Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, filip123go είπε

Βασικά εσύ σε ποια χώρα ζεις. Άτομο άνω των 30 με πτυχίο πανεπιστημίου, προϋπηρεσία και μάλιστα δουλειά πάνω στο πτυχίο του πάιρνει γύρω στα 900-1000 ευρώ (και πάνω) + δώρα. Από λογιστές μέχρι ηλεκτρολόγους μηχανικούς σε εταιρείες. 
Οι ανπληρωτές και δεν παίρουν δώρα και δεν πληρώνονται όλο το χρόνο. Οπότε ναι, τα λεφτά είναι άθλια.

Καλά σε επαγγέλματα τεχνολιγίας (developer, data analyst κλπ κλπ) δεν το συζητάω, έχει ξεφύγει τρελά το θέμα. Πήγαινε και πες σε έναν dev η σε έναν data analyst με 4 χρόνια προϋπηρεσία, μισθό 1000 ευρώ, θα γελάει ένα 20λεπτο.

Εσύ που είσαι περιζήτητος προγραμματιστης απαίτησε 1500+ €, οι άλλοι όμως που δεν είναι περιζητητοι βολεύονται και με λιγότερα και λένε και ευχαριστώ. Κατά τα άλλα ότι πεις... 

• Thanks 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ktf είπε

Τα χρήματα έχουν σημασία αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός είναι να είσαι ευτυχισμένος σε αυτήν την ζωή και η δουλειά είναι μεγάλο κομμάτι της. Αν περνάς μίζερα 8-10 ώρες την ημέρα, θα ζεις στις αργίες μόνο.

Αν καλύπτεις τα έξοδα της διαβίωσής σου και δεν στρεσάρεσαι όποτε ανοίγεις τους λογαριασμούς, είσαι καλά. Τα ακριβά αμάξια και λοιπά καταναλωτικά αγαθά δεν θα πρεπε να σε σπρώξουν σε μια καριέρα που δεν σου αρέσει.

Έτσι ακριβώς! Για κάποιους ακόμη και με λιγότερα έσοδα, η ψυχική υγεία δεν εξαγοράζεται. Ευχαριστώ πολύ για την χρόνο!

• Like 6
Δημοσ.
4 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Εσύ περιγράφεις τον σκλάβο. 

Και ένας γιατρός δεν γουστάρει που είναι γιατρός και κουράζεται, και ένας Pro-Gamer κουράζεται, και ένας YouTuber κουραζεται και δεν γουσταρει πλεον να εργαζεται. Και οι τρεις ξεκίνησαν να δουλευουν επειδη ηταν το χομπι τους/η αγαπη τους/το μερακι τους/το πάθος τους. Αλλος στον τομεα της διασκέδασης και άλλος γιατί πραγματικά ήθελε/θέλει να νιώθει ζωές για να νιώθει σημαντικός. 

Όλοι τους όμως μετά από ένα σημείο δεν θέλουν να συνεχίσουν τα επαγγέλματα τους. Παρόλα αυτά, και οι τρεις χρησιμοποιούν μια Lexus των $60.000, έχουν ένα σπίτι σε πολύ καλή περιοχή, είναι σεβαστοί στον κύκλο τους (στον κύκλο που έχουν επιλέξει να τους σέβονται), και έχουν λογαριασμούς με αμέτρητα χιλιάρικα. 

Και αυτοί θέλουν να σταματήσουν και να μην ξανά ασχοληθούν, όμως μετά βλέπουν τους λογαριασμούς με τα χιλιάρικα, ανοίγουν ένα μπουκαλάκι ουίσκι, και λέει "δεν πάει στο διάολο. Μια χαρά είμαι. Κάνω ότι θέλω, όποτε θέλω. Τι να πουν και οι αυτοί associates στα σούπερ μάρκετ." 

Με άλλα λόγια, το να εργάζεσαι κάπου με πολλά χρήματα, ΦΕΡΝΕΙ την ευτυχία. Γιατί τα χρήματα εκκρίνουν τεράστια ποσότητα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και σε κάνουν να αισθάνεσαι σημαντικός/ανώτερους από τους άλλους. 

Δεν είναι 28 γιατί είπε ότι έδωσε Πανελλήνιες το 07. 

Όχι δεν ψάχνετε. Αν ψαχνόταν πραγματικά δεν θα ρώταγε εδώ να της πουν γνώμες και να λέει ότι νιώθει "ανακουφισμένη".

Σας έχουν χαϊδέψει τα αυτά στην Ελλάδα και έχετε ευνουχιστεί. 

ΌΧΙ.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που είμαστε χαρούμενοι.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ οδεύεις στην ΠΟΡΝΕΙΑ, στο εμπόριο ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, και σε άλλους δρόμους γιατί ΠΡΕΠΕΙ να βγάλεις ΧΡΗΜΑΤΑ. 

Εάν εσάς (γιατί φαίνεστε αρκετοί) σας αρέσει να ζείτε σε ένα χωριό, με ένα πέτρινο της πλάκας, να καλλιέργειτε κάνα φασόλι, να οδηγείτε Lada ή κανά παπί του 2003, μπράβο σας.

Εμένα ΟΧΙ.

Μήπως να ρωτήσεις και κανέναν γιατρό να σου πει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως είναι στη φαντασία σου?

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Λάθος κάνεις !

Αλλά δεν θα προσπαθήσω να πείσω για το αντίθετο.
Επί προσωπικού, ευτυχώς που δεν υιοθέτησα ποτέ τέτοιες απόψεις γιατί και ψυχολογικά θέματα θα είχα, και θα είχα παραμείνει στην μιζέρια και στη μετριότητα....

-

Απλα για να ειναι καπου γραμμενο> αν δεν ειχες χρηματα εκει να δεις μετριοτητα και ψυχολογικα θεματα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Bullrich είπε

Απλα για να ειναι καπου γραμμενο> αν δεν ειχες χρηματα εκει να δεις μετριοτητα και ψυχολογικα θεματα.

Καλά, φαντάζομαι δεν εννοεί να μην μπορείς να βιοποριστεις κιόλας. 

Δημοσ.

Το σωστό ερώτημα είναι 
   Να αρκούμαι σε λιγότερα χρήματα και να μην "δουλεύω";
   ή 
   να δουλεύω τόσες ώρες ώστε να μην έχω χρόνο να ξοδέψω τα πολλά χρήματα που βγάζω;

Περί αυτού πρόκειται, όχι να μην μπορείς να επιζήσεις βιοποριστικά όπως το παρουσιάζουν κάποιοι....

-

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εσύ που είσαι περιζήτητος προγραμματιστης απαίτησε 1500+ €, οι άλλοι όμως που δεν είναι περιζητητοι βολεύονται και με λιγότερα και λένε και ευχαριστώ. Κατά τα άλλα ότι πεις... 

Σε οποινδήποτε κλάδο και να πας, οι καλοί επαγγελματίες είναι περιζητητοι και πληρώνονται πάρα πολύ καλά. Δεν θα την συνεχίσω την συζήτηση γιατί έχω βαρεθέι να διαβάζω αυτό το κλασικό "η κακια η κοινωνία που μας πέταξε στην άκρη και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας" . 

Spoiler

Και ναι, είμαι περιζήτητος γιατί έχω γα@μηθει στο διάβασμα. Γιατί τώρα που ήταν 3ήμερο, αντι να σηκωθώ και να πάω εκδρομή, κάθισα σπίτι και διάβαζα istio, ότι κάνω δλδ και το τελευταίο 3μηνο μετά τη δουλειά. Το αποτέλεσμα; Να είμαι ο μόνος στο team μου σε enterprise project που να ξέρει να κάνει configure εναν edge proxy και ένα gateway. 

Δεν νομίζω να σε εμπόδισε κανεις να καθήσεις να διαβάσεις, οτιδήποτε σου αρέσει, να γίνεις καλό σε αυτό, και να απαιτήσεις περισσότερα λεφτά. 

Και να σου δώσω και ένα άλλο παράδειγμα. Έχει γεμίσει ό τόπος από άνεργους μαθηματικούς , φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κλπ κλπ κλπ . Οι περισσότεροι κάνουν ιδιέταιρα με 10-15 ευρώ την ώρα. Ε, εαν πας σε καλό φυσικό, κάτω απο 640 ευρώ δεν προκειται να σου πάρει. Ειδικά αν έιναι και πανεπιστημιακό το μάθημα ανεβαίνει ακόμα πιο πάνω η χρέωση.

• Like 1
  • Confused 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

Καλά, φαντάζομαι δεν εννοεί να μην μπορείς να βιοποριστεις κιόλας. 

Δεν ξερω πως το εννοει και δεν με αφορα κιολας.

Απλα μου θυμισε κατι τυπους που εχουνε 2-3 συνταξεις ή 2-3 μισθους (το κανω λιγο υπεροβολικο για να δωσω εμφαση, αν και κατι μου λεει απο αυτο θα πιαστει), και αραδιαζουνε θεωριες για το πως μπορεις να την βγαλεις με λιγα. Και μετα φευγουνε σ/κ για σαντορινη.

(το παρακανα τωρα το ξερω)

Επεξ/σία από Bullrich
Δημοσ.
6 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Πολλά λόγια για το τίποτα.

Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι όσον αφορά την εργασία σου είναι το ΚΕΡΔΟΣ.

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. 

Ούτε μεταπτυχιακά χωρίς λόγο, ούτε δεύτερα και τρίτα πτυχία. Χάσιμο χρόνου. 

Αν θες να μείνεις σε αυτήν την χώρα πρέπει να μπορέσεις κάπως να βρεις κάτι με κέρδος. 

Αλλιώς το παίρνεις αποφασίσει και ψάχνεσαι για άλλες χώρες, που όμως και εκεί θα ξεκινήσεις από το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. 

Αυτό που διαπιστώνω και δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ σε εσένα (πρέπει να το αλλάξεις) είναι ότι ψάχνεις να ανακουφιστείς και όχι να αγχωθείς, ψαχτείς, παλέψεις, βγεις από το comfort zone σου. 

Δηλαδή πως φαντάζεσαι την ζωή σου;

Είσαι τώρα 35, χωρίς παιδιά (πλέον δύσκολο να πιάσεις παιδιά βιολογικά, οπότε ας το ξεγράψουμε) - γάμο - μόνιμη σχέση (δεν το κρίνω, καλά κάνεις και μπράβο σου αν δεν θέλεις), με άλλα λόγια είσαι ελεύθερη. Δηλαδή θα μπεις να σπουδάσεις, μέχρι τα 38 σου και θα βγεις αγορά εργασίας στα 38 στην Ελλάδα;

Να κάνεις τι; Να πετύχεις τι; Να σε προσλάβεις ποιος; 

Ούτε στις ΗΠΑ δεν προσλαμβάνουν εύκολα 38+. 

Τι ΛΕΣ;

Ότιδήποτε και αν κάνεις σε αυτήν την ηλικία αν δεν συνοδευτεί από πραγματικό ΚΕΡΔΟΣ δεν αξίζει.

Ο κόσμος είναι defined απο τα χρηματα. 

Έχεις ήδη αρχίσει να αποφασίσεις τι θα κάνεις!

Και η λύση δεν είναι ακόμα ένα @@χαρτο. 

Μ`αρεσει ρε μπαγασα που εχεις αποψη και για την Αμερικη. Πληροφοριακα στις περισσοτερες χωρες της δυσης η ηλικια δεν αναφερεται στο βιογραφικο ενω οι διακρισεις με βαση την ηλικια απαγορευονται. Τωρα για την αποψη σου οτι στα 38 ο εργαζομενος πρεπει να ανοιξει μια τρυπα και να μπει να πεθανει ησυχος γιατι " Στα 38 δεν προσλαμβανουν" η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.

• Like 11
Δημοσ.
Στις 27/3/2022 στις 9:59 ΜΜ, Dark_panel είπε

Γιατι στα 16, που δηλωναμε τοτε κατευθυνση, και μετα στα 18 μας, δεν ξεραμε πού πανε τα 4..τουλαχιστον για μενα, που εδωσα πανελληνιες το 2007..τοτε δεν ειχαμε εκπαιδευτικες εκδρομες απο δω κι απο κει οπως σημερα, ουτε ειχε αναπτυχθει η εννοια του συμβουλου επαγγελματικης σταδιοδρομιας..τουλαχιστον εκτος Αθηνας..

Πού να ξέρεις τι θες να κανεις στα 16 και 18 σου?? Δεν ξερω αν εσυ ηξερες παντα τι ηθελες, συνηθως ομως τα παιδια σ αυτες τις ηλικιες, δεν ξερουν! Ειδικα τοτε..

Ενδεικτικα, το 70% τουλαχιστον των συμφοιτητριων μου στο Νηπιαγωγων, σημερα εχει αλλαξει καριερα εντελως!

Υπάρχει και το πάω πρώτο έτος, βλέπω δεν γουστάρω και κάνω το 10%. Αν δεν ξέρεις ούτε στα 19 ούτε στα 20, αρχίζει και δυσκολεύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω κάτι γιατί θέλω να μείνει και στο forum όπου χιλιάδες διαβάζουν και μόνο δεκάδες απαντάνε.

Για όλους τους πτυχιούχους αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρείς επιλογές:

1) Μεταπτυχιακό. Δεν έχω ιδέα αν τελικά ένα "ξένο" μεταπτυχιακό προσφέρει διαφορετική καριέρα, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι με τις γελοίες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας κάποιοι προσπαθούν να "προφυλάξουν" στο μυαλό τους ιδιότητες για να διασφαλίσουν ότι το μείζον θα μπορεί να δουλεύει στο ελάχιστο. Τι σημαίνει αυτό? Τιμολόγηση μπορεί να μάθει και η γιαγιά μου αρκεί να ξέρει γραφή και ανάγνωση (δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας πτυχιούχος αυτή τη στιγμή που να μην την ξέρει με κλειστά μάτια). Αν αυτό είναι κατανοητό από τους εργοδότες, τότε ναι ακόμη και το ξένο μεταπτυχιακό οικονομικών είναι overkill. Δεν θα επεκταθώ γιατί και εμένα με απασχόλησε το θέμα, αρκεί κάποιος να ανοίξει μια λίστα με ειδικότητες ιεκ και να δει ότι η πλειοψηφία των επαγγελμάτων έχει είσοδο από την μικρή την πόρτα (και λογικό λόγω απαιτήσεων), απλά δυστυχώς παρουσιάζονται από τα παιδιά της μείζονος προσπάθειας ως επαγγέλματα που χρειάζονται την πύλη της Ιερουσαλήμ.

2) Τεχνική εκπαίδευση. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με το πλήρες ιεκ, όχι γιατί δεν είναι χρήσιμο (έστω τους πρώτους μήνες) αλλά γιατί στο 99.99% των περιπτώσεων είναι ακριβώς το ίδιο με το να χώθηκες απλά κάπου. Π.χ. ένα μαγαζί που δούλευα έβαλε τους πακετάδες κουζίνα λόγω ανακατάταξης και οκ, απλά έγιναν μάγειρες. ΘΕΩΡΩ όμως ότι δεν βλάπτει κανέναν το να δώσει μια εξειδίκευση στην τεχνική του εκπαίδευση με κάποιο σεμινάριο ή ταχύρρυθμο μάθημα. Ίσα ίσα, ανεβαίνει η ψυχολογία του ατόμου όταν μπει σε μια διαδικασία να μάθει κάτι περισσότερο για τις γνωστές άγνωστες δουλειές με ζήτηση (που είναι χαμηλότατης εξειδίκευσης). Άρα, παρατηρούμε που γίνεται χαμός και καλώς ή κακώς πάμε, γιατί η εναλλακτική είναι κυνηγάω το δημόσιο με πρώτο ένσημο στα 67 ή παίρνω 8 μεταπτυχιακά και 2 πτυχία και μπαίνω να γράψω πόσο γαμάτος είμαι στο insomnia και από εργασία παίζω λολ και λέω ότι δουλεύω εξωτερικό. 

3) Κατατακτήριες ή δεύτερο πτυχίο. Γενικά όπως θα κατάλαβαν οι χιλιάδες που διαβάζουν, αυτή είναι η λύση που προκρίνει το forum ή το reddit και γενικά οι κλειστές κοινότητες προγραμματιστών. Το πρώτο πράγμα που ρωτάτε τον εαυτό σας είναι αν αυτός που σας το προτείνει το έκανε. Δώσε εξετάσεις => ΑΝ περάσεις => δώσε 47 μαθήματα για πτυχίο => βγάλτην σε 5-6 χρόνια και όχι 10 => ΒΡΕΣ και δουλειά παράλληλα. Όλα αυτά για να γίνει τί ? Στην μεν Ελλάδα ξανά γυρνάμε στο 2 ή στις "δουλειές γραφείου" του 1, κοινώς όλες αυτές που προσπαθούν να παρουσιάσουν πιο σύνθετες απ' ότι είναι. Στο δε εξωτερικό ΕΞ ΑΡΧΗΣ υπερέχει η ντόπια επιλογή. Τι θέλω να πω? Δώσε 7 χιλιάρικα για πληροφορική ΕΑΠ και βγάλτην σε 12 χρόνια για να πας γερμανία να κάνεις αυτό που ο άλλος έκανε σε 2 χρόνια μετάδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρα, εφόσον εξ αρχής ο ξένος είναι στον πάτο της πυραμίδας (με ελάχιστες εξαιρέσεις που συνήθως ή είναι κάποιο πολύ σπάνιο άτομο ή πετούσαν λεφτά μέχρι να γίνει κάτι), βρίσκεις τι σου αρέσει από τα entry πράγματα και μπαίνεις με το χαμηλότερο δυνατό χρονικό και χρηματικό κόστος εισαγωγής.

Υ. Να έχετε στο νου σας ότι κατά κανόνα οι τακτικοί εδώ είναι άνθρωποι που ψάχνουν επιβεβαίωση μέσω του forum. Άρα και 1.000.000 θα πουν ότι παίρνουν και ότι δεν δουλεύουν και καθόλου και γενικά αυτοί και ο τσάρλι στο εργοστάσιο σοκολάτας. Τώρα, αν ταξιδέψει κανείς σας στη Φρανκφούρτη θα τους βρει θυρωρούς με λάπτοπ στα τοπικά μοτέλ. 

Υ.2. Μου κάνει τρομερή εντύπωση που κανένας δεν σου πρότεινε κάποιο coursera για python, μιας και χορηγείται δια πάσαν νόσον και πάσαν ...... . 

Επεξ/σία από grpcgamer
  • Like 1
Δημοσ.

Αφου σου αρεσει η διατροφολογια γιατι δεν την ακολουθεις; Ωραιο επαγγελμα, της μοδας, με αρκετη ζητηση και κοσμο διατεθιμενο να πληρωσει για να βελτιωσει τη διατροφη του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, xgol είπε

Μήπως να ρωτήσεις και κανέναν γιατρό να σου πει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως είναι στη φαντασία σου?

- Απάντηση που ήταν απαραίτητο να καταγραφεί, γιατί η ανθρώπινη φαντασία και ο «ξερόλας» δεν έχουν όρια.

15 ώρες πριν, filip123go είπε

Σε οποινδήποτε κλάδο και να πας, οι καλοί επαγγελματίες είναι περιζητητοι και πληρώνονται πάρα πολύ καλά. Δεν θα την συνεχίσω την συζήτηση γιατί έχω βαρεθέι να διαβάζω αυτό το κλασικό "η κακια η κοινωνία που μας πέταξε στην άκρη και δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας" . 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Και ναι, είμαι περιζήτητος γιατί έχω γα@μηθει στο διάβασμα. Γιατί τώρα που ήταν 3ήμερο, αντι να σηκωθώ και να πάω εκδρομή, κάθισα σπίτι και διάβαζα istio, ότι κάνω δλδ και το τελευταίο 3μηνο μετά τη δουλειά. Το αποτέλεσμα; Να είμαι ο μόνος στο team μου σε enterprise project που να ξέρει να κάνει configure εναν edge proxy και ένα gateway. 

Δεν νομίζω να σε εμπόδισε κανεις να καθήσεις να διαβάσεις, οτιδήποτε σου αρέσει, να γίνεις καλό σε αυτό, και να απαιτήσεις περισσότερα λεφτά. 

Και να σου δώσω και ένα άλλο παράδειγμα. Έχει γεμίσει ό τόπος από άνεργους μαθηματικούς , φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κλπ κλπ κλπ . Οι περισσότεροι κάνουν ιδιέταιρα με 10-15 ευρώ την ώρα. Ε, εαν πας σε καλό φυσικό, κάτω απο 640 ευρώ δεν προκειται να σου πάρει. Ειδικά αν έιναι και πανεπιστημιακό το μάθημα ανεβαίνει ακόμα πιο πάνω η χρέωση.

- Ο καλός επαγγελματίας έχει κάποια φυσικά χαρίσματα πρώτα απ’ όλα. Μετά έχει ζήσει σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που του επέτρεψε να αναπτύξει τις δυνατότητές του. Ομως ελάχιστοι έχουν την τύχη να γεννηθούν και να αναπτυχθούν σε ένα ιδανικό κοινωνικό περιβάλλον που τους επιτρέπει και να καρπωθούν τα κέρδη που προσφέρει-πρόσθετα-η εργατικότητα. Ακολούθως και τελικά, είχε τα «κονέ»-όσον αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο -που του επέτρεψαν να μπει σε συγκεκριμένους χώρους που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστός.

Spoiler

- Έχω προσωπικά παραδείγματα, αλλά προτιμώ να αναφέρω αυτό ενός παιδικού φίλου: «Κατάφερε» να τελειώσει την Ιατρική (ΕΚΠΑ) σε 8 χρόνια με ένα χλωμό «καλώς» στη βαθμολογία. Κατάφερε με την αξία του να πάρει στη Γαλλία και στον ελάχιστο χρόνο σπουδών μεταπτυχιακό με υψηλή βαθμολογία. Χωρίς αυτό δεν θα κατάφερνε ποτέ να πάρει μετά 2 διδακτορικά (σε διαφορετικούς τομείς) στην Ελλάδα και να γίνει καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Αυτά τα περί προσωπικής ανόδου που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο διάβασμα, ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πάλι τσακώνονται οι Έλληνες. Τι θα γίνει με εσάς? Και όχι τα λεφτά δεν είναι αυτοσκοπός, αυτή η αναρχοκαπιταλιστική ιδεολογία του ελλεηνα έχει καταστρέψει την χώρα. Ως ιατρός, πολύ μεγαλύτερη χαρά μου δίνει να θεραπεύσω πάρα να πάρω χρήματα. Αν δεν κάνεις αυτό που σου αρέσει ώστε να έχεις μια ευχάριστη ζωή, τι να τα κάνεις τα πολλά λεφτά? Φυσικά δεν μιλάμε για το αν έχεις 600 ή 1500 τον μήνα, αυτα θεωρούνται χαρτζιλίκι. Εσείς στην Ελλάδα το έχετε επιλέξει αυτό. Ο κατώτατος θα έπρεπε να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε ο εργαζόμενος να μην ανησυχεί για το αν βγάλει τον μήνα, πόσο μάλλον αν συμβεί κάτι έκτακτο 

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Macosj είπε

Πάλι τσακώνονται οι Έλληνες. Τι θα γίνει με εσάς? Και όχι τα λεφτά δεν είναι αυτοσκοπός, αυτή η αναρχοκαπιταλιστική ιδεολογία του ελλεηνα έχει καταστρέψει την χώρα. Ως ιατρός, πολύ μεγαλύτερη χαρά μου δίνει να θεραπεύσω πάρα να πάρω χρήματα. Αν δεν κάνεις αυτό που σου αρέσει ώστε να έχεις μια ευχάριστη ζωή, τι να τα κάνεις τα πολλά λεφτά? Φυσικά δεν μιλάμε για το αν έχεις 600 ή 1500 τον μήνα, αυτα θεωρούνται χαρτζιλίκι. Εσείς στην Ελλάδα το έχετε επιλέξει αυτό. Ο κατώτατος θα έπρεπε να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε ο εργαζόμενος να μην ανησυχεί για το αν βγάλει τον μήνα, πόσο μάλλον αν συμβεί κάτι έκτακτο 

Ufc 205 Thank You GIF by UFC

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...