basilis_k6 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 στην ελλάδα και στο μέσο ελληνικο σπίτι αυτες οι σκούπες ειναι μονο για οσους εχουν ζωα ή μένουν μονοι τους και σκοπευουν να μην βαζουν ποτε κανονικη σκουπα. οι άλλοι θα δωσουν λίγο πολύ τσαμπα λεφτα.
marmagia Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 46 minutes ago, basilis_k6 said: στην ελλάδα και στο μέσο ελληνικο σπίτι αυτες οι σκούπες ειναι μονο για οσους εχουν ζωα ή μένουν μονοι τους και σκοπευουν να μην βαζουν ποτε κανονικη σκουπα. οι άλλοι θα δωσουν λίγο πολύ τσαμπα λεφτα. Αυτό πίστευα αλλά δεν είναι έτσι. Βγάζει παρά πολύ χοχόλι ειδικά από μέρη που δύσκολα φτάνει η κοινή σκούπα (πχ γωνιές κάτω από κρεβάτια
kax54638 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες είναι μια έξτρα βοήθεια. Δεν υποκαθιστά την κανονική σκούπα. Ούτε βλέπει σε πιο σημείο θέλει να επιμείνει με πολλαπλό πέρασμα, ούτε μπορεί να κλείσει πόρτες για να σκουπίσει από πίσω ή να πιάσει στενά σημεία. Το σφουγγάρισμα δε, είναι για να χαμε να λέγαμε. Αν δεν έχεις χαλιά και ιδιαίτερα πολύπλοκη διαρύθμιση στο σπίτι είναι οκ. Εμένα για κάποιο λόγο η Xiaomi Mi Mop Pro, στο σαλόνι μονίμως κάπου χάνεται και πρέπει να την βάζω να σκουπίζει τμηματικά.
Ntinaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Εγω εχω την Roborock s6 maxV, και ειναι τρομερη. Στο δικο μου σπιτι, με γατα μακρυτριχη, την εχω βαλει καθε μερα να σκουπιζει, και την συμβατικη σκουπα την εχω βγαλει μονο μια φορα εδω και 3 μηνες.
Justelene235 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 19 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αυτες οι σκουπες δεν ειναι μαγικες,οσο ακριβες και να ειναι. Σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις,αλλα δεν εχουν τις τρελες δυνατοτητες. Κατα κυριο λογο ειναι για σκονη και τριχες.Αν εχετε κατοικιδιο ειναι αγορα που πρεπει να κανεις 10000% και αφου λες οτι ταλαιπωρειται με τριχες ( αν το λες κυριολεκτικα ) ειναι μονοδρομος η αγορα. Χρειαζεται οπωσδηποτε καθαρισμα μια φορα το μηνα στα ροδακια και το ροτορα γιατι γεμιζει τριχες και φρεναρουν. Αν παρεις,δωσε κατι παραπανω και παρε σκουπα που αδειαζει μονη της τον καδο,αλλιως θα εισαι καθε 20 λεπτα να αδειαζεις τον καδο. Γενικα μη δωσεις λιγα,θα κλαις τα λεφτα σου. Εγω εχω την Χiaomi Mop Pro 2.,value for money για μενα,την πηρα και απο stock house με εγγυηση σε χαμηλοτερη τιμη. Αντο ηξερα θα εδινα κατι παραπανω για να παρω τη Xiaomi που ερχεται με προβλεψη για να πηγαινει να αδειαζει μονη της,απλα παιρνεις στην πορεια τη βαση για το ξεφορτωμα,αν δε βγαινεις οικονομικα. Ποια σκούπα εννοείς ότι έχεις και ποια θα έπαιρνες που αδειάζει αυτόματα;
james01gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 έχω την απλή της xiaomi. για πρόχειρο καθάρισμα για τα χοντρά είναι μια χαρά, απλά σε κάθε καθάρισμα (την χρησιμοποιώ για να περνάει σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, περίπου 55τετρ) πρέπει να αδειάζεις κάδο. επίσης πρέπει να κάνεις μια μικρή προετοιμασία του χώρου (μετακίνηση καρεκλών κτλ) για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. για σκούπισμα είναι μια χαρά για τρίχες κτλ. ανά 4-5 καθαρίσματα χρειάζονται τα ροδάκια και το βουρτσάκι καθάρισμα από τρίχες. πιάνει και γωνίες εάν είναι προσβάσιμες αλλά κάνει μόνο για τρίχες και σκόνη. εάν πχ έχει κάποιο φύλλο κάτω ή κανά χαρτί μπορεί να το ρουφήξει και να κάνει θόρυβο καθώς δεν μπορεί να το φτάσει στον κάδο.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε στην ελλάδα και στο μέσο ελληνικο σπίτι αυτες οι σκούπες ειναι μονο για οσους εχουν ζωα ή μένουν μονοι τους και σκοπευουν να μην βαζουν ποτε κανονικη σκουπα. οι άλλοι θα δωσουν λίγο πολύ τσαμπα λεφτα. Τα παραπανω τα γραφεις εκ πειρας;
StamTheMan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Justelene235 είπε Εχω τη Xiaomi Mop Pro2. Θα επαιρνα την επομενη που εχει βγαλει η Χιαομι,η οποια εχει και εξτρα καδο για να αδειαζει μονη της ,ο οποιος πωλειται και ξεχωριστα αν δεν κανω λαθος. Xiaomi Roidmi EVE Plus ειναι το μοντελο με το σταθμο εκκενωσης,Roidmi EVE χωρις το σταθμο,αλλα πλεον δεν το βλεπω χωρις το σταθμο. Οταν την πρωτοειδα χαρηκα γιατι εμοιαζε πολυ με την Mop Pro και για μια στιγμη νομισα οτι μπορει ο σταθμος να κανει και στη Mop. Κρατησε 2 δευτερολεπτα η χαρα Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από StamTheMan
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε Τα παραπανω τα γραφεις εκ πειρας; ναι. εχω ζωο βεβαια
DrKo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω την roomba. Επιμένει εάν βρει βρωμιά και σε εμάς έχει αντικαταστήσει το manual σκούπισμα σχεδόν εντελώς. Επειδή την είχαμε πάρει 5 χρόνια πριν, δεν έχει την δυνατότητα να κάνει map το πάτωμα και να ξέρει από που έχει περάσει, όπως έχουν οι νέες της iRobot. Προτείνω ισχυρά να μη πάει κανείς σε Xiaomi ή λοιπές μάρκες, καθώς η ποιότητα της Roomba φαίνεται πολύ τελικά, βλέποντας το τι λέγεται σε αυτό το thread και συγκρίνοντας την δική μου (5 χρονών παλιά) με τις πιο νέες που καταλαβαίνω ότι παίζουν σε αυτό το thread. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από DrKo
vali Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, DrKo είπε Προτείνω ισχυρά να μη πάει κανείς σε Xiaomi ή λοιπές μάρκες, καθώς η ποιότητα της Roomba φαίνεται πολύ τελικά, βλέποντας το τι λέγεται σε αυτό το thread και συγκρίνοντας την δική μου (5 χρονών παλιά) με τις πιο νέες που καταλαβαίνω ότι παίζουν σε αυτό το thread. Δεν μπορείς να συγκρίνεις σκούπες από αυτά που λέγονται. Η σύγκριση πρέπει πάντα να γίνεται από τον ίδιο χρήστη, στον ίδιο χώρο. Αγόρασα 2 ίδιες σκούπες, μια για την μάνα μου και μια για την αδερφή μου, η μάνα μου υπερευχαριστημενη, η αδερφή μου όχι. Για δοκιμή πήρε η μία τη σκούπα της άλλης, μήπως είχε κάποιο πρόβλημα της αδερφής μου, αλλά πάλι η μάνα μου ευχαριστημένη, η αδερφή μου όχι. Άλλες οι ανάγκες της μιας από την άλλη και φυσικά η διαρρύθμιση του χώρου που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ύπαρξη ή όχι εμποδίων. 2
plasTOST Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Έχω ρομποτική κάμποσους μήνες και κάνει όντως δουλειά. Όταν ο χώρος είναι χωρίς πολλά εμπόδια κάνει ακόμα καλύτερο καθάρισμα. Αν οι τρίχες είναι μακρυές (πχ γυναικίες) η βούρτσα στις ρομποτικές σκούπες γεμίζει (μπλέκονται) και δεν καθαρίζει σωστά. Σε χρήση σε σπίτι με γάτα και χωρίς χαλιά, η κανονική σκούπα μπαίνει μία φορά την εβδομάδα.
DrKo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, vali είπε Δεν μπορείς να συγκρίνεις σκούπες από αυτά που λέγονται. Η σύγκριση πρέπει πάντα να γίνεται από τον ίδιο χρήστη, στον ίδιο χώρο. Αγόρασα 2 ίδιες σκούπες, μια για την μάνα μου και μια για την αδερφή μου, η μάνα μου υπερευχαριστημενη, η αδερφή μου όχι. Για δοκιμή πήρε η μία τη σκούπα της άλλης, μήπως είχε κάποιο πρόβλημα της αδερφής μου, αλλά πάλι η μάνα μου ευχαριστημένη, η αδερφή μου όχι. Άλλες οι ανάγκες της μιας από την άλλη και φυσικά η διαρρύθμιση του χώρου που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ύπαρξη ή όχι εμποδίων. Μια χαρά μπορείς. Εδώ ο ένας λέει ότι δεν καταλαβαίνει η σκούπα που υπάρχει παραπάνω βρωμιά για να επιμείνει λίγο, και αυτό το έχει η Roomba από το 2016. Επίσης, ο αλγόριθμος που καθορίζει το μονοπάτι της σκούπας, είναι κάτι που πληρώνεις. Δηλαδή, είναι θέμα του αλγόριθμου να αντιμετωπίζει περίεργες διαρρυθμίσεις επίπλων. Για αυτό λέω, η iRobot έχει (τελικά) καλή ποιότητα και οι άλλες μάρκες που αναφέρθηκαν εδώ είναι λίγο όχι τόσο καλές. Βέβαια, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τέλος, νέες εκδόσεις Roomba έχουν την δυνατότητα να χαρτογραφούν τον χώρο σου και να κάνουν σίγουρο ότι παιρνούν από παντού όσες φορές χρειαστεί.
vali Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 49 λεπτά πριν, DrKo είπε Βέβαια, ό,τι πληρώνεις παίρνεις Οι xiaomi, roborock,viomi είναι όλες μια μάρκα στην ουσία και ξεκινούν από 180 μέχρι 480. Εννοείται ότι αν δώσεις 400 η σκούπα που θα πάρεις θα έχει όλες τις δυνατότητες που προανέφερες. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι η σύγκριση πρέπει να γίνει από τον ίδιο χρήστη στον ίδιο χώρο. Μπορεί εσύ να έχεις μια Ferrari, να την οδηγείς στους δρόμους του Μονακό και να είσαι ικανοποιημένος. Αν την πάρω εγώ και την οδηγώ στο χωριό θα σπάσει σε ένα μήνα, άμα την πάρει ο πολύτεκνος γείτονας, θα του είναι άχρηστη γιατί δεν χωράει η οικογένεια. Άλλος χώρος, άλλος χρήστης(με διαφορετικές ανάγκες ή θεώρηση των πραγμάτων). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα