Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο TS είναι πως ΟΥΤΕ εγώ που έχω τις κάμερες δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το υλικό που καταγράφει δημόσιο χώρο ΧΩΡΙΣ εντολή εισαγγελέα ή αστυνομίας.Δε μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά,

Καλη συνέχεια σε όλους.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα πω ενα σκηνικό μου μου έτυχε πριν μερικές μέρες για αποχωρώ απο το θέμα.

Έχω συνεργείο αυτοκινήτων, δίπλα απο μένα είναι ένα άλλο μαγαζί, έρχεται ένας και μου λέει να έχασα το σκυλί μου ένα μαύρο μικρό πριν 15-20 λεπτά. Βάζω τις κάμερες (χωρίς να βλέπει αυτός εννοείται) και βλέπω προς τα που έφυγε, βγαίνω έξω και του ειπα προς ποια μεριά έφυγε.

Μετά απο μια ώρα έρχεται ένας γνωστός μου κιόλας και μου λέει πριν λίγες ώρες ήρθα δίπλα να πάρω κάτι πράγματα και μου έφυγε το σκυλί ένα μαύρο μικρό με ένα λουρί στο λαιμό και γράφει το όνομα του. Φυσικά του είπα τι έγινε και ξέρεις τι έκανε αυτός? άρχισε να με κατηγορεί ότι εξαιτίας μου έχασε το σκυλί και που θα το βρει τώρα κτλ. Φαντάσου να έδινα και το βίντεο τι θα γινόταν.

Οπότε γιαυτό τον λόγο δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει το βίντεο χωρίς την παρουσία της αστυνομίας κτλ΄.

Δημοσ.

Για αυτό έχω βάλει dashcam στο αμάξι και γράφει 24/7 μπρος πίσω. 3 περιστατικά έχω σώσει που με χτύπησαν και έφυγαν. Και στα τρία έκανα δήλωση μέσω του ασφαλιστή μου και με πλήρωσαν κανονικά. 

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.

Μάγκες λίγο ενσυναίσθηση δεν βλάπτει... δεν προσφέρει κάτι να επισημάνουμε και να εστιάζουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται σε όλα εκείνα τα δεδομένα που είναι κατά του topic starter (πχ. δεν δικαιούται το βίντεο, δεν δικαιούται να είναι εξοργισμένος κτλ.)

Στο δια ταύτα...

Εγώ θα σου πρότεινα να ζητήσεις όμορφα και ωραία απλά να δείς το βίντεο... όχι να στο δώσουν... απλά να το δείς... Ίσως με αυτό συμβιβαστούν...

Τώρα το μετά το συζητάμε αφού το δείς και έχεις μια εικόνα πόσο χρήσιμο ή άχρηστο είναι το περιεχόμενο...

Κουράγιο...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ θέλεις να κάνεις μήνυση με δικηγόρους κτλ. για μια ζημιά 100€-200€ και στον δικηγόρο θα δώσεις καμιά 600€. Καλά πήγε και αυτό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stef157 είπε

Εν τω μεταξύ θέλεις να κάνεις μήνυση με δικηγόρους κτλ. για μια ζημιά 100€-200€ και στον δικηγόρο θα δώσεις καμιά 600€. Καλά πήγε και αυτό.

Το αυτοκίνητο μου είναι άβαφο και δεν θέλω να το βάψω, όταν έρθει η ώρα για πώληση ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αποφεύγουν τα βαμμένα για δικούς τους λόγους. Για αυτό λοιπόν δεν είναι μόνο το κόστος το θέμα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, panosdOUG είπε

Καλησπέρα για δεύτερη φορά βρήκα το αυτοκίνητο μου με ζημιά την πρώτη φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι τρακάρισμα στο πίσω μέρος χωρίς κανένα αποδεικτικό το άφησα να περάσει γιατί δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας η κάμερα. Χθες λοιπόν πήγα και το βρήκα με γρατζουνιά τρομερά βαθιά στο καπο της μηχανής και στην πόρτα πίσω από τον οδηγό. Δεν θέλω να περιγράψω το συναίσθημα και τον εκνευρισμό που νιώθω. Για κακή τύχη του δράστη το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από εταιρεία security η οποία έχει 3 κάμερες οπότε θεωρώ πως έστω μια από τις 3 θα τον έχει πιάσει. Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και είναι πρόθυμοι να μου δώσουν το υλικό για να ψάξω το έχω παρκαρισμένο εκεί 7 μέρες οπότε δεν γνωρίζω ποτέ ακριβώς έγινε. Το ερώτημα μου είναι σε περίπτωση που βρεθεί ο δράστης τι ενέργειες πρέπει να κάνω ? Μήνυση, και αν ναι με τι κατηγορίες? Περνάει σαν αποδεικτικό το βίντεο?

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά είναι η μόνη φορά που ίσως βρω το δίκιο μου και θέλω να το τραβήξω όσο γίνεται.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια

Απλα να σου πω οταν ενα οχημα παρακαρει στο ιδιο σημειο και κινειται αραια και που, μπαινει στο στοχαστρο! Θελω να πω αυξανεις και τις πιθανοτητες για κλοπη!  Και για την πολη που μενεις δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα!

Για την δικη σου ψυχολογια πιστεψε οτι τα περιστατικα δεν συσχετιζονται απλα ησουν ατυχος!

Θυμαμαι σε μια γειτονια και σε καλη περιοχη στα Β.Π, ακουω ενα μπαμ και μεχρι να παω να δω βλεπω μια γυναικα σε ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο να λεει ''δεν το πιστευω παλι τα ιδια''   και της κανω σας χτυπησαν και εφυγαν? ευτυχως που εχετε και αλλες ζημιες για να τα φτιαξετε ολα μαζι..  και μου κανει δεν καταλαβες ολα αυτα που βλεπεις, μου τα εχουν κανει εδω που παρκαρω οπως εγινε και αυτο τωρα!!!

4 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Το αυτοκίνητο μου είναι άβαφο και δεν θέλω να το βάψω, όταν έρθει η ώρα για πώληση ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αποφεύγουν τα βαμμένα για δικούς τους λόγους. Για αυτό λοιπόν δεν είναι μόνο το κόστος το θέμα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ευτυχως που ειναι μαυρο! Οπου φαινεται μεταλλο περνα το με μαυρη λαδομπογια που ειναι φθηνη και θα την χρησιμοποιησεις και αλλου..!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό που με ξεπερνά στην όλη υπόθεση είναι ότι ο τελευταίος τροχός είναι η αστυνομία και αυτό μας ακούγετε λογικό;;;;;

δύσκολα θα βρεις άκρη δύστυχος

και εσείς μην  τα παίρνετε για τις κάμερες αφού δεν θα δίνατε το υλικό γιατί είναι παράνομο και αυτός μπορεί να κάνει καταγγελία γιατί και οι κάμερες είναι παράνομες δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.

Αλλά ξαναλέω μπλέκουν όλοι οι ιδιώτες μεταξύ τους και η αστυνομία στην απ΄εξω

Επεξ/σία από beknick
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DjTony είπε

Για αυτό έχω βάλει dashcam στο αμάξι και γράφει 24/7 μπρος πίσω. 3 περιστατικά έχω σώσει που με χτύπησαν και έφυγαν. Και στα τρία έκανα δήλωση μέσω του ασφαλιστή μου και με πλήρωσαν κανονικά. 

Αυτή είναι η ιδανική λύση (για την επόμενη φορά).

1 ώρα πριν, panosdOUG είπε

Αυτό δεν θα το αποζημιωθείς ποτέ...

Επισκευή μπορεί να πετύχεις αν βρεις άκρη, αντικατάσταση απίθανο!

ΥΓ. Δοκίμασε και καρότο πάντως εκτός από μαστίγιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"δεν έχω κανένα βίντεο κυρ εισαγγελέα, τις κάμερες τις έχω από τότε που δεν ήταν παράνομο, αλλά από τη στιγμή που βγήκε ο νόμος που απαγορεύει την καταγραφή λόγο προσωπικών δεδομένων σε δημόσιο χώρο, όχι απλά δεν γράφω, όχι απλά δεν "βλέπω" από αυτές αλλά έχω ξηλώσει και τα καλώδια μέχρι εκεί που έφτανα με τι σκάλα, γι αυτό έχουν μείνει και οι κάμερες εκεί, δεν θα σκοτωθώ να τις βγάλω. να μην καταγράφω λέει, όχι να μην έχω άχρηστες / σε μη χρήση κάμερες"

Επεξ/σία από SoullessRider
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SoullessRider είπε

"δεν έχω κανένα βίντεο κυρ εισαγγελέα, τις κάμερες τις έχω από τότε που δεν ήταν παράνομο, αλλά από τη στιγμή που βγήκε ο νόμος που απαγορεύει την καταγραφή λόγο προσωπικών δεδομένων σε δημόσιο χώρο, όχι απλά δεν γράφω, όχι απλά δεν "βλέπω" από αυτές αλλά έχω ξηλώσει και τα καλώδια μέχρι εκεί που έφτανα με τι σκάλα, γι αυτό έχουν μείνει και οι κάμερες εκεί, δεν θα σκοτωθώ να τις βγάλω. να μην καταγράφω λέει, όχι να μην έχω άχρηστες / σε μη χρήση κάμερες"

Πολύ εύκολα με μια φωτογραφία το βράδυ μπορεί κάποιος να διακρίνει το ir led της κάμερας που είναι σε λειτουργία οπότε ούτε αυτό πείθει αλλά δεν θα φτάσει ποτέ κανείς σε τέτοιο σημείο.

Ενημερώθηκα πριν λίγη ώρα από ένα παλικάρι της γειτονιάς ότι τίθεται θέμα τσιφλικιού από έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας με αγροτικό ο οποίος έκανε παρόμοιο περιστατικό πριν 2 χρόνια θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα και αν καταφέρω έστω να δω υλικό από τις κάμερες ίσως μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό πουου μετεφεραν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"είναι ψέυτικες κυρ εισαγγελέα μου, που τις βάζουμε αν θέλει ο πελάτης σε διάφορα σημεία. 4-5 κανονικές να γράφουν μέσα στο δικό του χώρο και μερικές ψεύτικες για να φαίνονται έξω, αλλά δεν γράφουν, απλά έχουν λαμπάκι ότι τάχα δουλεύουν.
Τις έχω για διαφήμιση, να αν θέλετε πουλάω και νέο μοντέλο!"
https://www.google.com/search?q=fake+cctv+camera&newwindow=1&sxsrf=APq-WBty_CfspvTYQnVhXdojK_1EyyfUVw:1648591225330&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiy_fXyqOz2AhXkSPEDHc5XCnIQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=760&dpr=1.25

η πιο απλή - και κάφρικη όμως - λύση θεία δίκη, είναι να πάει ένα καλόπαιδο 2 νύχτες συνεχόμενες και να μαμήσει όλα τα αμάξια στη γειτονιά.....όποιος ξέρει ποιος στο έκανε θα πάει το μυαλό του σε εκείνον.
μετά από κανά μήνα, το ίδιο
θα αντιδράσουν μετά οι ξέροντες ?????

Επεξ/σία από SoullessRider
  • Confused 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Ενημερώθηκα πριν λίγη ώρα από ένα παλικάρι της γειτονιάς ότι τίθεται θέμα τσιφλικιού

Ψιλοστανταρ ηταν

• Like 2
Δημοσ.

Πως γίνεται να έχουμε γεμίσει νομοταγεις και ηθικολογους πολίτες στη χώρα της ανομίας δεν μπορώ να το εξηγήσω... 

Αναφέρομαι πχ σε αυτους θέλουν κ κάμερες, που καλώς ή κακώς είναι παράνομες αλλά τις θυμούνται μόνο όταν καεί ο δικός τους λοκως. 

Κ την πίτα ολόκληρη κ τον σκύλο χορτάτο με λίγα λόγια... 

Στο δια ταύτα, προσπάθησε να πιάσεις με το καλό την εταιρεία μήπως καταφέρεις να δεις το βίντεο. Ίσως είναι το μόνο που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά. 

Καταλαβαίνω το θυμό σου καθώς την έχω πάθει κ γω κ άκρη δεν έβγαλα. 

Να έχεις υπόψην ότι όσο άδικο κ να είναι το συμβάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βγάλεις άκρη οπότε θα σου συνιστούσα ψυχραιμία. 

Καλή τύχη! 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdOUG είπε

τίθεται θέμα τσιφλικιού από έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας με αγροτικό

Toyota κόκκινο/βυσσινί ή Nissan άσπρο? 😊

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...