Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Συμφωνώ πως δεν έχουν καμία υποχρέωση και θα κάνουν ότι νομίζουν ως εδώ. Δεν έχω χάσει τη μπάλα ακόμη απλά σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται να κερδίσω κάτι οπότε επειδή 90% το περιστατικό συνέβη από κάποιον εκεί τριγύρω σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να ενημερώσω πρώτα τους παραβάτες για τις κάμερες και για το που σκοπεύουν καθώς υπάρχει και φροντιστήριο δίπλα με μικρά παιδιά και αν δεν συνεργαστούν να κάνω μια καταγγελία σαν πολίτης που είμαι, αν δεν έχουν λερωμένη την φωλιά τους μια χαρά υλικό θα μου δώσουν αλλιώς απλά θα τους τρέξω εγώ. Και ξαναλέω δεν εινάι καθόλου σωστό αυτό που λέω αλλά αυτή τη φορά δνε θα το αφήσω έτσι. Εννοείται ο καθένας μπορεί να κρίνει την πράξη και να πει ότι θέλει.

Καλησπέρα,όχι μόνο δεν έχουν υποχρέωση, αλλά απαγορεύεται να στο δωσουν χωρίς εντολή απο αστυνομία. 

• Like 1
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spiliopoulospet είπε

Καλησπέρα,όχι μόνο δεν έχουν υποχρέωση, αλλά απαγορεύεται να στο δωσουν χωρίς εντολή απο αστυνομία. 

Εντολή από την αστυνομία πως?

Το απόσπασμα που θέλω να μου δώσουν αν βρεθεί δεν θα δημοσιευθεί πουθενά, ο μόνος λόγος που το θέλω είναι για να το περάσω σε dvd και να το παραδώσω στην αστυνομία ώστε να γίνει μήνυση το έχω ξεκαθαρίσει αυτό και στην εταιρεία security.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panosdOUG είπε

Καλησπέρα για δεύτερη φορά βρήκα το αυτοκίνητο μου με ζημιά την πρώτη φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι τρακάρισμα στο πίσω μέρος χωρίς κανένα αποδεικτικό το άφησα να περάσει γιατί δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας η κάμερα. Χθες λοιπόν πήγα και το βρήκα με γρατζουνιά τρομερά βαθιά στο καπο της μηχανής και στην πόρτα πίσω από τον οδηγό. Δεν θέλω να περιγράψω το συναίσθημα και τον εκνευρισμό που νιώθω. Για κακή τύχη του δράστη το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από εταιρεία security η οποία έχει 3 κάμερες οπότε θεωρώ πως έστω μια από τις 3 θα τον έχει πιάσει. Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και είναι πρόθυμοι να μου δώσουν το υλικό για να ψάξω το έχω παρκαρισμένο εκεί 7 μέρες οπότε δεν γνωρίζω ποτέ ακριβώς έγινε. Το ερώτημα μου είναι σε περίπτωση που βρεθεί ο δράστης τι ενέργειες πρέπει να κάνω ? Μήνυση, και αν ναι με τι κατηγορίες? Περνάει σαν αποδεικτικό το βίντεο?

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά είναι η μόνη φορά που ίσως βρω το δίκιο μου και θέλω να το τραβήξω όσο γίνεται.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια

Πρώτα πας στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου και τους εξηγήσεις το και το (βασικά ότι είπες και εδώ). Αν θυμάμαι καλά πρώτα πρέπει να πας να κανείς μήνυση κατ'αγνωστου για βανδαλισμό και πρόκληση ζημιάς σε περιουσία ώστε να πάει μετά η αστυνομία και να πάρει το βίντεο. Ειδοποιείς παράλληλα την ασφαλιστική σου. Παίρνεις αντίγραφο του βίντεο και με τα στοιχεία του τύπου μόλις ταυτοποιηθεί (είτε από αστυνομία είτε αν μόνος σου βρεις ποιος από την γειτονιά το έκανε) και τα δίνεις στην ασφαλιστική σου. Η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει λογικά και θα μηνύσει με την σειρά της αυτόν για τα έξοδα. Επίσης μπορείς εκτός από το ποινικό κομμάτι (βανδαλισμός κτλ) μετά αν θες μπορείς να τον τρέξεις και στο αστικό (ειδικά αν δε σε καλύψει η ασφαλιστική).

Τσέκαρε πρώτα με το τμήμα της περιοχής σου αν μπορείς εσύ πρώτα να πάρεις το βίντεο η θα πρέπει να πάνε αυτοί.

• Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papapontikas είπε

Πρώτα πας στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου και τους εξηγήσεις το και το (βασικά ότι είπες και εδώ). Αν θυμάμαι καλά πρώτα πρέπει να πας να κανείς μήνυση κατ'αγνωστου για βανδαλισμό και πρόκληση ζημιάς σε περιουσία ώστε να πάει μετά η αστυνομία και να πάρει το βίντεο. Ειδοποιείς παράλληλα την ασφαλιστική σου. Παίρνεις αντίγραφο του βίντεο και με τα στοιχεία του τύπου μόλις ταυτοποιηθεί (είτε από αστυνομία είτε αν μόνος σου βρεις ποιος από την γειτονιά το έκανε) και τα δίνεις στην ασφαλιστική σου. Η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει λογικά και θα μηνύσει με την σειρά της αυτόν για τα έξοδα. Επίσης μπορείς εκτός από το ποινικό κομμάτι (βανδαλισμός κτλ) μετά αν θες μπορείς να τον τρέξεις και στο αστικό (ειδικά αν δε σε καλύψει η ασφαλιστική).

Τσέκαρε πρώτα με το τμήμα της περιοχής σου αν μπορείς εσύ πρώτα να πάρεις το βίντεο η θα πρέπει να πάνε αυτοί.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά αύριο να δω αν μπορέσω να συνενοηθώ με τους ανθρώπους από την security αλλιώς θα κάνω ότι είπες με την μήνυση και αν γίνεται να πάει η αστυνομία να πάρεις το υλικό. Η ασφαλιστική μου είπε ότι θα έπρεπε να έχω μεικτή και το κόστος να είναι πάνω από 300-400 ευρώ αν δεν κάνω λάθος δεν έχω κάποια κάλυψη από εκεί οπότε μόνο απο το τμήμα αν γίνει κάτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosdOUG είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά αύριο να δω αν μπορέσω να συνενοηθώ με τους ανθρώπους από την security αλλιώς θα κάνω ότι είπες με την μήνυση και αν γίνεται να πάει η αστυνομία να πάρεις το υλικό. Η ασφαλιστική μου είπε ότι θα έπρεπε να έχω μεικτή και το κόστος να είναι πάνω από 300-400 ευρώ αν δεν κάνω λάθος δεν έχω κάποια κάλυψη από εκεί οπότε μόνο απο το τμήμα αν γίνει κάτι.

Εφόσον δεν έχεις μικτή τότε ότι είπα και πριν με την διαφορά ότι μετά το ποινικό θα πρέπει να τον τρέξεις και στο αστικό οπωσδήποτε για να αποζημιωθείς. Το μόνο μειονεκτήμα είναι πως θα πρέπει να περιμένεις να λήξει πρώτα το ποινικό κομμάτι (δικαστήριο), που μπορεί να κάνει και 2-3 χρόνια πριν μπορέσεις να τον κυνηγήσεις στο αστικό. Στο αστικό θα βάλεις δικηγόρο εσύ, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διαδικαστικό αν υπάρχει ήδη καταδίκη στο ποινικό κομμάτι (τα έξοδα δικηγόρου θα τα πληρώσει αυτός, με την απόφαση δικαίωσης). Το καλό είναι ότι συνήθως (90%) θα σε βρει ο δικηγόρος του "να τα λύσετε " εξωδικαστικώς (θα πλερωσει δλδ για να κρατήσει το κούτελο του καθαρό)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdOUG είπε

Έχω ζητήσει να δώ το υλικό απο χθές το υλικό οπως είπα είναι 7 μέρες καταγραφή καθώς δεν γνωρίζω πότε ακριβώς έγινε η ζημιά, η υπάλληλος μου είπε θα το κάνει ο τεχνικός που κοιτάει τις κάμερες σήμερα περίμενα ενημέρωση, δεν με πήρε τηλέφωνο και πήρα εγώ. Με ενημέρωσε λοιπόν οτι ο τεχνικός δεν απάντησε και θα του το ξαναπεί αύριο. Επειδή προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει καμια υποχρέωση να με βοηθήσει και να δεί υλικο μιας εβδομάδας για να μου δώσει το απόσπασμα ζήτησα αν μπορούν να μου δώσουν εμένα το υλικό για να μην τους ταλαιπωρώ. Τους δίνω τον σκληρό μου περνάνε το υλικό και αν βρώ κάτι συνεχίζω με τις απαραίτητες ενέργειες, Δεν δέχονται να μου δώσουν το υλικό και προφανώς ο υπάλληλος δεν πρόκειται να με βοηθήσει πως θες να αντιδράσω? Ζητώ συγνώμη για το ύφος μου απλά δεν μπορώ να διανοηθώ το οτι υπάρχει υλικό και δεν μπορώ να το έχω. Δεν ζήτησα έτοιμη δουλειά σε καμία περίπτωση ζήτησα το  υλικό γιατι καταλαβαίνω οτι δεν θα ασχοληθεί κανείς και καλα θα κάνει πρότεινα να υπάρξει αμοιβή και παλι αρνητικοί οπότε τι άλλο μπορώ να κάνω. 

Δεν έχουν καμία υποχρέωση να σου δώσουν το υλικό. Εγώ προσωπικά δε θα σου έδινα τίποτα. 

Δημοσ.

Στην πόλη μου φέτος το καλοκαίρι Bmw M5 καινούργιο (γνωστού φούρναρη) που παρκάρει για λόγους δικούς του ακριβώς έξω από κατάστημα Πειραιώς Bank έσκασε πάνω του βράδυ κάποιος και την έκανε. Το αμάξι το είδαμε ακριβώς στο σημείο την επόμενη το πρωί που ανεβήκαμε στην πλατεία και ήταν να βάλεις τα κλάματα. Είναι γνωστός σε όλη την πόλη, έχει φράγκα (πιθανόν και στην Πειραιώς), έχει άκρες και στην αστυνομία αλλά το βίντεο από την τράπεζα δεν το πήρε όσο και να προσπάθησε. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω απλά αναφέρω ένα συμβάν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τον πόνο σου, αλλά προσπαθώ να καταλάβω που θες να καταλήξεις; Έκανες μήνυση κατά αγνώστου, οκ. Τι περιμένεις να κάνει η αστυνομία; Να σπαταλησει χρόνο και να τρέχει να ζητάει η ίδια από την εταιρεία security τα βίντεο για μια γρατζουνιά των 100-200€; Μετά κάποιοι λένε για δικηγόρο; Αντε τρέχα δικαστήριο για ένα 16χρονο που πιθανά το έπαιζε μαγκάκι μπροστά στους συμμαθητές του, πλήρωνε δικηγόρους, αναβολές, δικαστήρια, κλπ. Και λέω ολα αυτά για μια γρατζουνιά; Εγώ θα σου πρότεινα, άστο να πάει στην ευχή, πήγαινε το σε ένα συνεργείο να στο κάνουν σαν καινούργιο εφόσον και η ασφαλιστική σου δεν το αναλαμβάνει και μην το ξαναπαρκαρεις εκεί. Μην χαλάς την ψυχική σου υγεία για μια γρατζουνιά. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ στο καταστημα μου έχω κάμερες που καταγράφουν λίγο δημόσιο χώρο.. Μια φορά ένας ήρθε και μου ζήτησε το βίντεο για να δει κάτι που είχε γίνει, εννοείται οτι δεν του έδωσα το βίντεο και του είπα αν έρθεις μαζί με την αστυνομία και μου το ζητήσουν  φυσικά να στο δώσω, που ξέρω εσύ που μπορεί να χρησιμοποιήσεις  αυτό το βίντεο και μετά να τρέχω εγώ. Ήρθε άλλη μια φορά του είπα οτι δνε το δίνω και δεν με ξανά ενόχλησε.

Αυτό που θέλετε - κάνετε καταγγελία για τις (παράνομες) κάμερες  αλλά αν γίνει κάτι τότε γυρνάτε όλα τα καταστήματα και ρωτάτε (κλαίγεστε) αν έχουν κάμερες δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

Μόνο με την αστυνομία ή με δικηγόρο μπορούν να σου δώσουν το βίντεο, ότι άλλο και να κάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις.

Kαι το δικό μου αυτοκίνητο το έχω βρει χαρακωμένο και ξέρω πως νιώθεις τώρα αλλά με τσαμπουκάδες απειλές κτλ δεν θα κάνεις τίποτα..

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdOUG είπε

Εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωμένοι απλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν βοηθάνε δεν ζήτησα κάτι τρομερό, αύριο μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να το κάνει σε δικό τους αυτοκίνητο. Επίσης χθες μου είπαν να περάσω σήμερα πρωί να μου το δώσουν και σήμερα που πήγα εκεί είχα άλλη αντιμετώπιση για αυτό είμαι εκτός εαυτού.

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να απαιτήσεις οτιδήποτε. Καλά κάνουν και δε σου το δίνουν. Δικό τους είναι, ότι θέλουν κάνουν. 

Μπελά θα βρουν αν σου το έδιναν, όχι το αντίθετο. 

Πιες κάτι να χαλαρώσεις. 

• Confused 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, papapontikas είπε

Μίλησα με τον αξιωματικό υπηρεσίας και μου είπε ότι από την στιγμή που δεν είναι κακούργημα μόνο με εντολή εισαγγελέα μπορεί να επέμβει η αστυνομία και να πάρει το βίντεο οπότε άκλαυτη και αυτή η προσπάθεια. Θα προσπαθήσω και αύριο και βλέπουμε.

Δημοσ.

Eμενα μια φορα συγγενης - θεια  μου ειχε ζητησει τετοιο βιντεο . Της εδωσα δικο μου φλασακι και το πηγε στο αστυνομικο τμημα να βρει λεει και εισαγγελεα να μου κανει να μου δειξει . Δηλωσαν αναρμοδιοι και της ειπαν να φυγει της καργιας ... Μετα με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν τα παραπονα και τι εγινε ...

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω όσους λέτε ότι δεν θα δίνατε υλικό αλλά ταυτόχρονα τραβάτε το δημόσιο χώρο. Δηλαδή είστε παράνομοι και θα χρησιμοποιήσετε το υλικό μόνο για δική σας χρήση αν συμβεί κάτι αλλά αν εγώ κάνω καταγγελία φταίω? Ο άνθρωπος στο τηλέφωνο μου είπε ότι μπορώ πολύ εύκολα να κάνω καταγγελία στο κατάστημα και να του κατεβάσουν τις κάμερες αλλά γιατί να φτάσω εκεί ασ πούμε ενώ πολυ απλά μπορούν να μου δώσουν το απόσπασμα να βρω τον άνθρωπο εκτός δικαστηρίου και να το λύσουμε?

10 λεπτά πριν, pavloa είπε

Και εγώ στο καταστημα μου έχω κάμερες που καταγράφουν λίγο δημόσιο χώρο.. Μια φορά ένας ήρθε και μου ζήτησε το βίντεο για να δει κάτι που είχε γίνει, εννοείται οτι δεν του έδωσα το βίντεο και του είπα αν έρθεις μαζί με την αστυνομία και μου το ζητήσουν  φυσικά να στο δώσω, που ξέρω εσύ που μπορεί να χρησιμοποιήσεις  αυτό το βίντεο και μετά να τρέχω εγώ. Ήρθε άλλη μια φορά του είπα οτι δνε το δίνω και δεν με ξανά ενόχλησε.

Αυτό που θέλετε - κάνετε καταγγελία για τις (παράνομες) κάμερες  αλλά αν γίνει κάτι τότε γυρνάτε όλα τα καταστήματα και ρωτάτε (κλαίγεστε) αν έχουν κάμερες δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

Μόνο με την αστυνομία ή με δικηγόρο μπορούν να σου δώσουν το βίντεο, ότι άλλο και να κάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις.

Kαι το δικό μου αυτοκίνητο το έχω βρει χαρακωμένο και ξέρω πως νιώθεις τώρα αλλά με τσαμπουκάδες απειλές κτλ δεν θα κάνεις τίποτα..

Εφόσον ο νόμος δεν μπορεί να με προστατέψει προσπαθώ να βρω βοήθεια από κάποιον στον οποίο δεν κόστιζε κάτι να με βοηθήσει αλλά βέβαια αν δεν καίγεται ο κώλος μας δεν υπάρχει λόγος να βοηθήσουμε. Δεν είναι Τσαμπουκάς είναι απελπισία στην προσπάθεια να βρω το δίκιο μου, το χάνω? Ναι με νοιάζει ? Όχι πλέον

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Είσαι οδηγός του RAV. Κοπανάς τον πίσω. ΟΚ δεν έγινε κάτι, σε όλους συμβαίνει.

Βλέπεις ότι του έχεις κάνει σοβαρή ζημιά. Για ποιον λόγο να μην αφήσεις σημείωμα; Αφού δε θα το πληρώσεις εσύ.

Γιατί οι περισσότεροι που το κάνουν είναι σταρ$@#τους και άχρηστοι και το έχουν κάνει πάρα πολλές φορές. Αν άφηναν χαρτάκι κάθε φορά που χτυπούσαν κάποιο ΙΧ σε παρκάρισμα θα πλήρωναν ασφάλιστρα στον Θεό και στο τέλος κανένας δεν θα τους ασφάλιζε.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, panosdOUG είπε

Καταλαβαίνω όσους λέτε ότι δεν θα δίνατε υλικό αλλά ταυτόχρονα τραβάτε το δημόσιο χώρο. Δηλαδή είστε παράνομοι και θα χρησιμοποιήσετε το υλικό μόνο για δική σας χρήση αν συμβεί κάτι αλλά αν εγώ κάνω καταγγελία φταίω? Ο άνθρωπος στο τηλέφωνο μου είπε ότι μπορώ πολύ εύκολα να κάνω καταγγελία στο κατάστημα και να του κατεβάσουν τις κάμερες αλλά γιατί να φτάσω εκεί ασ πούμε ενώ πολυ απλά μπορούν να μου δώσουν το απόσπασμα να βρω τον άνθρωπο εκτός δικαστηρίου και να το λύσουμε?

Εφόσον ο νόμος δεν μπορεί να με προστατέψει προσπαθώ να βρω βοήθεια από κάποιον στον οποίο δεν κόστιζε κάτι να με βοηθήσει αλλά βέβαια αν δεν καίγεται ο κώλος μας δεν υπάρχει λόγος να βοηθήσουμε. Δεν είναι Τσαμπουκάς είναι απελπισία στην προσπάθεια να βρω το δίκιο μου, το χάνω? Ναι με νοιάζει ? Όχι πλέον

Δηλαδή για να καταλάβω επειδή δεν σου δίνει το βίντεο και καλά κάνει απο την στιγμή που δεν σε ξέρει, θα του κάνεις καταγγελία για τις κάμερες? Δηλαδή έχουμε ξεφύγει εντελώς σε αυτή την χώρα.

Μα και εγώ που έχω τις κάμερες δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το βίντεο χωρίς να έχει γίνει καταγγελία και χωρίς να μου το ζητήσουν απο την αστυνομία ή δεν ξέρω ποια άλλη υπηρεσία.

εύχομαι να βρεις λύση χωρίς καταγγελίες για παράνομες κάμερες κτλ.

Καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...