Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα με την διαχείριση της οικοδομής. Το διαμέρισμα που ενοικιάζω στην εν λόγω οικοδομή, το χρησιμοποιώ ως επαγγελματικό χώρο, έχει μόνιμο πρόβλημα υγρασίας σε μπάνιο, κουζίνα και χωλ. Χρησιμοποιώ επί 24/7 αφυγραντήρα και αδειάζω καθημερινά κουβάδες. Οι διαχειριστές γνωρίζουν το πρόβλημα και αδιαφορούν. Λόγω αγανάκτησης τους ανέφερα πως θα σταματήσω να πληρώνω τα κοινόχρηστα αν δεν αποκαταστήσουν την βλάβη που έχει υποστεί η σωλήνας αποχέτευσης της οικοδομής. Αποδεικνύεται άμεσα το πρόβλημα. Τα διαμερίσματα είναι 40. Είναι πρακτικά αδύνατον να συνεννοηθώ με τον κάθε ιδιοκτήτη χωριστά. Σκοπεύω να καταθέσω τα αναλογούντα ποσά κοινοχρήστων στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ώστε να είναι καθόλα νόμιμη. Δεν έχω  πρόβλημα να τα πληρώσω, θέλω όμως να αποκατασταθεί η βλάβη. Μπορεί κανείς να με συμβουλεύσει για τις επόμενες ενέργειες? 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ATHINACH είπε

Μπορεί κανείς να με συμβουλεύσει για τις επόμενες ενέργειες?

Ο/η δικηγόρος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσετε δικηγόρο με ειδίκευση σε τέτοια θέματα. 

Δεν μας ξεκαθάρισες αν ο σωλήνας είναι συγκεκριμένου διαμερίσματος η κεντρικός οπότε πάει σε όλα τα διαμερίσματα, μηπως είναι θέμα ιδιοκτήτη και οχι διαχειριστή. 

Καλά ξεμπερδέματα πάντως. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, ATHINACH said:

Έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα με την διαχείριση της οικοδομής. Το διαμέρισμα που ενοικιάζω στην εν λόγω οικοδομή, το χρησιμοποιώ ως επαγγελματικό χώρο, έχει μόνιμο πρόβλημα υγρασίας σε μπάνιο, κουζίνα και χωλ. Χρησιμοποιώ επί 24/7 αφυγραντήρα και αδειάζω καθημερινά κουβάδες. Οι διαχειριστές γνωρίζουν το πρόβλημα και αδιαφορούν. Λόγω αγανάκτησης τους ανέφερα πως θα σταματήσω να πληρώνω τα κοινόχρηστα αν δεν αποκαταστήσουν την βλάβη που έχει υποστεί η σωλήνας αποχέτευσης της οικοδομής. Αποδεικνύεται άμεσα το πρόβλημα. Τα διαμερίσματα είναι 40. Είναι πρακτικά αδύνατον να συνεννοηθώ με τον κάθε ιδιοκτήτη χωριστά. Σκοπεύω να καταθέσω τα αναλογούντα ποσά κοινοχρήστων στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ώστε να είναι καθόλα νόμιμη. Δεν έχω  πρόβλημα να τα πληρώσω, θέλω όμως να αποκατασταθεί η βλάβη. Μπορεί κανείς να με συμβουλεύσει για τις επόμενες ενέργειες? 

Έχεις φωνάξει υδραυλικό να δεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Να σου πει τιμές για αποκατάσταση του προβλήματος, να έχεις και δυο/τρεις αλλες προσφορές, να ζητήσεις αν έχουν και κανέναν δικό τους διαθέσιμο να έρθει να το δει; Κάνε αυτά τα βηματα να έχεις μια άποψη, ενημέρωσε τους και μετά ρώτα και δικηγόρο για το τι θα κάνεις με τα κοινόχρηστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενοικοιαστης εισαι Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??????????????Τα ενοίκια πρέπει να βάζεις στο παρακαταθηκών μεχρι να σου λυσει ο ιδιοκτήτης το προβλημα

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω σε ένα αντίστοιχο θέμα που είχα, αν και δεν έχω ακόμη προχωρήσει σε επικοινωνία, μου είπαν πως επειδή είναι και θέμα υγείας, υπάρχει υπηρεσία στην εκάστοτε περιφέρεια, οι οποίοι έρχονται και βλέπουν το πρόβλημα και μοιράζουν χαρτάκια στους ενοίκους της οικοδομής για να φτιαχτεί. Αλλά ένας δικηγόρος ίσως να ξέρει και κάτι περισσότερο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Να ρωτήσετε δικηγόρο με ειδίκευση σε τέτοια θέματα. 

Δεν μας ξεκαθάρισες αν ο σωλήνας είναι συγκεκριμένου διαμερίσματος η κεντρικός οπότε πάει σε όλα τα διαμερίσματα, μηπως είναι θέμα ιδιοκτήτη και οχι διαχειριστή. 

Καλά ξεμπερδέματα πάντως. 

Ο σωλήνας είναι ένας από τους κεντρικούς της οικοδομής, είναι κοινής χρήσης, δεν αφορά μόνο το δικό μου διαμέρισμα. Δεν πάει σε όλα τα διαμερίσματα. Αυτός εξυπηρετεί την μια στήλη της οικοδομής. Υπολογίζω τα μισά διαμερίσματα. 

13 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Ενοικοιαστης εισαι Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??????????????Τα ενοίκια πρέπει να βάζεις στο παρακαταθηκών μεχρι να σου λυσει ο ιδιοκτήτης το προβλημα

Έχετε δίκιο, όμως ο ιδιοκτήτης είναι Κινέζος και δεν έχει ιδέα από το Ελληνικό σύστημα και δυστυχώς δεν ξέρει ούτε Αγγλικά. Εμείς συνεννοούμαστε μέσω Google translate. Δεν είναι αδιάφορος. Οικονομικά όμως δεν μπορεί να το κυνηγήσει, ούτε να φτιάξει αυτός το πρόβλημα και να τα διεκδικήσει μετά. 

13 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Έχεις φωνάξει υδραυλικό να δεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Να σου πει τιμές για αποκατάσταση του προβλήματος, να έχεις και δυο/τρεις αλλες προσφορές, να ζητήσεις αν έχουν και κανέναν δικό τους διαθέσιμο να έρθει να το δει; Κάνε αυτά τα βηματα να έχεις μια άποψη, ενημέρωσε τους και μετά ρώτα και δικηγόρο για το τι θα κάνεις με τα κοινόχρηστα.

Τα έχω κάνει αυτά. Κανένα συνεργείο δεν το αναλαμβάνει γιατί φοβούνται πως δεν θα πληρωθούν ποτέ. Πήρα 2 προσφορές από επαγγελματίες κατα προσέγγιση, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς και το κόστος της αποκατάστασης. Υπερβαίνει τα 3.000€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σωστό θα ήταν να πας σε δικηγόρο με ανάλογη εξειδίκευση να σου πει τι θα γίνει. 

Υποθέτω η διαδικασία θα είναι να έρθουν 1~2υδραυλικοι να δώσουν έγγραφη προσφορά για κόστος, εργασίες και περιγραφή βλάβης και μετά να ψάξετε ποιον επιβαρύνει η βλάβη (ιδιοκτήτη αλλου διαμερίσματος ή πολυκατοικία ή εσας) . 

Έπειτα ενημερώνεις γραπτώς τον διαχειριστή αν είναι κοινόχρηστο πρόβλημα και αν δεν προχωρήσει σε ενέργεια του στέλνεις εξώδικο. Έτσι θα ξέρει ότι υπήρχε πρόβλημα επιβεβαιωμενα και δεν έκανε κάτι, κάτι το οποίο τον φέρνει απέναντι στο νομό όπως και όλους τους ιδιοκτήτες που εκπροσωπεί. Φυσικά ενημερώνεις πως θα χρεωθεί η πολυκατοικία που αυτός εκπροσωπεί και όλα τα νομικά έξοδα εξαιτίας των ενεργειών που δεν κάνει. Σε κάθε περίπτωση έχεις επιβεβαιώσει ποιος πρέπει να πληρώσει. Όχι να κάνεις όλη τη διαδικασία και τελικά πχ να είναι δική σου ευθύνη η σωλήνα. 

Όλα τα έξοδα της διαδικασίας τα κρατάς από τα ενοίκια όπου και ενημερώνεις πρώτα τον κινέζο. Το ότι δεν ξέρει ελληνικά ή αγγλικά δεν είναι δικαιολογία από τη μεριά του. Εφόσον δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτης, να μην τις αναλάμβανε. Ο χρόνος του έχει αξία, και ο δικός σου όχι δηλαδή... ? Δική του δουλειά ήταν και εφόσον δεν μπορεί να την κάνει, να πληρώσει να την κάνει άλλος. 

Τέλος μια διαρροή δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Είναι όλης της πολυκατοικίας. Αν μείνει καιρό καταστρέφει οπλισμό και κολώνες και απειλεί τη στατική επάρκεια όλης της οικοδομής. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κάποιου να τη φτιάξει αν θέλει. Πρέπει να φτιαχτεί. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ATHINACH είπε

Έχετε δίκιο, όμως ο ιδιοκτήτης είναι Κινέζος και δεν έχει ιδέα από το Ελληνικό σύστημα και δυστυχώς δεν ξέρει ούτε Αγγλικά. Εμείς συνεννοούμαστε μέσω Google translate. Δεν είναι αδιάφορος. Οικονομικά όμως δεν μπορεί να το κυνηγήσει, ούτε να φτιάξει αυτός το πρόβλημα και να τα διεκδικήσει μετά. 

Πιο σωστό θα ήταν αν έγραφες πως ο ιδιοκτήτης κάνει τον Κινέζο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, noble είπε

Εγω σε ένα αντίστοιχο θέμα που είχα, αν και δεν έχω ακόμη προχωρήσει σε επικοινωνία, μου είπαν πως επειδή είναι και θέμα υγείας, υπάρχει υπηρεσία στην εκάστοτε περιφέρεια, οι οποίοι έρχονται και βλέπουν το πρόβλημα και μοιράζουν χαρτάκια στους ενοίκους της οικοδομής για να φτιαχτεί. Αλλά ένας δικηγόρος ίσως να ξέρει και κάτι περισσότερο.

Δεν κάνουν τίποτα από την περιφέρεια μην το ψάχνεις, στέλνουν μόνο κάποιες εγγραφες καταγγελίες οι οποίες παίζει και να μην πάνε ποτέ στον ιδιοκτήτη ανάλογα την περίπτωση βέβαια. 

Κυρώσεις δεν επιβάλλονται, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις τις καταγγελίες σαν ιστορικό αν θες να κάνεις νομικές ενέργειες, είναι κάτι σαν το εξώδικο χονδρικά. 

8 ώρες πριν, ATHINACH είπε

Ο σωλήνας είναι ένας από τους κεντρικούς της οικοδομής, είναι κοινής χρήσης, δεν αφορά μόνο το δικό μου διαμέρισμα. Δεν πάει σε όλα τα διαμερίσματα. Αυτός εξυπηρετεί την μια στήλη της οικοδομής. Υπολογίζω τα μισά διαμερίσματα. 

Τα έχω κάνει αυτά. Κανένα συνεργείο δεν το αναλαμβάνει γιατί φοβούνται πως δεν θα πληρωθούν ποτέ. Πήρα 2 προσφορές από επαγγελματίες κατα προσέγγιση, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς και το κόστος της αποκατάστασης. Υπερβαίνει τα 3.000€. 

Δεν ειναι σίγουρο ότι το κόστος πάει μόνο στα μισά διαμερίσματα, εξαρτάται μόνο από ότι ορίζει το καταστατικό ενδέχεται να πρέπει να πληρώσουν όλοι. 

Edit: Όσον αφορά επαγγελματίες με εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους, ναι είναι λογικό να φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν λόγω διαφωνιών, ο θείος μου που είναι εργολάβος πλέον ζητάει χαρτί από ΓΣ με υπογραφές ότι συναινουν για τα έργα πριν προχωρήσει σε κάτι. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...