Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; <250€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες
5) Μέγεθος οθόνης; Αδιάφορο
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; ΝΑΙ
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Σε λογικά πλαίσια
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) YouTube, Instagram, Facebook κλπ

Λοιπόν. Το κινητό προορίζεται για την γυναίκα μου, προέρχεται από ένα Redmi Note 4 (για σύγκριση της μέχρι τώρα εμπειρίας της το παραθέτω), η χρήση γενικά είναι αρκετά βασική, δηλαδή browsing, facebook, instagram, youtube και φυσικά φωτογραφίες.

Προφανώς δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις από κινητό αυτής της κατηγορίας ως προς την κάμερα, αλλά αν υπάρχει κάποιο έστω κινητό με τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς την κάμερα (χωρίς να πέφτω στην παγίδα των megapixels), δηλαδή ποιότητα sensor, OIS κλπ θα προτιμηθεί.

Σε μια πρώτη έρευνα που έκανα ιντερνετικά ξεχώρισα κάποιες συσκευές:

1. Redmi Note 11 που είναι και η πιο οικονομική που βρήκα, γύρω στα 185€ στο BestPrice

https://www.bestprice.gr/item/2157280988/xiaomi-redmi-note-11-6gb-128gb.html?qid=9XQETTUV5tw_4f0e2&seq=3&qo=redmi+note+11#item-content

2. Redmi Note 10 Pro, γύρω στα 226€

https://www.bestprice.gr/item/2156561460/xiaomi-redmi-note-10-pro-6gb-128gb.html?qid=9TehqLPy6qa_dffce&seq=1&qo=redmi+note+10+pro

3. Samsung A52s, γύρω στα 270€

https://www.bestprice.gr/item/2156947853/samsung-galaxy-a52s-5g-6gb-128gb-dual.html?qid=9XQETTUV5Xz_4d1f5&seq=1&qo=a52s

4. Realme 9 Pro+, γύρω στα 288€

https://www.bestprice.gr/item/2157312947/realme-9-pro-6gb-128gb.html?qid=9TehqLPy6US_8eb69&seq=1&qo=9+pro+

Τα 2 τελευταία υπερβαίνουν ελαφρώς το αρχικό μπάτζετ, αλλά μιας και θα κοπεί τιμολόγιο η "καθαρή" τιμή πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 250€ και αν πραγματικά αξίζει τον κόπο η διαφορά μπορεί να γίνει ένα σχετικό "ξεχύλωμα". Αλλά γενικά επειδή η χρήση όπως ανέφερα είναι αρκετά βασική, οπότε ένας πολύ πρόσφατος επεξεργαστής θα μείνει λίγο πολύ αχρησιμοποίητος, η γενική φιλοσοφία είναι "ξεκινάμε από το πιο φθηνό που μας κάνει την δουλειά και πάμε προς τα πάνω αν πραγματικά αξίζει τον κόπο".

** Ένα επιπλέον επιθυμητό feature, που την έχει βολέψει στην συσκευή που δουλεύει μέχρι τώρα αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί τώρα, είναι η ηχογράφηση κλήσεων. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη που έχω χάσει, είναι αρκετός καιρός που έχω να ασχοληθώ προσωπικά. Θυμάμαι παλιά που υπήρχε κανονικά και σε stock dialers, μετά αφαιρέθηκε για λόγους ασφαλείας, αλλά είχε πάρει το μάτι μου νομίζω ότι σε κάποια επόμενη έκδοση σκέφτονταν να το επαναφέρουν. Βλέπω κάποιες εφαρμογές στο play store, αλλά από σχόλια που διαβάζω δεν δουλεύουν πάντα. Αν όμως υπάρχει κάποια συσκευή που δοκιμασμένα δουλεύει και μας καλύπτει ως προς τα υπόλοιπα θα μετρήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτά τα λεφτά πας σε Realme gt master edition ,είναι φωτογραφικά σαν το Samsung A52S μόνο που δεν έχει OIS αλλά είναι στα 250€.

Αν θες καλύτερο στην κάμερα και με OIS πας στο Realme 9pro+ που σίγουρα είναι ανώτερο από το A52S (θεωρητικά) λόγο του Sony IMX766.

Για ηχογράφηση έχει καταργηθεί.

Και αν βρεις κάποια εφαρμογή τύπου Cube ACR θα ηχογραφεί αλλά δεν θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.

Το master edition είναι χειρότερο από Samsung φωτογραφικα και σε βίντεο. Έχει χειρότερο αισθητήρα πέρα από την έλλειψη OIS. 

Η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη επιλογή σαν πακέτο που παρέχει τα πάντα είναι το Samsung. Αυτό θα έπαιρνα εγώ σε αυτό το εύρος τιμής

Δημοσ.

Τελικά πρόσεξα ότι οι τιμές στο bestprice για το A52s είναι με έναν (σημαντικό για εμένα) αστερίσκο. Τα 270€ που λέει είναι για ιδιώτες, αν πας να κόψεις τιμολόγιο με απαλλαγή γίνεται στην "αρχική" τιμή όπως το αναφέρει παραπάνω, δηλαδή βγαίνει κάπου στα 270€ πάλι τελική τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στο A52s και το Note 10 Pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρες όλα τα μαγαζιά που το έχουν 270-280ε;

Ανάστροφα, τσέκαρες και ότι στα άλλα μοντέλα η τιμή τιμολογίου είναι κατώτερη και διαθέσιμη;

Επεξ/σία από Tetix
Δημοσ.

Εμένα η συμβουλή μου είναι σε αυτό το εύρος τιμής ότι και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει snapdragon επεξεργαστή ώστε να μπορείς να περάσεις gcam που θα αξιοποιήσει στο έπακρο το φακό της όποιας συσκευής επιλέξεις. Με μια πρόχειρη ματιά realme gt master edition θα έλεγα, χωρίς να έχω δει τι παίζει από υποστήριξη gcam. Εγώ έχω pocof3, χωρίς τρελές απαιτήσεις είμαι υπερευχαριστημένος από τις φώτο με gcam, αισθητά καλύτερες από τη μαμά εφαρμογή( εκτός από τις νυχτερινές που πρέπει να έχεις τελείως ακίνητο χέρι και να μην υπάρχουν και κινούμενα αντικείμενα για να πεις ότι βλέπεται, όχι ότι είναι καλή) και μάλιστα συγκρίνοντας φώτο με ναυαρχίδες δίπλα δίπλα στις οθόνες των κινητών η διαφορά είναι μικρή. Προφανώς άμα ζουμάρω είτε στο κινητό είτε σε υπολογιστή οι διαφορές στην ποιότητα και λεπτομέρεια  φαίνονται. Αλλά για καθημερινή χρήση τύπου έβγαλα μια φώτο κάτι και την έστειλα στα παιδιά/στη γυναίκα/την ανέβασα ινστα είμαι φουλ ικανοποιημένος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Tetix είπε

Τσέκαρες όλα τα μαγαζιά που το έχουν 270-280ε;

Ανάστροφα, τσέκαρες και ότι στα άλλα μοντέλα η τιμή τιμολογίου είναι κατώτερη και διαθέσιμη;

Ναι αυτό άρχισα να κάνω από χτες βράδυ, επειδή σε κάποια μαγαζιά στο bestprice το αναφέρει ρητά και σε άλλα δεν γράφει τίποτα, στα δεύτερα άρχισα να στέλνω email. Πάντως στο skroutz (που κάπου διάβαζα ότι δεν το κάνει αυτό, δηλαδή να αναγράφει στην εύρεση τις αποφορολογημένες τιμές) η χαμηλότερη τιμή για το A52s είναι στα 300€. Αλλά από ό,τι κατάλαβα αν δεν πάρω επιβεβαίωση δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος.

3 ώρες πριν, afentiko είπε

Εμένα η συμβουλή μου είναι σε αυτό το εύρος τιμής ότι και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει snapdragon επεξεργαστή ώστε να μπορείς να περάσεις gcam που θα αξιοποιήσει στο έπακρο το φακό της όποιας συσκευής επιλέξεις. Με μια πρόχειρη ματιά realme gt master edition θα έλεγα, χωρίς να έχω δει τι παίζει από υποστήριξη gcam. Εγώ έχω pocof3, χωρίς τρελές απαιτήσεις είμαι υπερευχαριστημένος από τις φώτο με gcam, αισθητά καλύτερες από τη μαμά εφαρμογή( εκτός από τις νυχτερινές που πρέπει να έχεις τελείως ακίνητο χέρι και να μην υπάρχουν και κινούμενα αντικείμενα για να πεις ότι βλέπεται, όχι ότι είναι καλή) και μάλιστα συγκρίνοντας φώτο με ναυαρχίδες δίπλα δίπλα στις οθόνες των κινητών η διαφορά είναι μικρή. Προφανώς άμα ζουμάρω είτε στο κινητό είτε σε υπολογιστή οι διαφορές στην ποιότητα και λεπτομέρεια  φαίνονται. Αλλά για καθημερινή χρήση τύπου έβγαλα μια φώτο κάτι και την έστειλα στα παιδιά/στη γυναίκα/την ανέβασα ινστα είμαι φουλ ικανοποιημένος

Ναι και το Redmi Note 10 Pro που βλέπω Snapdragon έχει.

Βασικά από όσα reviews έχω δει τις τελευταίες μέρες, ανάμεσα στα 2 επικρατέστερα (A52s και Note 10 Pro) οι διαφορές είναι η ύπαρξη OIS και ίσως το διαφορετικό UI στο Samsung, για το UI δεν νομίζω να της κάνει σημαντική διαφορά για την χρήση που πρόκειται να κάνει, για το πρώτο είναι η αλήθεια ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κινητό με OIS στην κάμερα για να ξέρω από πρώτο χέρι την διαφορά. Απλά το αναφέρω ως feature της φωτογραφικής μηχανής, που οκ, ξέρω ότι την ενδιαφέρει περισσότερο από πιο δυνατό επεξεργαστή πχ. Τώρα την κάμερα 108mp του Note 10 δεν την θεωρώ κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα, μιας και δεν νομίζω να έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει ποτέ ως κυάλια :D

EDIT: Βασικά βλέπω τώρα τις διαφορές ανάμεσα στο "απλό" A52 και το A52s, αν δεν μου ξεφεύγει κάτι οι αναβαθμίσεις στο s αφορούν λίγο καλύτερο επεξεργαστή, 120Hz αντί για 90Hz και 5G αντί για 4G, που οκ, και τα 3 δεν ξέρω κατά πόσο μας αφορούν στην περίπτωσή μας. Ενδιαφέρον (υποθέτω) από την στιγμή που πέφτουμε στην τιμή κρατώντας το βασικό στοιχείο της καλύτερης (??) κάμερας στο πακέτο.

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.

Realme η Samsung πάρε για να έχεις ένα κινητό που δουλεύει σωστά. Πίστεψε με δεν θες να μπλέξεις με τα bugs του MIUI και να βρίζεις κάθε μέρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A52S κατά την γνωμη μου καλύτερο και από το καινουργιο Α53. 

Μόνο για 200 κοιτάς realme, xiaomi. Δεν έχει άλλο καινούργιο μοντελο OIS σε αυτά τα λεφτα. 

Αν πας στο απλό Α52 (5g ή 4g) χάνεις σε επιδόσεις άλλα κερδίζεις το ράδιο που για πολλούς (και για μένα) είναι σημαντικό. 

Επεξ/σία από eko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...