Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απαιτώ να γίνει στίκι, έχετε καταφέρει να εκμαιεύσετε συμμετοχή από πολλούς hall of famers κομπλέξες και φιδέμπορες του φόρουμ. Εύγε! 

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HALEPOS είπε

Θεοί μεν γαρ μελλόντων, άνθρωποι δε γιγνομένων,σοφοί δε προσιόντων αισθάνονται.

Γελάω με την ποιότητα της νοημοσύνης των σχολιαστών,γιατί τον χειμώνα του 2022-23 θα καίνε στο τζάκι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους για να ζεσταθούν.Tο τρέλο γέλιο ξέρετε που είναι; Πως αν δεν χτυπήσει τσάπα ο άνθρωπος που έχει μόνο ένα απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου,ο πτυχιούχος-πλουσιοβιογραφικάριος θα πεθάνει απο την πείνα

Την εποχή που στα σουπερ μάρκετ επιβάλλεται πλαφόν στην αγορά αλευριού,χαίρομαι που σε τούτο εδώ το αμφιθέατρο (φόρουμ) δεν συζητιούνται θέματα που άπτονται της υλικής πραγματικότητας,αλλά ανάγονται στον κόσμο των ιδεών

Χαίρομαι που συμμετέχω ως ταπεινό χαμομηλάκι στην ομήγυρη των πάνσοφων εκείνων ανθρώπων της νεοελληνικής κοινωνίας

και ποιος σου είπε πως οσοι εχουμε πτυχία δεν πιανουμε και την τσαπα και τη φρέζα? στο χωριο μου σχεδόν όλοι οσοι είμαστε κατω των 40 και ασχολούμαστε ακόμα με τη γη ή τα ζωα έχουμε και πτυχία. μονο ομως το αγροτικό εισοδημα αν δεν εχεις 200 στρεμματα στον κάμπο της Θεσσαλίας ή της Μακεδονίας ή 500 πρόβατα δεν αρκεί, χρειάζεται και δευτερη και τρίτη δουλειά.

Από κει και πέρα αν ασχολείσαι με τον αγροτικό τομέα θα ξέρεις ότι 1ον ακομα και μεταξυ μας δεν υπάρχει καμια συννενόηση, όλοι ασχολουνται με το πως θα πάρουν επιδοτήσεις κι οχι πως θα συνεταιριστούμε να παράγουμε και να διαθέτουμε υψηλής ποιότητας προιοντα και 2ον το ελληνικό κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοντώσει το μικρομεσαίο παραγωγό και δεν έχει καποιο βιώσιμο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει την επάρκεια τροφίμων στη χωρα σε περίπτωση ανάγκης

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, HALEPOS είπε

Για να μην έχετε εγκαταλείψει το χωριό και να ασχολείστε ακόμη με την γη και τα ζώα τρία τινά συμβαίνουν

1.Είστε εργένηδες τριαντάρηδες-σαραντάρηδες
2.Είστε νυμφευμένοι με αλλοδαπές κυρίες οι οποίες κατάγονται είτε απο την Αλβανία είτε απο την Ρωσία-Ουκρανία
3.Έχετε πολλά λεφτά και για αυτό και σαν παντρεύτηκαν οι τσούπρες του χωριού σας ή των διπλανών χωριών-διπλανής πόλης

Αγαπητέ μου,να διαβάσεις ξανά το προηγούμενο σχολιό μου και να προσπαθήσεις να βγάλεις το νόημα των λεγομένων μου γιατί έχω την αίσθηση πως δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής.Παρασυρθήκατε απο μια συγχρονη Μαρία-Αντουανέτα σε μια συζήτηση ιδεών,σε μια συζήτηση για τον κόσμου του φανταστικού που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που ζούμε αυτή την στιγμή

Εσύ δεν θα έχεις σε λίγο καιρό ζωοτροφές για να ταίσεις τα ζωντανά σου,δεν θα έχεις λίπασμα για να ρίξεις στα φυτά σου και στα δέντρα σου και η Μαρία-Αντουανέτα βγαίνει και σου λέει εφτασα στα τριάντα μου,στα σαράντα μου και είμαι σε απόγνωση γιατί δεν μπορώ να ζήσω το αμέρικα ντριμ που ονειρεύτηκα και πρέπει να αλλάξω επειγόντως καριέρα.

Μήπως τέτοιες ανησυχίες έχουν και οι δικές σας οι τσούπρες και για αυτό δεν σου κάνει εντύπωση το ύφος και η φύση της συζήτησης;

Τι καινουριο φυντανι εισαι εσυ ρε φιλε; 

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanis13 είπε

Τι καινουριο φυντανι εισαι εσυ ρε φιλε; 

Εκτός από τους hall of famers εδώ έχουμε και πουλέν από τα τσικό 🤣

Δημοσ.
8 ώρες πριν, HALEPOS είπε

Θεοί μεν γαρ μελλόντων, άνθρωποι δε γιγνομένων,σοφοί δε προσιόντων αισθάνονται.

Γελάω με την ποιότητα της νοημοσύνης των σχολιαστών,γιατί τον χειμώνα του 2022-23 θα καίνε στο τζάκι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους για να ζεσταθούν.Tο τρέλο γέλιο ξέρετε που είναι; Πως αν δεν χτυπήσει τσάπα ο άνθρωπος που έχει μόνο ένα απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου,ο πτυχιούχος-πλουσιοβιογραφικάριος θα πεθάνει απο την πείνα

Την εποχή που στα σουπερ μάρκετ επιβάλλεται πλαφόν στην αγορά αλευριού,χαίρομαι που σε τούτο εδώ το αμφιθέατρο (φόρουμ) δεν συζητιούνται θέματα που άπτονται της υλικής πραγματικότητας,αλλά ανάγονται στον κόσμο των ιδεών

Χαίρομαι που συμμετέχω ως ταπεινό χαμομηλάκι στην ομήγυρη των πάνσοφων εκείνων ανθρώπων της νεοελληνικής κοινωνίας

Νομίζεις ότι αυτοί που ψωμολυσσάνε είναι τα άτομα με έναν τοίχο πτυχία;
Ποιοί βγαίνουν στους δρόμους κάθε τρεις και λίγο... οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι είναι.
Έχεις δει ποτέ μηχανικούς ή προγραμματιστές (και μάλιστα πετυχημένους) να βγαίνουν στη λαϊκή να ρωτάνε πόσο πάει το αγγούρι σήμερα;
Καρφί δεν τους καίγεται, εξυπνοπούλι μου....

-

• Like 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, HALEPOS είπε

Σοφοὶ δὲ προσιόντων (Κωνσταντῖνος Π. Καβάφης)

Οἱ ἄνθρωποι γνωρίζουν τὰ γινόμενα.
Τὰ μέλλοντα γνωρίζουν οἱ θεοί,
πλήρεις καὶ μόνοι κάτοχοι πάντων τῶν φώτων.
Ἐκ τῶν μελλόντων οἱ σοφοὶ τὰ προσερχόμενα
ἀντιλαμβάνονται. Ἡ ἀκοὴ

αὐτῶν κάποτε ἐν ὥραις σοβαρῶν σπουδῶν
ταράττεται. Ἡ μυστικὴ βοὴ
τοὺς ἔρχεται τῶν πλησιαζόντων γεγονότων.
Καὶ τὴν προσέχουν εὐλαβεῖς
. Ἐνῶ εἰς τὴν ὁδὸν
ἔξω, οὐδὲν ἀκούουν οἱ λαοί.

Ξέρω και γω ποίηση!

Στ' αρχ@@@α μας και μας,

Κωστής Παλαμάς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τόσα σχόλια σε όλο το νήμα αυτό κατάλαβες ε;  
Σπίρτο μονάχο είσαι...αλλά βρεγμένο !   Αμπελοφιλόσοφος π@π@ρ@ς.

Δεν ξαναδιαβάζεις καλύτερα το νήμα, μπας και πάρεις πρέφα τι λέμε εδώ;
Διότι αν όντως το είχες διαβάσει, θα είχες δει π.χ. ότι το μέλος  velociraptoras  που του απευθύνθηκες παραπάνω είναι παντρεμένη γυναίκα, με παιδιά. 
Και ότι τα προβλήματα και οι στόχοι του δεν είναι αυτά που νομίζεις.
Δεν πας καλύτερα να κάνεις μοραλιστικό μάθημα σε κανένα εργατικό συνδικάτο που βγαίνει διαρκώς στο δρόμο επειδή ψωμολυσσάει; 
Η πλειοψηφία στο παρόν νήμα δεν το χρειάζεται, άδικα χάνεις την ώρα σου - και γίνεσαι και γελοίος....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε."
και 
"Έτσι είναι επειδή τόσο βλέπετε".

Ποιός το έγραψε ξέρεις; 
ξέρεις το νόημα του θεατρικού   ή 
"Κυρ παπαγάλε, θα `χουμε την τύχη. Ν' ακούσουμε τι λες και παραπέρα. 
Ο παπαγάλος βήχει ξεροβήχει. Μα τι να πει, ξανάπε καλησπέρα..." ;

Mεγάλο εξυπνοπούλι ! Διάβασες τρία post εδώ μέσα και έκανες το οικονομικό και το ψυχολογικό και κοινωνικό μας προφίλ.
Στο χωριό σου μπορεί να πουλάς μούρη αμπελοφιλόσοφου αλλά εδώ δεν πιάνει...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Δημοσ.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

΄Εναν προβληματισμό της μοιράστηκε η θεματοθέτρια και το θέμα έγινε γόρδιος δεσμός. Και πού να βρεις Μέγα-Αλέξανδρο την σημερινή εποχή για να τον κόψει...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...