Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Κι εσύ που το ξέρεις? Είχε και το laptop σου πλαϊνα fans???
drm Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Ναι, όπως τα περισσότερα Laptop άλλωστε... Και τώρα που γα[πιπερί]με το τοπικ του παιδιού...
phovos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 thelete na balete mia seira sto pios to bazei kai pios to ngazei apo mpros kai apo pisw giati mperdeytika? anyway nomizw opws leei kai o drm oti o plainos prepei na xtypaei th cpu . se diafora mods topotheteite kai solinas gia kaluterh roh
drm Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Λοιπόν Έχουμε και λέμε: 1ον) Ο ανεμηστήρας της CPU φυσάει προς την CPU (τουλάχιστον οι περισσότεροι). 2ον) Το τροφοδορικό βγάζει αέρα. Ο σκοπός μας είναι να βελτιστοποιήσουμε την ροη αέρα μέσα στο κουτί φροντίζοντας ο αέρας που βρίσκετε πάνω απο την CPU να είναι κρύος ώστε να έχουμε μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας. Προσωπικά έχω την εξής διαμόρφωση. ένας ανεμηστήρας μπροστά χαμηλά που Βαζει αέρα ένας πίσω ψηλά που βγάζει και έχω κόψει το κουτί μπροστά ώστε να παίρνει πιο πολυ αέρα Χθες το βράδυ, τρέχοντας Prime95 είδα τα εξής(σε Athlon 2.5 χωρίς Overclocking): Χωρίς ανεμηστήρες είχα: 61/49 Με τον πίσω μόνο είχα: 55/41 Με τον πίσω+ μπροστά είχα: 54/40 Και με το Πορτάκι για τον αέρα ανοιχτό και πίσω και μπροστά 54/40 Θέλω να καταλήξω στο ότι ο Μπροστά ανεμηστήρας καθώς και το πορτάκι που έφτιαξα για να παίρνει παραπάνω αέρα ο μπροστά ανεμηστήρας, μου δώσαν -1 βαθμό. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι να βάλω έναν μεγάλο ανεμηστήρα στο πλάι που να βάζει αέρα και όλους τους άλλους να βγάζουν, ώστε να δώ αν έχει διαφορά
triantis7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 MMMMMMMMM.......Endiaferon ola auta..........An kai exw mpereuti ligo......Lew na to dokimasw kai me tous 2 tropous gia na dw pws einai kalytera.Swstooooooooos?
giorgoski Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 exw enan athlon xp 2100+ palomino kai exw thermokrasia 55 va8mous otan den kanw tipota h' apla serfarw kai otan ton zorisw ftanei tous 62 va8mous!alaksa psiktra kai den allakse tipota.
mphxths Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Re paidia to mpleksame to zhthma..h thewria kai h praksi lene ta ekshs 1)mprostinos/mprostinoi bazoun aera ... 2)pisinos / pisinoi bgazoun aera 3)o panw bgazei aera 4)to trofodotiko ..idiws ama exei kai 2 amenistiria bgazei aera apo to eswteriko pros ta eksw/pisw 5)o plainos BGAZEI aera ..giati upotithetai oti to anemistiri tou epeksergasti bgazei/fusaei sto eswteriko tou koutiou zesto aera logo ths thermotitas tou cpu..ama o plainos fusouse pros ta mesa aera o zestos aeras pou bgazei to anemistiri tou epeksergasti tha paremene mesa sto kouti anebazontas tis thermokrasies..opote prepei na BGAZEI aera gia na diwxnei ton zesto aera eksw... auta
green_beret Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Φιλε drm καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ολους τους ανεμηστηρες να βγαζουν εκτος απο τον μπροστα χαμηλα! Αν βαλεις τους περισσοτερους να φυσανε την πατησες! Ο αερας δεν θα ανακυκλωνεται σωστα και θα καταφερεις να τον μετατρεψεις σε ενα μικρο αεροθερμο ζεστου αερα!!! Φιλικα.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 ...καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ολους τους ανεμηστηρες να βγαζουν εκτος απο τον μπροστα χαμηλα! Θα συμφωνήσω. Αυτο που μας ενδιαφέρει να σιγουρέψουμε στην περιοχή του επεξεργαστή, είναι περισσότερο η απομάκρυνση του ζεστού αέρα (που δεν φεύγει από μόνος του), παρά ο ερχομός κρύου αέρα - για το οποίο φροντίζει η αρνητική πίεση (αν το λέω σωστά), άντε και ένα απλο ανεμιστήρι μπροστά, για να υποβοηθά την ροή...
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 ego epeidh eixa kapoia amfibolia erixa mia matia na do o mprosta kato bazei aera sto kouti kai ta piso pano kato pou exo bgazoun to plaino omos parathrhsa den bgazei alla bazei aera einai logiko ayto h prepei na ton gyriso;; filika
tzoulis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Όταν έβαλα τον πλαϊνό τον δοκίμασα και να βάζει αλλά και να βγάζει τον αέρα, όταν ο επεξεργαστής μου δέχονταν τον αέρα απ' έξω δούλευε 3 βαθμούς χαμηλότερα απ' ότι όταν το πλαϊνό έβγαζε. Πάντα υπάρχουν ο μπροστά και ο πίσω που βάζει και βγάζει αντίστοιχα.
drm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Ορίστε. Κατ' αρχάς εννοείτε πως αέρας μπαίνει μόνο απο την μία πλευρά του κουτίου. Από την εμπειρία μου η τροφοδοσία με αέρα απο μπροστα χαμηλα ΔΕΝ έχει αποτέλεσμα (δείτε προηγούμενο ποστ). Τώρα φαντάζομαι πώς αν ο ανεμηστήρας πίσω απο την CPU βγάζει αέρα, τότε δημιουργείτε υπο-πίεση (και καλά), και το ανεμηστηράκι της CPU δεν στέλνει όσο αέρα θα μπορούσε στην CPU ώστε να ψηχθεί, για αυτό και προτείνο το πλαϊνό ανεμηστηράκι να βάζει αέρα ώστε να βοηθάει στην ψήξη της CPU και να βγάζουν όλα τα άλλα... φίλε Green_Beret, δεν διαφωνώ με αυτό που λές, απλά δεν έχω πρακτικά συμπεράσματα σχετικά με το άν είναι καλύτερο να βάζει ο πλαϊνος ή ο μπροστα... Απο την εμπειρία μου πάντως ο Μπροστά δεν κάνει δουλεία, όταν βάζει (1 βαθμό μου έριξε μόνο).
apostolt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Ο πλαινος ανεμηστηρας στο υψος της cpu κανει την μεγαλυτερη δουλεια. Ακομα να προσθεσω πως οι πισω ανεμηστηρες ειναι καλυτερα να μην ειναι στην μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα χαμηλωμενοι .Αυτο το setup δινει τα καλυτερα αποτελεσματα σε μενα. Να θυμισω βεβαια πως μεγαλο ρολο παιζει και το μεγεθος του κουτιου.
panxris Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Egv saw lev oti gia na deite 5 baumoyw ptvsh sth cpu χωρις κανενα ανεμηστηρα extra και με σιγουρο αποτελεσμα πρεπει να ανοιξετε ρυπα στο πλαι και να κατασκευασετε χωνι ωστε το cpu fan να τραβαει αερα απ εξω.Το κουτι θα δροσιστει επισης. Οσο καλη μελετη και να κανεις,οσα fans και να βαλεις δυσκολα πετυχαινεις τετοια ψυξη.
vrethan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 ego poy exo amd64 sta 3,2 kai doyleyo me 64 bathmoys kelsioy ti na po me tin mama psixtra Συγγνώμη καλέ μου φίλε που σε ενοχλώ, αλλά αυτό που γράφεις ότι έχεις 64 βαθμούς Κελσίου με τον 64μπιτο επεξεργαστή σου με ξάφνιασε. Και αυτό γιατί έχω τον ίδιο επεξεργαστή και στο Colin McRae '04 Rally φτάνω, με το ζόρι, στους 49 βαθμούς Κελσίου. Την παρακολούθηση της θερμοκρασίας την έκανα με το motherboard monitor και όχι με το Asus Probe. Σε idle κατάσταση η θερμοκρασία του είναι 34 βαθμοί. Μην πάει ο νους σου σε τίποτα υδρόψυξη και extreme ψύξεις απλά χρησιμοποιώ την ψύκτρα της Zalman (7000 CU) και είναι σχεδόν αθόρυβη. Μήπως είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζω; :?: :?:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.