Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να μου προτείνετε ενα ups γιατι το χρειάζομαι για να βάλω πανω το pc μου (650 τροφοδοτικο),το monitor μου (40wat max), 2 ηχεια μονιτορ (2x100 2watt) και τελος φυσικα το modem-router. όλα αυτά, τα έχω καρφωμενα σε ενα 8αρι πολυπριζο, και επειδη ειμαι εντελως ασχετος απο Ups, ποσο θα κοστιζε ενα με σταθεροποιητη; εχει τρελες διαφορες στις τιμες του skroutz, βρηκα με 100 καθως και με 500!

το budget οσο πιο μαζεμενο γινετε,αλλα να ειναι ποιοτικο.

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, maparios είπε

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να μου προτείνετε ενα ups γιατι το χρειάζομαι για να βάλω πανω το pc μου (650 τροφοδοτικο),το monitor μου (40wat max), 2 ηχεια μονιτορ (2x100 2watt) και τελος φυσικα το modem-router. όλα αυτά, τα έχω καρφωμενα σε ενα 8αρι πολυπριζο, και επειδη ειμαι εντελως ασχετος απο Ups, ποσο θα κοστιζε ενα με σταθεροποιητη; εχει τρελες διαφορες στις τιμες του skroutz, βρηκα με 100 καθως και με 500!

το budget οσο πιο μαζεμενο γινετε,αλλα να ειναι ποιοτικο.

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Tα πάντα όλα και μαζεμένο και ποιοτικό και budget απλά το ξεχνάς.

• Like 1
Δημοσ.

Το ups το θέλω γιατί έχει υπερβολική αυξομείωση ρεύματος και μικρές διακοπές στη περιοχή μου και δεν θέλω να φθαρεί ο εξοπλισμός μου. 

8 ώρες πριν, Dantε είπε

Γραψε απο τι αποτελειται ο υπολογιστης.

Τα ηχεια δεν υπαρχει λογος να τα βαλεις πανω.

Έχεις δίκιο για τσ ηχεία, ο υπολογιστής έχει μια rx5700, bx450 max, 3hdd και 2ssd.

8 ώρες πριν, dpolal είπε

Tα πάντα όλα και μαζεμένο και ποιοτικό και budget απλά το ξεχνάς.

Ας πούμε το ξεχνάω, πόσο περίπου θα μου κοστίσει ενα ποιοτικό ups? Είδα ένα της τύπου πολυπριζο γνωστής εταιρίας στα 130 με μέγιστο 600watt..αξίζουν αυτά; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορείς σίγουρα να κουμπώσεις ηχεία με πολλά watt και εκτυπωτές lazer. Πρέπει να πάρεις ένα ups που να καλύπτει τις ανάγκες του υπολογιστή σου σε Watt πάντα. Υπάρχουν και απλές συσκευές μέτρτησης σε Watt που μπορείς να αγοράσεις και έτσι να κάνεις διάφορες μετρήσεις. Αυτές οι συσκευές δεν είναι ακριβείας, δηλαδή μέχρι και το τελευταίο watt αλλά αυτό δεν είναι που μας απασχολεί. Ας είναι και +- 10 Watt.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.
Στις 29/3/2022 στις 5:49 ΜΜ, maparios είπε

Το ups το θέλω γιατί έχει υπερβολική αυξομείωση ρεύματος και μικρές διακοπές στη περιοχή μου και δεν θέλω να φθαρεί ο εξοπλισμός μου.

Έχεις δίκιο για τσ ηχεία, ο υπολογιστής έχει μια rx5700, bx450 max, 3hdd και 2ssd.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με το ότι δεν χρειάζεται να βάλεις ηχεία πάνω. Μπορούν κάλλιστα και αυτά να καούν και πρέπει να τους προσφέρεις ανάλογη προστασία με το κόστος τους αλλά και την χρήση που τους κάνεις. Αν δουλεύεις πολύ τον ήχο, πχ meetings και δεν πρέπει να διακοπεί κατά την εργασία σου βάλε τα πάνω. 200Watt δεν είναι τραγικά πολλά, είναι σαν ένα PC ακόμα.

Τα δικά μου είναι. Αν πάρεις και εσύ κάποιο UPS που να σηκώνει 700W+ δεν βρίσκω λόγο να μην τα βάλεις.

Δημοσ.
Στις 1/4/2022 στις 12:25 ΠΜ, manolis940 είπε

200Watt δεν είναι τραγικά πολλά, είναι σαν ένα PC ακόμα.

Αυτά τα 200W είναι το max που μπορούν να δώσουν. Και επειδή οι ενισχυτές ήχου λειτουργούν λογαριθμικά και όχι γραμμικά, πιο πιθανό είναι σα ένα meeting (φυσιολογικές εντάσεις) να τραβάνε... 0,5W. Αν θες ν' ακούς μουσική τσίτα τα γκάζια απ' το UPS ναι, είναι υπολογίσιμο φορτίο. Εάν τα θες για meeting δε τραβάνε τί-πο-τα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/4/2022 στις 1:19 ΜΜ, Haldol είπε

Αυτά τα 200W είναι το max που μπορούν να δώσουν. Και επειδή οι ενισχυτές ήχου λειτουργούν λογαριθμικά και όχι γραμμικά, πιο πιθανό είναι σα ένα meeting (φυσιολογικές εντάσεις) να τραβάνε... 0,5W. Αν θες ν' ακούς μουσική τσίτα τα γκάζια απ' το UPS ναι, είναι υπολογίσιμο φορτίο. Εάν τα θες για meeting δε τραβάνε τί-πο-τα.

Απλά το ρεύμα μπορεί να κοπεί όταν τα έχεις τέρμα, εσύ να είσαι λίγο μακρυά και έτσι να φας σε χρόνο dt την μπαταρία ή να κάψεις το ίδιο το UPS

Δημοσ.
10 ώρες πριν, manolis940 είπε

Απλά το ρεύμα μπορεί να κοπεί όταν τα έχεις τέρμα, εσύ να είσαι λίγο μακρυά και έτσι να φας σε χρόνο dt την μπαταρία ή να κάψεις το ίδιο το UPS

Αν εχεις ηχεια να τραβανε 400 watt ,αν κοπει το ρευμα ,θα κλεισουν και τα φωτορυθμικα που προφανως θα εχεις μαζι.

Να καψει το ups για ποιο λογο?

Δημοσ.
Στις 8/4/2022 στις 9:23 ΠΜ, Dantε είπε

Αν εχεις ηχεια να τραβανε 400 watt ,αν κοπει το ρευμα ,θα κλεισουν και τα φωτορυθμικα που προφανως θα εχεις μαζι.

Να καψει το ups για ποιο λογο?

Όλα τα UPS έχουν ένα μέγιστο φορτίο όπου μπορούν να τροφοδοτησουν. Όταν πας σε ένα line interactive για παράδειγμα που σηκώνει 800W και βάλεις από πίσω συσκευές που τραβάνε 1200Watt. Την ώρα της διακοπής του ρεύματος το UPS θα πάθει κοκομπλόκο!

Μπορεί να έχει ασφαλιστικά για overload και μπορεί για παράδειγμα να σβήσει. Ωστόσο δεν είναι πανάκια και κάποια στιγμή μπορεί να σβήσει ή μέχρι να πάρει και φωτιά, το οποίο βέβαια το έχω δει σε κακό UPS.

• Like 1
Δημοσ.

Το εχεις δει σε κακο UPS που προφανως δεν ειχε overload.

Οποιοδηποτε εστω και μετριο UPS με overload δεν υπαρχει περιπτωση να καει η να αρπαξει.

Φυσικα δε μιλαω για επιπεδου turbo x. Τετοια μπορει να σκασουν και μεσα στα κουτια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...