panosdOUG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα για δεύτερη φορά βρήκα το αυτοκίνητο μου με ζημιά την πρώτη φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι τρακάρισμα στο πίσω μέρος χωρίς κανένα αποδεικτικό το άφησα να περάσει γιατί δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας η κάμερα. Χθες λοιπόν πήγα και το βρήκα με γρατζουνιά τρομερά βαθιά στο καπο της μηχανής και στην πόρτα πίσω από τον οδηγό. Δεν θέλω να περιγράψω το συναίσθημα και τον εκνευρισμό που νιώθω. Για κακή τύχη του δράστη το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από εταιρεία security η οποία έχει 3 κάμερες οπότε θεωρώ πως έστω μια από τις 3 θα τον έχει πιάσει. Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και είναι πρόθυμοι να μου δώσουν το υλικό για να ψάξω το έχω παρκαρισμένο εκεί 7 μέρες οπότε δεν γνωρίζω ποτέ ακριβώς έγινε. Το ερώτημα μου είναι σε περίπτωση που βρεθεί ο δράστης τι ενέργειες πρέπει να κάνω ? Μήνυση, και αν ναι με τι κατηγορίες? Περνάει σαν αποδεικτικό το βίντεο? Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά είναι η μόνη φορά που ίσως βρω το δίκιο μου και θέλω να το τραβήξω όσο γίνεται. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια 2
GodzillaCover Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δες πρώτα την κάμερα και το συζητάς μετά το τι θα κανεις… Πιθανον ο δράστης να φορούσε full face, ειδικά αν πήγε στοχευμένα σε σένα για κάποιον προσωπικό λόγο.
panosdOUG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Δες πρώτα την κάμερα και το συζητάς μετά το τι θα κανεις… Πιθανον ο δράστης να φορούσε full face, ειδικά αν πήγε στοχευμένα σε σένα για κάποιον προσωπικό λόγο. Δεν έχω προσωπικά θέματα με κανέναν το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο για 7 μέρες στο ίδιο σημείο και μάλλον κάποιος θα θεώρησε πως είναι σωστό να το γρατσουνισει με κλειδί, πολύ κοντά στο σημείο που παρκάρα υπάρχει είσοδος πολυκατοικίας οπότε 90% κάποιος από εκεί το έκανε. Παραθέτω και εικόνα για να δείτε το σημείο.
filip123go Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μακάρι φίλε να τον βρεις, να πληρώσει ένα πρόστιμο, να στρώσει λίγο. Που νομίζουν ότι ο δρόμος είναι τσιφλίκι τους. 6
liakinen Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Πρώτα δες το βίντεο και μετά βλέπεις τι κάνεις ρωτώντας κάποιον με γνώσεις πχ δικηγόρο. Μην βγάζεις συμπεράσματα για το ποιός μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι και σκατόπαιδα που απλά περνούσαν από το σημείο. Είναι μεγάλο ζόρι κακά τα ψέματα όταν σου τύχει. Μία συμβουλή μόνο θα σου δώσω, ΜΗΝ το φτιάξεις (αν έχεις σκοπό) γρήγορα. Αν είναι η γειτονιά σου εκεί ή γενικά θα κάτσει ξανά το αυτοκίνητο στην ίδια γειτονιά πρώτα βρες αν γίνεται και μετά προχωράς σε επιδιόρθωση. Γνωστός μου είχε αντίστοιχο θέμα χωρίς να ξέρει ποιος το έκανε έφτιαξε την ζημιά μέσα στον μήνα και στο καπάκι του έκανε (κατά 99.9% ο ίδιος τύπος στην ίδια γειτονιά) ξανά ζημιά χειρότερη. Κατά τα λεγόμενα του δεν είχε κανένα πρόβλημα προσωπικό με κανέναν και όμως...
panosdOUG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Πραγματικά μέσα σε όλα να βλέπεις αυτό το πράγμα στην περιουσία σου είναι πολύ άσχημο, βγάζω έξω τις μικρογρατσουνιες από παρκαρίσματα που οκ μπορεί να μην κατάλαβε κάποιος ότι με χτύπησε όπως ξεπαρκαρε εγώ βρει όπως όλοι μας αν τον καιρό. Αλλά το περιστατικό με το κλειδί αλήθεια δεν το δέχομαι δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος. Δεν έχω σκοπό να το φτιάξω αν και είναι αρκετή η ζημιά και πρέπει να διορθωθεί γιατί σιγά σιγά θα φάει το χρώμα. Πίσω αριστερά αν βλέπεις υπάρχει αυτοκόλλητο στο φανάρι και από κάτω είναι χτυπημένος ο προφυλακτήρας και έχει λακούβα το καλοκαίρι είχα αλλάξει τον προηγούμενο που ήταν πάλι χτυπημένος και μετά από 2-3 εβδομάδες μου χτύπησαν τον καινούριο αυτόν που έχω τώρα και μου έσπασαν και το φανάρι οπότε απλά έβαλα ένα αυτοκόλλητο να μην παίρνει νερά το φανάρι και το άφησα έτσι. Να σημειώσω ότι το περιστατικό έγινε στον ίδιο δρόμο 200 μέτρα πιο κάτω. Δεν ξέρω τι να υποθέσω αλήθεια. 9 λεπτά πριν, liakinen είπε Πρώτα δες το βίντεο και μετά βλέπεις τι κάνεις ρωτώντας κάποιον με γνώσεις πχ δικηγόρο. Μην βγάζεις συμπεράσματα για το ποιός μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι και σκατόπαιδα που απλά περνούσαν από το σημείο. Είναι μεγάλο ζόρι κακά τα ψέματα όταν σου τύχει. Μία συμβουλή μόνο θα σου δώσω, ΜΗΝ το φτιάξεις (αν έχεις σκοπό) γρήγορα. Αν είναι η γειτονιά σου εκεί ή γενικά θα κάτσει ξανά το αυτοκίνητο στην ίδια γειτονιά πρώτα βρες αν γίνεται και μετά προχωράς σε επιδιόρθωση. Γνωστός μου είχε αντίστοιχο θέμα χωρίς να ξέρει ποιος το έκανε έφτιαξε την ζημιά μέσα στον μήνα και στο καπάκι του έκανε (κατά 99.9% ο ίδιος τύπος στην ίδια γειτονιά) ξανά ζημιά χειρότερη. Κατά τα λεγόμενα του δεν είχε κανένα πρόβλημα προσωπικό με κανέναν και όμως...
liakinen Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Πρώτη κίνηση δες το βίντεο και αν φαίνεται κάποιος και δεύτερη μίλα με δικηγόρο αν μπορεί να γίνει κάτι και με τι κόστος βέβαια. Προσωπική μου γνώμη θα το έψαχνα και θα υπολόγιζα αν θα έκανα κάτι. Ο λόγος είναι ότι πολλοί με θέματα στο μυαλό κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω και καλό είναι να μην ανοίγουμε θέματα με αυτούς. Εδώ επαρχία που ζω εγώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ρωτάς μαθαίνεις ποιος τι που και ανοίγεις μπελάδες ή κάνεις την πάπια.
tutuyo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 για δες τι φαινεται πρωτα απο τις καμερες και μετα συμβουλεψου δικηγορο η μονη universal αληθεια που εχω κατανοησει ειναι να μην παρκαρεις ΠΟΤΕ πισω απο τζιπακι με εξωτερικο τροχο στο πορτ μπαγκαζ (πχ RAV). Πας γυρευοντας 2/2 ζημιες μου εχουν κανει ετσι η μια μαλιστα πανω στο νευρο του καπω, οποτε και δυσκολα επισκευασιμη 3
panosdOUG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, liakinen είπε Πρώτη κίνηση δες το βίντεο και αν φαίνεται κάποιος και δεύτερη μίλα με δικηγόρο αν μπορεί να γίνει κάτι και με τι κόστος βέβαια. Προσωπική μου γνώμη θα το έψαχνα και θα υπολόγιζα αν θα έκανα κάτι. Ο λόγος είναι ότι πολλοί με θέματα στο μυαλό κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω και καλό είναι να μην ανοίγουμε θέματα με αυτούς. Εδώ επαρχία που ζω εγώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ρωτάς μαθαίνεις ποιος τι που και ανοίγεις μπελάδες ή κάνεις την πάπια. Ξέρεις τι εν μέρη συμφωνώ ότι ο καθένας κουβαλάει την δική του τρέλα και δεν υπάρχει λόγος για μπλεξίματα αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που κάποιος μου κάνει κάτι στο αυτοκίνητο στο σπίτι ή οπουδήποτε να το αντιμετωπίζω με το ίδιο σκεπτικό. Αν το πάρω έτσι μια ζωή θα πληρώνω τις τρελές του καθενός για να μην έχω θέματα. Αυτή τη φορά απλά με έφτασαν στα άκρα και θα το τρέξω όσο μπορώ δεν είναι μόνο το κόστος της ζημιάς γιατι πολυ πιθανό σε δικηγόρο να χρειαστεί να δώσω περισσότερα αν το τρέξω με μήνυση και βρω ποιός είναι αλλά πραγματικά θέλω να τον βρω και να εξαντλήσω ότι νομικό μέσο υπάρχει για να δικαιωθώ. Η άλλη επιλογή είναι να τον βρω γιατί αλήθεια είμαι σίγουρος ότι είναι από εκείνη την πολυκατοικία και να πιαστούμε στα χέρια και να με τρέχει αυτός μετά. Το να το φτιάξω μόνος μου και να μην μπλέξω για να μην έχω τρέχαματα απλά πλέον δεν είναι επιλογή. 6
liakjim Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, panosdOUG είπε Δεν έχω προσωπικά θέματα με κανέναν το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο για 7 μέρες στο ίδιο σημείο και μάλλον κάποιος θα θεώρησε πως είναι σωστό να το γρατσουνισει με κλειδί, πολύ κοντά στο σημείο που παρκάρα υπάρχει είσοδος πολυκατοικίας οπότε 90% κάποιος από εκεί το έκανε. Παραθέτω και εικόνα για να δείτε το σημείο. Οι κάμερες πάντως σημαδεύουν πιο πίσω. Υπάρχει και άλλη;
panosdOUG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 32 λεπτά πριν, liakjim είπε Οι κάμερες πάντως σημαδεύουν πιο πίσω. Υπάρχει και άλλη; Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται και η τρίτη κάμερα η οποία σημαδεύει όλο το αυτοκίνητο και με τα βέλη έχω σημαδέψει και τις γρατσουνιές αν κάνεις ζουμ φαίνονται και από τέτοια απόσταση φαντάσου πως είναι από κοντά. 1
dtk-386 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Σκέψου λέει να στο γρατζούνησαν οι σεκιουριτάδες επειδή το έχεις τόσες μέρες μπροστά στο μαγαζί τους. 😃 Plot twist που λένε στο χωριό μου. 4
GodzillaCover Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, tutuyo είπε για δες τι φαινεται πρωτα απο τις καμερες και μετα συμβουλεψου δικηγορο η μονη universal αληθεια που εχω κατανοησει ειναι να μην παρκαρεις ΠΟΤΕ πισω απο τζιπακι με εξωτερικο τροχο στο πορτ μπαγκαζ (πχ RAV). Πας γυρευοντας 2/2 ζημιες μου εχουν κανει ετσι η μια μαλιστα πανω στο νευρο του καπω, οποτε και δυσκολα επισκευασιμη Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Είσαι οδηγός του RAV. Κοπανάς τον πίσω. ΟΚ δεν έγινε κάτι, σε όλους συμβαίνει. Βλέπεις ότι του έχεις κάνει σοβαρή ζημιά. Για ποιον λόγο να μην αφήσεις σημείωμα; Αφού δε θα το πληρώσεις εσύ. 13
liakjim Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 30 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Είσαι οδηγός του RAV. Κοπανάς τον πίσω. ΟΚ δεν έγινε κάτι, σε όλους συμβαίνει. Βλέπεις ότι του έχεις κάνει σοβαρή ζημιά. Για ποιον λόγο να μην αφήσεις σημείωμα; Αφού δε θα το πληρώσεις εσύ. Γιατί οι (περισσότεροι) νεοέλληνες είναι σκατοψυχοι. 20
NTC Labs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 εχω μια υποψια οτι οι καμερες ειναι παρανομες με τον τροπο που ειναι τοποθετημενες και το τι κοιτανε.... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις