Stam123 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Η καλύτερη λύση είναι να τους παρακαλέσεις να δεις απλά το υλικό, τονίζοντάς τους ότι δεν θα τους μπλέξεις πουθενά. Αν καταφέρεις και δεις το υλικό και φαίνεται καθαρά το άτομο που στο έκανε, τότε βγάλτο μια φωτογραφία με το κινητό. Αυτό θα σου χρησιμεύσει μόνο στο να τον βρεις ο ίδιος (και ότι καταφέρεις...). Γενικά, να ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό να στο έκανε και κανα γυφτάκι. Σα συμβουλή, απλά για επόμενη φορά μην αφήσεις ποτέ ξανά το αμάξι σου τόσες μέρες στο ίδιο σημείο. Γνωστή μου, είχε αφήσει το αμάξι της πάνω από 10 μέρες στο ίδιο μέρος (και μάλιστα απέναντι από βενζινάδικο) και το βρήκε χωρίς ρόδες... όπως στις ταινίες.... Επίσης, βάλε dash cam. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Εγώ θα επισημάνω ένα ζήτημα που δεν έχει αναφερθεί από κάποιον μέχρι τώρα. Ακόμα και να δεχτούνε να σε βοηθήσουν αυτοί με τις κάμερες, δεν θα είναι εύκολο να βρεις κάτι. Μιλάμε για αμάξι παρκαρισμένο 7 ημέρες χωρίς να ξέρεις ποια μέρα/ώρα έγινε η ζημιά. Επίσης από την γωνία της κάμερας δεν φαίνεται η γρατζουνιά (και λογικά ούτε από την ανάλυση). Με λίγα λόγια θα πρέπει να παρακολουθήσεις όλο το υλικό δηλαδή 7*24 περίπου 168 ώρες και να προσέχεις ποιος πέρασε από δίπλα και να προσπαθήσεις από τις κινήσεις του να καταλάβεις ότι αυτός ήταν που έκανε την χαρακιά. Μέσα στα λίγα λεπτά που θα σε αφήσουν με το βίντεο εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να εντοπιστεί ο υπαίτιος εκτός αν βάλεις στην τύχη ένα χρονικό σημείο και είναι όντως το σωστό 2
k_w_t Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, quintus είπε Εντάξει η ζωή είναι μικρή κλπ, αλλά ξεχνάμε ότι η ανταπόδοση του κακού είναι και η πρώτη μορφή δικαιοσύνης, και κάποια απόδοση, έστω και πρωτόγονης, δικαιοσύνης, είναι καλύτερη από την καθόλου απόδοση δικαιοσύνης. Για κάποιους δε τίθεται και ζήτημα τιμής να μην αφήνονται ατιμώρητες οι προβολές : Τώρα για τις κάμερες που πιάνουν και γενναίο τμήμα του πεζοδρομίου και της οδού, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι κατά τη νομοθεσία είναι παράνομες. Γνωρίζουμε επίσης ότι από τέτοιες παράνομες κάμερες πιάστηκε πρόπερσι η διαβόητη βιτριολίστρια. Δεν φαντάζομαι να πήγε να τους έγραψε μετά η αστυνομία όσους διέθεσαν τέτοιο υλικό, ε; Άρα; Δεν θέλουμε τον Μεγάλο Αδερφό. Εκτός από όταν είναι αναγκαίος. Καταλήγουμε η καταγραφή να υπάρχει ούτως ή άλλως, και να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάνεις στις περισσότερες περιπτώσεις που κατά τον κοινό νου τούτο θα ήταν δικαιολογημενο, και η χρήση της να γίνεται για καλό λόγο μόνο υπογείως. Ακριβως αυτο!!! Εχουν ερθει και σε μας στο μαγαζι να τους δωσουμε πλανα απο την καμερα που πιανει πεζοδρομιο. Αλλα μας αφησαν χαρτι που ελεγε την ημερα και το χρονικο διαστημα. Οταν τους παραδωσαμε το cd μας αφησαν και κατι σαν βεβαιωση...
Nabuko Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Με λίγα λόγια θα πρέπει να παρακολουθήσεις όλο το υλικό δηλαδή 7*24 περίπου 168 ώρες Όχι ακριβώς. Θα το πάει ανάποδα από την τελευταία μέρα μέχρι να δει αυτόν που είναι δίπλα στ' αμάξι. Η χαρακιά στο καπό δε γίνεται αν περάσεις από δίπλα απλά. Η ταχύτητα μπορεί να είναι και 10x ή όσο πάει το μηχάνημα. 1
Dr_73 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή , αυτά , δεν γίνονται μόνο μια φορά, δυστυχώς, στο λέω ως ομοιοπαθής , για να είσαι ψύχραιμος στο μέλλον και να μη πληρώνεις φανοποιούς, που είναι οι μόνοι επαγγελματίες που δεν έριξαν τις τιμές τους ούτε 1% από το 2008 , θα σου έλεγα να κοιτάξεις, αν μπορείς να βρεις πάρκιγκ με 500€-700€ το χρόνο. Σε πάρα πολλές περιοχές υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έφυγα με τους δικούς μου από το παλιό μας σπίτι πριν 25 χρόνια, για το λόγο αυτό . Δεν είχαμε πάρκιγκ . Μου είχαν ξεσκίσει όλο το πλαϊνό αυτοκινήτου με μεταλλικό αντικείμενο , από τη μεριά του πεζοδρομίου, ενώ το αυτοκίνητο είχε κουκούλα. Εννοείται έκοψαν και την κουκούλα. Το να το χτυπήσει όχημα που κινείται , είναι τελείως διαφορετικό πράγμα , είναι κακιά στιγμή , είναι αμέλεια, τέλος πάντων μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Το να το χαράξουν όμως με εργαλείο , κλειδί κτλ , είναι έγκλημα. ΨΑΞΕ ΠΑΡΚΙΓΚ. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Dr_73
Cyber_Spartacus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Την πρωτη μερα που αγορασα ενα ford focus μου καναν μια γραμμή στην πίσω πορτα με κλειδί λογικα μεχρι και στοκο πιασαν, στεναχωριθηκα πολύ αλλα μετα απο πολυ σκέψη το αφησα ετσι γιατι θα μου το καναν ξανα στην αρχή τα ματια μου πηγεναν μόνιμα αλλα μετα το συνήθισα αλλα ασχημο συνεσθημα, αλλα δεν ειναι μονο στην Ελλάδα σαν φαινόμενο και εδω στην Γερμανια το βλεπεις συχνά
GodzillaCover Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Cyber_Spartacus είπε Την πρωτη μερα που αγορασα ενα ford focus μου καναν μια γραμμή στην πίσω πορτα με κλειδί λογικα μεχρι και στοκο πιασαν, στεναχωριθηκα πολύ αλλα μετα απο πολυ σκέψη το αφησα ετσι γιατι θα μου το καναν ξανα στην αρχή τα ματια μου πηγεναν μόνιμα αλλα μετα το συνήθισα αλλα ασχημο συνεσθημα, αλλα δεν ειναι μονο στην Ελλάδα σαν φαινόμενο και εδω στην Γερμανια το βλεπεις συχνά Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις προσωπικά θέματα με κάποιον; Εγώ έχω 5-6 άτομα που θα μπορούσαν άνετα να μου χαράξουν το αμάξι… Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος άκυρος να πάει να το χαράξει… 1
GeorgeTrzs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω πέτυχει τύπο 50αρη καλοκαίρι και ενώ τρώω στη βεράντα και είναι από κάτω το αυτοκίνητου να έχει πάρει σβάρνα με κλειδί όλα τα αυτοκίνητα στο στενό…και ακούω τον ήχο της λαμαρίνας που χάραζε…του φωνάζω από το μπαλκόνι και μου απαντά…όχι ρε φιλέ δεν πείραξα τίποτα έλα κάτω να δεις αν θες, η μανά μου να μου φωνάζει τι λες στο άνθρωπο δεν ντρέπεσαι!!! Μέχρι να κατεβώ κάτω έχει γίνει καπνός αποτέλεσμα 10 αυτοκίνητα χαραγμένα… ο τύπος άγνωστος σε όλους μας… Την επόμενη φορά έχω ορκιστεί ότι δεν θα ξαναμιλήσω σε οποίον πέτυχω …απλά θα τον πάρω από πίσω κρατώντας ένα ρόπαλο στο χέρι…. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από GeorgeTrzs 3 1
pemonianos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Στις 29/3/2022 στις 3:23 ΜΜ, panosdOUG είπε Ξέρεις τι εν μέρη συμφωνώ ότι ο καθένας κουβαλάει την δική του τρέλα και δεν υπάρχει λόγος για μπλεξίματα αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που κάποιος μου κάνει κάτι στο αυτοκίνητο στο σπίτι ή οπουδήποτε να το αντιμετωπίζω με το ίδιο σκεπτικό. Αν το πάρω έτσι μια ζωή θα πληρώνω τις τρελές του καθενός για να μην έχω θέματα. Αυτή τη φορά απλά με έφτασαν στα άκρα και θα το τρέξω όσο μπορώ δεν είναι μόνο το κόστος της ζημιάς γιατι πολυ πιθανό σε δικηγόρο να χρειαστεί να δώσω περισσότερα αν το τρέξω με μήνυση και βρω ποιός είναι αλλά πραγματικά θέλω να τον βρω και να εξαντλήσω ότι νομικό μέσο υπάρχει για να δικαιωθώ. Η άλλη επιλογή είναι να τον βρω γιατί αλήθεια είμαι σίγουρος ότι είναι από εκείνη την πολυκατοικία και να πιαστούμε στα χέρια και να με τρέχει αυτός μετά. Το να το φτιάξω μόνος μου και να μην μπλέξω για να μην έχω τρέχαματα απλά πλέον δεν είναι επιλογή. Η γνωμη μου ειναι οτι αν κανεις μυνηση δεν σου εγγυαται κανεις οτι δεν θα το ξανακανει αυτος, ασχετα αν ειναι ο ιδιος! Και αν ειναι ο ιδιος και του κανεις μυνηση, θα ψαξει και θα βρει το αμαξι σου παρκαρισμενο σε μερος που δεν θα εχει καμερες....Και ξανα μανα τα ιδια απ την αρχη.... Τετοια θεματα ειναι μπλεξιμο...Αν μπει και δικηγορος στην μεση....μιλαμε πλεον για περισσοτερα απο ενα μπλεξιμο. Καλως ή κακως αυτα λυνονται με αλλο τροπο...Το θεμα ειναι μεχρι που μπορεις να το φτασεις εσυ! Δες πρωτα ποιος ειναι -αν μπορεις απο τις καμερες- και μετα αποφασιζεις!
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, pemonianos είπε Και αν ειναι ο ιδιος και του κανεις μυνηση, θα ψαξει και θα βρει το αμαξι σου Σου εχουν κανει ποτε μηνυση; Σε εχουν καλεσει ποτε στο τμημα για συστασεις; Αλλαζουν πολλα μετα.
Hk2004gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ένας θείος, είχε κάψα μια ζωή να αγοράσει BMW σειρά 5. Αλλά οι υποχρεώσεις δεν του το είχαν επιτρέψει ποτέ. Το 2007, τότε που ακόμα έπαιρνες εφάπαξ βγαίνοντας στη σύνταξη, και αφού είχε τακτοποιήσει τα πάντα, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα μετά από 40+ χρόνια σκληρής εργασίας. Την αγόρασε καινούργια, όπως την ονειρευόταν. Την παρέλαβε απόγευμα, έκανε μια βόλτα, την πήγε στο σπίτι του & πάρκαρε στο parking της πυλωτής. Το επόμενο πρωί βγαίνοντας περιχαρής για να πάει στο χωριό του, βλέπει ότι σε ΟΛΟ το μπλε καπό του αυτοκινήτου, του είχαν χαράξει πολύ έντονα με κατσαβίδι, "ΜΕ ΓΕΙΑ !". Το αυτοκίνητο δεν είχε κλείσει 24ωρο και είχε μόλις 40χλμ στο κοντέρ. Να σημειώσω, πως ο θείος ο οποίος έχει περάσει τα 80 πλέον, είναι άνθρωπος μάλαμα & δεν υπάρχει άνθρωπος να πει 1 κακό λόγο γι αυτόν, κυριολεκτικά. Τελικά, επειδή ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά & τον νοικοκύρη, αποκαλύφθηκε πως τη ζημιά την έκανε γείτονάς του με τον οποίο έπιναν καφέ & έκαναν πολλή παρέα για περισσότερα από 25 χρόνια. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Hk2004gr 2 10
GodzillaCover Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε Ένας θείος, είχε κάψα μια ζωή να αγοράσει BMW σειρά 5. Αλλά οι υποχρεώσεις δεν του το είχαν επιτρέψει ποτέ. Το 2007, τότε που ακόμα έπαιρνες εφάπαξ βγαίνοντας στη σύνταξη, και αφού είχε τακτοποιήσει τα πάντα, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα μετά από 40+ χρόνια σκληρής εργασίας. Την αγόρασε καινούργια, όπως την ονειρευόταν. Την παρέλαβε απόγευμα, έκανε μια βόλτα, την πήγε στο σπίτι του & πάρκαρε στο parking της πυλωτής. Το επόμενο πρωί βγαίνοντας περιχαρής για να πάει στο χωριό του, βλέπει ότι σε ΟΛΟ το μπλε καπό του αυτοκινήτου, του είχαν χαράξει πολύ έντονα με κατσαβίδι, "ΜΕ ΓΕΙΑ !". Το αυτοκίνητο δεν είχε κλείσει 24ωρο και είχε μόλις 40χλμ στο κοντέρ. Να σημειώσω, πως ο θείος ο οποίος έχει περάσει τα 80 πλέον, είναι άνθρωπος μάλαμα & δεν υπάρχει άνθρωπος να πει 1 κακό λόγο γι αυτόν, κυριολεκτικά. Την ζημιά την έκανε γείτονάς του με τον οποίο έπιναν καφέ & έκαναν παρέα για χρόνια. Πώς έμαθε ότι το έκανε ο γείτονας;
Hk2004gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Πώς έμαθε ότι το έκανε ο γείτονας; Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του, και 4 το πρωί τον ειδε ο φουρναρης που είναι ακριβώς απέναντι "εν δράση" αλλά δεν έδωσε σημασία γιατί δεν κατάλαβε τι έκανε. Όμως επειδή το φούρναρη τον είχαν κλέψει 3-4 φορές, είχε εγκαταστήσει κάμερες! Θυμίζω, πως τότε δεν υπήρχε η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων της Ε.Ε. και οι κάμερες δεν κατέγραφαν αποκλειστικά τις εισόδους του καταστήματος αλλά όσο περισσότερο ήταν εφικτό απ όλο το δρόμο. Όταν έμαθε για το συμβάν το είπε στο θείο και του έδωσε το υλικό. Σε αυτό φαινόταν ο "φίλος" να είναι στο καπό και να κάνει τη ζημιά.. Ο θείος, του έδωσε το dvd και του είπε απλώς την εξής κουβέντα "Ας ήταν ο οποιοσδήποτε εκτός από σένα." του γύρισε την πλάτη και έφυγε. Δεν δέχτηκε λεφτά για την επισκευή και δεν του μίλησε ποτέ ξανά. Ο τύπος, μέσω του φούρναρη έγινε ρεζίλι στη γειτονιά, επί 1 χρόνο κάθε μέρα του άφηνε σημειώματα ζητώντας συγνώμη. Επειδή ο θείος ειναι τόσο αγαπητός, σταμάτησαν να έχουν μαζί του επαφές πάρα πολλοί άνθρωποι & γείτονες και μετά τον 1 χρόνο μην μπορώντας (μάλλον) το ρεζιλίκι, πούλησε το διαμέρισμα και έφυγε. O τύπος μάλιστα ήταν και διακεκριμένος χημικός αλλά η σκατοψυχία & η ζήλια δεν αναγνωρίζει ιδιότητες & επαγγέλματα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Hk2004gr 22
Cyber_Spartacus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 1 hour ago, GodzillaCover said: Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις προσωπικά θέματα με κάποιον; Εγώ έχω 5-6 άτομα που θα μπορούσαν άνετα να μου χαράξουν το αμάξι… Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος άκυρος να πάει να το χαράξει… Και όμως δεν ειχα θεμα με κανεναν, απλα το κανουν γιατι ζηλεύουν γιατι ειναι τρομπες η γιατι γ@μιουντε 3
lofter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική μην είστε ορισμένοι τόσο απόλυτοι με φράσεις τύπου " υλικό από κάμερες μόνο η αστυνομία ή εισαγγελέα". Πριν καιρό χτύπησαν το αμάξι συναδέλφου. Είδε οτι "έβλεπαν¨ εκεί κάμερες ενός μαγαζιού. Τους ζήτησε το υλικό, του το έστειλαν με email, μάλιστα εκτός του βίντεο, του κάναν και screenshot τη στιγμή με το όχημα που τον χτύπησε! Βρήκαν από την πινακίδα μέσω ασφαλιστή οτι ήταν με leasing, συνεννοήθηκαν και αποζημιώθηκε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις