arismls Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Γεια σας , ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να βάλω μια κάρτα γραφικών που έχει PCI x4 4.0 σε μια μητρική που έχει PCI x16 και αν θα γινόταν θα είχε κάποιο θέμα ?
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, arismls είπε γίνεται να βάλω μια κάρτα γραφικών που έχει PCI x4 4.0 σε μια μητρική που έχει PCI x16 Ναι, κανονικά. Το αντίθετο δεν θα γινόταν (θα γινόταν δηλαδή, αλλά θα έχανε σε επιδόσεις). Η μητρική ποια είναι; Έχει PCIe 4.0; Η κάρτα που σκέφτεστε είναι η RX 6500 XT; Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από Τέρης Α. 1
arismls Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Η μητρική είναι A320M -S2H , ναι σκέφτηκα για RX 6500 , είναι κομπλέ ?
triplex1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, arismls είπε Οπότε πάω σε gtx 1650, i guess 😛 γες
arismls Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ όλους , επίσης να ρωτήσω ( αν πάω σε 1650 ) τι προτείνετε , με power connector ? ή χωρίς ? ( Έχω τροφοδοτικό 500watt).
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είτε έχει connector, είτε όχι πάλι τα ίδια Watt θα τραβήξει 😉. Αν το τροφοδοτικό σας (ποιο μοντέλο είναι και πόσο χρονών) έχει PCIe connector, καλό είναι να πάρετε κάρτα με connector για να μην τρώει το ζόρι η PCIe θύρα (είναι συχνό φαινόμενο να καίγονται). Επίσης, να είναι GDDR6 μνήμη. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από Τέρης Α.
arismls Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Α οκει , το τροφοδοτικό που έχω είναι το Cooler Master Elite V3 500Watt και ναι η 1650 που είδα είναι GDDR6
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Πολύ basic το τροφοδοτικό όπως και η μητρική, αλλά όλο το σύστημα δεν θα καταναλώνει πάνω από 200W, οπότε δεν πιστεύω να ''σκάσει''.
arismls Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Η GTX 1650 που είδα πάντως λέει στην επιγραφή ότι θέλει ελάχιστη ισχύ 300 watt αλλά σε αυτή τι φάση πιστεύω δεν υπάρχει θέμα με το τροφοδοτικό , απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτου κάνω την αγορά . Οπότε εσύ τι πιστεύεις? , σε ένα σχετικά basic σύστημα όπως το συγκεκριμένο , power connector ή όχι ? ( Υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά σε αυτά τα δύο? ) Πχ , επιδόσεις?.
Coscas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 9 hours ago, arismls said: Η GTX 1650 που είδα πάντως λέει στην επιγραφή ότι θέλει ελάχιστη ισχύ 300 watt αλλά σε αυτή τι φάση πιστεύω δεν υπάρχει θέμα με το τροφοδοτικό , απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτου κάνω την αγορά . Οπότε εσύ τι πιστεύεις? , σε ένα σχετικά basic σύστημα όπως το συγκεκριμένο , power connector ή όχι ? ( Υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά σε αυτά τα δύο? ) Πχ , επιδόσεις?. Αναλόγως πόσο καταπονημενο είναι το τροφοδοτικό σου Εχω 1050 Ti, συνδεδεμένη χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία από το psu και όλα λειτουργούν τέλεια ως προς τις επιδόσεις Το παλιό τροφοδοτικό μου, τα είχε "παίξει" και δε σήκωνε την κάρτα σε απαιτητικές εφαρμογές (games 3d) Oταν το άλλαξα με νέο Corsair TXM550, όλα άψογα Αν είναι 2-3 χρόνων το psu σου, λογικά είσαι οκ
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, arismls είπε Η GTX 1650 που είδα πάντως λέει στην επιγραφή ότι θέλει ελάχιστη ισχύ 300 watt αλλά σε αυτή τι φάση πιστεύω δεν υπάρχει θέμα με το τροφοδοτικό , απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτου κάνω την αγορά . Οπότε εσύ τι πιστεύεις? , σε ένα σχετικά basic σύστημα όπως το συγκεκριμένο , power connector ή όχι ? ( Υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά σε αυτά τα δύο? ) Πχ , επιδόσεις?. Δεν είναι τα Watt το θέμα αλλά η ποιότητα του τροφοδοτικού. Από όσο θυμάμαι είναι κάτω του μετρίου. Μόνο και μόνο που το 400άρι έχει 20 ευρώ καταλαβαίνεις και τι ποιότητας είναι. Προσωπικά θα το άλλαζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα