Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις ασφαλιστικές αλλά στην Αμερική είναι σχεδόν απαραίτητες. Η αστυνομία λαμβάνει υπόψη της το υλικό σε περίπτωση τροχαίου, κλοπής, ζημιάς όπως του φίλου που άνοιξε το thread, πτώση δέντρου ή άλλων φαινομένων φυσικών, παρακολούθηση οδήγησης νέου οδηγού ακόμα και κάτι που έπιασε η κάμερα και δεν αφορά τον ιδιοκτήτη πχ κάποιον πυροβολισμό, επίθεση, τροχαίου άλλου εμπλεκόμενου οχήματος κτλ. 

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ασφαλιστικής απάτης (να σε εμπλέξει κάποιος σε τροχαίο).

Ανάλογα την ασφαλιστική υπάρχει και έκπτωση στα ασφάλιστρα για αυτόν που έχει κάμερα.

Δημοσ.

Πριν ένα χρόνο ένας γέρος με απειλούσε (ναι με απειλούσε) να μην παρκάρω σε όλη την γωνία του δρόμου που έβλεπε το σπίτι του (εγώ πάρκαρα στην πλευρά που δεν έχει καν την είσοδο). Πήρα την αστυνομία είπα για τις απειλές. Σε 2 μέρες το αμάξι καινούργιο χαραγμένο στην πίσω πλευρά. Καλώ την αστυνομία, έρχονται σημειώνουν τα ονόματα μας, κάνουν 1-2 ερωτήσεις και γεια σας. Με άλλον αστυνομικό που μίλησα μου είπαν και βίντεο να είχα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και μήνυση να έκανα θα έχανα τον χρόνο μου. Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μάθεις ποιος είναι 100% και να του κάνεις όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορείς.

Δημοσ.

Το ότι υπάρχουν σκατόψυχοι μ@λ@κες στην κοινωνία μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε όλοι. Το οφθαλμός αντί οφθαλμού τι κοινωνία μας κάνει; Επειδή ας πούμε ότι δεν υπάρχει κράτος, νόμοι κτλ θα σηκώσουμε μανίκια και θα παίξουμε μπουνιές. Δεν ακούτε τι γίνεται κάθε μέρα; Αν και είμαι σφόδρα αντίθετος στην βία παρά την διάπλαση μου και την φυσική μου κατάσταση δηλαδή τι, να σπάσω στο ξύλο κάποιον και μια μέρα να μου την πέσει με κάνα σιδερικό από πίσω; Δεν λέω να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο αλλά πρέπει να πάμε με τον νόμο (είτε αυτός είναι καλός είτε δεν τηρείται ή δεν προσφέρει τίποτα).

Ηρεμία μάγκες η ζωή είναι μικρή και πολλές φορές είναι μία κλωστή.

• Like 3
Δημοσ.
23 ώρες πριν, DjTony είπε

Για αυτό έχω βάλει dashcam στο αμάξι και γράφει 24/7 μπρος πίσω. 3 περιστατικά έχω σώσει που με χτύπησαν και έφυγαν. Και στα τρία έκανα δήλωση μέσω του ασφαλιστή μου και με πλήρωσαν κανονικά. 

πώς κίνησες τη διαδικασία; το δέχτηκαν ως αποδεικτικό στοιχείο; 

Δημοσ.

Οσο δεν παμε με την λογικη της Αμερικης, και ειναι παρανομη η βιντεοσκοπηση σε δημοσιους χωρους, τετοια θεματα θα εχουμε. Και σε αυτοκινητα, και σε ακινητες περιουσιες, και και και.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, liakinen είπε

Το ότι υπάρχουν σκατόψυχοι μ@λ@κες στην κοινωνία μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε όλοι. Το οφθαλμός αντί οφθαλμού τι κοινωνία μας κάνει; Επειδή ας πούμε ότι δεν υπάρχει κράτος, νόμοι κτλ θα σηκώσουμε μανίκια και θα παίξουμε μπουνιές. Δεν ακούτε τι γίνεται κάθε μέρα; Αν και είμαι σφόδρα αντίθετος στην βία παρά την διάπλαση μου και την φυσική μου κατάσταση δηλαδή τι, να σπάσω στο ξύλο κάποιον και μια μέρα να μου την πέσει με κάνα σιδερικό από πίσω; Δεν λέω να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο αλλά πρέπει να πάμε με τον νόμο (είτε αυτός είναι καλός είτε δεν τηρείται ή δεν προσφέρει τίποτα).

Φίλε μου ενώ στην θεωρία τα λες άψογα στην πράξη δεν ισχύουν αυτά που γράφεις κ θα σου τον απλό λόγο. 

Η απουσία του κράτους... Όπως σε πολλά πράγματα έτσι κ εδώ...

Όταν πχ η αστυνομία βγάζει την ουρά της απέξω με το να σου λέει τα αποδεικτικά στοιχεία από κάμερες δεν είναι αποδεκτά ή ότι για να κινηθεί ο εισαγγελέας πρέπει να έχουμε κακούργημα τι περιμένεις να γίνει...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iwnas28 είπε

Φίλε μου ενώ στην θεωρία τα λες άψογα στην πράξη δεν ισχύουν αυτά που γράφεις κ θα σου τον απλό λόγο. 

Όταν πχ η αστυνομία βγάζει την ουρά της απέξω με το να σου λέει τα αποδεικτικά στοιχεία από κάμερες δεν είναι αποδεκτά ή ότι για να κινηθεί ο εισαγγελέας πρέπει να έχουμε κακούργημα τι περιμένεις να γίνει...

Ότι κράτος, νόμους, αστυνόμους κτλ και να έχουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγουμε στην βία.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε

πώς κίνησες τη διαδικασία; το δέχτηκαν ως αποδεικτικό στοιχείο; 

Πήρα τηλέφωνο την ασφαλιστική μου και τους είπα με χτύπησε αυτό το αμάξι με αυτή τη πινακίδα. Έχω και βίντεο αν θέλετε τους λέω. Και στις 3 περιπτώσεις δε χρειάστηκε το βίντεο, το παραδέχτηκαν και οι τρεις. 

• Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Doubt είπε

2. Την έχω πάθει κι εγώ, καθαρή περίπτωση κωλόπαιδου υποθέτω και μάλιστα και αριστερά και δεξιά πλευρά.

Και εγώ το έχω πάθει όταν η μάνα μου ήταν διευθύντρια σε Λύκειο και την είχαν βάλει στο μάτι. Βεβαια το αμάξι των γονιών μου ήταν στην πυλωτή και δεν τολμούσαν να μπουν στην πολυκατοικία μέσα, οπότε στόχευαν το αμάξι που οδηγούσα εγώ και το ειχα στο πάρκο. Πετουσαν και αυγα στο μπαλκονι.

Τη μια φορα ειχαν σκισει με σουγια το καλυμα του αμαξιου και ειχαν κοψει και το λαστιχο απο τους υαλοκαθαριστιρες, αχρηστευοντας τους, ενω ειχαν κανει και χαρακιες.

με αλλα λογια εγω την πληρωσα....Βεβαια οταν βγηκε συνταξη την επομενη χρονια, αυτα κοπηκαν. Μπορει και εκπαιδευτικος να τα εσπρωχνε σε αυτα, γιατι υπηρχαν και κοντρες με το γυμναστη που ηθελε να παιρνει για παιδια σε αγωνες και προπονησεις οποτε του καπνιζε.

Δημοσ.

Για τις καμερες. Σε εταιρεία που ήμουν είχαν μπει κάτι καλόπαιδα και ειχν πάρει κινητό και πορτοφόλι από φορτηγό ξεκλείδωτο. Υλικό από κάμερες έδωσε η εταιρεία μόνο κατόπιν εγγράφου από την αστυνομία που ζητούσε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το βίντεο και αφού ο οδηγός είχε κάνει μήνυση. Οι κάμερες κατέγραφαν εσωτερικό χώρο. 

Εάν θέλεις υλικό από κάμερες, μόνο μεσω αστυνομίας θα το παρεις για να μπορείς να το χρησιμοποιησεις. 

Δημοσ.
Στις 29/3/2022 στις 8:35 ΜΜ, panosdOUG είπε

Εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωμένοι απλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν βοηθάνε δεν ζήτησα κάτι τρομερό, αύριο μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να το κάνει σε δικό τους αυτοκίνητο. Επίσης χθες μου είπαν να περάσω σήμερα πρωί να μου το δώσουν και σήμερα που πήγα εκεί είχα άλλη αντιμετώπιση για αυτό είμαι εκτός εαυτού.

Το τι μπορείς να κάνεις εσύ με υλικό που πιθανόν συλλέχθηκε παράνομα, είναι δική σου επιλογή, απόφαση κι ευθύνη. Για το δικό τους υλικό ισχύουν τα ίδια για εκείνους. Προφανώς δυσκολεύονται να σου παραδώσουν τα δύο πρώτα, κρατώντας το τρίτο. Τον μουτζούρη εν προκειμένω. Πώς το βλέπεις εσύ; Εύχομαι πάντως να βρεις τον μλκ και να πετύχεις την τιμωρία του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως ήταν το φανοποιείο της περιοχής;

Πέρα από τη πλακα αυτό το ότι έχουμε παραιτηθεί από τα δικαιώματα μας και τη προστασία μας σε αυτή τη χώρα τελικά κάποια στιγμή θα φτάσουμε να πυροβολαμε εν ψυχρώ ο ένας τον άλλον. 

Και αυτό με τις κάμερες και τα προσωπικά δεδομένα ότι να ναι. 

Επεξ/σία από katanalwtis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, iwnas28 είπε

Πώς βγάζει η αστυνομία την ουρά της από έξω ? Τηρώντας την νομοθεσία η οποία ψηφίστηκε από μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη? 

Θέλεις ο κάθε αστυνομικός να ενεργεί ανάλογα με το δικό του ,το δικό σου η του καθένα το σκεπτικό και όχι σύμφωνα με την νομοθεσία?

Προσέχετε τι ψηφίζετε καλύτερα θα έλεγα και μην μοιράζεται τόσο εύκολα τις ευθύνες δεξιά και αριστερά . Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας στο κράτος που ζούμε .

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakinen είπε

Εντάξει η ζωή είναι μικρή κλπ, αλλά ξεχνάμε ότι η ανταπόδοση του κακού είναι και η πρώτη μορφή δικαιοσύνης, και κάποια απόδοση, έστω και πρωτόγονης, δικαιοσύνης, είναι καλύτερη από την καθόλου απόδοση δικαιοσύνης. 

Για κάποιους δε τίθεται και ζήτημα τιμής να μην αφήνονται ατιμώρητες οι προβολές :

9094ddc6a29de3edac91e60ab146ab1a.jpg

Τώρα για τις κάμερες που πιάνουν και γενναίο τμήμα του πεζοδρομίου και της οδού, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι κατά τη νομοθεσία είναι παράνομες. Γνωρίζουμε επίσης ότι από τέτοιες παράνομες κάμερες πιάστηκε πρόπερσι η διαβόητη βιτριολίστρια. Δεν φαντάζομαι να πήγε να τους έγραψε μετά η αστυνομία όσους διέθεσαν τέτοιο υλικό, ε; Άρα; Δεν θέλουμε τον Μεγάλο Αδερφό. Εκτός από όταν είναι αναγκαίος. Καταλήγουμε η καταγραφή να υπάρχει ούτως ή άλλως, και να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάνεις στις περισσότερες περιπτώσεις που κατά τον κοινό νου τούτο θα ήταν δικαιολογημενο, και η χρήση της να γίνεται για καλό λόγο μόνο υπογείως. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...