mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Τον Νοέμβριο του 2021 πριν μερικούς μήνες άλλαξα μπαταρίες σε δυο UPS που είχα. Το πρώτο μάρκας APC είχε μπαταρία YUASA και την άλλαξα προληπτικά μετά από 4 χρόνια πάλι με YUASA. Το δεύτερο μάρκας Accupower είναι παλιό παίρνει 2 μπαταρίες μέσα 12V 9Ah και στα δυο χρόνια με τις ίδιες μπαταρίες ξαφνικά σε μια διακοπή ρεύματος δευτερολέπτων έσβησαν τα πάντα. Δύο χρόνια μου φάνηκαν λίγα για ζωή των μπαταριών αλλά κάτι ίσως με τις ζέστες πέρσι και ίσως κάποια φορά να αποφορτίστηκαν εντελώς δεν το ξέρω κιόλας σε διακοπή ρεύματος γιατί έλειπα. Δεν το νομίζω και αυτό γιατί δεν έχουμε πολλές διακοπές εδώ. Τελόσπάντων οι μπαταρίες δεν κράταγαν φόρτωση. Είπα να τις αλλάξω όλες. Βάζω δυο μάρκας με έκαψες (No name) που λένε στο Accupower γιατί δεν ήξερα αν φταίει το UPS ή οι μπαταρίες. Μέχρι σήμερα όλα καλά στο συγκεκριμένο. Είναι περίπου 10 ετών το UPS Οκ τα έβγαλε τα ψωμιά του. 'Έτοιμος να το αλλάξω ήμουν αλλά δεν έχω και φράγκα να δίνω για UPS καινούργιο τώρα. Άσε που σε αυτό αλλάζουν πολύ εύκολα οι μπαταρίες σχετικά με κάτι Turbo Χ. Πάμε στο APC τώρα. Εκεί δεν είχα θέμα αλλά λέω πέντε περίπου χρόνια είναι η μπαταρία μέσα ας την αλλάξω με μία ίδια . Εκεί έβαλα μια YUASA 12V 7ah. Στους 5 μήνες προχθές άναψε το λαμπάκι «Αλλάξτε μπαταρία». και άρχισε και ο βομβητής. Μπα λέω, κάνω ένα reset και σαν να έστρωσε. Δεν δικαιολογείται σκέφτηκα με τίποτα αυτό και το αφήνω έτσι. Χθες σε μια δεκάλεπτη όμως διακοπή ρεύματος ξεφόρτισε σχεδόν τελείως ενώ άλλες φορές κράταγε ώρες αν χρειαζόταν γιατί το μόνο που έχει πάνω είναι ένα router και ένα ασύρματο τηλέφωνο. Βάζω την παλιά που είχα κρατήσει και βλέπω ότι λειτουργεί όπως πρώτα κρατώντας το φορτίο. Οπότε η καινούργια τα έπαιξε σε αδικαιολογήτως μικρό διάστημα. Τι κάνουμε τώρα; Θα την δεχθεί πίσω; Ή θα αρχίσει τα κόλπα; Τι εμπειρίες υπάρχουν; Είναι ακριβώς οι ίδιες οι μπαταρίες η μία όμως γράφει made in UK και η άλλη τίποτα. Ο τύπος στο site του δεν αναφέρει τίποτα περί εγγυήσεων.
turbat0s Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 "Μετράει" πολύ και η διάρκεια παραμονής της μπαταρίας στα ράφια πριν διατεθεί στον τελικό καταναλωτή. 2 ίδια ups αγόρασα ταυτόχρονα (e-shop.gr), του ενός η μπαταρία παρέδωσε στους 6 μήνες και του άλλου στα 2 χρόνια. Δεν ασχολήθηκα καν με τις "εγγυήσεις" (το e-shop δίνει 6 μήνες), κατευθείαν καινούριες.
3DJIN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 12 μηνες βλεπω οτι εχει εγγυηση,οποτε θα στην αλλαξει.
paylidis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 οι καλες μπαταρίες εχουν 12 μηνες, οι φθηνες συνηθως 6 αλλα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας στο κομματι της χρήσης
mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Έχει φρέσκια ημερομηνία πάνω. Τα ξέρω αυτά. Για να δούμε θα τον πάρω τηλέφωνο. Αλλιώς θα του ρίξω μαύρο στο google.
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μινιμουμ 6 μηνες εγγυηση. Να αποδειξει σχετικα με τη χρηση της μπαταριας γιατι?Οτι και να της εχει κανει ,δε δικαιολογειται.
mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) ΟΚ. Πήρα τηλέφωνο. Δέχθηκαν να την μετρήσουν αυτό δεν το αρνήθηκαν. Θα το δούμε μου είπαν και τέτοια αλλά μεταφέρθηκαν στο Κορωπί. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στο Κορωπί. Αν ήταν σωστός ας έστελνε άλλη με Courrier και ας έπαιρνε την παλιά. Μαύρο στον κύριο που είναι και επαγγελματίας και ασχολείται μόνο με μπαταρίες. Θα αγοράσω άλλη μάρκας CSB από τον Δήσιο σήμερα. Έτσι και αλλιώς δίπλα δουλεύω. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από mr.Vox 1 1 1
The_Judas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες πλέον που να παρέχουν δωρεάν μεταφορά με courier και αντικατάσταση στον χώρο σου χωρίς έλεγχο. ισως μόνο η microsoft και η logitech. Δεν έκανε τίποτα παράτυπο ή αντιεπαγγελματικό. Τι να πουμε και εμείς που δεν ήμαστε στην πρωτεύουσα; Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει αρκετές αντιπροσωπείες στην Θεσσαλονίκη και μου έτυχε περιπτώσεις που έπρεπε να στείλω μηχανήματα 10 κιλών στην Αθήνα... Αν μας ενδιαφέρει η εγγύηση πλέον κοιτάμε κάποιο κοντινό κατάστημα. Γι' αυτό και αρκετοί αγοράζουν από e-shop-plaisio κλπ. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από The_Judas
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, mr.Vox είπε ΟΚ. Πήρα τηλέφωνο. Δέχθηκαν να την μετρήσουν αυτό δεν αρνήθηκαν. Θα το δούμε μου είπαν και τέτοια αλλά μεταφέρθηκαν στο Κορωπί. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στο Κορωπί. Αν ήταν σωστός ας έστελνε άλλη με Courrier και ας έπαιρνε την παλιά. Μαύρο στον κύριο που είναι και επαγγελματίας και ασχολείται μόνο με μπαταρίες. Θα αγοράσω άλλη μάρκας CSB από τον Δήσιο σήμερα. Έτσι και αλλιώς δίπλα δουλεύω. Εδω εισαι λαθος και παραλογος. Προφανως ειναι δικη σου υποχρεωση να πας εκει για ελεγχο και ενδεχομενως αντικατασταση. Σιγα μη πληρωσει κουριερ για να σου αντικαταστησει μια μπαταρια των 20 ευρω. 2
mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, The_Judas είπε Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες πλέον που να παρέχουν δωρεάν μεταφορά με courier και αντικατάσταση στον χώρο σου χωρίς έλεγχο. Δεν έκανε τίποτα παράτυπο ή αντιεπαγγελματικό. Τι να πουμε και εμείς που δεν ήμαστε στην πρωτεύουσα; Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει αρκετές αντιπροσωπείες στην Θεσσαλονίκη και μου έτυχε περιπτώσεις που έπρεπε να στείλω μηχανήματα στην Αθήνα... Αν μας ενδιαφέρει η εγγύηση πλέον κοιτάμε κάποιο κοντινό κατάστημα. Γι' αυτό και αρκετοί αγοράζουν από e-shop-plaisio κλπ. Η HP, αυτό κάνει. Η APC στην εγγύηση σου στέλνει άλλο UPS, Η Lenovo και η Xiaomi το ίδιο αφού τα πεις λίγο στο τηλέφωνο. To μαγαζί το είχε εδώ και δέκα πέντε χρόνια στον Άλιμο. Τώρα που το έκλεισε στο μεσοδιάστημα ας στηρίξει τους πελάτες του. Εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ισχυρίζεται ότι έχει. Εντάξει παλιά ίσως έφτιαχνε τώρα θα τις φέρνει από Κίνα πιστεύω και εμπορεύεται άλλες μάρκες. No questions asked. Νομίζεις ότι έχουμε όρεξη να αλλάζουμε έτσι για πλάκα μπαταρίες ή να τις χαλάμε. 10 λεπτά πριν, Dantε είπε Εδω εισαι λαθος και παραλογος. Προφανως ειναι δικη σου υποχρεωση να πας εκει για ελεγχο και ενδεχομενως αντικατασταση. Σιγα μη πληρωσει κουριερ για να σου αντικαταστησει μια μπαταρια των 20 ευρω. Δηλαδή αν αυτός πήγαινε στην Θεσσαλονίκη θα έπρεπε εγώ να πάω στην Θεσσαλονίκη αφού την αγόρασα από την Αθήνα; Δεν πρόκειται να πάω. Του έκανα ένα σχόλιο στο google και τέλος. Και οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν την κάθε αποστολή ξεχωριστά όπως την πληρώνει ο ιδιώτης. Το ερώτημα μου εδώ είναι να προβληματίσει Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από mr.Vox
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Η HP, αυτό κάνει. Η APC στην εγγύηση σου στέλνει άλλο UPS, Η Lenovo και η Xiaomi το ίδιο αφού τα πεις λίγο στο τηλέφωνο. To μαγαζί το είχε εδώ και δέκα πέντε χρόνια στον Άλιμο. Τώρα που το έκλεισε στο μεσοδιάστημα ας στηρίξει τους πελάτες του. Εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ισχυρίζεται ότι έχει. Εντάξει παλιά ίσως έφτιαχνε τώρα θα τις φέρνει από Κίνα πιστεύω και εμπορεύεται άλλες μάρκες. No questions asked. Νομίζεις ότι έχουμε όρεξη να αλλάζουμε έτσι για πλάκα μπαταρίες ή να τις χαλάμε. Δηλαδή αν αυτός πήγαινε στην Θεσσαλονίκη θα έπρεπε εγώ να πάω την Θεσσαλονίκη αφού την αγόρασα από την Αθήνα; Προφανως.Η θα πληρωνες τη μεταφορα για εκει. Συγκρινεις τωρα τις HP,APC,Lenovo,Xiaomi με το τοπικο καταστημα της Ελλαδας? Οπως και να εχει ,δεν ειναι υποχρεωμενος να το κανει.Και οσοι το κανουν ,το κανουν γιατι θελουν.Δε μπορεις να το απαιτεις ομως και ουτε να γραψεις αρνητικο για αυτο,εφοσον σε οτι ειναι υποχρεωμενος να τηρησει,το τηρει.
mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είναι τοπικό κατάστημα. Εμπορεύεται και κατασκευάζει μπαταρίες που τις προωθεί σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ισχυρίζεται. Μάλλον όμως είναι σαν αυτά του skroutz που δεν έχουν φυσική παρουσία καθόλου πλέον. Εγώ γράφω αυτό που αντιμετώπισα. Δεν ξέρω αν είναι αρνητικά ή όχι. Δεν υπάρχει διάθεση εξυπηρέτησης και το εκμεταλλεύεται αυτό με το κλείσιμο του καταστήματος το οποίο δεν γνώριζα κιόλας όταν άνοιξα το νήμα. Άσε που μπορεί να πάω εκεί και να μου πει ότι έκανα κακή χρήση και την χάλασα. Πως θα του αποδείξω εγώ ότι οι άλλες που αγόρασα από τον ίδιο δουλεύουν; Παραγγελίες ξέρει να στέλνει μέσα από το site του όμως ως προς την μεταφορά. Ίσως να μην είναι υποχρεωμένος να στείλει νέα με courier άλλο τόσο είναι παράλογο να πάω και εγώ στην άλλη άκρη για μια μπαταρία των 20 ευρώ. Κάτω από άλλες συνθήκες έκανα την αγορά. Το να πάω εγώ στο Κορωπί από εδώ θέλω ένα πρωινό και 15 ευρώ βενζίνη πήγαινε έλα. Αν δεν έχεις και αυτοκίνητο απλά δεν γίνεται να πας εκεί που είναι αυτή η επιχείρηση. Μόνο με ταξί. Θα μπορούσε να μου προτείνει κάτι ή έστω έναν συνεργάτη του κάπου κοντά. Αντιπρόσωπο της Yuasa δεν μπορώ να βρω. Εδώ βέβαια θα ισχυριστούν κάποιοι που ασχολούνται με τα νομικά ότι υπεύθυνος είναι ο πωλητής. Οι πωλητές ότι είναι ο αντιπρόσωπος υπεύθυνος και άκρη δεν βγάζεις. Άλλά μάλλον τις φέρνουν διάφοροι τις μπαταρίες απέξω. Δεν έχουν αντιπροσώπους τουλάχιστον οι περισσότερες μάρκες. Αν η συμπεριφορά του ήταν καλύτερη θα συνέχιζα τις αγορές μου. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από mr.Vox
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Εγω βλεπω οτι η συμπεριφορα του ειναι η τυπικη. Ολα τα αλλα που κανεις ειναι υποθεσεις και συμπερασματα.Αν δε σου αρεσει,δικο σου προβλημα. Εφοσον τηρει τα νομιμα δε μπορεις να του προσαψεις τιποτα. Και εγω θα ηθελα να μου φερνει την αντικατασταση σπιτι μου μοντελο με μπικινι αλλα δε γινεται.Γιατι αυτου του επιπεδου ειναι η απαιτηση σου να στειλει κουριερ με αντικατασταση χωρις καν να εχει ελεγξει τη παλια το καταστημα. Ανεκαθεν η διαδικασια ηταν οτι παει το αντικειμενο στο καταστημα με εξοδα του πελατη ,γινεται ελεγχος και μετα δινεται αντικατασταση με εξοδα καταστηματος.Οτιδηποτε αλλο δεν ειναι υποχρεωση του καταστηματος. 1
mr.Vox Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Dantε είπε Εγω βλεπω οτι η συμπεριφορα του ειναι η τυπικη. Ολα τα αλλα που κανεις ειναι υποθεσεις και συμπερασματα.Αν δε σου αρεσει,δικο σου προβλημα. Εφοσον τηρει τα νομιμα δε μπορεις να του προσαψεις τιποτα. Και εγω θα ηθελα να μου φερνει την αντικατασταση σπιτι μου μοντελο με μπικινι αλλα δε γινεται.Γιατι αυτου του επιπεδου ειναι η απαιτηση σου να στειλει κουριερ με αντικατασταση χωρις καν να εχει ελεγξει τη παλια το καταστημα. Ανεκαθεν η διαδικασια ηταν οτι παει το αντικειμενο στο καταστημα με εξοδα του πελατη ,γινεται ελεγχος και μετα δινεται αντικατασταση με εξοδα καταστηματος.Οτιδηποτε αλλο δεν ειναι υποχρεωση του καταστηματος. Προτείνεις λοιπόν να πάω στο Κορωπί; Ναι ή όχι; Ενώ την αγόρασα από τον Άλιμο και ήμουν διατεθειμένος να την πάω στο σημείο αγοράς. Επίσης ο έλεγχος των μπαταριών δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Οι κανόνες της αγοράς και των συναλλαγών διέπονται από καλή την πίστη. Πάντως δεν μπορώ να προτείνω σε κανένα γνωστό μου να τον προτιμήσει. Ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Yuasa στην Ελλάδα να επικοινωνήσω με αυτούς; Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από mr.Vox
Dantε Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, mr.Vox είπε Προτείνεις λοιπόν να πάω στο Κορωπί; Ναι ή όχι; Ενώ την αγόρασα από τον Άλιμο και ήμουν διατεθειμένος να την πάω. Επίσης ο έλεγχος των μπαταριών δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Οι κανόνες της αγοράς και των συναλλαγών διέπονται από καλή την πίστη. Πάντως δεν μπορώ να προτείνω σε κανένα γνωστό μου να τον προτιμήσει. Προτείνω η να πας Κορωπι η να πας σε κουριερ και να του το στειλεις.Οτι σου ερθει πιο οικονομικα. Αν το κοστος που βγαινει υπερβαινει το κοστος της μπαταριας τοτε προφανως και δεν αξιζει το κοπο. Αλλα για αυτο δε φταιει ο πωλητης. Δεν ειναι δικια του ευθυνη δηλαδη. Αν ηταν αντικειμενο του 1Ε θα το πεταγες αν χαλαγε προφανως. Κατανοητο το οτι δε θα τον προτεινεις,περιμενες μια αλλη αντιμετωπιση.Το θεμα ειναι πως η υποχρεωση του ως πωλητης/καταστημα φτανει ως εκει και αυτο κανει. Αν σου ελεγε εξαρχης δικαιολογιες οτι "ε μπαταριες ειναι και χαλανε" κτλ ,τοτε μαζι σου. Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω.Θεωρω πως εχεις υπερβολικες προσδοκιες η οτι απλα ψωνιζεις συχνα απο μεγαλα καταστηματα του εξωτερικου που εχουν αυτονοητες αυτες τις εξυπηρετησεις. Αλλα καπου χανεις και καπου κερδιζεις. Εν προκειμενω οταν θες αμεση διαθεσιμοτητα ,χανεις αυτες τις ευκολιες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα