Δεν παίζει να ασχοληθεί κανείς από την εταιρεία security να βρει το σημείο για να του το δείξει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Το ανάποδα δεν εξυπηρετεί σε κάτι, κανείς δεν μας λέει ότι αυτό έγινε επειδή ήταν παρκαρισμένο πολλές μέρες.

Αλλά ακόμα και στο x10 να το παίξουν το βίντεο (που παίζει να μην φαίνεται τίποτα χρήσιμο έτσι) και πάλι μιλάμε για 17 ώρες. Δεν παίζει να ασχοληθεί κανείς από την εταιρεία security να βρει το σημείο για να του το δείξει

Επειδή διαχειρίζομαι και εγώ πάνω από 20 κάμερες δικές μου και ενός θείου μου όσες φορές ε ει χρειαστεί να δούμε κάτι δε καθόμαστε φυσικά να δούμε όλο το υλικό σαν να βλέπεις ταινία με popcorn. Το προχωράς γρήγορα και βλέπεις στο σημείο που θέλεις να εστιάσεις, όταν δεις κάτι περίεργο το πας σιγά σιγά. Σε μια ώρα αν ήθελαν θα βρισκόταν το υλικό. Απλά δε θέλουν για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. 

Δημοσ.
Στις 29/3/2022 στις 7:31 ΜΜ, NTC Labs είπε

εχω μια υποψια οτι οι καμερες ειναι παρανομες με τον τροπο που ειναι τοποθετημενες και το τι κοιτανε....

Καμία κάμερα δεν είναι παράνομη εφόσον είναι δηλωμένη η παρουσία της. 

Δημοσ.

Μάλλον ένα 50αρικάκι για να μπει κάποιος στη διαδικασία να βρει τον μ***** θα χρειαστεί να το δώσεις.(όχι να σου δωσουν το βίντεο προφανώς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κάμερες δεν επιτρέπεται να γράφουν εκτός του χώρου φύλαξης και μόνο για τον χώρο φύλαξης κι όχι τον δημόσιο δρόμο. Αν γίνεται και καταγραφή τότε τα πράγματα είναι χειρότερα για το υλικό που έχει καταγραφεί.Αφού δεν υπάρχει βιαιοπραγία το πιο πιθανό είναι να θεωρηθεί παράνομο υλικό και παράνομη καταγραφή ειδικά αν ο φταίχτης είναι ανήλικο παιδί που φαίνεται το πρόσωπό του.

Επεξ/σία από chipakos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...