Dark_panel Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, desperateteacher είπε Καλησπερα συμπάσχοντα/ουσα! Είναι να σ' αρέσει, σε κάποιους από μας απλά δεν ταιριάζει. Για διδακτορικό δύσκολο, για αλλαγή κλάδου με 2ο πτυχιο ή ειδίκευση σε ΙΕΚ, το σκέφτομαι σοβαρά.. Τοτε θα σε συμβουλευα να σκεφτεις σοβαρα το 2ο πτυχιο, ειτε σε ΕΑΠ ειτε μεσω κατατακτηριων. Ασε τα ΙΕΚ και τα κολλεγια.. Δες τι ειναι αυτο που σε τραβαει σαν επαγγελμα, σκεψου τι θα ηθελες/θα σ αρεσε να κανεις τα επομενα χρονια και go for it! Ποτέ δεν είναι αργα, εγω αλλαξα κλαδο στα 28 μου γιατι τοτε καταλαβα τι μου αρεσει και θα ηθελα να κανω. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Πέραν του αστείου, το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό. Είχα συμφοιτήτρια σε μπσ, παντρεμένη στα 26 της, με παιδί δύο ετών, που έκανε phd και ταυτόχρονα παρακολουθούσε 2ο μπσ. Σε δύσκολους κλάδους. Δούλευε ο σύζυγός της, σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο, καμιά σχέση με επιστήμες. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξέρεις ότι έχεις συμβάλει ουσιαστικά στην προσωπική εξέλιξη κάποιου στενού προσώπου. - 1
desperateteacher Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Τοτε θα σε συμβουλευα να σκεφτεις σοβαρα το 2ο πτυχιο, ειτε σε ΕΑΠ ειτε μεσω κατατακτηριων. Ασε τα ΙΕΚ και τα κολλεγια.. Δες τι ειναι αυτο που σε τραβαει σαν επαγγελμα, σκεψου τι θα ηθελες/θα σ αρεσε να κανεις τα επομενα χρονια και go for it! Ποτέ δεν είναι αργα, εγω αλλαξα κλαδο στα 28 μου γιατι τοτε καταλαβα τι μου αρεσει και θα ηθελα να κανω. Ακριβώς στην ηλικία που είμαι τώρα. Τι ταύτιση! Το έχω σκεφτεί σοβαρά, επειδή μένω σε επαρχία, με φοβίζει το θέμα βιοπορισμού σε μια νέα πόλη. Αυτό με τρώει. 3 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Πέραν του αστείου, το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό. Είχα συμφοιτήτρια σε μπσ, παντρεμένη στα 26 της, με παιδί δύο ετών, που έκανε phd και ταυτόχρονα παρακολουθούσε 2ο μπσ. Σε δύσκολους κλάδους. Δούλευε ο σύζυγός της, σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο, καμιά σχέση με επιστήμες. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξέρεις ότι έχεις συμβάλει ουσιαστικά στην προσωπική εξέλιξη κάποιου στενού προσώπου. - Όχι δεν διαφωνώ, ίσα ίσα καμαρωνω ζευγάρια που αλληλοϋποστηριζονται και τα καταφέρνουν έχοντας και παιδιά. Αξιοθαύμαστο, αλήθεια! Αν τα καταφέρνουν οι άνθρωποι με τόσες υποχρεώσεις, δεν μας παίρνει να γκρινιάζουμε. Το θέμα είναι ότι βρήκε και κυνήγησε αυτό που ήθελε 🙂 1
xgol Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 'Οποιος/όποια μιλάει γερμανικά και σκέφτεται το εξωτερικό, μπορεί να μου στείλει, αν χρειάζεται πληροφορίες/βοήθεια.
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 2 hours ago, desperateteacher said: Καλησπερα συμπάσχοντα/ουσα! Είναι να σ' αρέσει, σε κάποιους από μας απλά δεν ταιριάζει. Για διδακτορικό δύσκολο, για αλλαγή κλάδου με 2ο πτυχιο ή ειδίκευση σε ΙΕΚ, το σκέφτομαι σοβαρά.. Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για την απάντηση.! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι είναι σωστή σκέψη, το μόνο που ακόμη με κρατάει να το βάλω μπροστά είναι ο φόβος επιβίωσης σε κάποια άλλη πόλη από οικονομική άποψη, αν θα μπορέσω να συνδυάσω δηλαδή σπουδές με εργαστήρια και full time εργασία για να ζήσω, εφόσον περάσω.. τα ιεκ δυστυχως δεν ειναι και οτι καλυτερο.σιγουρα καλυτερο απο ενα λυκειο μονο αλλα οχι κστι το τρελλο.σου δινουν τελειως τις βασεις(ιεκ τελειωσα) 2 hours ago, desperateteacher said: Χαχαχα, μπααα, δεν στηρίζομαι σε άλλες πλάτες 😏 και καλα κανεις. 2 hours ago, V.I.Smirnov said: Καλά, μπορεί να παντρευτείς και να σε βοηθήσει το έτερον ήμισυ 😊... - ωραια συμβουλη.ελπιζω να το ειπες για πλακα 2 hours ago, V.I.Smirnov said: Πέραν του αστείου, το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό. Είχα συμφοιτήτρια σε μπσ, παντρεμένη στα 26 της, με παιδί δύο ετών, που έκανε phd και ταυτόχρονα παρακολουθούσε 2ο μπσ. Σε δύσκολους κλάδους. Δούλευε ο σύζυγός της, σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο, καμιά σχέση με επιστήμες. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξέρεις ότι έχεις συμβάλει ουσιαστικά στην προσωπική εξέλιξη κάποιου στενού προσώπου. - is not the golden rule.και ας μην απαντησω πολλα τετοια περιστατικα πως εχουν καταληξει λιγα χρονια αργοτερα
Dark_panel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, desperateteacher είπε Ακριβώς στην ηλικία που είμαι τώρα. Τι ταύτιση! Το έχω σκεφτεί σοβαρά, επειδή μένω σε επαρχία, με φοβίζει το θέμα βιοπορισμού σε μια νέα πόλη. Αυτό με τρώει. Aυτο ειναι ενα θεμα..εχεις 2 επιλογες: σπουδαζεις εξ αποστασεως, ειτε σε ΕΑΠ ειτε σε καποιο απ τα εξ αποστασεως της Κυπρου, ειτε ξεκινας να στελνεις βιογραφικα στην πολη που έχει καποιο Τμημα που να σ ενδιαφερει και παραλληλα διαβαζεις για κατατακτηριες. Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη.. 🤔 Αν θες, στειλε μου σε προσωπικο, τι θα σ ενδιεφερε να σπουδασεις, να το συζητησουμε εκτενεστερα. 😁
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Αγαπητή TS Θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου, αναφορικά με το ζήτημά σου Όταν ολοκλήρωσα το πτυχίο μου, στα 22 μου, και στα 23 τελείωσα με το στρατό, ήμουν στην ίδια φάση με σένα. Γενικά βγαίνεις από το ροζ συννεφάκι που νομίζεις στα 18 ότι όλα θα είναι ρόδινα και προσγειώνεσαι στη πραγματικότητα. Εγώ τελείωσα λογιστικά και χρηματοοικονομικά σε προπτυχιακό στο πρωην ΤΕΙ Πειραια, δούλεψα 3 χρόνια σε λογιστικά γραφεία και συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν με ελκύει. Σκεφτόμουν να αλλάξω επάγγελμα. Έκανα λοιπόν ένα πλάνο, με το οποίο είπα να επενδύσω σε σπουδές με στόχο να καταλάβω και να βρω την Ιθάκη μου στο τι μου αρέσει. και είπα να κάνω ένα ΜΒΑ το οποίο θα με βοηθήσει να καταλάβω τι μου αρέσει. Το ΜΒΑ έχει πληθώρα μαθημάτων. Το έκανα στην ΑΣΟΕΕ, το ολοκλήρωσα και μέσω αυτού είδα ότι μου αρέσει το marketing και το HR. Έλα μου ντε που το μαρκετιγκ στην Ελλαδα ειναι πεθαμενο σε σχέση με το Εξωτερικό και το HR είναι κλειστό lobby. Συνέχισα να επενδύω στις σπουδές μου και έκανα τη πιστοποίηση της παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία ολοκλήρωσα πέρυσι στην Αθήνα. Ταυτόχρονα προέκυψε και μια σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο. Ξέρεις τι κατάλαβα μετά από όλα αυτά. ΜΗΝ σχεδιάζεις τίποτα όπως το έχεις στο μυαλό σου. Άνοιγε πόρτες στην αγορά εργασίας. Άνοιγε όσο πιο πολλά πεδία μπορείς. Κάνε πράγματα που θα σου αρέσουν αλλά να έχεις κέρδος και η επίκληση να γίνεται στη λογική. Αυτή τη στιγμή έχω αρκετά πεδία στην αγορά εργασίας ανοιχτά για να μπορώ να αιτηθώ 1) Μπορώ να δουλέψω στην εκπαίδευση 2) Μπορώ να κάνω αίτηση στο δημόσιο για ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3) Να δουλέψω σε λογιστικό γραφείο, σε εταιρεία, σε τράπεζα ( άσχετα αν θέλει μέσον) Έχω αρκετά πράγματα να κάνω. Πέρασε από το μυαλό μου να πάω να δώσω κατατακτήριες για παιδαγωγικό. Ξέρεις γιατί δεν το έκανα? Γιατί θα έχω μόνο ένα πεδίο στην αγορά εργασίας ανοιχτό όπως το έχεις τώρα εσύ. Ένας δάσκαλος δεν μπορεί να πάει να εργαστεί αλλού, πέρα από το χώρο της εκπαίδευσης. Άντε στη καλύτερη να πάει στο Υπουργειο Παιδείας, εκτός αν κάνει διδακτορικό και μεταπηδήσει στο χώρο του Πανεπιστημίου Το μόνο καλό με τον δάσκαλο είναι ότι είναι αναπληρωτής, κάνει τις διακοπές του και για 8-9 μήνες παίρνει το 1000αρικο. 1 1
csontheline Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, desperateteacher είπε Σωστά, δεν αναφέρθηκα σε αυτό το κομμάτι προηγουμένως. Γενικά, μ' αρέσουν οι δουλειές γραφείου, όχι τόσο σε λογιστικό κομμάτι, αλλά μπορώ να με φανταστώ ως γραμματέα σε κάποιο γραφείο. Έχω δει στο Ιεκ της περιοχής μου ότι υπάρχει ειδίκευση στο κομμάτι αυτό αλλα έχω ακούσει τα χειρότερα. Τι φάση με τις γραμματείς που χρειάζονται και extreme εκπαίδευση; Στην Κύπρο τις κυνηγάνε με το ντουφέκι (τυφέκιον) και πληρώνουν καλούτσικα (1000-1200 χ 12 ή αλλιώς, πληρωμή μηνιαίων εξόδων και 30% του μισθού προς προσωπική χρήση). Τα δε προσόντα που απαιτούνται, γελάνε και οι κοτρόνες στο Τρόοδος. Υπόψιν ότι τα καλά ελληνικά (ορθογραφία και συντακτικό) δεν είναι δεδομένα για όλους (🤣) (μόλις σου είπα μία λύση, αν ενδιαφέρεσαι) https://www.ergodotisi.com/JobDetails/166816/Ιατρείο-Μ.Ι.Α 2
papapontikas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 14 hours ago, desperateteacher said: Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω όλο και περισσότερο ότι ακόμα και οι σχετικά καλές απολαβές και το αξιοπρεπές ωράριο εργασίας, δεν είναι αρκετά για να με κρατήσουν στον κλάδο γιατί δεν μου αρέσει καθόλου. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις πρακτικές... Πέρα από την πλάκα όμως, η δουλειά δεν είναι κάτι που απαραίτητα θα πρέπει να μας δίνει ευχαρίστηση (αλλιώς δε θα το λέγανε δουλειά). Στο διαταυθα όμως επειδή είσαι και γυναίκα και μάλλον νέα, δεν έχεις σκεφτεί αργότερα στο μέλλον που θα έχεις κάνει οικογένεια ποσό σημαντικά είναι πράγματα όπως άδεια μητρότητας, κτλ. παροχές που μόνο Δημόσιο η σε ορισμένες σοβαρές επιχειρήσεις του Ιδιωτικού θα βρεις. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν εργοδότες που μόλις ακούσουν ότι ετοιμάζεσαι για γάμο - σου ετοιμάζουν την απόλυση, γιατί θα σκέφτονται ότι άυριο μεθαύριο θα πρέπει να σου πληρώνουν άδειες τοκετού μητρότητας κτλ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 11 ώρες πριν, desperateteacher είπε αλλά μπορώ να με φανταστώ ως γραμματέα σε κάποιο γραφείο. Ειναι γιατι δεν εχεις κανει, προφανως τετοια δουλεια. Γενικα οποιος δεν εχει δουλεψει σε γραφειο εχει λανθασμενη εντυπωση για το επαγγελμα. Ειναι ισως καλυτερα να ασχοληθεις με το αντικειμενο σου. (Τα παιδια απο οτι καταλαβα)
flox Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία. Ένας τρόπος για να αλλάξεις λίγο τα πράγματα είναι ένα μεταπτυχιακό! Πτυχίο ΑΕΙ έχεις δεν χρειάζεται άλλο. Μπορείς με ένα μεταπτυχιακό να αλλάξεις λίγο την προδιαγγεγραμμένη πορεία του βασικού σου πτυχίου. Όσο αφορά τους δισταγμούς για το επόμενο βήμα αν είσαι υγιής μπορείς να καταφέρεις τα πάντα παντού! 1
desperateteacher Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, Dark_panel είπε Aυτο ειναι ενα θεμα..εχεις 2 επιλογες: σπουδαζεις εξ αποστασεως, ειτε σε ΕΑΠ ειτε σε καποιο απ τα εξ αποστασεως της Κυπρου, ειτε ξεκινας να στελνεις βιογραφικα στην πολη που έχει καποιο Τμημα που να σ ενδιαφερει και παραλληλα διαβαζεις για κατατακτηριες. Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη.. 🤔 Αν θες, στειλε μου σε προσωπικο, τι θα σ ενδιεφερε να σπουδασεις, να το συζητησουμε εκτενεστερα. 😁 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολυτιμες συμβουλές και τη διάθεσή σας, πολύ πιθανόν να σας στείλω μήνυμα για να μην κουράζω με λεπτομέρειες εδώ! 7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Αγαπητή TS Θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου, αναφορικά με το ζήτημά σου Όταν ολοκλήρωσα το πτυχίο μου, στα 22 μου, και στα 23 τελείωσα με το στρατό, ήμουν στην ίδια φάση με σένα. Γενικά βγαίνεις από το ροζ συννεφάκι που νομίζεις στα 18 ότι όλα θα είναι ρόδινα και προσγειώνεσαι στη πραγματικότητα. Εγώ τελείωσα λογιστικά και χρηματοοικονομικά σε προπτυχιακό στο πρωην ΤΕΙ Πειραια, δούλεψα 3 χρόνια σε λογιστικά γραφεία και συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν με ελκύει. Σκεφτόμουν να αλλάξω επάγγελμα. Έκανα λοιπόν ένα πλάνο, με το οποίο είπα να επενδύσω σε σπουδές με στόχο να καταλάβω και να βρω την Ιθάκη μου στο τι μου αρέσει. και είπα να κάνω ένα ΜΒΑ το οποίο θα με βοηθήσει να καταλάβω τι μου αρέσει. Το ΜΒΑ έχει πληθώρα μαθημάτων. Το έκανα στην ΑΣΟΕΕ, το ολοκλήρωσα και μέσω αυτού είδα ότι μου αρέσει το marketing και το HR. Έλα μου ντε που το μαρκετιγκ στην Ελλαδα ειναι πεθαμενο σε σχέση με το Εξωτερικό και το HR είναι κλειστό lobby. Συνέχισα να επενδύω στις σπουδές μου και έκανα τη πιστοποίηση της παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία ολοκλήρωσα πέρυσι στην Αθήνα. Ταυτόχρονα προέκυψε και μια σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο. Ξέρεις τι κατάλαβα μετά από όλα αυτά. ΜΗΝ σχεδιάζεις τίποτα όπως το έχεις στο μυαλό σου. Άνοιγε πόρτες στην αγορά εργασίας. Άνοιγε όσο πιο πολλά πεδία μπορείς. Κάνε πράγματα που θα σου αρέσουν αλλά να έχεις κέρδος και η επίκληση να γίνεται στη λογική. Αυτή τη στιγμή έχω αρκετά πεδία στην αγορά εργασίας ανοιχτά για να μπορώ να αιτηθώ 1) Μπορώ να δουλέψω στην εκπαίδευση 2) Μπορώ να κάνω αίτηση στο δημόσιο για ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3) Να δουλέψω σε λογιστικό γραφείο, σε εταιρεία, σε τράπεζα ( άσχετα αν θέλει μέσον) Έχω αρκετά πράγματα να κάνω. Πέρασε από το μυαλό μου να πάω να δώσω κατατακτήριες για παιδαγωγικό. Ξέρεις γιατί δεν το έκανα? Γιατί θα έχω μόνο ένα πεδίο στην αγορά εργασίας ανοιχτό όπως το έχεις τώρα εσύ. Ένας δάσκαλος δεν μπορεί να πάει να εργαστεί αλλού, πέρα από το χώρο της εκπαίδευσης. Άντε στη καλύτερη να πάει στο Υπουργειο Παιδείας, εκτός αν κάνει διδακτορικό και μεταπηδήσει στο χώρο του Πανεπιστημίου Το μόνο καλό με τον δάσκαλο είναι ότι είναι αναπληρωτής, κάνει τις διακοπές του και για 8-9 μήνες παίρνει το 1000αρικο. Καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πολύ ωραίο το ταξίδι γνώσης που έχετε ακολουθήσει και είστε πολύ κοντά στον τρόπο σκέψης μου. Έχω κάνει κι εγώ διαφορα εκτός πτυχιου και φέτος είχα σκεφτεί να κάνω αίτηση στο μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕ πάνω στο HR, αλλά τώρα με προβληματισατε λίγο εσείς που το έχετε ζήσει πιο πρακτικά. Κακά τα ψέματα, ιδανικά όλοι θέλουμε μια ακαδημαϊκή πορεία με συνάφεια στο αντικείμενό μας για να επενδύσουμε τα χρήματα και τον χρόνο μας σε πράγματα που θα μας φανούν και χρήσιμα συν τοις άλλοις. Μ' αρεσε πολύ αυτό που εξηγήσατε για τα ανοιχτά πεδία που ανοίγουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, απλά επειδή μεγαλώνουμε, θέλω να ξέρω ότι πάω κάπου στοχευμενα. Έχω σκεφτεί κι εγώ τις αιτήσεις στο Δημόσιο, έχω κάνει 2 φορές και ό,τι μπορώ και προκυρησσεται με πτυχίο ΠΤΔΕ ή αν δεν παίζει ρόλο, το κάνω. Ευχαριστώ πραγματικά πολύ, έχετε μια ρεαλιστική προσέγγιση που εκτιμώ πολύ! 7 ώρες πριν, csontheline είπε Τι φάση με τις γραμματείς που χρειάζονται και extreme εκπαίδευση; Στην Κύπρο τις κυνηγάνε με το ντουφέκι (τυφέκιον) και πληρώνουν καλούτσικα (1000-1200 χ 12 ή αλλιώς, πληρωμή μηνιαίων εξόδων και 30% του μισθού προς προσωπική χρήση). Τα δε προσόντα που απαιτούνται, γελάνε και οι κοτρόνες στο Τρόοδος. Υπόψιν ότι τα καλά ελληνικά (ορθογραφία και συντακτικό) δεν είναι δεδομένα για όλους (🤣) (μόλις σου είπα μία λύση, αν ενδιαφέρεσαι) https://www.ergodotisi.com/JobDetails/166816/Ιατρείο-Μ.Ι.Α Χαχαχαχαχ με έκανες και γέλασα! Έλα ντε, δεν ξέρω γιατί αλλά παίζει πολύ διαφήμιση για σεμινάρια κλπ για να αποκτήσεις ακόμη και τα skills συνταγογραφησης! Θα ρίξω μια ματιά στο λινκ, ευχαριστώ πολύ 🙂 @papapontikasΤα υπέρ τα έχω βάλει κάτω και αφορούν σε ποιότητα ζωής και αρκετό ελεύθερο χρόνο, όμως για μένα, οι 9 μηνες στο σχολείο μπορει να περνανε πολύ δύσκολα αν δεν σ' αρέσει η διδασκαλια και το όλο κονσεπτ. Δεν θα συζητήσω για το τι βλέπω από γονείς στην λιγοστή εμπειρία μου. Γίνονται ωραία πραγματάκια! Επομένως, για μένα, καλύτερα περισσότερες ώρες και λιγότερες παροχές πάρα το αντίθετο. 2 ώρες πριν, Bullrich είπε Ειναι γιατι δεν εχεις κανει, προφανως τετοια δουλεια. Γενικα οποιος δεν εχει δουλεψει σε γραφειο εχει λανθασμενη εντυπωση για το επαγγελμα. Ειναι ισως καλυτερα να ασχοληθεις με το αντικειμενο σου. (Τα παιδια απο οτι καταλαβα) Έχω προϋπηρεσία 4 χρόνια σε δουλειά γραφείου, πραγματι πιεστικο αλλά μ' άρεσε πολύ.
desperateteacher Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 @flox με ανακουφίζεις. Το αντικείμενο με δυσκολεύει γιατί έχω σκεφτεί για διοίκηση κλπ, αλλά δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει τελικά κάπου. Μου λένε αν κάνω, να κάνω με συνάφεια στο αντικείμενό μου, αλλιώς θα είναι άχρηστο!
Dark_panel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, desperateteacher είπε @flox με ανακουφίζεις. Το αντικείμενο με δυσκολεύει γιατί έχω σκεφτεί για διοίκηση κλπ, αλλά δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει τελικά κάπου. Μου λένε αν κάνω, να κάνω με συνάφεια στο αντικείμενό μου, αλλιώς θα είναι άχρηστο! Tο να κανεις ενα μαστερ, το οποιο ναι μεν το λατρευεις, αλλά δεν εχει συναφεια καμια με το προπτυχιακο, δεν θα σε βοηθησει ιδιαιτερα στην ευρεσης εργασιας..εκτος αν το μεταπτυχιακο συνοδευει μια καλη πρακτικη ασκηση, οπότε ισως χωθεις ετσι στον τομεα δουλειας που σ αρεσει.. Κι εγω εχω μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη αλλά κανενας δε δινει βαση σε αυτο και στεκονται στο οτι εχω τελειωσει νηπιαγωγος (μεχρι να παρω το 2ο μου πτυχιο, στη Διοικηση)..βεβαια, το ηξερα εξ αρχης οτι θα υπαρχει αυτο το θεμα αλλά το εκανα καθαρα γιατι μου αρεσει το αντικειμενο. 1
insomniac01 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Πολλά λόγια για το τίποτα. Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι όσον αφορά την εργασία σου είναι το ΚΕΡΔΟΣ. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Ούτε μεταπτυχιακά χωρίς λόγο, ούτε δεύτερα και τρίτα πτυχία. Χάσιμο χρόνου. Αν θες να μείνεις σε αυτήν την χώρα πρέπει να μπορέσεις κάπως να βρεις κάτι με κέρδος. Αλλιώς το παίρνεις αποφασίσει και ψάχνεσαι για άλλες χώρες, που όμως και εκεί θα ξεκινήσεις από το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό που διαπιστώνω και δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ σε εσένα (πρέπει να το αλλάξεις) είναι ότι ψάχνεις να ανακουφιστείς και όχι να αγχωθείς, ψαχτείς, παλέψεις, βγεις από το comfort zone σου. Δηλαδή πως φαντάζεσαι την ζωή σου; Είσαι τώρα 35, χωρίς παιδιά (πλέον δύσκολο να πιάσεις παιδιά βιολογικά, οπότε ας το ξεγράψουμε) - γάμο - μόνιμη σχέση (δεν το κρίνω, καλά κάνεις και μπράβο σου αν δεν θέλεις), με άλλα λόγια είσαι ελεύθερη. Δηλαδή θα μπεις να σπουδάσεις, μέχρι τα 38 σου και θα βγεις αγορά εργασίας στα 38 στην Ελλάδα; Να κάνεις τι; Να πετύχεις τι; Να σε προσλάβεις ποιος; Ούτε στις ΗΠΑ δεν προσλαμβάνουν εύκολα 38+. Τι ΛΕΣ; Ότιδήποτε και αν κάνεις σε αυτήν την ηλικία αν δεν συνοδευτεί από πραγματικό ΚΕΡΔΟΣ δεν αξίζει. Ο κόσμος είναι defined απο τα χρηματα. Έχεις ήδη αρχίσει να αποφασίσεις τι θα κάνεις! Και η λύση δεν είναι ακόμα ένα @@χαρτο. 1 2 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις