Chocobo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά κλασσικά άλλα λέει το άρθρο , άλλα ο τίτλος και άλλα τα σχόλια. Δεν θα κάτσω να αναλύσω το κείμενο.Αυτός που δεν διάβασε το κείμενο δεν θα διαβάσει ούτε το σχόλιο. Θα μείνω στη συσκευή μόνο.Ακόμη και μηδέν ζήτηση να είχε δεν θα μου έκανε εντύπωση. Ας αφήσουμε το σασί “10ετίας”…συγκριτικά με το προιγούμενο SE δεν έχει να δώσει τίποτα.Ο cpu πρακτικά δεν έχει διαφορά , άρα ; Με το 12 mini να φλερτάρει στο 100ρικο πάνω μόνο κάποιος παρανοϊκός θα επιλέξει SE. ΥΓ Να προσθέσω πως το se2020 είναι το κινητό με το χειρότερο re-sale value που πέρασε απο τα χέρια μου.Κυριολεκτικά καινούργιο δύσκολα φεύγει κοντά στη μισή αξία(280€) Πωλούνταν δηλαδή φτηνότερα απο XR σαν μεταχειρισμένο πριν ένα χρόνο…….αυτό λέει πολλά Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από Chocobo 2
lkastritis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kurkosdr είπε Ψάξε για "android green bubbles" και θα καταλάβεις. Εν τάχει, σε μερικούς κοινωνικούς κύκλους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (όχι μόνο προσωπικούς αλλά ακόμα και επαγγελματικούς) αν δεν έχεις iMessage είσαι ο περίεργος της παρέας και αποφεύγουν την επικοινωνία μαζί σου λόγω "green bubbles" (μη το ψάχνεις, δεν έχει λογική το φαινόμενο αλλά υπάρχει). Αδερφια. Το εψαξα εχθες αλλα δεν φανταστηκα πως θα υπαρξει ποτε τετοιο ζητημα. Ποσοι και ποσοι εχουν iphone και δεν εχουν φαι να φανε Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από lkastritis
pflipsen Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Πάντως μικρό δεν είναι. Αναλογικά με την οθόνη που προσφέρει είναι μεγάλο. Μικρό είναι το mini. https://www.phonearena.com/phones/size/Apple-iPhone-SE-2022,Apple-iPhone-13-mini/phones/11828,11637
Modelopnixths Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Διαβάζω για μικρό μέγεθος, ενώ άπειρος κόσμος θέλει μικρότερες οθόνες Διαβάζω για παλιομοδίτικο σχέδιο, ενώ αρέσει σε πάρα πολύ κόσμο αυτή η κλασσική γραμμή Διαβάζω για "παλιατζούρα" εσωτερικό, ενώ έχει τον Apple A15 Bionic Παιδιά, το μόνο πρόβλημα είναι η τιμή. Αν έπαιζε στα 299 η στα 399 θα γινόταν σφαγή Το MSRP ειναι στα 429$ αρα 389ευρώ, προφάνως Day 1 στην Ελλάδα δεν θα παίξει τόσο, ας δούμε από το καλοκαίρι και μετά αν θα πλησιάσει έστω και λίγο 2
suffocater Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, Arkin είπε Οταν πουλας κινητο που μοιαζει με κινητα 15 χρονια πριν λογικο ειναι. Ποιος θα παρει 4.7" κινητο το 2022. Εγώ. Που αν δεν ήταν apple (και άρα IOS και severely overpriced) ,θα το είχα πάρει ήδη. Δεν θέλουν όλοι να σερνουν βαλίτσα για να κουβαλήσουν το κινητό τους. 1
