zoranb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά ποιά είναι η πιό γρήγορη σύνδεση έως 24mbps και τί παράπονο μπορεί να κάνει κάποιος για να του την βελτιώσουν; Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από zoranb
jkoukos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Η γρηγορότερη σύνδεση είναι των πελατών της Cosmote κι εφόσον συνδέονται σε νέα καμπίνα FTTC που της ανήκει. Αν η σύνδεση είναι από αστικό κέντρο, τότε εξαρτάται από την απόσταση που έχουμε από αυτό και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή. Φυσικά ρόλο παίζει και η εσωτερική εγκατάσταση της οικοδομής, μέχρι κ αι την τελευταία πρίζα του σπιτιού. 1
kormos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, zoranb είπε Παιδιά ποιά είναι η πιό γρήγορη σύνδεση έως 24mbps και τί παράπονο μπορεί να κάνει κάποιος για να του την βελτιώσουν; Δεν πρόκειται κανένα παράπονο να εισακουστεί με βάση την ανακοίνωση που έχουν κάνει... Απλά χρειάζεται υπομονή... 1
zoranb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Γενικώς μιλάω για παράπονα στους παρόχους.
filipN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 - Η ποιο γρήγορη 24άρα (και 50άρα) σύνδεση, στην Ελλάδα, σχετίζεται με πολλά πράγματα. Με το πόσο καλά τα καταφέρνει στις δημόσιες σχέσεις ο πελάτης, με την διαχείριση του Αστικού Κέντρου (διευθυντής), με τη διάθεση των τεχνικών να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και φυσικά με την Ε.Ε.Τ.Τ. Η ποιότητα των καλωδιώσεων του δικτύου χαλκού, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά στην Ελλάδα αποτελεί συχνά το άλλοθι πολλών παραγόντων και τεχνικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. - Γιατί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, λίγες φορές θα ακούσεις για την ποιότητα του «χαλκού» και πολύ σπάνια θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στο μέγεθος που αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα. Έχοντας ζήσει σε σχετικά μικρή πόλη του εξωτερικού, όπου υπήρχε μικρή λίμνη και διέσχιζαν τον αστικό ιστό τουλάχιστον 15 υδάτινα κανάλια, δεν άκουσα ποτέ την μόνιμη ελληνική δικαιολογία για τα ανυπέρβλητα και ανεπίλυτα προβλήματα που προξενεί η υγρασία στο δίκτυο χαλκού. - Εννοείται βέβαια, όπως προείπαν παραπάνω, ότι η ταχύτητα της σύνδεσης εξαρτάται και από την εσωτερική καλωδίωση του καταναλωτή. 2
zoranb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δεν είναι τραγικό να έχω DOWNLOAD 10.80 κ UPLOAD 0.69 MBps ?
chios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, zoranb είπε Δεν είναι τραγικό να έχω DOWNLOAD 10.80 κ UPLOAD 0.69 MBps ? Όχι δεν είναι, εγώ σπίτι είμαι στα 7-8mbps, και περιμένω VDSL μπας και δω φως.
kormos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, zoranb είπε Δεν είναι τραγικό να έχω DOWNLOAD 10.80 κ UPLOAD 0.69 MBps ? Φυσικά δεν είναι, υπάρχει ενεργή γραμμή 24 άρα τώρα με ~4Mbps 🙂
zoranb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Α ρε παδιά δώστε μου θάρρος γιατί έχει κολλησει το σύμπαν!
jkoukos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 12 ώρες πριν, filipN είπε Γιατί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, λίγες φορές θα ακούσεις για την ποιότητα του «χαλκού» και πολύ σπάνια θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στο μέγεθος που αυτά υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι απλά μαθηματικά και κανόνες της φυσικής, σε DSL συνδέσεις. Το κύριο θέμα είναι η απόσταση. Και στο εξωτερικό (Bρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κλπ), υπάρχουν τέτοια θέματα και παράπονα. Αν γυρίσεις σε αντίστοιχα τεχνολογικά φόρα εκεί, θα εκπλαγείς με την πραγματικότητα. Στην Γερμανία έχουν φθάσει στο άλλο άκρο με το μέγιστο που δίνεται σε ADSL είναι 16Mbps, ακόμη και δίπλα να είσαι στο DSLAM και ο λόγος είναι ότι κανείς δεν εξασφαλίζει αν θα έχεις πρόβλημα πάνω από αυτό. Επίσης υπάρχουν πολλές μικρές εταιρείες WISP (πάροχοι ασύρματου Internet) εδ και πολλά χρόνια διότι ακριβώς υπάρχει θέμα κάλυψης και προβλημάτων με τον χαλκό, κάτι που εμείς το μάθαμε πρόσφατα (2-3 χρόνια). Η κύρια διαφορά (πάντα αναφέρομαι στον χαλκό) είναι ότι έχουν πυκνότερο δίκτυο υπαίθριων καμπίνων κάτι που μικραίνει το κύριο ζητούμενο, δηλαδή την απόσταση από το DSLAM.
zoranb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, chios είπε Όχι δεν είναι, εγώ σπίτι είμαι στα 7-8mbps, και περιμένω VDSL μπας και δω φως. Πόσο πληρώνεις γιαυτή την παροχή;
filipN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Είναι απλά μαθηματικά και κανόνες της φυσικής, σε DSL συνδέσεις. Το κύριο θέμα είναι η απόσταση. Και στο εξωτερικό (Bρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κλπ), υπάρχουν τέτοια θέματα και παράπονα. Αν γυρίσεις σε αντίστοιχα τεχνολογικά φόρα εκεί, θα εκπλαγείς με την πραγματικότητα. Στην Γερμανία έχουν φθάσει στο άλλο άκρο με το μέγιστο που δίνεται σε ADSL είναι 16Mbps, ακόμη και δίπλα να είσαι στο DSLAM και ο λόγος είναι ότι κανείς δεν εξασφαλίζει αν θα έχεις πρόβλημα πάνω από αυτό. Επίσης υπάρχουν πολλές μικρές εταιρείες WISP (πάροχοι ασύρματου Internet) εδ και πολλά χρόνια διότι ακριβώς υπάρχει θέμα κάλυψης και προβλημάτων με τον χαλκό, κάτι που εμείς το μάθαμε πρόσφατα (2-3 χρόνια). Η κύρια διαφορά (πάντα αναφέρομαι στον χαλκό) είναι ότι έχουν πυκνότερο δίκτυο υπαίθριων καμπίνων κάτι που μικραίνει το κύριο ζητούμενο, δηλαδή την απόσταση από το DSLAM. - Σε τρυφερή ηλικία έχουμε πάρει βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, κατά συνέπεια δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα απλά μαθηματικά και τους κανόνες της Φυσικής (κανόνες που ξαναθυμηθήκαμε κατά την φοίτησή μας στην ΦΥΕ του ΕΑΠ την προηγούμενη δεκαετία). - Δεν αμφιβάλλω πως σε κάποιες περιοχές του εξωτερικού μπορεί να δίνουν έως 16 Mbps, όμως πολλοί τεχνικοί στα εξειδικευμένα forum του εξωτερικού υποστηρίζουν πως αυτό γίνεται περισσότερο για οικονομικούς λόγους και όχι γιατί το 24 είναι παντού τεχνικά ανέφικτο. Εγώ πάντως πριν 12 χρόνια στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Zoetermeer με Attenuation 5.5 είχα 24.5Mbps, ταχύτητα που είχαν όλοι οι γείτονες. Την ίδια εποχή γύρω από το σπίτι μου στην Πετρούπολη Αττικής και στη ίδια περίπου καλωδιακή απόσταση (Attenuation 5.5-6) οι ταχύτητες έπαιζαν από 11- 21.5Mbps στο «κουτί» του ΟΤΕ (όπου κάτσει η μπίλια ένα πράγμα).
jkoukos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Κι εγώ με ADSL και απόσταση 440 μέτρα περπατώντας από το Α/Κ, είχα 21Mbps με εξασθένιση 12dB. Πειράζοντας δε το SNR, έπιανα σχεδόν 24άρα ταχύτητα. Αυτό ωστόσο δεν λέει κάτι. Κάποιος που ήταν 50 μέτρα μακρύτερα από μένα, με το ζόρι έπιανε τα 18-19Mbps, για να μην αναφέρω όσοι είναι πάνω από χιλιόμετρο ή ακόμη και στα 4-5 σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι ή ίδια η ΕΕ χρηματοδοτεί προγράμματα για υλοποίηση νέων δικτύων σε τέτοιες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, εκεί όπου είναι ασύμφορο στους παρόχους να κάνουν επένδυση καθώς δεν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους πίσω. Και δεν είναι κάποιες περιοχές με "έως τόσο", αλλά καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.
zoranb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Στις 29/3/2022 στις 4:42 ΜΜ, chios είπε Όχι δεν είναι, εγώ σπίτι είμαι στα 7-8mbps, και περιμένω VDSL μπας και δω φως. Πόσα πλερώνεις και σε ποιόν πάροχο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα