Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης κι εργάζομαι ως αναπληρώτρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Έχω προϋπηρεσία τεσσάρων ετών σε e-shop.

Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω όλο και περισσότερο ότι ακόμα και οι σχετικά καλές απολαβές και το αξιοπρεπές ωράριο εργασίας,  δεν είναι αρκετά για να με κρατήσουν στον κλάδο γιατί δεν μου αρέσει καθόλου. 

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις πρακτικές από ανθρώπους που ίσως έχουν το ίδιο γνωστικό  αντικείμενο και που άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό στην πορεία. Τι "πόρτες" θα μπορούσε να μου ανοίξει το συγκεκριμένο πτυχίο;

• Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

Τι "πόρτες" θα μπορούσε να μου ανοίξει το συγκεκριμένο πτυχίο;

Καμία, η οποία να μην είναι σχετική με τον κλάδο / παιδιά. 

27 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

Τι ακριβώς έκανες;

28 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

ακόμα και οι σχετικά καλές απολαβές

Οι απολαβές είναι για κλάματα.

Εσύ δεν έχεις κάτι στο μυαλό σου, το οποίο να σου αρέσει; Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς; Θα σου άρεσε πχ η ειδική αγωγή;

• Like 1
Δημοσ.

@filip123go

Αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες!

Στο eshop ξεκίνησα ως εξυπηρέτηση πελατών, βασικές διαφημίσεις, βασικό photoshop,δεματοποίηση, παραλαβές κλπ. και κατέληξα να τα κάνω όλα συν την καθημερινή οργάνωση της ομάδας εκεί, κατανομή εργασιών, report στο τέλος της μέρας.. (Όλα αυτά με τον βασικό μισθό).

Ως παράλληλη στήριξη εργάζομαι, οπότε καταλαβαίνω ότι δεν μου ταιριάζει δυστυχώς ούτε αυτό, ούτε η διδασκαλία στο τμήμα, το οποίο επίσης έχω κάνει.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

@filip123go

Αρχικά ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες!

Στο eshop ξεκίνησα ως εξυπηρέτηση πελατών, βασικές διαφημίσεις, βασικό photoshop,δεματοποίηση, παραλαβές κλπ. και κατέληξα να τα κάνω όλα συν την καθημερινή οργάνωση της ομάδας εκεί, κατανομή εργασιών, report στο τέλος της μέρας.. (Όλα αυτά με τον βασικό μισθό).

Ως παράλληλη στήριξη εργάζομαι, οπότε καταλαβαίνω ότι δεν μου ταιριάζει δυστυχώς ούτε αυτό, ούτε η διδασκαλία στο τμήμα, το οποίο επίσης έχω κάνει.. 

Αν δεν μας πεις κάτι που να σου αρέσει, πως να σε βοηθήσουμε... Υπάρχουν τόσες δουλειές.. Από λογιστής μέχρι Instagram model... Πες μας κάποιον κλάδο που να σου αρέσει, ώστε να μπορέσουμε να σε καθοδηγήσουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@filip123go

Σωστά, δεν αναφέρθηκα σε αυτό το κομμάτι προηγουμένως. Γενικά, μ' αρέσουν οι δουλειές γραφείου, όχι τόσο σε λογιστικό κομμάτι, αλλά μπορώ να με φανταστώ ως γραμματέα σε κάποιο γραφείο. Έχω δει στο Ιεκ της περιοχής μου ότι υπάρχει ειδίκευση στο κομμάτι αυτό αλλα έχω ακούσει τα χειρότερα. 

Το αγαπημένο μου όλων, θα ήταν διατροφολογία, έχω μια αγάπη στο κομμάτι αυτό και με πιάνω να αφιερώνω χρόνο για να διαβάζω επιστημονικά άρθρα ακόμη κι αν δεν τα καταλαβαίνω απόλυτα.

Προτιμώ "ήσυχους" ρυθμούς, χωρίς τον πανικό που ίσως επικρατεί σε ένα λογιστικό γραφείο και μ' αρέσει η επαφή με ανθρώπους και η έμπρακτη λύση των προβλημάτων τους.

@Weiss Θα μ' άρεσε πολύ! Δεν έχει βρεθεί κάτι ακόμη.

Επεξ/σία από desperateteacher
Δημοσ.
2 ώρες πριν, desperateteacher είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης κι εργάζομαι ως αναπληρώτρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω όλο και περισσότερο ότι ακόμα και οι σχετικά καλές απολαβές και το αξιοπρεπές ωράριο εργασίας,  δεν είναι αρκετά για να με κρατήσουν στον κλάδο γιατί δεν μου αρέσει καθόλου. 

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις πρακτικές από ανθρώπους που ίσως έχουν το ίδιο γνωστικό  αντικείμενο και που άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό στην πορεία. Τι "πόρτες" θα μπορούσε να μου ανοίξει το συγκεκριμένο πτυχίο;

Ίδια "πορεια" με σενα..σπουδασα Νηπιαγωγος, κατι το οποιο απεχθανομουν (και συνεχιζω να απεχθανομαι)..δυστυχως τα Παιδαγωγικα δε σου ανοιγουν πουθενα αλλου πορτα περα απο σχολεια, παιδοτοπους και τετοια..το μόνο που μπορεις να κανεις με αυτο το πτυχιο ειναι να κανεις διδακτορικο και να κυνηγησεις θεση σε πανεπιστημιο..

Αλλιως βρες ποιο αντικειμενο σ αρεσει πραγματικα και πηγαινε για 2ο πτυχιο (αυτο εκανα κι εγω εν τελει, γιατι με το πτυχιο της Νηπιαγωγου δεν εβλεπα προκοπη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παιδαγωγικά είναι πασίγνωστο ότι έχουν αντικείμενο που περιστρέφεται γύρω από τη διδασκαλία, 
και αυτό το ξέρει κάποιος πριν καν δώσει πανελλαδικές.
Δεν είναι τομέας με άγνωστο ή παραπλανητικό προσανατολισμό, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι άλλα περίμενε και άλλα είδε.
Αφού δεν σας άρεζαν, γιατί δηλώσατε το τμήμα και σπουδάσατε το αντικείμενο; 

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 6
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Τα παιδαγωγικά είναι πασίγνωστο ότι έχουν αντικείμενο που περιστρέφεται γύρω από τη διδασκαλία, 
Δεν είναι τομέας με άγνωστο ή παραπλανητικό προσανατολισμό, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι άλλα περίμενε και άλλα είδε.

-

Γιατι στα 16, που δηλωναμε τοτε κατευθυνση, και μετα στα 18 μας, δεν ξεραμε πού πανε τα 4..τουλαχιστον για μενα, που εδωσα πανελληνιες το 2007..τοτε δεν ειχαμε εκπαιδευτικες εκδρομες απο δω κι απο κει οπως σημερα, ουτε ειχε αναπτυχθει η εννοια του συμβουλου επαγγελματικης σταδιοδρομιας..τουλαχιστον εκτος Αθηνας..

Πού να ξέρεις τι θες να κανεις στα 16 και 18 σου?? Δεν ξερω αν εσυ ηξερες παντα τι ηθελες, συνηθως ομως τα παιδια σ αυτες τις ηλικιες, δεν ξερουν! Ειδικα τοτε..

Ενδεικτικα, το 70% τουλαχιστον των συμφοιτητριων μου στο Νηπιαγωγων, σημερα εχει αλλαξει καριερα εντελως!

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

-

Δεν εννοώ ότι περίμενα κάτι και αντιμετώπισα κατι διαφορετικό, προς θεού, δυστυχώς δεν ήξερα καν τι θέλω τότε και προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, επηρεάστηκα και έβαλα κι αυτόν τον κλάδο στο μηχανογραφικο. Δυστυχώς, τόσα ήξερα, τόσα έκανα!

5 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Γιατι στα 16, που δηλωναμε τοτε κατευθυνση, και μετα στα 18 μας, δεν ξεραμε πού πανε τα 4..τουλαχιστον για μενα, που εδωσα πανελληνιες το 2007..τοτε δεν ειχαμε εκπαιδευτικες εκδρομες απο δω κι απο κει οπως σημερα, ουτε ειχε αναπτυχθει η εννοια του συμβουλου επαγγελματικης σταδιοδρομιας..τουλαχιστον εκτος Αθηνας..

Πού να ξέρεις τι θες να κανεις στα 16 και 18 σου?? Δεν ξερω αν εσυ ηξερες παντα τι ηθελες, συνηθως ομως τα παιδια σ αυτες τις ηλικιες, δεν ξερουν! Ειδικα τοτε..

Ενδεικτικα, το 70% τουλαχιστον των συμφοιτητριων μου στο Νηπιαγωγων, σημερα εχει αλλαξει καριερα εντελως!

Θα συμφωνήσω 100%, με καλύψατε πλήρως!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, desperateteacher είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Δεν είμαι νηπιαγωγός/παιδαγωγός κτλ. Αν ήμουν σε παρόμοια θέση και είχα κάποιο ποσό στην άκρη θα ξεκινούσα φροντιστήριο για κάποια Σχολή που: 1) θα μου άρεσε το αντικείμενο + 2) θα είχε επαγγελματική αποκατάσταση (για παράδειγμα: ΕΜΠ, Νομική, Ιατρική, Φαρμακευτική....) με σκοπό τις κατατακτήριες. Το χρηματικό ποσό θα το χρειαζόμουν αφενός για να πληρώνω το φροντιστήριο και γιατί 1 χρόνο θα τον αφιέρωνα μόνο για διάβασμα...και δεν θα ήθελα να δουλέψω καθόλου ένα χρόνο γιατί δεν ξέρω τι δυνάμεις θα είχα μετά μέσα στην ημέρα να προλαβαίνω και φροντιστήρια και διάβασμα...Ταπεινή μου άποψη!

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_panel είπε

Ίδια "πορεια" με σενα..σπουδασα Νηπιαγωγος, κατι το οποιο απεχθανομουν (και συνεχιζω να απεχθανομαι)..δυστυχως τα Παιδαγωγικα δε σου ανοιγουν πουθενα αλλου πορτα περα απο σχολεια, παιδοτοπους και τετοια..το μόνο που μπορεις να κανεις με αυτο το πτυχιο ειναι να κανεις διδακτορικο και να κυνηγησεις θεση σε πανεπιστημιο..

Αλλιως βρες ποιο αντικειμενο σ αρεσει πραγματικα και πηγαινε για 2ο πτυχιο (αυτο εκανα κι εγω εν τελει, γιατι με το πτυχιο της Νηπιαγωγου δεν εβλεπα προκοπη).

Καλησπερα συμπάσχοντα/ουσα! Είναι να σ' αρέσει, σε κάποιους από μας απλά δεν ταιριάζει. Για διδακτορικό δύσκολο, για αλλαγή κλάδου με 2ο πτυχιο ή ειδίκευση σε ΙΕΚ, το σκέφτομαι σοβαρά.. 

4 λεπτά πριν, pi314 είπε

Δεν είμαι νηπιαγωγός/παιδαγωγός κτλ. Αν ήμουν σε παρόμοια θέση και είχα κάποιο ποσό στην άκρη θα ξεκινούσα φροντιστήριο είτε για κάποια Σχολή που: 1) θα μου άρεσε το αντικείμενο + 2) θα είχε επαγγελματική αποκατάσταση (για παράδειγμα: ΕΜΠ, Νομική, Ιατρική, Φαρμακευτική....) με σκοπό τις κατατακτήριες. Το χρηματικό ποσό θα το χρειαζόμουν αφενός για να πληρώνω το φροντιστήριο και γιατί 1 χρόνο θα τον αφιέρωνα μόνο για διάβασμα...και επιπλέον δεν θα ήθελα να δουλέψω καθόλου ένα χρόνο γιατί δεν ξέρω τι δυνάμεις θα είχα μετά μέσα στην ημέρα να προλαβαίνω και φροντιστήρια και διάβασμα...Ταπεινή μου άποψη!

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για την απάντηση.! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι είναι σωστή σκέψη, το μόνο που ακόμη με κρατάει να το βάλω μπροστά είναι ο φόβος επιβίωσης σε κάποια άλλη πόλη από οικονομική άποψη, αν θα μπορέσω να συνδυάσω δηλαδή σπουδές με εργαστήρια και full time εργασία για να ζήσω, εφόσον περάσω.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Καλά, μπορεί να παντρευτείς και να σε βοηθήσει το έτερον ήμισυ 😊...

-

Χαχαχα, μπααα, δεν στηρίζομαι σε άλλες πλάτες 😏

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, desperateteacher είπε

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για την απάντηση.! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι είναι σωστή σκέψη, το μόνο που ακόμη με κρατάει να το βάλω μπροστά είναι ο φόβος επιβίωσης σε κάποια άλλη πόλη από οικονομική άποψη, αν θα μπορέσω να συνδυάσω δηλαδή σπουδές με εργαστήρια και full time εργασία για να ζήσω, εφόσον περάσω.. 

Καλά αν περάσεις σε κάποια μεγάλη πόλη Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κτλ με το καλό, κάτι θα βρεις να βγάζεις τα έξοδά σου...1 άτομο είσαι...επίσης θα μπορούσες να συγκατοικήσεις και μοιράζεσαι έξοδα όπως πολλοί φοιτητές κάνουν, αν είσαι τυχερή ίσως δικαιούσαι και καμιά εστία ( δεν ξέρω σίγουρα) αλλά κάτι θα βρεις να κάνεις για να βγάζεις τα έξοδά σου. Το δύσκολο είναι να αφιερώσεις 1 χρόνο από την ζωή σου σε κατατακτήριες και να τα δώσεις όλα, διότι μετά αν θες να ξαναδώσεις πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά.... (ενώ στις πανελλήνιες άμα δεν κάτσει η μία σχολή, έχεις βάλει και άλλες στο μηχανογραφικό σου, κάτι θα "κάτσει", τουλάχιστον έτσι ήταν στην χρονιά μου δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι με τις πανελλήνιες τελευταία...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...