dtk-386 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, suffocater είπε Εγώ. Που αν δεν ήταν apple (και άρα IOS και severely overpriced) ,θα το είχα πάρει ήδη. Δεν θέλουν όλοι να σερνουν βαλίτσα για να κουβαλήσουν το κινητό τους. Μα αυτό είναι το θέμα. Οτι είναι μεγαλύτερο από ένα 13 mini με μικρότερη μάλιστα οθόνη. Μην κοιτάς μόνο το 4,7" αλλά και το κέλυφος με τα μεγάλα μπέζελς. Το έβαλε και φίλος πιο πάνω: 1
nickem7 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, AtiX είπε Καταλαβαίνεις ότι είναι το 8ο σε πωλήσεις κινητό, από όσα κυκλοφόρησαν το 2021, παγκοσμίως… κοινώς ότι κινητό δεν βλέπεις σε αυτήν την λίστα έχει πουλήσει πολύ λιγότερα κομμάτια απλά αυτά τα 10… Αυτό είναι λάθος σύγκριση. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει ios αναγκαστικά έχει 5 επιλογές. Αν κάποιος θέλει Android έχει 5000+... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.. Το καλό με τα Android είναι ότι έχεις άπειρες επιλογές. Αλλά δύσκολα θα ξεχωρίσει κάποιο σε πωλήσεις γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά. Άρα η Apple σωστά εξάγει συμπεράσματα με βάση τις πωλήσεις των δικών της κινητών για να δει αν τραβάει κάτι η όχι. Δεν έχει νόημα το τοπ 10 όλων των κινητών που έβαλες 1
suffocater Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Μα αυτό είναι το θέμα. Οτι είναι μεγαλύτερο από ένα 13 mini με μικρότερη μάλιστα οθόνη. Μην κοιτάς μόνο το 4,7" αλλά και το κέλυφος με τα μεγάλα μπέζελς. Το έβαλε και φίλος πιο πάνω: Εννοείται,καμία αντίρρηση. Απλά εξηγώ πως υπάρχει αγορά για μικρές συσκευές και δεν θέλουν όλοι τάμπλετ που πλασσάρονται για κινητό. 1
fsbmaniac Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Το πιό τέλειο μέγεθος είναι 5.5-5.8 ειδικά το 5.8 πχ του samsung s10e ήταν το καλύτερο κινητό που έιχα ποτέ. Μετα απο 8 χρόνια σε samsung πήγα σε iphone 13 και είδα πώς είναι να έχεις κινητό με εξαιρετική οθόνη ταχύτητα πύραυλο σε μικρο μέγεθος σχετικά και πραγματικά ατελείωτη μπαταρία για την χρήση που θέλω (9 ώρες Sot βγάζω) Ξεκινάω με 95% και γυρνάω βράδυ με 15%.
Chocobo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, suffocater είπε Εννοείται,καμία αντίρρηση. Απλά εξηγώ πως υπάρχει αγορά για μικρές συσκευές και δεν θέλουν όλοι τάμπλετ που πλασσάρονται για κινητό. Δεν διαφωνεί κάποιος στο αν υπάρχει αγορά για μικρές συσκευές.Το θέμα είναι πως η εν λόγω δεν είναι μικρή αναλογικά με το κέλυφος / οθόνη. Αν κάποιος θέλει ντε και καλά αυτό το καλούπι με 180-200 ευρώ πέρνει iphone 8 πένα και με τα 300+ πέρνει και apple watch ή airpods pro και έ ει και ρέστα.Μην ακούσω τώρα για cpu κλπ γιατί 1. Καθημερινή χρήση η διαφορά είναι milliseconds 2. Φαντάζομαι σε αυτό το μέγεθος δεν ψάχνει κανείς να παίξει ή δεί ταινία και 3. Η πλειοψηφία στη 2ετία αλλάζει(πόσο μάλλον όταν το τηλ έχει αυτό το σασί)Οπότε ο cpu του δώρον άδωρον. Σε αυτή την τιμή , αυτή τη στιγμή πρακτικός/λογικός λόγος να πάρεις SE έναντι 12 mini δεν υπάρχει.
suffocater Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Chocobo είπε Δεν διαφωνεί κάποιος στο αν υπάρχει αγορά για μικρές συσκευές.Το θέμα είναι πως η εν λόγω δεν είναι μικρή αναλογικά με το κέλυφος / οθόνη. Αν κάποιος θέλει ντε και καλά αυτό το καλούπι με 180-200 ευρώ πέρνει iphone 8 πένα και με τα 300+ πέρνει και apple watch ή airpods pro και έ ει και ρέστα.Μην ακούσω τώρα για cpu κλπ γιατί 1. Καθημερινή χρήση η διαφορά είναι milliseconds 2. Φαντάζομαι σε αυτό το μέγεθος δεν ψάχνει κανείς να παίξει ή δεί ταινία και 3. Η πλειοψηφία στη 2ετία αλλάζει(πόσο μάλλον όταν το τηλ έχει αυτό το σασί)Οπότε ο cpu του δώρον άδωρον. Σε αυτή την τιμή , αυτή τη στιγμή πρακτικός/λογικός λόγος να πάρεις SE έναντι 12 mini δεν υπάρχει. 2o σχόλιο του thread με 30 reactions ,μανμου
kurkosdr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, expert30 είπε lol Δεν είναι τόσο θέμα "poor person", είναι θέμα ότι το iMessage έχει αρκετό ποσοστό σε ορισμένους κοινωνικούς κύκλους εκεί στο Αμέρικα σε σημείο που είναι defacto standard, και όποιος δεν το έχει και αναγκάζεται να στέλνει SMS (που δεν υποστηρίζει πολλές από τις λειτουργίες του iMessage), τον κάνουν διακριτικά πέρα. Τώρα γιατί δεν χρησιμοποιούν WhatsApp ή Viber μη ρωτάς... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από kurkosdr 1
AtiX Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, nickem7 είπε Αυτό είναι λάθος σύγκριση. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει ios αναγκαστικά έχει 5 επιλογές. Αν κάποιος θέλει Android έχει 5000+... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.. Το καλό με τα Android είναι ότι έχεις άπειρες επιλογές. Αλλά δύσκολα θα ξεχωρίσει κάποιο σε πωλήσεις γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά. Άρα η Apple σωστά εξάγει συμπεράσματα με βάση τις πωλήσεις των δικών της κινητών για να δει αν τραβάει κάτι η όχι. Δεν έχει νόημα το τοπ 10 όλων των κινητών που έβαλες Πιστεύεις ότι μια εταιρία που βγάζει 5 προϊόντα και χωρίς να είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, θα σκεφτεί με βάση, ποιο πουλάει λιγότερο μεταξύ τους ή αν πουλάει γενικά? Το SE 2020 έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2021, το να είχε πλάνο για το SE 2022 να πουλήσει 20 εκ. και να παραγγέλνει 15 εκ. μόνο ένας υποκειμενικός σχολιαστής θα το μετάφραζε ως το κινητό δεν “τραβάει”…
Haldol Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Το iPhone SE έχει νόημα λόγω μεγέθους αλλά ΚΑΙ τιμής. Το Mini δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής του. Οκ, είναι μεν ακόμα πιο μικρό και με πιο μεγάλη (και πιο καλή) οθόνη, αλλά είναι και (σχεδόν) διπλή τιμή, μη το ξεχνάμε... Offical τιμές για US έχει $429 το εισαγωγικό iPhone SE, ενώ $729 το [Mini]. Τελείως διαφορετικές τιμές. 2
tommy^ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Chocobo είπε Με το 12 mini να φλερτάρει στο 100ρικο πάνω μόνο κάποιος παρανοϊκός θα επιλέξει SE. Λεω κι εγω δε θα το γραψει καποιος αυτο;; Αυτονοητα πραγματα παιδια. Πρεπει να εισαι εντελως ασχετος για να πας σε iPhone SE οταν υπαρχει το Mini εκει εξω. Στα δικα μου ματια μονο γελοιοποιηση της Apple προσφερει το... "νεο" iPhone SE. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα